Deputatul Constantin Codreanu: “Cerem autorităţilor bulgare să-i aplice, prin reciprocitate, un tratament euroconform minorităţii naţionale române aflate în dificultate şi ameninţate cu asimilarea completă”

Email Imprimare PDF

15_constantin_codreanu_bulgaria
Miercuri, 26 aprilie, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, domnul deputat Constantin Codreanu, a avut o întrevedere oficială cu domnul Ivo Gheorghiev, preşedintele Uniunii Etnicilor Români AVE din Bulgaria. În cadrul discuţiei cei doi au trecut în revistă întreaga gamă de probleme pe care le întâmpină minoritatea naţională română din Bulgaria, confruntată cu riscul asimilării complete, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Booking.com

Harta României Mari va fi formată de 99 de tineri cu 99 de drapele tricolor în mână de Ziua Drapelului de Stat în Basarabia

Email Imprimare PDF

15_ziua_drapelului_99_tineri_99_steaguri
Harta României Mari va fi formată de 99 de tineri cu 99 de drapele tricolor în mână. Evenimentul va avea loc pe data de 27 aprilie 2017, ora 17:00 în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Cifra 99 va simboliza 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România din 1918, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noi aplicații militare ale regimului pro-rus de la Tiraspol

Email Imprimare PDF

15_noi_aplicatii_pro_ruse
Sub îndrumarea ofițerilor ruși, în regiunea transnitreană au avut loc noi aplicații militare cu participarea unităților de infanterie motorizată ale forțelor armate separatiste, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parteneriatul Româno-georgian se va intensifica. Primirea de către Preşedintele României, Klaus Iohannis și de către Primul Ministru, Sorin Grindeanu a Prim-ministrului Georgiei, Giorgi Kvirikashvili

Email Imprimare PDF

15_klaus_prim_ministrul_georgieiCu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Georgia, domnul Sorin Grindeanu, Prim-ministrul României, și domnul Giorgi Kvirikashvili, Prim-ministrul Georgiei, au adoptat următoarea Declarație Comună, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: ROMÂNIA TREBUIE SĂ DEVINĂ ACTORUL ACTIV AL REUNIRII

Email Imprimare PDF

15_ro_m_a_r_e„Şi totuşi ce ar trebui de făcut ca România să nu cadă din timp, acum, la întretăierea dintre milenii?"

(Ion Diaconescu)

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire coordonatori tineret din cadrul Episcopiei BOR a Românilor din Italia

Email Imprimare PDF

15_coordonatori_tineri_episcopie_bor_italia
Luni, 24 aprilie, la parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" – Roma III, la inițiativa Prea Sfintitului părinte Siluan, s-a desfășurat prima întâlnire a coordonatorilor de tineret de pe intregul teritoriu al Italiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Trinitas TV: Documentar despre românii din Inima Bavariei

Email Imprimare PDF

15_romani_inima_bavariei
http://lacasuriortodoxe.ro/video-noutati/secvente-trinitas-romanii-din-inima-bavariei-25-04-2017.html?id=69647

Citeşte mai mult...
 

Concertul “Classic Meets Jazz Meets Folk”, la Museo del Romanticismo din Madrid. Românii din Madrid așteptați la concert!

Email Imprimare PDF

15_andreea_chira_adrian_gaspar
Cu o irezistibilă propunere muzicală care îmbină stiluri precum jazz-ul, muzica clasică şi pop-ul modern, tinerii muzicieni Andreea Chira (nai) și Adrian Gaspar (pian) prezintă concertul „Classic meets Jazz meets Folk", la Museo del Romanticismo din Madrid, în data de 27 aprilie 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţia de Fotografie “New Energy” a lui Mircea Albuţiu la Teatrul José Lúcio da Silva din Leiria

Email Imprimare PDF

15_teatro_jose_lucio_da_silva
Teatrul municipal José Lúcio da Silva găzduieşte între 28 aprilie şi 26 mai 2017 expoziţia "New Energy – Amor Amores" a fotografului român Mircea Albuţiu. Vernisajul va avea loc în data de 28 aprilie orele 18.00, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teatrul românesc gata să câștige scena și publicul din Trabzon

Email Imprimare PDF

15_true_west
Mai e puțin și se ridică cortina celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru dinTrabzon, Republica Turcia. În perioada 2-20 mai 2017, orașul situat pe coasta Mării Negre, în nord-estul Turciei, primește spuma mondială a teatrului.România, cu sprijinul Institutului Cultural Român "Dimitrie Cantemir" din Istanbul, va fi reprezentată de Teatrul "Andrei Mureșanu" (TAM) din Sfântu Gheorghe cu spectacolul "True West", cu două reprezentații, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR BERLIN SUSȚINE PARTICIPAREA ROMÂNEASCĂ LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM GOEAST DIN WIESBADEN. Românii din regiune așteptați la festival!

Email Imprimare PDF

15_go_east
Între 26 aprilie și 2 mai 2017 va avea loc Festivalul Filmul Central-Est European „goEast" de la Wiesbaden, care prezintă peste 100 de filme din 29 de țări diferite, dintre care 6 premiere mondiale, una internațională și 22 germane. Festivalul a fost înființat în anul 2001 de către Institutul de Film din Frankfurt/Main şi s-a dezvoltat ca o platformă de dialog între Est şi Vest, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Literatura română, prezentă la cea de-a VI-a ediţie a Nopţii Europene a Literaturii de la Wrocław

Email Imprimare PDF

15_icr_varsovia
Literatura română a fost prezentă, în premieră, la Noaptea Europenă a Literaturii, eveniment care se desfăşoară anual la Wrocław, ediţia din acest an, a VI-a, marcând, totodată, încheierea mandatului oraşului de Capitală Mondială a Cărţii UNESCO, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: PORNIFICAREA LUMII IN DATE STATISTICE

Email Imprimare PDF

20_alianta_familiilor
Deja o realitate, pornificarea planetei se intensifica si produce un numar tot mai mare de victime. Cel putin odata pe an scriem despre pornografie atragind atentia aspra consecintelor si efectelor ei grave, fie in viata intima, ori in societate, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, invitată de onoare la Zilele Oraşului Rzeszów

Email Imprimare PDF

15_zilele_orasului_rzeszowAnul acesta, Zilele Oraşului Rzeszów vor avea ca temă România şi cultura română, cu ocazia împlinirii a 10 de ani de la înfrăţiriea oraşului Rzeszów cu Satu Mare. Evenimentul este cunoscut sub numele de Sărbătoarea Paniaga, după numele principalei artere pietonale din centrul oraşului, datând din secolul al XIV-lea, una dintre cele mai vechi şi mai reprezentative străzi ale oraşului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Romanii care muncesc in strainatate, printre cei mai afectati de modificarile fiscale de la 1 ianuarie 2018

Email Imprimare PDF

16_calcule
Modificarile la Codul Fiscal, pentru introducerea impozitului pe venitul global, pentru 1 ianuarie 2018, ii vor afecta foarte mult pe romanii care pleaca la munca in strainatate, chiar si in alte state din Uniunea Europeană, scrie www.ziare.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întrevedere MRP şi ANOFM pentru programul bursa locurilor de muncă

Email Imprimare PDF

16_mrp
Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, s-a întâlnit săptămâna aceasta cu o delegaţie a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), condusă de doamna preşedinte Cristiana Barbu, transmite un comunicat de presă al MpRP, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce se va întâmpla cu persoanele LIPSITE de cetățenia română, după ce au obținut-o odată cu părinții

Email Imprimare PDF

16_constantin_codreanu_parlament
Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a primit, în cadrul şedinţei în plen a Camerei Deputaţilor, răspuns la interpelarea adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, referitor la motivul tergiversării transmiterii punctului de vedere ce conține o propunere de modificare și completare a legii nr. 21/1991 a cetățeniei române întocmit de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comisia pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare a APCE a adoptat raportul privind munca domestică al senatorului Viorel Badea, membru al Delegației române la APCE

Email Imprimare PDF

16_viorel_badea_membru_delegatia_romana_apce
Cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 24-28 aprilie 2017), senatorul Viorel Badea, membru al Delegației române la APCE, a prezentat, în cadrul Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă, proiectul de rezoluție aferent raportului privind "Dreptul la muncă al lucrătorilor casnici, în special al femeilor, în Europa". Proiectul de rezoluție a fost adoptat în unanimitate de membrii comisiei și va fi transmis spre vot final Comisiei permanente a APCE ale cărei lucrări se vor desfășura, în ziua de 30 mai a.c., la Praga, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Titus Corlățean, ales Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Email Imprimare PDF

16_senatorul_titus_corlateanCu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 24-28 aprilie 2017), senatorul Titus Corlățean, președintele Delegației Parlamentului României la APCE, a fost ales în funcția de Vicepreședinte al APCE, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Despre „Convorbiri literare”, moldovenism, unire și logica istoriei

Email Imprimare PDF

21_n_negru
1. Recent, președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a dăruit președintelui Republicii Moldova (numele acestuia nu contează), o hartă a Moldovei din 1790, alcătuită de cartograful italian Bartolomeo Borghi. „O jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc", le-a explicat jurnaliștilor intrigați vasalul înduioșat, care se numește președinte de stat independent. Bând până la fund cupa umilinței, ca un „vițel blând" doritor să se alimenteze de la două „vaci", el și-a exprimat regretul că în 1812 Rusia nu a „eliberat" întregul teritoriu al Moldovei, ci s-a oprit la Prut. „Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită", a adăugat prostește șeful formal al celui „de-al doilea stat românesc", scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vicepremierul pentru reintegrare din Rep. Moldova Gheorghe Bălan: Regiunea transnistreană are un potențial militar considerabil și poate prezenta un risc pentru Republica Moldova

Email Imprimare PDF

16_gheorghe_balan
Vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan susține că regiunea transnistreană are un potențial militar considerabil și poate prezenta un risc pentru autoritățile din Republica Moldova.

Citeşte mai mult...
 

În vară, cele mai mari manevre NATO din zona Mării Negre. Jens Stoltenberg: „Scopul nostru e să prevenim un conflict, nu să-l provocăm”

Email Imprimare PDF

16_jens_stoltenberg_n
NATO a încheiat planurile celor mai mari manevre care au avut loc vreodată in România si in zona Mării Negre, în această vară: 40.000 de militari din peste 20 de state NATO, dar și din Ucraina si Georgia, transmite www.europalibera.org, preluat de Romanian Global News. Ceea ce reprezintă practic o armată întreagă va face 18 exercitii militare între iunie și august în România și regiunea Mării Negre.

Citeşte mai mult...
 

Spectacol omagial de gală ”Eugen Doga. 80 de primăveri” la București

Email Imprimare PDF

16_eugen_doga_80_de_primaveri
Miercuri, 26 aprilie, ora 19.00, la Ateneul Român va avea loc un spectacol omagial de gală "Eugen Doga. 80 de primăveri", transmite un comunicat al Ambasadei Republicii Moldova la București, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiect IEH: Conferința „Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc - probleme, teme și proiecte comune”,ediția a II-a, 26-28 aprilie 2017

Email Imprimare PDF

16_institutul_eudoxiu_hurmuzachi_pentru_romanii_de_pretutindeni
Conferința care va avea loc la Chișinău, în perioada 26-28 aprilie 2017, este organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni și Ministerul Culturii din Republica Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" București și Muzeul Național de Artă al Moldovei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Punerea pietrei de temelie la viitoarea biserică a Parohiei românești „Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana” din localitatea Pescara, Italia

Email Imprimare PDF

16_pescara_piatra_de_temelie_viitore_biserica
Marți, 25 aprilie 2017, a avut loc punerea Pietrei de Temelie a viitoarei biserici a Parohiei „Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana" din localitatea Pescara. La punere pietrei de temelie a slujit Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, transmite Trinitas TV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Spectacole în Sicilia: Maria Ciobanu, Ionuț Dolănescu și alți invitați de prestigiu în turneu la Palermo, Alcamo și Catania

Email Imprimare PDF

16_maria_ciobanu
CNCRI organizează o serie de evenimente ce urmează a fi programate la Alcamo, Teatro Cielo d'Alcamo în data de 29 Aprilie 2017 – ora 19.00; la Palermo, Teatro Golden, în data de 30 Aprilie 2017 ora 14.30; la Catania, Le Ciminiere în data de 1 Mai 2017, ora 14.30, cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Muncii, transmite Gazeta Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O „Comoară“ a cinematografiei românești prezentată de Corneliu Porumboiu, în premieră, la Bruxelles

Email Imprimare PDF

16_comoaraICR Bruxelles în colaborare cu Palatul artelor frumoase din Bruxelles (BOZAR) prezintă, în premieră, lung metrajul Comoara, ultimul film semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, la 26 aprilie, de la ora 20:00. Cineastul român, prezent la proiecția filmului, va susține o sesiune de întrebări-răspunsuri la finalul proiecției, moderată de profesoara și istoricul de film Dominique Nasta, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maia Morgenstern la Kunstenfestivaldesarts

Email Imprimare PDF

16_kunstenfestivaldesarts
ICR Bruxelles anunță prezența actriței Maia Morgenstern la festivalul internațional de arte din Bruxelles, Kunstenfestivaldesarts, în distribuția spectacolului Empire, regizat de Milo Rau. Spectacolul va avea loc la KVS - The Brussels City Theatre, în perioada 18-21 mai, iar reprezentația din19 mai va fi urmată de întâlnirea publicului cu actorii, transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alegeri cu scandal la PNL Spania

Email Imprimare PDF

17_pnl_diaspora
Alegeri cu scandal şi intervenţia poliţiei, la PNL Spania. Zeci de persoane au reclamat că, deşi sunt membri ai organizaţiei liberale, nu au fost lăsaţi să participe la alegerea noului preşedinte. Contestatarii spun că, în acest fel, şeful interimar al PNL Spania a vrut să se asigure că va câştiga fără emoţii, scrie www.digi24.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce au discutat ministrul de externe, Teodor Meleșcanu cu președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Constantin Codreanu?

Email Imprimare PDF

17_constantin_codreanu_melescanuPreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, deputatul Constantin Codreanu, a avut luni, 24 aprilie, o întrevedere cu ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Macron va fi Preşedintele Franţei. Dar transformarea politicii în Europa continuă

Email Imprimare PDF

17_naumescuÎn absenţa unei „lebede negre" în următoarele două săptămâni, candidatul pro-european de centru, Emmanuel Macron, va fi ales pe 7 mai Preşedintele Republicii Franceze, scrie Profesorul valentin naumescu pe www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul “BUCURIA ȊNVIERII“ la parohia românească din BOLZANO

Email Imprimare PDF

17_parohia_romaneasca_bolzano
A doua duminică de după Sf. Paști, care a coincis anul acesta cu sărbătorirea Sf. Marelui Mc. Gheorghe, purtătorul de biruință, a prilejuit pentru comunitatea ortodoxă română din Bolzano un moment de aleasă bucurie duhovnicească, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
 

Concert în Parohia românească „Sfinții Mărturisitori” din Valdemoro - Spania

Email Imprimare PDF

17_parohia_romaneasca_valdemoro_sfintii_marturisitori
Parohia ortodoxă românească Sfinţii Mărturisitori Visarion, Sofronie şi Oprea Valdemoro împreună cu Asociația Armonia au organizat duminică, 23 aprilie 2017, la sărbătoarea Sf. M. Mc. Gheorghe, Purtătorul de Biruință, un Concert coral pascal. Invitat de onoare a fost Corul Millennium din Slatina, județul Olt, scrie www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Adrian Sitaru, Irina Margareta Nistor, Anca Miruna Lăzărescu și Jesus del Cerro invitați de onoare la South East European Film Festival (SEEfest), din Los Angeles

Email Imprimare PDF

17_see_fest
ICR New York susține prezența unei bogate selecții de filme reprezentative pentru cinematografia română la South East European Film Festival, din Los Angeles (27 aprilie – 4 mai 2017), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ACCADEMIA DI ROMANIA IN ROMA: Lucian Ban & Mat Maneri, "Transylvanian Concert"

Email Imprimare PDF

17_lucian_ban_mat_maneri
Casa del Jazz din Roma în colaborare cu Accademia di Romania in Roma şi cu susţinerea Institutului Cultural Român din Bucureşti, organizează concertul duo-ului Lucian Ban & Mat Maneri, "Transylvanian Concert", (Lucian Ban – pian şi Mat Maneri – violă), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SIBIU JAZZ FESTIVAL - EDIȚIA 47

Email Imprimare PDF

17_sibiu_jazz_festivalLuna mai aduce în peisajul muzical cea de-a 47-a ediție a celui mai longeviv festival de jazz din România: Sibiu Jazz Festival, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
 

EVZ: Polonia acuză OFICIAL Rusia de ASASINAREA preşedintelui Kaczynski. Avionul acestuia ar fi EXPLODAT în aer din cauza unei BOMBE TERMOBARICE

Email Imprimare PDF

18_polonia_acuza_rusia_de_asasinat
Comisia de anchetă poloneză a catastrofei de la Smolensk, din 2010, scoate la iveală informaţii şocante, acoperite de guvernul lui Donald Tusk, scrie Adrian Pătruşcă în www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De ce s-a speriat Dodon într-un hal fără de hal?

Email Imprimare PDF

21_n_negru
Stihia politică din Chișinău concurează cu stihia naturii. Pe neprins de veste, când părea că adepții scrutinului uninominal au început să se epuizeze, să se repete, Dodon a ieșit la rampă cu o inițiativă de schimbare a sistemului electoral actual cu unul mixt, ca 51 de deputați să fie aleși pe liste de partid, iar 50 – în circumscripții uninominale, propunând PD-ului să renunțe la introducerea sistemului electoral majoritar. În caz contrar, socialiștii nu vor participa la viitoarele alegeri parlamentare, a avertizat el. E cum ți-ai speria adversarul că te retragi din luptă, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Răzvan Voncu: Este Republica Moldova un stat?

Email Imprimare PDF

18_razvan_voncu
Ceea ce s-a întâmplat, în Republica Moldova, la mijlocul acestei săptămâni ridică o întrebare spinoasă, mai ales pentru cei care, la Chişinău sau Bălţi, sunt toată ziua, bună ziua, cu gura plină de „statalitatea" teritoriului dintre Prut şi Nistru. Este Republica Moldova un stat, se întreabă Răzvan Voncu pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În regiunea Cernăuți ar putea să apară o importantă comună românească Mahala-Ostrița

Email Imprimare PDF

18_elena_nandrisÎn data de 21 aprilie 2017 la Administrația Regională de Stat Cernăuți a fost depusă pentru a doua oară cererea de creare a unei comune, care să includă satele românești Mahala, raionul Noua Suliță și Ostrița, raionul Herța. Despre aceasta a comunicat primarul de Mahala, Elena Nandriș, în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru BucPress TV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Uniunea Europeană a lansat apelul pentru propuneri de proiecte - „Primarii pentru creşterea economică”. Primăriile din Basarabia pot participa

Email Imprimare PDF

18_ue_eu
Uniunea Europeană lansează concursul de granturi pentru ţările Parteneriatului Estic cu iniţiativa „Primarii pentru creşterea economică – proiecte pilot", transmite un comunicat al cancelariei Guvernului Republicii Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slujba de mulțumire pentru copiii români care au făcut prima spovedanie și cei care au făcut mărturisirea de credință la Veneția

Email Imprimare PDF

18_marturisirea_de_credinta_venetia
În parohia Sfânta Lucia din Veneția, în duminica Paștilor, după slujba vecerniei, a avut loc un eveniment festiv organizat pentru copiii care au făcut prima spovedanie, precum și pentru tinerii care au împlinit 14 ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Suie Paparude si Argatu', la Londra – un eveniment aparte dedicat comunitatii, de Romani in UK

Email Imprimare PDF

18_suie_paparude_argatu_romanii_din_uk
Dupa concertul Subcarpati si CCSE din Martie, Romani in UK continua seria evenimentelor dedicate comunitatii si va invita sa intalniti, pe 13 mai la Londra, doua dintre cele mai apreciate trupe romanesti: Suie Paparude si Argatu', transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moment istoric pentru comunitatea ortodoxă română de la Pescara

Email Imprimare PDF

18_pescara_biserica
Marţi, 25 aprilie 2017 (zi liberă în Italia), de la ora 10.40 românii din Pescara suntinvitați la punerea pietrei de temelie a bisericii Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul şi Dreptul Simeon şi Sfânta Prorociţă Ana" din Pescara, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ÎNTÂLNIRE PASTORALĂ ÎNTRE PROTOPOPIATELE TOSCANA ȘI EMIGLIA ROMAGNA 1. activităților culturale și pentru copii și tinerii români pe agenda întâlnirii

Email Imprimare PDF

18_protopopiat_toscana_emigliaCu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan, a avut loc la Parohia „Sfânta Muceniță Lucia" – Firenze 2 o întâlnire pastorală între preoții Protopopiatelor Toscana și Emiglia Romagna 1, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teatrului Evreiesc de Stat de la București, în turneu la Chişinău

Email Imprimare PDF

18_teatrul_evreiesc_turneu_chisinauInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău susţine organizarea unui turneu al Teatrului Evreiesc de Stat la Chişinău. Evenimentul are loc în premieră, în cadrul unui proiect ambiţios de schimburi reciproce încheiat între teatrele celor două mari capitale româneşti – Bucureşti şi Chişinău: Teatrul Evreiesc de Stat şi Teatrul Naţional „Satiricus I.L.Caragiale", transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Theodor si Noi, recenzie de carte

Email Imprimare PDF

18_theodor_si_noi
Gabriel Gherasim este un excelent scriitor. El a scris multe cărţi pe diverse teme, variind de la opere literare, la tratate academice. El este, de asemenea, un jurnalist care a scris articole si interviuri, care au fost publicate în ziare de limba română şi engleză şi reviste din România, Moldova, Israel, Italia, Germania, Franţa, Marea Britanie, SUA, Australia şi Canada.

Citeşte mai mult...
 

“RAMONA HORVATH & FRIENDS“ cu ocazia Zilei Internaționale a Jazzului 2017

Email Imprimare PDF

18_ramona_horvat_trio
Joi, 27 aprilie 2017, ora 19:30, în Sala Bizantină a Palatului Béhague din Paris – reședința ambasadorului român în Franța, Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Muzeul Național "George Enescu" și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Franceză, Institutul Cultural Român din Paris, Liga Studenților Români în Străinătate – Filiala Franța și Clubul Franco-Român din Paris, prezintă o seară de jazz cu Ramona Horvath & Friends, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.