Răspunzând unui apel a peste o sută de organizații, Constantin Codreanu și Eugen Teodorovici au susținut mărirea bugetului pentru românii de pretutindeni! Viorel Stefan și Ovidiu Iane s-au opus!

Email Imprimare PDF

23_eugen_teodorovici_c_codreanu

UPDATE:

Astăzi, la reluarea lucrărilor comisiilor reunite de buget-finanțe ale Parlamentului, au continuat  discuțiile aprinse în legătură cu bugetul alocat pentru programele și proiectele destinate românilor de pretutindeni.


Reprezentantul ministerului pentru românii de pretutindeni, secretarul de stat Ovidiu Iane, a susținut, de această dată, ca instituția pe care o reprezintă este capabilă să absoarbă o suplimentare de buget de 30 de milioane de lei destinată proiectelor si programelor, argumentând că noul cadru legal recent adoptat, flexibizeaza procedurile de finațare și ușurează semnificativ gestionarea lor.


Citeşte mai mult...
 

Regele Mihai în 2006: „Basarabia şi Bucovina – pământ românesc!”

Email Imprimare PDF

23_interviu_regele_mihai_2006
Rege Mihai al României, în calitate de membru al Familiei Regale a României, apoi de suveran, a fost în miezul evenimentelor din anii '40, care au dus la ruperea de România a Basarabiei și a Bucovinei. Într-un interviu care datează din anul 2006, Regele Mihai a precizat că Basarabia şi Bucovina sunt pământ românesc, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Săhărneanu: Întoarcerea pentru totdeauna acasă a Regelui Mihai a unit cele două state românești

Email Imprimare PDF

23_ro_monarhista
13 decembrie 2017 va intra în istorie ca zi a revenirii pentru totdeauna acasă a Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I al României. La ora 11 avionul cu trupul neînsuflețit al Regelui a aterizat pe Aeroportul Otopeni, unde i s-au adus onoruri. Hazardul, sau poate o voință anume, a făcut ca ceremonia să aibă loc chiar în spațiul aeroportuar de unde Regele Mihai a fost izgonit a doua oară în anul 1990, atunci când a venit, după o absență silită de peste 40 de ani, să se închine la osemintelor strămoșilor lui la Curtea de Argeș.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru Vakulovski: Ameninţări cu proteste masive de mancurţi

Email Imprimare PDF

23_dodon_porc
Porcul grohăie, caravana trece, am putea spune parafrazând un vechi proverb. Ieri Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului de lege cu privire la înlocuirea sintagmei „limba moldovenească" cu „limba română" în articolul 13 din Constituţie. Ca de obicei, când se întâmplă un lucru firesc, nu unul „ninormal", s-a trezit Dodonul, obosit în general de atâtea vizite la Moscova, căruia atât de mult îi place să se întoarcă uneori şi acasă, acolo unde „îi cel mai bine", scrie Alexandru Vakulovski în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ierusalimul, unilateralismul lui Trump şi adâncirea clivajului euro-american

Email Imprimare PDF

23_naumescu
Valoarea ideilor rezidă în consecinţele acestora, ar spune adepţii pragmatismului, nu neapărat în temeiul lor raţional, istoric, cultural sau filozofic. Cu alte cuvinte, o idee (politică, economică sau de orice altă natură) e bună sau rea în funcţie de consecinţele concrete pe care le produce în viaţa oamenilor. Uneori, idei care păreau, pe hârtie, generoase şi corecte s-au terminat cu dezastre în istoria umanităţii, scrie Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zi de mare sărbătoare pentru Parohia românească Sfintele Femei Mironosițe și Sfântul Serafim de Sarov din Modena. Încă o biserică românească în Italia!

Email Imprimare PDF

23_parohie_modena
Pe 14 decembrie 2017, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Parohia Ortodoxă Română Sfintele Femei Mironosițe și Sfântul Serafim de Sarov din Modena, a primit în dar, din partea călugărilor capucini, biserica Sfânta Cruce, situată în strada Ganaceto, nr.133, Modena, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României la ONU a primit distincția «Best Romanian Diplomat in the United States 2017», acordată de Romanian American Business Council

Email Imprimare PDF

23_jinga_ro_onu
La 13 decembrie 2017, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion Jinga, a primit distincția "Best Romanian Diplomat in the United States în anul 2017" în cadrul Galei de Crăciun a Consiliului de Afaceri Româno-American (RABC - Romanian American Business Council) organizată la New York.

Citeşte mai mult...
 

A fost inaugurat Consulatul Onorific al Romaniei in Tara Galilor

Email Imprimare PDF

23_conslat_onorific_tara_galilor
La data de 11 decembrie a.c., la resedinta primarului din Cardiff, Lord Mayor Cllr Bob Derbyshire, a avut loc ceremonia de inaugurare a Consulatului Onorific al Romaniei in Tara Galilor, scrie http://romaninuk.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România a pregătit un nou elicopter SMURD care va efectua în scurt timp operațiuni de salvare pentru Republica Moldova

Email Imprimare PDF

23_nou_elicopter_smurd
Aparatul de zbor a fost prezentat la uzina de asamblare din Brașov, România, eveniment la care a participat și o delegație din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI de la Chișinău, în frunte cu generalul-maior Mihail Harabagiu, scrie www.national.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasada României la Chișinău deschide o Carte de Condoleanțe în memoria Regelui Mihai I

Email Imprimare PDF

30_regele_si_tara
Reprezentanți ai instituțiilor publice centrale din Republica Moldova, precum și membrii corpului diplomatic acreditat sunt așteptați în intervalele orare 10.00 – 12.00 și 14.00 - 16.00 la Ambasada României la Chișinău, acolo unde va fi deschisă o Carte de Condoleanțe în memoria Majestății Sale Defuncte, Regele Mihai al României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Membrii Cabinetului de Miniștri de la Chișinău de acord cu LIMBA ROMÂNĂ în Constituția R. Moldova

Email Imprimare PDF

24_constitutia_rep_md
Membrii Cabinetului de Miniștri susțin inițiativa legislativă de modificare a articolului 13 din Constituția R. Moldova prin substituirea sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine" cu „limba română", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Educației din Ucraina, Lilia Grinevyci: Ucraina nu va modifica aricolul 7 din „Leagea educaţiei”. Autoritățile române păcălite din nou de Kiev!

Email Imprimare PDF

24_lilia_grinevyci
Concluzia Comisiei de la Veneția privind „articolul lingvistic" din legea „Cu privire la educație" nu o obligă pe Ucraina să modifice articolul 7, a declarat Ministrul Educației și Științei Lilia Grinevici în cadrul unei şedinţe de guvern, relatează Ukrinform citat de BucPress și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Kievul continuă să aburească minoritățile încercând să facă asimilarea acceptată de acestea. Ministerul Învățământului din Ucraina propune trei modele pentru predarea în limba minorităților

Email Imprimare PDF

24_ministerul_educatiei_din_ucraina
Ministerul Învățământului și Științei din Ucraina propune trei modele pentru predarea în limba minorităților naționale care locuiesc pe teritoriul Ucrainei, iar în baza acestora va modifica articol 7 al Legii învățământului, informează hirado.hu, citat de Libertatea Cuvântului, cu referire la un comunicat remis luni seara de către ministerul respectiv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lipsă de carte românească în bibliotecile Ținutului Herța – interviu cu Elena Mihai, șefa rețelei raionale de biblioteci (VIDEO)

Email Imprimare PDF

24_elena_mihai
Biblioteca raională „Gheorghe Asachi" din Herța organizează diverse acțiuni cultural-științifice cu scopul de a educa dragostea față de carte, față de inovații și literatură artistică. Rețeaua de biblioteci din Ținutul Herța participă la diverse proiecte transfrontaliere, are loc digitizarea fondului de carte, conectarea la Internet, un dialog permanent cu cititorii, dar și cu scriitorii. În același timp, este o constatată o lipsă acută de carte românească în bibliotecile herțene – declară pentru BucPress TV și RFI România șefa rețelei raionale de biblioteci, directoarea Bibliotecii „Gheorghe Asachi" din Herța, Elena Mihai, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Delegația Parlamentului de la Chișinău a adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai al României

Email Imprimare PDF

24_delegatia_parlamentului_de_la_chisinau_ultim_omagiu_regelui
Delegația Parlamentului Republicii Moldova a adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai al României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Amendamentul privind dublarea posturilor din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie primește aviz favorabil

Email Imprimare PDF

24_autoritatea_nationala_pentru_cetatenie
Autoritatea Națională pentru Cetățenie și-ar putea dubla personalul în anul 2018. Amendamentul depus în acest sens de către deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018, a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pomenirea Majestății Sale Regelui la Cuggiono, în Italia

Email Imprimare PDF

24_pomenirea_majestatii_sale_cuggiono_it
Nașterea în veșnicie a Majestății Sale regelui Mihai a fost marcată în parohia din Cuggiono-Magenta pribtr-o slujbă de pomenire oficiată de părintele paroh Claudiu Cocan alături de invitatul său, părintele Constantin Croitoru, preot misionar din protopopiatul Lombardia II, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Biblioteca Municipala din Trento s-a deschis o sectie de volume in limba română

Email Imprimare PDF

24_biblioteca_municipala_trento
Cu ocazia Zilei Naționale a României la Biblioteca Municipală din Trento – Trentino Alto Adige, s-a inaugurat pe 2 decembrie 2017 o secție cu volume in limba română. Inițiativa a venit din partea d.lui Maurizio Passerotti, consul onorific al României la Trento. Pentru noua secție, Centrul Cultural Italo Roman și editura Rediviva din Milano, au facut o donație de volume la începutul acestui an, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

HRAMUL PAROHIEI ROMÂNEȘTI „SFÂNTA MUCENIȚĂ LUCIA” FIRENZE 2

Email Imprimare PDF

24_parohie_ro_firenze_2
Parohia „Sfânta Muceniță Lucia" Firenze 2, Protopopiatul Toscana, și-a sărbătorit hramul pentru al doilea an prin slujirea Sfintei Liturghii și Sfântului Maslu. La acestea s-a adăugat bucuria cântării colindelor de Crăciun și lucrărilor copiilor școlii parohiale. La final s-a participat la agapa parohială organizată de membrii parohiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: AUSTRALIENII AU FOST PACALITI

Email Imprimare PDF

24_alianta_fam
Australienii au fost pacaliti, ori, am putea chiar spune, inselati. A pacali inseamna a face o gluma proasta fara consecinte dar a insela inseamna a spune una si a face alta si a vatama pe cel pe care-l minti. Cam asa s-a intimplat in Australia saptamina trecuta cind Parlamentul a votat casatoriile homosexuale, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din străinătate discriminați grav în raport cu minoritățile din România! Asociații ale minorităților sub 5 mii de persoane, primesc cât cele 6 milioane de cetățeni români de peste hotare

Email Imprimare PDF

25_codreanu
Pentru anul 2017, Parlamentul României a aprobat un buget de 8 milioane de lei, echivalentul a mai puțin de 2 milioane de euro, pentru sprijinirea activității românilor de pretutindeni și a organizațiilor reprezentative ale acestora. Această sumă a fost executată doar parțial. Românii de pretutindeni, din comunitățile istorice și diaspora emergentă, reprezintă circa 12 milioane de persoane, se arată într-o declarație de presă a Președintelui al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Doi deputaţi USR, acuzaţi că votează ”cot la cot cu PSD, fără să crâcnească”/ Parlamentar PMP: PSD şi USR au sfidat încă o dată românii din Diaspora, au făcut front comun

Email Imprimare PDF

25_mihai_voicu
Deputatul PNL Mihai Voicu a acuzat, marţi, doi deputaţi USR că au votat "cot la cot cu PSD, fără să crâcnească" în şedinţa comisiilor pentru românii de pretutindeni, astfel încât 350 de amendamente nu au fost dezbătute, ci trimise la comisiile de buget-finanţe, scrie www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au respins extinderea rețelei de corespondenți Agerpres în Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Italia și Spania dedicată românilor de acolo

Email Imprimare PDF

25_e_tomac
Comisiile reunite de cultură au respins marți, cu patru voturi "pentru" și opt "împotrivă", un amendament la bugetul AGERPRES, depus de deputatul Eugen Tomac, care prevedea sumele necesare pentru dezvoltarea rețelei de corespondenți în Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Italia și Spania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Uniunea Europeană aşteaptă de la Ucraina implementarea deplină a recomandărilor Comisiei de la Veneţia

Email Imprimare PDF

25_Mayya_Kosyanchych
Uniunea Europeană aşteaptă ca Ucraina să ia în considerare toate recomandările Comisiei de la Veneţia referitoare la legea educaţiei. Despre aceasta a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de politică externă al Uniunii Europene, Mayya Kosyanchych, transmite agentia UNIAN, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dorin Chirtoacă pleacă în România pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai I

Email Imprimare PDF

25_dorin_chirtoaca_regele_mihai
Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, pleacă în România pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai I, după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, i-au permis acestuia să părăsească teritoriul Republicii Moldova în perioada 13-17 decembrie curent.

Citeşte mai mult...
 

Problematica românilor din Portugalia discutată de deputatul Angel Tîlvăr cu ambasadorul Republicii Portugheze în România, Fernando Teles Fazendeiro

Email Imprimare PDF

25_angel_talvar_Fernando_Teles_Fazendeiro
Deputatul Angel Tîlvăr, președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză din Parlamentul României, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Fernando Teles Fazendeiro, ambasadorul Republicii Portugheze, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Biserica Ortodoxă Română uimește Regatul Unit: numărul ortodocșilor a crescut cu... 233%

Email Imprimare PDF

25_nr_ortodocsilor_in_crestere_marea_britanie
Potrivit unor studii recente, ortodocșii vor reprezenta 10% din creștinii Regatului Unit în 2020, numărând, atunci, o jumătate de milion de membri. În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere accentuată a numărului acestora, scrie https://lonews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătoare la parohia românească Sf. Nicolae din New York

Email Imprimare PDF

25_parohia_romaneasca_sfantul_nicolae_NY
Duminică 10 decembrie 2017, credincioșii parohiei Sf. Nicolae din New York s-au bucurat să îl primească pe IPS Mitropolit Nicolae pentru sărbătorirea ocrotitorului parohiei lor, transmite Romanian Global News citând Mitropolia.

Citeşte mai mult...
 

Campanie în sprijinul muncitorilor români din Spania :" Drepturile și obligațiile muncitorilor agricoli"

Email Imprimare PDF

25_drepturile_muncitorilor_romani_spania
În ultimii ani au apărut tot mai multe cazuri de abuzuri asupra muncitorilor agricoli în Spania, în special asupra acelor de naționalitate română. Cu scopul de a îmbunătăți informarea asupra drepturilor și obligațiilor muncitorilor agricoli în Spania și de a preveni aceste abuzuri Federația Asociațiilor de Români din Andaluzia FARA și Asociatia Uniunea Muncitorilor Români din Spania lansează Campania " Drepturile și obligațiile muncitorilor agricoli", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cărți în limba română, de la elevii bucureșteni pentru copiii români din afara granițelor țării și din Basarabia

Email Imprimare PDF

25_doneaza_o_carte_pt_a_crea_un_destin
Elevii din București donează carți în limba română copiilor români din afara granițelor țării. Proiectul a debutat la şcolile din sectoarele 1, 2 şi 3, urmând ca în semestrul al II-lea să fie implicate unităţile de învăţământ din sectoarele 4, 5 şi 6. Primii care au dăruit cărţi elevilor din afara României au fost elevii Colegiului Naţional I.L. Caragiale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Corul „Armonia", concerte pentru românii din Traunreut și München

Email Imprimare PDF

25_corul_armonia_munchen
Corul „Armonia" al Parohiei Ortodoxe Române „Nașterea Domnului" din München a susținut pentru membrii Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi" din Traunreut, un concert de colinde, în noua biserica de lemn a comunității. Duminică, 17 decembrie 2017, corul Armonia va susține un concert de colinde în biserica folosită de către Parohia „Nașterea Domnului" din München, în prezența PSPărinte Sofian Brașoveanul, scrie Pr. prot. Alexandru Nan, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România ajută R. Moldova să-și poată exporta produsele pe piața UE, prin modernizarea serviciului sanitar-veterinar: „România este o poartă a produselor noastre pe piața UE”

Email Imprimare PDF

25_romania_ajuta_r_moldova
România a finanțat, în ultimii zece ani, mai multe proiecte privind modernizarea sistemului de control și monitorizare sanitar-veterinară din R. Moldova, astfel încât acesta să corespundă standardelor europene, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peste 350 de români au participat la Concert de colinde din parohia românească Imola

Email Imprimare PDF

25_parohia_romaneasca_imola
La Parohia Ortodoxă Română din Imola, protopopiatul Emilia Romagna I, a avut loc un extraordinar Concert de colinde închinat Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Evenimentul a adunat pe scena Aulei Magna a Seminarului Diocezan din Imola corurile de copii, de tineri Nepsis, dar și corul mare al parohiei, fiecare purtând frumusețea colindului străbun întipărit atât de adânc în ființa poporului român, transmite Pr. Doru Vasile Gârboan, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalului de Colinde și tradiţii de iarnă “Colindul Sfânt și Bun” la Parohia românească "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Ravenna

Email Imprimare PDF

25_fest_colinde_parohie_imola
Lumea întreagă respiră atmosfera praznicului Naşterii Domnului! Să nu uităm că în colinde este imprimată pecetea firii româneşti, iar Biserica noastră ortodoxă saltă de frumuseţea cântărilor care au început să răsune cu mult mai înainte de Crăciun, transmite Pr. Dan Gavril Vesea, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Spoke’n’Word, Festival de slam poetry la Varşovia cu participare românească

Email Imprimare PDF

25_spoken_word_fest
Institutul Cultural Român de la Varşovia participă la Festivalul de poezie scandată Spoke'n'Word (a 13 a ediţie), alături de Austria, Israel, şi Portugalia. Festivalul va avea loc în perioada 13-17 decembrie la Varşovia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Pavel Klimkin: Ucraina va implementa recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la Legea educației

Email Imprimare PDF

26_pavel_klimkin
Ucraina va implementa recomandările Comisiei de la Veneția privind punerea în aplicare a legii educației, care va fi pregătită în strânsă legătură cu comunitățile naționale, a scris în editorialul sau din „Adevărul european", ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, notează paginaderusia, citată de Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Curtea Constituțională de la Chișinău a avizat proiectul de introducere a integrării europene în Constituție. Ce spun experții

Email Imprimare PDF

26_curtea_constitutionala_chisinau
Curtea Constituțională a decis că proiectul de modificare a Constituției care prevede în textul Legii supreme integrarea europeană ca orientare strategică a R. Moldova poate fi adoptat de parlament, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova va participa la funeraliile Regelui Mihai

Email Imprimare PDF

30_regele_si_tara
O Delegație a Parlamentului Republicii Moldova va participa la funeraliile Majestății Sale Regele Mihai al României, se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului de la Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La căpătâiul regelui: „După slujbă, fiicele sale au plecat, la fel şi prietenii de-o viaţă... nu am simţit niciodată atâta singurătate în jurul unui sicriu”

Email Imprimare PDF

26_sicriu_regele_mihai
„Ca om şi jurnalist, am participat la multe înmormântări, dar aceasta este de departe cea mai tristă. Şi nu pentru că este vorba despre Regele României, despre ultimul Rege al României, ci pentru că nu am simţit niciodată atâta singurătate în jurul unui sicriu, scrie pe pagina personală de Facebook Alexandra Tănăsescu, jurnalist român care este la Lausanne pentru a transmite imagini despre slujba din biserica din localitate.

Citeşte mai mult...
 

A fost deschis Oficiul de Legătură NATO la Chişinău

Email Imprimare PDF

26_oficiul_de_legatura_nato_chisinau
La Chişinău a fost deschis pe 8 decembrie Oficiul de legătură NATO, care va contribui la consolidarea cooperării cu NATO, fără a afecta neutralitatea Republicii Moldova. La deschidere au participat Secretarul General adjunct al NATO și prim-ministrul Pavel Filip, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chișinăul nu mai primește cele 13 autobuze românești. Licitația a fost anulată

Email Imprimare PDF

26_fara_autobuze_romanesti
Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) a anulat rezultatele licitației publice organizate de „Parcul urban de Autobuze" prin care la Chișinău urmau să ajungă 13 autobuze fabricate în Români, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ISTAT – Românii continuă să vină în Marea Britanie în număr record

Email Imprimare PDF

26_romanii_marea_britanie_nr_record
Cele mai recente date publicate de Oficiul Național de Statistică arată că în perioada iulie – septembrie 2017 numărul lucrătorilor proveniți din România și Bulgaria (EU2) aflați în Regatul Unit a ajuns la 347.000, cu 90.000 (26%) mai mulți decât în perioada corespunzătoare a anului 2016, transmite www.emigrantul.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul - concurs de colinde „Asta-i sara, sara mare” a adunat la Torino 8 coruri românești din Europa

Email Imprimare PDF

26_torino_festival_cr
Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Torino a găzduit sâmbătă și duminică, 9-10 decembrie, cea de-a doua ediție a festivalului - concurs de colinde „Asta-i sara, sara mare", aflat sub patronajul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Macarie al Europei de Nord s-a rugat zilele trecute cu români din Suedia şi Norvegia

Email Imprimare PDF

26_episcopul_macarie_suedia_norvegia
Episcopul Macarie al Europei de Nord s-a rugat zilele trecute cu români din Suedia şi Norvegia. Duminică, ierarhul a avertizat asupra pericolului utilizării noilor tehnologii, mai ales în cazul copiilor.

Citeşte mai mult...
 

Colindul sfânt și bun în protopopiatul româesc Toscana

Email Imprimare PDF

26_toscana_colind
Duminică, 10 decembrie 2017, biserica parohiei "Sf. Antonie cel Mare" din Lucca a fost gazda celei de-a doua ediții a festivalului „Colindul sfânt și bun" organizat de parohiile din vestul Protopopiatului românesc Toscana, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR Lisabona decernează titlurile onorifice „Amicus Romaniae" 2017

Email Imprimare PDF

26_romanie_amicus_2017
Institutul Cultural Român de la Lisabona continuă tradiţia acordării titlurilor onorifice „Amicus Romaniae" şi în acest an prin organizarea ceremoniei de decernare în data de 14 decembrie, ora 19.00, la sediul său din Rua do Barão nr.10, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bugetul României în 2017. Minoritarii din Țară și Românii de pretutindeni. Disproporții strigătoare la cer

Email Imprimare PDF

27_bug_romaniei
2 milioane de etnici alogeni au beneficiat în 2017 de 105 mln RON, în timp ce 12 milioane de români de peste hotare au beneficiat de doar 8 mln RON, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comisia de la Veneția: „Criticile aduse art.7 din Legea Învățământului din Ucraina sunt justificate”

Email Imprimare PDF

27_concil_of_europe
Comisia de la Veneția s-a pronunțat pe marginea art. 7 din Legea Învățământului din Ucraina care se referă la predarea disciplinelor în limba de stat, informează Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ucraina interpretează în interesul ei recomandările Comisiei de la Veneția. Românii din Ucraina spun adio limbii române!

Email Imprimare PDF

27_comisie_venetia_ucraina
Pe 8 decembrie, la reuniunea finală a Comisiei de la Veneția au fost adoptate principalele teze privind Legea Învățământului din Ucraina. Comisia cere o prelungire a perioadei de implementare a legii și nu a acceptat pretențiile Ungariei, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Învățământului din Ucraina, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MAE de la București salută adoptarea de către Comisia de la Veneția a Opiniei privind Legea educației din Ucraina, interpretând diferit de Kiev textul

Email Imprimare PDF

27_mae
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a salutat adoptarea de către Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) a Consiliului Europei a Opiniei sale privind prevederile art. 7 al Legii educației din Ucraina, care se referă la folosirea, în educație, a limbii de stat, a limbilor persoanelor aparținând minorităților naționale și a altor limbi, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, 8 decembrie, și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Diplomat ungar: “Legea limbii ucrainene este o problemă europeană”

Email Imprimare PDF

27_limba_ucrainenana_c
În privinţa Legii limbii ucrainene, s-a dovedit clar faptul că nu este vorba doar despre o problemă maghiară, ci şi de una europeană, a declarat Tamás Menczel, secretar de stat adjunct la Ministerul ungar pentru Afaceri Externe şi Relaţii Economice Internaţionale, , transmite Rador, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Raețchi (PNL): „Comisia de la Veneția a dat dreptate României în privința Legii Educației din Ucraina”

Email Imprimare PDF

27_ovidiu_raetchi
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi afirmă că articolul 7 din Legea Educației din Ucraina - care privește dreptul persoanelor aparținând minorităților naționale de a învăța în limba lor maternă - trebuie modificat în conformitate cu opinia Comisiei de la Veneția, care a dat dreptate României în această chestiune, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Andrii Parubii, Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei: „Articolul 7 al Legii educației nu va fi schimbat”

Email Imprimare PDF

27_andrii_parubii
Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Andrii Parubii, a declarat că nici un fel de modificări în articolul 7 privind limbile de învăţământ al Legii educaţiei nu vor fi făcute, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu: “Am organizat la Bălţi o dezbatere privind Unirea Republicii Moldova cu România, iar entuziasmul a fost extraordinar”

Email Imprimare PDF

27_balti_traian_basescu_dezbatere
Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că a organizat la Bălţi, în Republica Moldova, o dezbatere legată de Unirea Republicii Moldova cu România, iar entuziasmul celor din sală a fost „extraordinar", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parinții Colegiul Național ”Unirea” din Tîrgu-Mureș se adresează lui Klaus Iohannis după ce Parlamentul a adoptat o lege special pentru UDMR

Email Imprimare PDF

27_trei_viermi_politici
Colegiul Național "Unirea" din Tîrgu-Mureș a asistat cu neputință la acestă propunere legislativă și la adoptarea ei. Suntem consternați de faptul că expunerea de motive pentru această propunere legislativă nu cuprinde nicio explicație pentru modificarea articolului 45, aliniatul 2.1, cu referire la înființarea unităților minorităților naționale, în ciuda cercetărilor D.N.A. și ale proceselor pe rol din acest moment, se arată în scrisoarea adresată Președintelui României și preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: SE DUC TITANII…

Email Imprimare PDF

27_valeriu_dulgheru
Generația de Aur a anilor '90 se tot rărește. Ne părăsesc titanii: Gr. Vieru, I. Ungureanu, Gh. Ghimpu, L. Istrati, I. Vatamanu, L. Lari ș.m.a. Acum și Alexandru Moșanu. Joi seara, 07.12.17, după o luptă crâncenă cu o boală incurabilă, care l-a mistuit, la vârsta de 85 de ani, ne-a părăsit marele patriot, academician, profesor universitar, un mare intelectual, pur și simplu un mare om și domn, istoricul Alexandru Moșanu, primul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, militant de vază pentru Unire.

Citeşte mai mult...
 

Consiliul Ministerial al OSCE a adoptat o DECLARAȚIE cu privire la negocierile de reglementare a conflictului transnistrean în formatul „5+2”. Care sunt principalele prevederi

Email Imprimare PDF

27_osce_ministerial_council
Consiliul Ministerial al OSCE, care s-a desfășurat în perioada 7 și 8 decembrie, la Viena, a adoptat o Declarație cu privire la negocierile de reglementare a conflictului transnistrean în formatul „5+2", transmite www.ziarulnarional.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anunț IMPORTANT pentru cetățenii ROMÂNI care lucrează în Marea Britanie. Ce se va întâmpla după BREXIT

Email Imprimare PDF

27_brexit
Cetățenii români care sunt deja în Marea Britanie nu vor pierde niciun drept după Brexit. Formalitățile pentru obținerea certificatului de rezidență după Brexit vor fi simple și ieftine. Un anunț în acest sens a fost făcut de europarlamentarul și purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Siegfried Mureșan, ", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, principalul partener comercial al R.Moldova. Schimburi comerciale de peste un miliard de dolari în 2017

Email Imprimare PDF

România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu un volum al schimburilor de peste un miliard de dolari în primele zece luni ale acestui an. România este şi una dintre principalele destinaţii ale exporturilor din regiunea separatistă transnistreană, potrivit datelor statistice făcute publice la Chişinău şi Tiraspol, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Congresul Nepsis 2017 a reunit la Roma peste 800 de tineri români din Italia

Email Imprimare PDF

27_congresul_nepsis_2017
La Roma, în incinta Complexului Divino Amore, a avut loc vineri, 8 decembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Congresul Nepsis Italia. La eveniment au participat, în calitate de invitați speciali: pr. prof. dr. Vasile Gavrilă și cântăreața de muzică populară Iustina Irimia Cenușă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua României la Barcelona

Email Imprimare PDF

27_asociatia_difuzarea_culturii_ro_parets_de_valles
Asociatia pentru „Difuzarea Culturii Romanesti din Parets de Valles"(Barcelona) a organizat sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, acesta fiind al optelea an de cand organizam si dedicam spectacolul" La multi ani Romania",acestui important eveniment pentru toti romanii, transmite Stela Vidrașcu pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parlamentul de la Chișinău a adoptat legea anti-propaganda rusească

Email Imprimare PDF

28_anti_propaganda_ruseasca
Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului a fost votat joi, 7 decembrie, în lectură finală în Parlament cu 61 de voturi. Modificările presupun inclusiv combaterea propagandei rusești pe teritoriul Republicii Moldova. Deputații socialiști au declarat că vor contesta această lege pe care o consideră neconstituțională. De asemenea, în semn de protest deputații PSRM au anunțat că până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare vor vorbi doar în rusă în plenul Legislativului, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Un scut pentru Chișinăul în ruine

Email Imprimare PDF

28_p_bogatu
În luna septembrie a anului 1941, ziarul american „St Petersburg Times" insera o fotografie a Chişinăului zăcând în ruine, întitulată „Iată ce poate face războiul modern unui oraş" („What Modern War Can Do to a City"). Potrivit publicației de peste ocean, capitala RSS Moldovenești a fost făcută una cu pământul, fiind cea mai devastată localitate a momentului din zona cuprinsă de cel de-al Doilea Război Mondial, scrie editorialistul Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Germaniei în Ucraina: “Modificarea articolului 7 din Legea Învățămândului din Ucraina a fost o greșeală”

Email Imprimare PDF

28_ernst_reichel
Ambasadorul german în Ucraina, Ernst Reichel, consideră că modificarea în ultimul moment de către Rada Supremă a articolului privind limba de predare în legea „Cu privire la Învățământ" a fost o greșeală și Ucraina acum suportă consecințele. Declarația a fost făcută la Kiev, în cadrul unei mese rotunde pe tema: „Relațiile cu vecinii UE: în căutarea politicii de vecinătate pentru Ucraina", informează Libertatea Cuvântului, cu referire la Interfax-Ucraina, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O cercetătoare de la University College Oxford studiază la Cernăuți efectele noii Legi a Educației asupra minorității românești

Email Imprimare PDF

28_nonie_baker
La Cernăuți se află într-un stagiu de documentare cercetătoarea Nonie Baker de la University College Oxford care se ocupă de scrierea unui studiu despre politica lingvistică din Ucraina, procesul de ucrainizare și efectele noii Legi a Educației asupra minorităților naționale, inclusiv a comunității românești – informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dramele românilor despărțiți de Patria mamă, prezentate în documentarul video AGERPRES "Marea Unire - România, la 100 de ani"

Email Imprimare PDF

28_marea_unie_in_curand
"Marea Unire - România, la 100 de ani" este un documentar video produs de AGERPRES, care va fi lansat în 2018 cu ocazia Centenarului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

R. Moldova cere din nou retragerea trupelor de ocupație ruse de pe teritoriul său

Email Imprimare PDF

28_osce
Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Andrei Galbur, a cerut, în cadrul unei alocuțiuni a rostite la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfăşoară la Viena în perioada 7-8 decembrie 2017, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primul președinte al Parlamentului R. Moldova, Alexandru Moșanu, s-a stins din viață

Email Imprimare PDF

28_alexandru_mosanu
Primul președinte al Parlamentului R. M oldova, Alexandru Moșanu, a decedat ieri, 7 decembrie, la vârsta de 85 de ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mai multe instituții de drept din R.Moldova vor beneficia de suport extern în valoare de un milioan de euro din partea Lituaniei, României și Finlandei

Email Imprimare PDF

28_balanta
Mai multe instituții din Republica Moldova ce au scopul de a preveni și combate corupția vor beneficia de suport în această misiune din partea a trei țări europene, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputat Constantin Codreanu: ”Socialiștii antiromâni de la Chișinău, depunători de jurăminte mincinoase, trebuie să rămână fără cetățenia română”

Email Imprimare PDF

28_tudorel_toader_c_codreanu
Deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, le-a solicitat oficial ministrului Justiției, Tudorel Toader, și ministrului Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleșcanu, prezentarea de informații privind depunerea sau nedepunerea cererilor de renunțare la cetățenia română de către profitorii sperjuri Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi, deputați în Parlamentul Republicii Moldova aleși pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

IPS Iosif s-a rugat pentru sufletul Regelui Mihai la Reședința din Elveția

Email Imprimare PDF

28_ips_iosif_elvetia
Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, s-a rugat marți seară pentru sufletul Majestății Sale Regele Mihai I al României la reședința privată din Aubonne, Elveția, scrie www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Revelionul la Prut: Începem anul 2018 cerând Unirea!

Email Imprimare PDF

28_revelionul_la_prut
2018 e despre Basarabia, 2018 e despre Unire. Începem anul Centenarului adunându-ne acolo unde ne doare: la Prut. Trecerea în 2018 ne va găsi cerând Unirea la PRUT, se arată pe o postare de pe http://www.unire2018.ro, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Descoperire istorică! Malul Prutului ascunde o mega-structură de o însemnătate arheologică uriașă pentru trecutul poporului român

Email Imprimare PDF

28_malul_prutului_mega_structura
Arheologii au realizat recent o descoperire arheologică unică pentru istoria şi cultura românească. Pe malul Prutului, în apropiere de localitatea Ripiceni, au fost găsite rămăşiţele unui templu uriaş, vechi de 7.000 de ani, măsurând peste 1.000 de metri pătraţi, descoperire ce este menită să întregească cultura Cucuteni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Accademia di Romania in Roma participă la evenimentul cultural Musei in Musica 2017 organizat de Primăria Romei

Email Imprimare PDF

28_musei_in_musica
Sâmbătă, 9 decembrie 2017, între 20:00 și 22:30, Accademia di Romania in Roma, alături de cele mai importante instituții de cultură din Roma, participă la ediția 2017 a proiectului Musei in Musica, un proiect cultural organizat de Primăria orașului Roma prin Zètema Progetto Cultura. Astfel, Galeria de Artă a Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti 110) își deschide porțile și invită publicul la o serie de evenimente organizate special cu această ocazie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Serile Lipatti continuă la Istanbul. Românii din Istambul așteptați la eveniment

Email Imprimare PDF

28_andra_margineanu
Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" din Istanbul lansează o nouă invitație melomanilor, dar și celor tentați să descopere tainele muzicii. Duminică, 10 decembrie 2017, de la ora 19.00, Andra Mărgineanu va susține un recital extraordinar în memoria lui Dinu Lipatti, la 100 de ani de la nașterea pianistului și compozitorului. Recitalul va avea loc în sala de concerte a Galeriei Adahan din Istanbul și cuprinde compoziții ale celor mai reprezentative nume ale genului din România, Dinu Lipatti și George Enescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SONDAJ: Relația R. Moldova cu România, apreciată ca fiind cea mai BUNĂ de către majoritatea cetățenilor din stânga Prutului

Email Imprimare PDF

29_ro_mare
Majoritatea cetățenilor din R. Moldova consideră că, la acest moment, R. Moldova are cele mai bune relații cu România. Potrivit unui sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor din Moldova, făcut public, 74,4% din respondenți apreciază drept „foarte bună" și „bună" relația cu România, statul care a alocat în ultimii ani Chișinăului sute de milioane de euro pentru diverse proiecte, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Congresul Spiritualităţii Româneşti s-a adresat conducerii Ucrainei în legătură cu Legea Educaţiei care „lichidează învăţământul în limba maternă”

Email Imprimare PDF

29_nu_inchideti_scoala_ro_ucraina
La lucrările celui de al XXI-lea Congres al Spiritualităţii Româneşti care s-a desfăşurat în perioada de 28 noiembrie - 2 decembrie la Alba Iulia şi Zlatna scriitorul bucovinean, Vasile Tărâţeanu, membru de onoare al Academiei Române a susţinut o comunicare în plenul congresului despre situația comunităţii româneşti din Ucraina – informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: ”Denunț recrudescența extremismului ucrainean contra comunității românilor din Ucraina încurajată tacit de Kiev”

Email Imprimare PDF

29_codreanu_denunta_recrudescenta_extremismului_ucrainean
Miercuri, 6 decembrie 2017, deputatul Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat o declarație politică la tribuna Camerei Deputaților, denunțând atacurile contra comunității românești din Cernăuți și cerând Guvernului României să intervină prompt în apărarea drepturilor românilor din Ucraina, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grădinița românească din Cernăuți – un vis tot mai îndepărtat. Autoritățile ucrainiene refuză! Ce face România?

Email Imprimare PDF

29_porosenko_iohannis
În data de 5 decembrie 2017 în incinta primăriei orașului Cernăuți a avut loc ședința grupului de lucru privind inaugurarea unei grădinițe românești. Din păcate, după un anumit progres înregistrat anterior, discuția a revenit din nou la faza inițială, reprezentanții primăriei declarând că deschiderea unei grădinițe românești în Cernăuți nu este posibilă din motive obiective, după părerea lor – scrie Marin Gherman pentru BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul ungar de Externe: Ucraina NU și-a îndeplinit obligațiile față de NATO, încălcând grav drepturile minorităților

Email Imprimare PDF

29_peter_szijarto
Ucraina nu și-a îndeplinit obligațiile față de NATO, încălcând grav drepturile minorităților prin adoptarea noii legi a educației, a declarat miercuri la Bruxelles ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, transmite MTI, citat de Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Șerban Nicolae: Românii din Timoc sunt ignorați pentru că ne-a fost foarte comod să adoptăm lozinci legate de frăția cu poporul sârb

Email Imprimare PDF

29_fartia_cu_poporul_sarb_serban_nicolae
Politica sterilă a statului român a încurajat autoritățile de la Belgrad să-i persecute pe etnicii români din Valea Timocului și să nu le respecte drepturile elementare, afirmă senatorul PSD Șerban Nicolae, care a petrecut Ziua națională alături de românii timoceni. Astfel, în timp ce bisericile românești din Valea Timocului erau amenințate cu demolarea, autoritățile locale din Mehedinți sau Dolj derulau proiecte transfrontaliere cu primăriile sârbești responsabile de persecutarea etnicilor români, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

O nouă secție a Institutului Mamei și Copilului de la Chișinău, renovată cu suportul Guvernului României

Email Imprimare PDF

29_o_noua_sctie_a_inst_mamei_copilului_chisinau
O nouă secție a Institutului Mamei și Copilului, renovată cu sprijinul Guvernului României, a fost deschisă astăzi la Chișinău. Este vorba despre Secția de Cardiologie a spitalului, unde se tratează anual aproximativ o mie de copiii. Tot aici sunt soluționate cele mai complicate cazuri de patologie cardiovasculară., transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slujbe de pomenire pentru Regele Mihai la românii din Regatele Suediei, Norvegiei și Danemarcei

Email Imprimare PDF

29_slujbe_de_pomenire_regele_mihai_suedia
Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a transmis condoleanțe Casei Regale a României, îndemnând preoții și credincioșii din țările scandinave să-l pomenească în rugăciuni pe Regele Mihai, care a trecut din această viață spre veșnicie pe 5 decembrie 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: ROMANIA PRETUIESTE-TI LIBERTATEA!

Email Imprimare PDF

29_te_iubim_romania_lma
Anual, de Ziua Romaniei, amintim Romaniei si cetatenilor ei sa-si pretuiasca libertatea. Romanii au fost deprivati de libertate in marea majoritate a istoriei lor si si-au dobindit-o din nou, cu vietile a mii de oameni inocenti, doar in decembrie 1989. Libertatea e o valoare fundamentala pe care o pretuim si promovam. E bine sa nu uitam de ce ne-a scapat Dumnezeu si cum a fost viata sub comunism când nu aveam libertate. Pledoaria de astazi o facem din perspectiva memoriilor recent publicate ale unei garzi de la un gulag stalinist al anilor 30, se arată într-o analiză a Alianței familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EuroNatur și Agent Green: Masacru în parcurile naționale din România. Aceasta este în prezent cea mai mare dramă de mediu din Europa

Email Imprimare PDF

29_masacru_in_parcurile_nationale_romania_agent_green
București, 6 decembrie 2017 – Cioturi de arbori cu circumferința de peste 5 metri, ulei de motor ars, pâraie distruse, buldozere și drujbe care "cântă" neîncetat pe toate văile de-a lungul râului Cerna. Așa se prezintă astăzi Parcul Național Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din România, transmite EuroNatur și Agent Green, preluați de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mărţişorul a fost inclus în patrimoniul imaterial al UNESCO

Email Imprimare PDF

29_martisorul_patrimoniu_imaterial_unesco
Decizia a fost luată în cadrul şedinţei UNESCO, care a avut loc pe 6 decembrie, pe insula Jeju, din Coreea de Sud, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Tradiții prin ochi de copii” un eveniment dedicat obiceiurilor românești cu ocazia Crăciunului la Teatro Serafico din Roma

Email Imprimare PDF

29_teatru_serafico_roma
Duminică, 10 decembrie 2017, începând cu ora 16:00, la Teatro Serafico din Roma (Via del Serafico 1), Accademia di Romania in Roma, Associazione Insieme per l'Athos și Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, sub patronajul Ambasadei României în Republica Italiană și al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, organizează cea de-a II-a ediție a evenimentului "Tradiții prin ochi de copii", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Regele Mihai I, a trecut la cele veșnice

Email Imprimare PDF

30_rip_regele_mihai
Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marți la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vavila Popovici: REGELE ȘI ȚARA SA

Email Imprimare PDF

30_regele_si_tara
„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie.

Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața." – Regele Mihai I

Citeşte mai mult...
 

Efecte distrugătoare ale Legii Educației asupra românilor din Ucraina – film documentar realizat de BucPressTV (VIDEO)

Email Imprimare PDF

30_romani_nedreptatiti_ucraina
Românii din Ucraina sunt indignați de adoptarea noii Legi a Educației, care, prin art. 7 reduce în mod substanțial dreptul la studii în limba maternă. „Limba noastră cea română...." – un film documentar realizat de BucPress TV, care arată care sunt efectele articolului lingvistic al Legii Educației asupra românilor din Ucraina, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parintele Constantin Necula: „Cred că datoria generației 2018 pentru o sută de ani de la România Mare este să refacă România Mare, să nu o mai piticească

Email Imprimare PDF

30_constantin_necula
Părintele Constantin Necula crede că România de azi este una „divizată de interese", fiind „înrăiți unii împotriva celorlalți", motiv pentru care în 2018, anul Centenarului Marii Uniri, „va trebui să postim de răutate, de prostie și de mediocritate", scrie https://www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Campanie de informare pentru cetăţenii care doresc să muncească în străinătate

Email Imprimare PDF

30_sclavi_emigranti
În ultima perioadă, în contextul mai larg al migraţiei forţei de muncă din România, Ministerul Afacerilor Externe se confruntă cu o serie de situaţii în care este nevoit să intervină pe canale diplomatice pentru asistarea cetăţenilor români care desfăşoară activităţi lucrative în străinătate, transmite un comunicat de presă al MAE, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Gala premiilor TVR Moldova: ”Români pentru români”

Email Imprimare PDF

30_romani_pentru_romani
Ediţia din acest an s-a difuzat la TVR Internaţional şi TVR Moldova - duminică, 3 decembrie, de la ora 17.00 - în direct de la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Canada: Biserica Sfântul Apostol Andrei din Mississauga și-a sărbătorit ocrotitorul. PS Ioan Casian a oficiat Sfânta Liturghie

Email Imprimare PDF

30_biserica_mississauga
Biserica Sfântul Apostol Andrei din Mississauga, Canada, și-a sărbătorit recent hramul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ioan Casian a oficiat Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte zece preoți din zona Toronto, scrie site-ul oficial al Episcopiei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția “Drepturile Omului pentru Toți”. Ziua Internațională a Drepturilor Omului celebrată la ICR New York

Email Imprimare PDF

30_human_rights_for_everyone
ICR New York (care, în cadrul acestui proiect de diplomație culturală, colaborează cu Misiunea Permanentă a României la ONU, cu Comisia Națională a României pentru UNESCO și cu Asociația "Liber la Educație, Cultură și Sport", din România) organizează expoziția intitulată "Drepturile Omului pentru Toți", menită a celebra Ziua Internațională a Drepturilor Omului (10 decembrie – dată la care, în 1948, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Finalizarea audierilor pentru numirea directorilor si a directorilor adjuncti ai reprezentantelor Institutului Cultural Roman din strainatate

Email Imprimare PDF

30_icr
Numirea directorilor si directorilor adjuncti ai reprezentantelor Institutului Cultural Roman din strainatate se apropie de final - au ajuns in fata Comisiilor Senatului. Institutul Cultural Roman, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii si Academia Romana au transmis lista cu propuneri catre Comisia de Cultura si Media si cea de Politica Externa din Senatul Romaniei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii care traversează Atlanticul într-o barcă cu vâsle: o echipă, un model de business, o rețetă pentru succes

Email Imprimare PDF

30_patru_romani_care_vor_vasli_atlanticul
În mai puțin de două săptămâni, patru români vor încerca să înfrunte capriciile naturii într-o cursă limită: vor vâsli peste Atlantic, fiind primii români care îndrăznesc acest lucru, scrie https://media.imopedia.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Tradiție și modernitate în perioada interbelică: Drăghicescu, Rădulescu-Motru, Cioran“

Email Imprimare PDF

30_constantin_radulescu_motru_madalina_diaconu
În data de 6 decembrie 2017, ora 18.30, la Institut für Österreichkunde (Hanuschgasse 3, 1010) din Viena, dr. Mădălina Diaconu va susține prelegerea „Tradiție și modernitate în perioada interbelică: Drăghicescu, Rădulescu-Motru, Cioran". Evenimentul marchează 60 de ani de la moartea lui Constantin Rădulescu-Motru, personalitate română marcantă din prima jumătate a secolului al XX-lea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chișinăul mai face un pas spre interconectarea energetică cu România

Email Imprimare PDF

10_cu_noroc
Guvernul de la Chișinău va delega printr-o hotărâre un grup de persoane în vederea negocierii contractului de împrumut cu Banca Europeană pentru Investiții (BEI), necesar pentru începerea lucrărilor de interconectare energetică cu România, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu: “Dodon, sfidat chiar la el acasă. Copiii au cântat "Treceţi, batalioane române, Carpaţii!"

Email Imprimare PDF

31_basescu_fbk_postare_copii_rm
Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu un grup de copii care a sărbătorit, la şcoală, Ziua Naţională a României în satul natal al preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, fostul şef de stat al României precizând că Dodon "a fost sfidat la el acasă", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 2

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.