Record al sumei trimise în Țară de românii din străinătate! 2,45 miliarde de euro au ajuns în România de la Diaspora românească! Ce le dă statul român înapoi? NIMIC!

Email Imprimare PDF

18_bani_ro_pretutindeni
Transferurile personale de bani de la persoanele care lucrează în stăinătate înspre România au atins anul trecut 2,45 miliarde de euro, cel mai ridicat nivel de după 2010 și al patrulea cel mai ridicat din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat. Românii din diaspora au trimis cu 12,5% mai mulți bani în țară decât în 2015, când valoarea transferurilor a fost de 2,17 miliarde de euro, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Luc Montagnier, profesorul care a descoperit virusul HIV, laureat al premiului NOBEL pentru Medicină, avertizează: Se intră în dictatura vaccinurilor! Cu această vaccinare riscăm să otrăvim puțin câte puțin toată populația care ne va urma

Email Imprimare PDF

18_luc_montagnier
Luc Montagnier, profesorul care a descoperit virusul HIV, laureat al premiului Nobel pentru Medicină în 2008, a declanșat un scandal în Franța, după ce s-a poziționat, prin declarațiile sale, în tabăra celor care se opun vaccinării obligatorii. Renumitul savant francez consideră că vaccinurile sunt responsabile pentru moartea subită a copiilor și se declară un opozant al politicii guvernamentale de vaccinare, în Franța, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ucrainenii din județul Maramureș au criticat Legea Educației din Ucraina

Email Imprimare PDF

18_ucraina_legea_edu
Primari și consilieri județeni, aleși ai comunităților de etnici ucraineni din județul Maramureș, solicită Ambasadei Ucrainei din România efectuarea demersurilor pentru modificarea în Rada Supremă de la Kiev a noii legi a învățământului, în sensul acordării etnicilor români din Ucraina a dreptului de a fi instruiți în limba română.

Citeşte mai mult...
 

O nouă provocare a trupelor de ocupație ruse din R. Moldova

Email Imprimare PDF

18_provocare_a_trupelor_ruse_gotr
Trupele ruse de ocupație (GOTR) din regiunea transnistreană au efectuat o nou exercițiu militar sub paravanul exersării modalităților de contracarare a terorismului, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Balonul Dodon s-a dezumflat

Email Imprimare PDF

23_negru
Un duș rece, foarte rece, au oferit chișinăuenii socialiștilor și lui Dodon în persoană la referendumul din municipiul Chișinău, inițiat de PSRM cu scopul de a-l demite pe primarul general Dorin Chirtoacă. Prezența la vot nu a atins nici măcar cifra voturilor obținute de Zinaida Greceanîi, candidatul PSRM, la alegerile din 2015. Ceea ce vorbește despre faptul că electoratul socialist trăiește, după alegerile prezidențiale, când a fost mobilizat de Putin, o mare și profundă dezamăgire, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Cine, în afară de Dodon și PSRM, a fost înfrânt în referendum

Email Imprimare PDF

18_referendum_chisinau_n
Cine crede că duminică a avut loc doar un referendum pentru revocarea primarului Dorin Chirtoacă, se înșală. Am asistat la un fel de reeditare catifelată a operațiunii Iași-Chișinău sub acoperirea votului popular. Atâta doar că, spre deosebire de vara anului 1944, în toamna lui 2017 luptele s-au dat cu armele războiului hibrid, nu cu cele clasice, scrie Petru Bogatu în www.descgide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansare de carte în incinta Centrului Cultural Roman „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți

Email Imprimare PDF

18_lansare_carte_hurmuzachi_cernauti
În ziua de sâmbătă, 18 noiembrie 2017, în incinta Centrului Cultural Roman „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți a avut loc o lansare de carte, la care au participat profesorii de limba și literatura română, de istorie, scriitorii și ziariștii cernăuțeni, medicii români, studenți, elevi cu ocazia Zilelor Culturii Tradiționale Romanești la Cernăuți, transmite Euromedia, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătorirea hramului şi Maslu de obşte la Parohia Ortodoxă Română din Ancona

Email Imprimare PDF

18_parohie_romaneasca_ancona
Parohia Ortodoxă Română din Ancona si-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântului Mucenic Dasie de la Durostorum. Credincioșii au participat la Sfânta Liturghie si s-au închinat la moaștele protectorului care, ca în fiecare an, au fost prezente în sfânta biserică, transmite Elena Veghes, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţiile de fotografie „România de poveste” în oraşul italian Lucca

Email Imprimare PDF

18_foto_expo_lucca_ro
Expoziţiile de fotografie „România de poveste" şi „Urme ale artiştilor italieni la Iaşi" au fost vernisate duminică, 19 noiembrie 2017, în oraşul Lucca-Italia. Autorii lucrărilor sunt pasionaţi de fotografie din judeţele Iaşi, Botoşani şi Prahova. Manifestarea culturală a avut parte de un public numeros, care a apreciat cele 60 de fotografii cu tematici diferite, transmite Constantin Ciofu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un proiect girat și sprijinit de Ministerul Culturii și ICR a realizat un clip de promovare a țării: „RomânIA centenară” este o tânără de CULOARE, îmbracată în IE. REACȚII vehemente ale românilor

Email Imprimare PDF

18_femeie_de_culoare_in_ie
Proiectul „RomânIA Centenară" a realizat un clip video de promovare a centenarului unității naționale, în care rolul principal îl are o tânără de culoare, îmbrăcată într-un soi de costum popular românesc, ce ar reprezenta „România", scrie https://www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea volumului ”Goodbye, Bukarest”, la ICR Stockholm

Email Imprimare PDF

18_goodbye_bukarest
ICR Stockholm organizează, pe data de 21 noiembrie, începând cu orele 18:00, un eveniment literar dedicat lansării volumului în limba suedeză "Goodbye, Bukarest" (2017, editura Weyler ) a scriitoarei suedeze de origine germană Astrid Seeberger. Evenimentul este organizat în parteneriat cu editura suedeză Weyler, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Andrei Racu Folkloric Band invitat la Akbank Sanat World Music Days de la Istambul

Email Imprimare PDF

18_andrei_raku_folkloric_band
Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" de la Istanbul devine din acest an partenerul unuia dintre cele mai importante evenimente culturale de la Istanbul. Prima zi a lui decembrie deschide luna de concerte "Akbank Sanat World Music Days", ediția a III-a, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința ”Teatrul la persoana I, de la monologul neutru la arta asumată” de Octavian Saiu și performance teatral susținut de Nicu Nitai, la sediul ICR Tel Aviv

Email Imprimare PDF

18_octavian_saiu_teatru_la_pers_I
Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Teatrul Karov, vă invită la conferința "Teatrul la persoana I, de la monologul neutru la arta asumată" susținută de criticul de teatru român Octavian Saiu. Programul evenimentului va cuprinde și un performance teatral a unui fragment din spectacolul "Căderea" susținut de Nicu Nitai, precum și prezentarea volumului "Teatrul la persoana I" apărut la Editura Nemira în 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chirtoacă și românii îl bat pe Dodon la Chișinău

Email Imprimare PDF

19_chirtoaca_dodon
Primarul suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, susține că locuitorii din Chișinău au transmis duminică un mesaj „pentru toată republica", boicotând referendumul inițiat de socialiști împotriva sa. Acesta i-a îndemnat pe alegători să păstreze cursul „proeuropean și proromânesc" și la următoarele alegeri parlamentare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: KREMLINEZUL DODON A FOST PUS CU BOTUL PE LABE

Email Imprimare PDF

19_kremlinezul_dodon
Prezența la vot a fost mult sub limita necesară, cu mult mai mică decât în alegerile din 2015 (de aproape trei ori!). Astfel, la urne s-au prezentat 110502 de persoane, ceea ce reprezintă doar 17,53% din alegătorii incluși în listele electorale, sau aproape de 2 ori mai puțin decât era necesar pentru ca referendumul să fie declarat valabil.

Citeşte mai mult...
 

PUN are opt vicepreședinți noi. Partidul va înființa Asociațiilor Unității Naționale în România și în Diasporă

Email Imprimare PDF

19_pun_opt_vicepresedinti_noi
Partidul Unității Naționale, condus de fostul ministru al apărării, Anatol Șalaru, are opt vicepreședinți noi. Aceștia au fost aleși duminică în cadrul ședinței Consiliului Politic Republican al PUN, întrunit în ședință ordinară, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parteneriatul dintre Județul Argeș și raionul Bolevaț, din Timoc, Serbia continuă; Oaspeți din România la românii/vlahii din Timoc

Email Imprimare PDF

19_parteneriat_judetul_arges_raionul_bolevat
Delegația Consiliului Județean Argeș și a municipiul Mioveni a efectuat o vizită în Valea Timocului în comuna Bolevaț.Vizita a durat trei zile în care delegația argeșeană a vizitat primaria, fabricile care lucrează pe teritoriul acestei comune, deasemena au vizitat cancelaria Partidului Neamului Româa din Bolevaț și au fost în vizită la o familie de români în satul Bogovina din comun (raionul) Bolevaț, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi la copiii Cameliei Smicală: „Nu văd nici un motiv pentru care acești copii să rămână departe de mama lor și separați între ei”

Email Imprimare PDF

19_macarie_dragoi_copii_smicala
Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord s-a întâlnit sâmbătă 18 noiembrie 2017, la centrul de plasament din Tampere, cu cei doi copii ai Cameliei Smicală reținuți de Protecția Copilului din Finlanda. Johan-Mihail (11 ani) și Maria-Alexandra (10 ani) s-au bucurat pentru această vizită a părintelui lor duhovnicesc, cu atât mai mult cu cât au reușit, după mult timp, să se împărtășească cu Trupul și Sângele Mântuitorului, transmite Romanian Global News citând Episcopia.

Citeşte mai mult...
 
 

Pelerinaj la biserica din Mişcolţ, în care a fost botezat Andrei Şaguna

Email Imprimare PDF

19_andrei_saguna
Credincioşi ortodocşi români din Budapesta, dar şi din alte localităţi din Ungaria, au efectuat duminică 19 noiembrie, un pelerinaj la Biserica Ortodoxă din Mişcolţ, locaş de cult în care a fost botezat Andrei Şaguna, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Duminică o nouă Biserică românească și-a deschis ușile pentru credincioșii români din nordul Italiei

Email Imprimare PDF

19_biserica_romanesca_rivarolo_it.
Cu ajutorul lui Dumnezeu au luat sfârșit lucrările de reparaţie a Bisericii Ortodoxe române din orașul Rivarolo, iar duminică 19 noiembrie cu binecuvântarea Prea Sfinţitului părinte Siluan, s-a va făcut inaugurarea Bisericii şi a fost oficiată prima Sfântă Liturghie de către vicarul Episcopiei părintele Atanasie Rusnac, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un proiect generos pentru Centenarul Marii Uniri: înălțarea monumentului fiinţei naţionale şi al unităţii românilor de pretutindeni, pe Vârful Lăcăuţi

Email Imprimare PDF

19_gheorghe_vrabie
Regretatul artist plastic basarabean Gheorghe Vrabie, cu câțiva ani înainte de trecerea sa în eternitate, a propus înălţarea unui monument (un sanctuar cu hramul Sfintei Treimi), închinat eroilor neamului, denumit monumentul fiinţei naţionale şi al unităţii românilor de pretutindeni, pe Vârful Lăcăuţi, vârf de munte cu altitudinea de 1777 m deasupra nivelului mării. Semnificaţia sa emoţională constă în faptul că în piscul acestui Vârf cu dor se întâlnesc şi fac joncţiunea cele trei Ţări Româneşti: Moldova, Ardealul şi Valahia!

Citeşte mai mult...
 

Vavila Popovici –Agresivitatea sau Teama căderii de pe soclu

Email Imprimare PDF

19_agresivitate
„Sistemul incorect al priorităților generează agresivitate." – Serghei Nikolaevici Lazarev

Agresivitatea, conform dicționarului, este însușirea de a fi agresiv, constituind uneori un simptom patologic. Este caracterizată de multe ori ca o interacțiune socială dăunătoare, cu intenția de a provoca o stare neplăcută unui individ, sau chiar societății. Poate fi răspuns la o provocare, sau nu, determinată oricum, de o frustrare.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu în Basarabia: am venit aici pentru a promova Unirea, deoarece R. Moldova nu are șanse să adere la Uniunea Europeană

Email Imprimare PDF

20_basescu_basarabia_intampinat
Aflat în vizită de lucru dincolo de Prut, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a dat asigurări că Partidul Unității Naționale (PUN) va face alianță cu toate partidele proeuropene care vor accede în Parlamentul R. Moldova după alegerile din 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Că nu dăm capitala pe mâna lui Plahotniuc, să o dăm pe mâna lui Dodon!

Email Imprimare PDF

23_negru
„Să nu dăm capitala pe mâna lui Plahotniuc!" – îi îndeamnă pe Maia Sandu și Andrei Năstase (care, de fapt, nu au nevoie de acest îndemn, căci nu boicotează referendumul) liderul fracțiunii socialiste din Consiliul Municipal, Ion Ceban. Un mesaj asemănător vine, în mod repetat, și dinspre publicația on-line tribuna.md, semnat de Dumitru Spătaru, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noi provocări ale Rusiei pe Nistru! Mobilizare generală a rezerviștilor din regiunea ocupată de armata rusă

Email Imprimare PDF

20_provocari_ale_rusiei_pe_nistru
Mobilizarea generală anunțată de autoritățile separatiste pro-ruse din stânga Nistrului pentru vineri 17 noiembrie, stârnește îngrijorarea autorităților de la Chișinău și a partenerilor din formatul de negocieri "5+2", a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, George Bălan, citat de radiochisinau.md., preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lituania adoptă 'Legea Magnițki', împotriva rușilor vinovați de încălcări ale drepturilor omului și spălare de bani. România când o va adopta?

Email Imprimare PDF

20_dalia_grybauskaite_putin
Parlamentul lituanian a adoptat joi o lege care va permite aplicarea de sancțiuni împotriva funcționarilor ruși responsabili de încălcări ale drepturilor omului și spălare de bani, un gest care a stârnit deja furia Moscovei, transmite AFP, citat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România revine cu stand și scriitori invitați la Târgul de Carte de la Guadalajara, în Mexic. Comunitatea românească așteptată la târg

Email Imprimare PDF

20_targ_carte_guadalajara
Institutul Cultural Român, prin filiala sa de la Madrid și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, participă pentru a doua oară consecutiv cu stand național la cel mai important târg de carte din America Latină, Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic, în perioada 25 noiembrie - 3 decembrie 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

BISERICA ORTODOXA ROMÂNĂ SFANTA TREIME DIN LOS ANGELES IVITĂ LA ACTIVITĂȚI CULTURALE ȘI DE EDUCAȚIE ROMÂNEASCĂ

Email Imprimare PDF

20_biserica_los_angeles
BISERICA ORTODOXA SFANTA TREIME (3315 VERDUGO RD., LOS ANGELES, CALIFORNIA 90065) invită pe toți Românii-Americani din Sudul Californiei pentru strângerea tineretului în jurul Bisericii, pentru desfășurarea de activități religioase (Școală Duminicală), activități culturale (Muzică, Dansuri Populare, Socializare, etc.), și cultivarea tradițiilor strămoșești (Colinde și Colindat la Crăciun, etc.), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul Filmului Românesc de la Seattle "Un ochi râde, un ochi plânge - Povestiri de departe" . Comunitatea românească așteptată la film!

Email Imprimare PDF

20_fetsivalul_filmului_romanesc_seattle
Institutul Cultural Român din New York (RCINY) și American Romanian Cultural Society (ARCS) din Seattle anunță Festivalul Filmului Românesc de la Seattle "Un ochi râde, un ochi plânge - Povestiri de departe" / "One Eye Laughing, One Eye Crying: Tales from Afar",ediția a patra din 17-19 noiembrie 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţii de fotografie „România de poveste” şi „Urme ale artiştilor italieni la Iaşi” în oraşul Lucca

Email Imprimare PDF

20_urme_artisti_italieni_iasi
Biserica „Sfânta Giulia", Piața Suffragio 1 - Lucca va găzdui duminică, 19 noiembrie 2017, de la ora 16:00, vernisajele a două expoziţii colective de fotografie: „România de poveste" şi „Urme ale artiştilor italieni la Iaşi", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EVENIMENT DE FORMARE A RESPONSABILILOR DE TINERET " Părinții și tinerii", la Imola, în Italia

Email Imprimare PDF

20_imola_italia_parinti
În perioada 13 -15 noiembrie 2017 la Imola în sediul Seminarului diocezan, Departamentul de tineret condus de Preot Gârboan Doru Vasile, cu bucurie a organizat prin binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, evenimentul de formare "Părinții și tinerii", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Filarmonica de Stat „Transilvania“ în concert la Sala Mare a Musikverein. Românii din Viena care iubesc muzica simfonică așteptați la concerte!

Email Imprimare PDF

20_alexandra_daliescu_gabriel_bebeselea
Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania" concertează alături de pianista Alexandra Dariescu în Sala Mare a Musikverein, în data de 30 noiembrie, de la ora 19.30. Ansamblul dirijat de Gabriel Bebeşelea prezintă un repertoriu ce cuprinde compoziţii de Dinu Lipatti (marcând aniversarea a 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului român), Edvard Grieg şi George Enescu. Evenimentul aduce în prim-plan lucrarea enesciană Pastorale-Fantaisie, prezentată în primă audiţie austriacă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ROMÂNII DIN BERLIN AȘTEPTAȚI LA LITERATURHAUS BERLIN CARE GĂZDUIEȘTE SPECTACOLUL DE TEATRU INTERIOR „CITIT IN GELLU NAUM”

Email Imprimare PDF

20_adrian_ciglenian
ICR Berlin prezintă în data de 18 noiembrie la sediul Literaturhaus Berlin spectacolul de teatru interior Citit În Gellu Naum, realizat de performerii Adrian Ciglenean, Olga Berar, Birgit Wieger și Steve Heather. Transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Introducerea limbii române în Constituție, avizată pozitiv comisia de profil din Parlamentul de la Chișinău

Email Imprimare PDF

21_lb_romana_z
Inițiativa legislativă care prevede modificarea articolului 13 din Constituție și introducerea sintagmei „limba română" în locul celei „moldovenești", a fost avizată pozitiv ieri, 15 noiembrie, de Comisia parlamentară pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Titus Corlățean - optimist în aplicarea Rezoluției APCE privind drepturilor minorităților din Ucraina la învățământ în limba maternă

Email Imprimare PDF

21_corlatean_t
Rezoluția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind discriminarea minorităților din Ucraina generată de adoptarea Legii învățământului din această țară începe să aibă efecte, a declarat, miercuri, președintele delegației României la APCE, senatorul Titus Corlățean, transmite www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Basarabia 1918-2018 Provocări la adresa României privind Unirea – Conferință la București

Email Imprimare PDF

21_asociatia_studentilor_la_istorie_dacia
Asociaţia Studenților la Istorie „Dacia" din București, organizează în cadrul Facultății de Istorie, cu sprijinul Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, conferința „Basarabia 1918-2018 Provocări la adresa României privind Unirea". Evenimentul are loc sub egida Alianței Pentru Centenar și se va desfășura vineri, 17.11.2017, la ora 12:00, la Facultatea de Istorie, în Amfiteatrul Iorga, etaj 1, transmite Romanian Gobal News.

Citeşte mai mult...
 

Marius Lulea - O paralelă ilegală: referendumul pentru Unire şi cel din Crimeea

Email Imprimare PDF

21_ro_obiectiv_chisinau
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a încercat să facă o paralelă între referendumul pentru Unire, ce urmează a se organiza în perioada următoare, şi cel realizat în regiunea Crimeea şi prin care s-a justificat alipirea regiunii ucrainiene la Federaţia Rusă. Însă între cele două nu se poate face o paralelă deoarece în primul caz vorbim de respectarea dreptului internaţional, în timp ce în cel de al doilea e vorba de încălcarea lui, scrie Marius Lulea pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Învățământ românesc sub teroarea ocupației rusești. Interviu cu directoarea liceului „Alexandru cel Bun” din Tighina. Ce face România?

Email Imprimare PDF

21_liceu_tighina
Un liceu cu predare în limba română şi grafie latină în care învăţau, în 2002, peste 2.000 de elevi, are, 15 ani mai târziu, de cinci ori mai puţini copii. Există, bineînţeles, şi un motiv care a dus la o asemenea situaţie – cocktail-ul de tactici aplicate sistematic de separatişti, care în toţi aceşti ani au variat de la intimidări fizice şi psihice, la hărţuiri birocratice şi impunerea de taxe exorbitante. Liceul de care vorbim azi se află la Tighina (actual Bender), scrie www.digi24.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

După ce a jugnit România și pe români, Kelemen Hunor a rămas fără „Steaua României”

Email Imprimare PDF

Kelemen Hunor a rămas fără „Steaua României". Decizia luată de Consiliul de Onoare al Ordinelor vine în urma declarațiilor defăimătoarea la adresa României făcute în ultima vreme de liderul UDMR. Decizia finală aparține președintelui Klaus Iohannis, transmite Antena 3.

Citeşte mai mult...
 

Rusia, un 'pericol potențial' pentru securitatea Europei, avertizează șeful BND

Email Imprimare PDF

21_bruno_kahl
Rusia ar trebui văzută mai degrabă ca un 'pericol potențial', decât un partener în construirea securității europene, a declarat directorul serviciului german de informații externe BND, Bruno Kahl, remarcând că amplele exerciții militare Zapad, desfășurate în septembrie de Rusia, au arătat un nivel ridicat alarmant al modernizării forțelor armate ale Moscovei, transmite Agerpres, citând Reuters, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul polonez al Apărării: “Putin își creează o poziție confortabilă pentru AGRESIUNE în Europa”

Email Imprimare PDF

21_antoni_macierewicz
Rusia ar putea declanșa operațiuni militare în Orientul Îndepărtat, în scopul creării unei poziții confortabile pentru agresiune în Europa, susține Antoni Macierewicz, ministrul polonez al Apărării, potrivit unui interviu acordat The New York Observer, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

13 autobuze fabricate la București vor circula pe străzile din Chișinău

Email Imprimare PDF

21_autobuze_noi_chisinau
Treisprezece autobuze noi vor intra în dotarea Parcului Urban de autobuze din Chișinău. Mijloacele de transport vor fi fabricate în România, relatează www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ADEC solicită conducerii MApN să se implice IMEDIAT în reabilitarea monumentului Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe

Email Imprimare PDF

21_dan_tanasa
Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) solicită conducerii Ministerului Apărării Naționale să se implice imediat în proiectul de realibitare a monumentului Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe, aflat într-o stare avansată de degradare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Intâlnire-dezbatere la Paris : « Roland Barthes și Istoria Europei de Est. Roland Barthes în România »

Email Imprimare PDF

21_roland_barthes
Vineri 17 noiembrie 2017, Institutul cultural român de la Paris, în parteneriat cu Ambasada României în Franţa, organizează o seară de dezbatere despre prezenţa lui Roland Barthes în România în anii 1947-1949, despre scrierile și receptarea operei sale în ţările Europei de est, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziție de fotografie „România nobilă și regală“ la Lisabona. Românii din capitala portugheză așteptați la eveniment

Email Imprimare PDF

21_romenia_nobre_e_real
Institutul Cultural Român de la Lisabona va inaugura vineri, 17 noiembrie 2017, la ora 18.30, la sediul său din centrul capitalei lusitane, expoziția „România nobilă și regală", a fotografului portughez José Luís Jorge, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comori arheologice românești la Madrid în Programul Centenar

Email Imprimare PDF

21_civilizatia_romana
Institutul Cultural Român, prin filiala sa de la Madrid, și Muzeul Național de Istorie a României, în colaborare cu Muzeul Național de Arheologie din Madrid, intenționează să inaugureze la Madrid, în toamna anului 2018, o expoziție de anvergură dedicată civilizației romane dezvoltate la nord de Dunăre după războaiele daco-romane, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ucraina nu vrea să modifice Legea Educaţiei nici chiar la recomandările Comisiei de la Veneţia

Email Imprimare PDF

22_lilia_grinevici
„Nu văd încă perspective care să ne permită să mobilizăm o majoritate parlamentară pentru a vota modificarea art.7 al noii legi adoptate", a declarat recent ministrul educației și ştiinței al Ucrainei, transmite Radio Cernăuţi citând evz.ro , preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Trăian Băsescu revine în Basarabia pentru a continua campania de ReUnire a celor două state Românești. Ce va face trei zile dincolo de Prut?

Email Imprimare PDF

22_basescu_basarbia_campanie
Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, fostul Președinte al României,Traian Băsescu, va efectua în perioada 15 -17 noiembrie o vizită de lucru în Republica Moldova. În cadrul căreia va participa la mai multe evenimente, printre care și întâlniri cu cetățenii din sudul R. Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru reacționează la circul făcut de Dodon cu parodia intitulată „Istoria Moldovei“: “Așteptăm și pelicula cu desene animate marca Dodon”

Email Imprimare PDF

22_anatol_salaru
Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, a comentat lansarea de către președintele Igor Dodon a filmului care distorsionează istoria spațiului dintre Prut și Nistru, „Istoria Moldovei". Potrivit fostului ministru al Apărării, Dodon s-a apucat de „reînviat fantomele istoriei sovietice" din lipsă de activitate, după un an de mandat, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peste 50 de euro amendă pentru alfabetul latin în „limba moldovenească”, în regiunea transnistreană ocupată ilegal de trupele ruse

Email Imprimare PDF

22_promo_lex
Utilizarea alfabetului latin în regiunea transnistreană pentru așa-zisa "limbă moldovenească", poate fi sancționată cu o amendă de peste 50 de euro, arată un raport al Asociației Promo-LEX de monitorizare a drepturilor omului în stânga Nistrului, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ion Sturza: “Istoria arată că Moldova poate fi schimbată doar prin cotropire sau unire”

Email Imprimare PDF

22_ion_sturza
Fostul premier Ion Sturza a lansat ieri, 13 noiembrie, un îndemn trist către cetățenii moldoveni plecaţi peste hotare: să-şi căute de treabă şi să renunțe la iluzii. Aceasta pentru că istoria arată că Republica Moldova poate fi schimbată doar prin cotropire sau unire, se arată într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noul Cod Fiscal obligă românii din străinătate să plătească o taxă lunară în valoare de 67 de lei

Email Imprimare PDF

22_noul_cod_fiscal
Noul Cod Fiscal obligă românii care muncesc în străinătate să plătească o taxă lunară în valoare de 67 de lei, în condițiile în care și-au păstrat rezidența fiscală în România. Taxa lunară reprezintă 5% din valoarea salariului minim, transmite www.emigrantul.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Fără vize pentru români la plecarea în Canada. MAE anunță o condiție!

Email Imprimare PDF

22_canada
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, începând cu data de 1 decembrie 2017, autoritățile canadiene intenționează să elimine cerința obligativității vizelor pentru cetățenii români care vor călători în Canada pentru șederi de maxim 6 luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunoștințelor sau pentru prospectarea oportunităților de derulare a afacerilor), indiferent de tipul pașaportului deținut, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș protesteză față de organizarea unei manifestații neorevizioniste și antiromânești la Sfântu Gheorghe

Email Imprimare PDF

22_manifestare_antiromaneasca
Conducerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a luat la cunoștință, din mass-media locală, despre organizarea în municipiul Sfântu Gheorghe a unei manifestări cu mesaj nostalgic, neorevizionist și antiromânesc, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansare de carte românească la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți

Email Imprimare PDF

22_lansare_carte_romaneasca_cernauti
Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, la orele 11.00 în incinta Centrului Cultural Roman „Eudoxiu Hurmuzachi" va avea loc o lansare de carte la care sunt invitați să participe profesorii de limba și literatura română, și de istorie, scriitorii și ziariștii cernăuțeni, medicii români, studenți, elevi – informează Agenția BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maraton Pastoral la românii din Austria

Email Imprimare PDF

22_maraton_pastoral_romanii_din_australia
Ȋnaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit SERAFIM a făcut o vizită pastorală deosebită în Austria în săptămâna care s-a încheiat. ȊPS Sa a întâlnit şi a săvârşit sfinte slujbe şi dialoguri duhovniceşti cu preoţii noştri şi cu multe sute de români ortodocşi, în opt comunităţi ortodoxe româneşti a făcut sute şi sute de km începând din vestul, apoi spre răsăritul şi sudul Austriei. S-au săvârșit slujbe în toate cele cinci locaşuri de cult pe care le are Comunitatea Ortodoxă Română din Austria, transmite Pr.Dr. Nicolae Dura din Viena, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

26 de ani de TVR Iași, aniversați la Cernăuți (Programul evenimentelor)

Email Imprimare PDF

22_tvr_iasi
TVR Iaşi aniversează în luna noiembrie 26 de ani de televiziune regională. Sărbătoarea este dedicată publicului prin organizarea de evenimente regionale şi internaţionale. Programul evenimentelor aniversare se derulează în 3 oraşe din cele 3 regiuni învecinate: Iaşi (România), Cernăuţi (Ucraina) şi Chişinău (Republica Moldova), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un nou Sfânt Locaș al Mitropoliei Basarabiei a fost sfințit la Alexandru cel Bun – Soroca

Email Imprimare PDF

22_un_nou_sfant_lacas_al_mirtopoliei_basarabiei
Sâmbătă, 11 noiembrie 2017 (pomenirea Sf. Cuv. Anastasia Romana; Sf. Cuv. Avramie), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la biserica cu hramul „Sf. M. Mc. Dimitrie" din localitatea Alexandru cel Bun, raionul Soroca (Preot paroh Iulian Damian), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Jurnalul fericirii” de N. Steinhardt va fi prezentat la Festivalul Internațional BOOKCITY din Milano

Email Imprimare PDF

22_jurnalul_fericirii_bookcity
Pentru a cincea oară consecutiv, editura Rediviva, proiect al Centrului Cultural Italo Român din Milano participă și face cunoscute valorile culturale românești, prin volumele publicate și prezentate – la Festivalul Internațional Bookcity din Milano, cea mai mare manifestare literară și culturală din capitala Lombardiei, care reunește la actuala ediție peste o mie de evenimente și 1.200 de invitați (autori, poeți, scriitori, oameni de artă, jurnaliști s.a.), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce vor cetățenii R. Moldova, aflați la muncă în Israel: Fără firme intermediare și zboruri low cost de la Chișinău. I-au spus asta Lui Pavel Filip!

Email Imprimare PDF

22_cetateni_rm_israel
Cetățenii R. Moldova aflați la muncă în Israel își doresc să fie rezolvată problema ridicării banilor pentru munca prestată, posibilitatea angajării legale în câmpul muncii în acest stat, fără implicarea firmelor intermediare, și deschiderea zborurilor low cost între Republica Moldova și Israel, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea în Portugalia a romanului „Credinciosul meu duşman“ de Elena Dumitrescu-Nentwig. Românii din Lisabona așteptați la eveniment

Email Imprimare PDF

22_o_meu_fiel_inimigo
Miercuri 15 noiembrie, la ora 19.00, la sediul ICR Lisabona din Rua do Barão 10, va fi lansat cel mai recent volum al Elenei Dumitrescu-Nentwig, „Credinciosul meu dușman", apărut la Editura Limes din Cluj, în octombrie 2017. Cartea va fi prezentată de: ES doamna Ioana Bivolaru, ambasador al României în Republica Portugheză, doamna Tamara Socolan (Ambasada Moldovei) și de criticul și prozatorul Radu Sergiu Ruba, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Revolta de la Brașov, celebrată la ICR Londra

Email Imprimare PDF

22_brasov_1987
La 30 de ani de la revolta de la Brașov, ,,Cinemateca Românească" de la Institutul Cultural Român din Londra prezintă, în data de 16 noiembrie, în premieră britanică, documentarul „Brașov 1987. Doi ani prea devreme", ca un eveniment de celebrare a eroismului muncitorilor brașoveni, care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva dictaturii ceaușiste, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România la Human Rights Film Days din Turcia

Email Imprimare PDF

22_human_rights_film_days_turcia
În perioada 1-14 decembrie 2017, în patru orașe turcești, Istanbul, Ankara, Giresun și Kars va avea loc cea de-a VII-a ediție a festivalului Human Rights Film Days. Evenimentul dedicat drepturilor omului este organizat anual de Delegația UE în Turcia în parteneriat cu ambasadele, consulatele și institutele culturale din țările membre UE în Republica Turcia, plus clusterul EUNIC Turcia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu către UDMR în Senat: nu voi permite unei minorități să umilească românii

Email Imprimare PDF

23_basescu_catre_udmr
Fostul Președinte al României, acum senator, Traian Băsescu, a declarat luni în Senat că parlamentarii UDMR, inițiatorii inițiativei legislative prin care se propune ca ziua de 15 martie să fie consacrată ca sărbătoare a comunității maghiare din România, urmăresc să-i umilească pe români și să facă din această dată o zi națională a României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Încă „un pas al ucrainizării”, anunţat de Institutul Memoriei Naţionale din Ucraina

Email Imprimare PDF

23_volodymyr_viatrovici
După adoptarea controversatei Legi a Educaţiei, care potrivit minorităţilor naţionale îngrădeşte dreptul la învăţământ în limba maternă, ucrainizând şcolile altor etnii, următorul „pas al ucrainizării" va fi adoptarea legii privind limba de stat, a declarat preşedintele Institutului Naţional al Memoriei Istorice din Ucraina, Volodymyr Viatrovici, citat de Agenţia BucPress și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: PD, o resurecție reală sau falsă?

Email Imprimare PDF

23_negru
Ultimul studiu sociologic realizat de Baltic Surway/Gallup Organisation (lucrul pe teren fiind efectuat de Magenta Consulting), la comanda Institutului Republican Internațional a provocat în mod previzibil reacții foarte supărate, de neîncredere din partea majorității partidelor din Republica Moldova, inclusiv PAS, care e plasat, potrivit acestui studiu, dar și altor studii de până acum, pe onorabilul loc doi, după PSRM, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul britanicTheresa May denunță „acțiunile ostile” ale Rusiei. "Marea Britanie va face ce trebuie pentru a se proteja și va acționa cu aliații săi pentru a face același lucru"

Email Imprimare PDF

23_premierul_bitanic_theresya_may_putin
Premierul britanic, Theresa May, a denunțat luni seară acțiunile "ostile" ale Rusiei și a detaliat măsurile luate de Marea Britanie pentru a-și asigura securitatea, subliniind în același timp că nu dorește un nou "război rece", relatează AFPcitat de Agerpres și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Recitalul sopranei Andreea Soare, dedicat aniversării Zilei Naționale a României, la Carnegie Hall (New York)

Email Imprimare PDF

23_soprana_andreea_soare_recital
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, ICR New York organizează un recital de excepție susținut de renumita soprană Andreea Soare, solistă a Operei Naționale din Paris, acompaniată la pian de Yoan Hereau.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur la Parohia românească din Carrara. Părintele Arhimandrit Atanasie a oficiat Sfânta Liturghie

Email Imprimare PDF

23_parohia_ro_carrara
Părintele Arhimandrit Atanasie, vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a oficiat duminică, 12 noiembrie 2017, Sfânta Liturghie la Biserica din Carrara, în ziua în care locașul și-a serbat unul dintre ocrotitori, pe Sfântul Ioan Gură de Aur, transmite Pr. Armand Bratu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concursul de bucate tradiționale românești, "Lângă vatra de acasă..", ediția a II-a, în Parohia românească Sfânta Cruce, Torino II

Email Imprimare PDF

23_parohia_romaneasca_sfanta_cruce_torino_II
Duminică, 12 noiembrie 2017, după Sfântă Liturghie, cu voia lui Dumnezeu, ne-am adunat cu mic cu mare, în parfumul florilor de crizantemă şi-n aburul mâncărurilor gătite de gospodine, la concursul de bucate tradiţionale româneşti, "Lângă vatra de acasă ", ediţia a II-a. La acest spectacol culinar devenit tradiţie au participat: Grupul "Şezătoarea", Grupul "Sfântului Eufrosin" şi credincioşi ai parohiei noastre, transmite Rodica Manciu, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Master class și concerte de muzică de cameră susținute de prof. Sergiu Cârstea și Busina Brass Quintet la Ierusalim și Raanana

Email Imprimare PDF

23_sergiu_carstea_busina_brass_quintet
Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Centrul de Muzică din Raanana și Centrul de Muzică din Ierusalim, organizează în perioada 14 - 15 noiembrie 2017 o serie de master classes și concerte de muzică de cameră, cu participarea membrilor Busina Brass Quintet: prof. Sergiu Cârstea (România) – trompetă, Daniel Molnar – corn francez, Ivan Bosnjak –trombon, Zeljko Kertez – tubă, artist invitat din Israel – Tamir Akta, trompetă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Jurnal de România de Carmen Lidia Vidu la Schauspielhaus Wien. Românii din Viena așteptați la eveniment

Email Imprimare PDF

23_jurnal_de_romania_constanta
Jurnal de România. Sfântu Gheorghe şi Jurnal de România. Constanţa, spectacole regizate de Carmen Lidia Vidu, vor fi prezentate la Schauspielhaus în Viena pe 15 noiembrie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiectul de lege cu privire la introducerea sintagmei „limba ROMÂNĂ” în Constituție, discutat miercuri la comisia de profil din Parlamentul de la Chișinău

Email Imprimare PDF

26_limba_ro_pre
Proiectul de lege cu privire la înlocuirea sintagmei „limba moldovenească" cu „limba română" din art.13 al Constituției Republicii Moldova va fi prezentat miercuri, 15 noiembrie, de către deputata liberal-democrată Maria Ciobanu în Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Cum ajută americanii să unească România și Republica Moldova

Email Imprimare PDF

30_petru_bogatu_b
Aș vrea să fiu bine înțeles din capul locului. Nu există și nici n-are cum să fie, firește, vreo directivă a Washingtonului privind unirea României și Republicii Moldova. Este vorba de altceva, și anume de strategiile americane de a ataca cu sprijinul și prin intermediul Bucureștiului supremația economică, logistică și informațională a Rusiei din estul și sud-estul Europei, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu la Cahul: “Unirea se va produce oricum!”

Email Imprimare PDF

24_tarian_basescu_cahul_unirea
Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, a participat duminiceă, 12 noiembrie, la o întâlnire cu cetățenii din raionul Cahul al Republicii Moldova. Traian Băsescu le-a spus basarabenilor prezenți că "unirea dintre cele două țări se va produce oricum, cu sau fără noi", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Biroul NATO la Chişinău va fi deschis oficial în decembrie 2017

Email Imprimare PDF

24_birou_nato_chisinau
Reprezentanți ai Alianței Nord-Atlantice afirmă că Biroul de legătură al NATO la Chişinău este deja functional, deoarece șefa oficiului se află în Republica Moldova, însă deschiderea fizică a biroului va avea loc în luna decembrie a.c., transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Rusiei la București propune un referendum privind Unirea R.Moldova cu România.....Ambasada Rusiei: Declarațiile lui Kuzmin despre Unirea României cu R.Moldova au fost traduse greșit

Email Imprimare PDF

24_valeri_kuzmin
Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, îndeamnă la organizarea unui referendum cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România. Declarații în acest sens el a făcut la Suceava, în cadrul unei conferințe despre „Dezvoltarea relaţiilor de afaceri ale României cu Federaţia Rusă", unde a adus ca exemplu Crimeea.

Citeşte mai mult...
 

Acțiuni spre REunire! Ce a mai facut Platforma Acțiunea 2012!

Email Imprimare PDF

24_obectiv_basarabia
În luna octombrie, au avut loc mai multe dezbateri între organizații civice și studențești din orașe precum Timișoara, Arad, Oradea și reprezentanții organizațiilor civice și unioniste din România și Republica Moldova. În cadrul acestora s-a discutat despre Unire și despre cele două proiecte importante derulate anul acesta: "Cunoaște-ți Țara" și "Caravana Unirii", prin intermediul cărora s-au mobilizat zeci de mii de oameni cu scopul de a crea o punte între românii de pe ambele maluri ale Prutului, transmite Romanian Global News, citând un bilanț al Acțiunii 2012.

Citeşte mai mult...
 

Consiliul Europei va lansa în Ucraina un proiect privind protecţia minorităţilor naţionale

Email Imprimare PDF

24_conseil_de_leurope
În anul 2018 Consiliul Europei intenţionează să lanseze în Ucraina un proiect menit să protejeze drepturile minorităților naționale, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În comuna Iordăneşti, regiunea Cernăuţi va fi înălţată o nouă biserică unde se va sluji în limba română

Email Imprimare PDF

24_iordanesti_slujba
Recent, în localitatea Iordăneşti, raionul Hliboca, pe malul drept al Siretului a fost oficiată o slujbă de sfinţire a paraclisului de la subsolul viitorului lăcaş cu hramul Sfântului Nectarie de la Eghina, care este pomenit de biserica ortodoxă la 22 (9) noiembrie, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preşedintele asociaţiei „Ioan Mihaly de Apşa” din Transcarpatia: “Sper că Ucraina va modifica legea învăţământului”

Email Imprimare PDF

24_vasile_iovd
Preşedintele asociaţiei românilor "Ioan Mihaly de Apşa" din Ucraina, Vasile Iovdi, a declarat la Satu Mare, că noua Lege a Învăţământului este "o mare tragedie" și speră că va fi schimbată deoarece nu se ştie ce se va întâmpla cu mulţi copii şi profesori – informează Agerpres, citată de Radio Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire a ambasadorului României la Washington cu reprezentanți ai comunității românești din Portland

Email Imprimare PDF

24_portland_washington_ambasador_george_maior
În contextul vizitei în statele Oregon și Washington, ambasadorul George Cristian Maior a avut o întrevedere cu specialiști în domeniul IT de origine româna din cadrul companiei Intel, la unul dintre sediile producătorului american de componente IT din Portland, Oregon, transmite Romanian Global News citând ambasada României din SUA.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Șerban Nicolae în vizită la Românii din Ungaria

Email Imprimare PDF

24_serban_nicolae_romanii_din_ungaria
În data de 10 noiembrie 2017, la Casa de Cultură din comuna Otlaca-Pustă (Pusztottlaka), din județul Bekes, localitate cu o veche tradiție românească, a avut loc dezvelirea unei plăci comemorative în memoria Anei Crișan, profesor și poet din localitate (1937-2012). La manifestare au participat senatorul Șerban Nicolae și consulul general al României la Jula, Florin Trandafir Vasiloni, transmite Romanian Global News citând un comunicat.

Citeşte mai mult...
 

Construcția primei biserici românești din Ottawa este aproape finalizată

Email Imprimare PDF

24_prima_biserica_romaneasca_ottawa
Proiectul construirii primei biserici românești din Ottawa a intrat în faza finală de execuție. Sfințirea noii clădiri va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă, anunță Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Hramul paraclisului Parohiei românești „Sfânta Cruce” – Torino II

Email Imprimare PDF

24_hramul_paraclisului_parohiei_romanesti
Ca în fiecare an, sărbătoarea Sfântului Nectarie de la Eghina, unul dintre cei trei ocrotitori ai paraclisului Parohiei „Sfânta Cruce" – Torino II, adună şi uneşte în duh de rugăciune pe toţi iubitorii de sfinţenie. Şi anul acesta Sfântul Nectarie a strâns în cadrul binecuvântat al bisericii încă de cu seară mulţime de credincioşi români dornici de a intra în spiritul smereniei sfântului, smerenie care l-a făcut bineplăcut înaintea lui Dumnezeu şi care l-a ridicat la Slava Sa cea veşnică, scrie Ipod. Grosu Valeriu Andrei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Colocviu dedicat lui Emil Cioran la Roma

Email Imprimare PDF

24_emil_cioran_roma
Pontificia Facoltà Teologica dell'Italia Meridionale, cu sprijinul Servizio Nazionale per gli Studi Superiori di Teologia e di Scienze Religiose della Conferenza Episcopale Italiana (CEI) și în colaborare cu Accademia di Romania din Roma, Institut français din Napoli și Istituto Cervantes din Napoli, organizează, în perioada 15–16 noiembrie 2017 Colocviul internațional dedicat filosofului Emil Cioran (1911–1995), una dintre cele mai reprezentative figuri ale vieții culturale europene a secolul trecut, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vavila Popovici: DESPRE SUPERFICIALITATE

Email Imprimare PDF

24_john_wooden_citat
,,Într-o lume absurdă, cârmuită prost,

în care multe nu mai sunt la locul lor

totul arată hidos,

ca o haină întoarsă pe dos."

(Din volumul de versuri „De vorbă cu Îngerul")

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire de lucru a reprezentanților Congresului Românilor din Serbia cu autoritățile locale din Mehedinți

Email Imprimare PDF

25_autoritatile_locale_mehedinti_reprezentanti_serbia
Își strigă durerea de peste două secole și își păstrează tradițiile și obiceiurile românești cu sfințenie. Se lovesc în permanență de un proces dur de asimilare și de imposibilitatea de a-și trimite copiii la școală pentru a învăța limba maternă. Sunt românii din Timoc, cei pentru care România a impus condiții dure Serbiei la începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, în martie 2012. Reprezentanți ai acestor români timoceni au vorbit joi, la o întâlnire cu autoritățile locale, la Severin, despre situația lor, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Songaj IRI: Numărul cetățenilor R. Moldova care vor în UE, mai mare decât al celor care pledează pentru Uniunea Euroasiatică: Rusia, cel mai mare pericol! 57% dintre repondenți văd ca bună relația cu România

Email Imprimare PDF

25_moldova_join_ue
Numărul cetățenilor R. Moldova care văd viitorul republicii în UE l-a depășit, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe cel al moldovenilor care pledează pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică.

Citeşte mai mult...
 

Cooperarea militară discutată în întrevedere româno-română la Ministerul Apărării din Chișinău

Email Imprimare PDF

25_ministerul_apararii_chisinau_colaborare_ro
Cooperarea bilaterală în domeniul Apărării şi perspectivele de dezvoltare a dialogului româno-român pe segmentul militar, precum şi în cadrul organizaţiilor internaţionale, au constituit subiectele principale discutate la întrevederea dintre ministrul Apărării Eugen Sturza şi ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a discutat cu Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei, despre rolul important pe care îl are comunitatea românilor din Canada pentru consolidarea relaţiei bilaterale

Email Imprimare PDF

25_calin_popescu_tariceanu_kevin_hamilton
Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, joi, 9 noiembrie 2017, cu E.S. dl Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România, aflat într-o vizită de prezentare în care s-a discuat de rolul important pe care îl are comunitatea românilor din Canada pentru consolidarea relaţiei dintre ţări şi a subliniat importanţa găsirii unor mijloace adecvate pentru atragerea acestei comunităţi în dezvoltarea legăturilor bilaterale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parteneriat și colaborare între orașul Mioveni și orașul Bolievaț din Timoc, realizată prin Congresul Românilor din Serbia

Email Imprimare PDF

25_orasul_mioveni_colaborare_bolievat_timoc
Zilele trecute, Conducerea Consiliului Județean Argeș și conducerea Primăriei Mioveni a primit o delegație din comuna Boljevac, din Valea Timocului, Serbia, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

România recunoaște diplomele medicilor din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

25_medici
Diplomele medicilor din Republica Moldova sunt recunoscute oficial în România, iar Guvernul de la București a dat publicității și normele de aplicare a legii care permite ca medicii din Republica Moldova să își practice meseria în Țara Mamă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rolul alimentației în tratamentul împotriva cancerului, discutat la Bruxelles la dezbaterea găzduită de eurodeputata Daciana Sârbu

Email Imprimare PDF

25_daciana_sarbu_eurodeputata
Nutriția este o componentă crucială a tratamentului împotriva cancerului, precum și a procesului de reabilitare, deoarece poate ajuta organismul în lupta cu boala; tocmai de aceea, e nevoie de colaborare mai strânsă între oncologi și nutriționiști, precum și de crearea unor ghiduri cu informații practice care să poată fi utilizate de pacienți și de personalul medical. Acesta a fost mesajul central transmis în cadrul evenimentului găzduit joi la Parlamentul European de eurodeputata Daciana Sârbu și organizat în colaborare cu ECPC – Coaliția Europeană a Pacienților bolnavi de Cancer, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Macarie Drăgoi va vizita copiii Cameliei Smicală deținuți de Protecția Copilului din Finlanda

Email Imprimare PDF

25_macarie_dragoi_camelia_smicala
Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord va vizita, pe 18 noiembrie 2017, familia Cameliei Smicală, mama româncă din Tampere ce se află în grava situație de a avea pe cei doi copii ai săi preluați de autoritățile din Finlanda, continuând, astfel, demersurile depuse în acest caz dureros, transmite Romanian Global News citând Episcopia.

Citeşte mai mult...
 

Părintele Ioan Bun din Ungaria: „Misiunea unui preot român în Ungaria este total altceva decât a unuia în Diasporă”

Email Imprimare PDF

25_parintele_ioan_bun_ungaria
În urmă cu aproape un sfert de veac, părintele Ioan Bun a fost numit preot misionar în Ungaria, pe seama parohiilor Săcal şi Apateu, începând cu data de 1 septembrie 1993, iar din anul 1996 este preot paroh al bisericii din Micherechi. Cu ocazia împlinirii vârstei rotunde de 60 de ani (pe 4 noiembrie) am stat de vorbă cu părintele Ioan Bun, rugându-l să ne împărtăşească bucuriile şi greutăţile acestei misiuni, scrie Foaia Românească, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un tânărul artist din Chișinău, Constantin Botezat și-a vernisat propria EXPOZIȚIE la Staten Island Creative Gallery din New York

Email Imprimare PDF

25_constantin_botezat_staten_island_creative_island
Constantin Botezat, un tânăr artist din Chișinău, și-a vernisat propria expoziție „Reflections of the world" la Staten Island Creative Gallery, din New York. Aceasta este a cincea expoziție organizată de către Constantin Botezat în Statele Unite ale Americii, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Săptămâna limbii materne”la şcoala românească din Micherechi, Umgaria

Email Imprimare PDF

25_limba_noastra_romana
Școala generală din Micherechi organizează, în perioada 20–24 noiembrie, „Săptămâna limbii materne", prin care instituţia oferă elevilor activităţi şi programe literare, culturale şi tradiţionale româneşti.

Citeşte mai mult...
 

Limba Română tot mai aproape de Constituție din R. Moldova. Schimbarea art.13 aprobată de prima comisie parlamentară

Email Imprimare PDF

26_limba_ro_pre
Proiectul de lege cu privire la modificarea art. 13 din Constituție, ce prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească" cu „limba română", a fost avizat pozitiv de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe. Proiectul a fost votat în cadrul ședinței de astăzi, cu șase voturi pro și patru împotrivă. Informația a fost confirmată pentru www.deschide.md de președintele comisiei, deputatul Ștefan Creangă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 4

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.