Stiri RGN

Români nu vă uitați Istoria! 28 iunie 1940 – 28 iunie 2012! 77 de ani de neuitare de la anexarea Basarabiei, Nordului Bucovinei și Ținutului Hertei de catre regimul criminal al Rusiei Sovietice

Email Imprimare PDF

11_anaexarea_basarabiei
Astăzi se împlinesc 77 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când în urma ultimatumurilor din 26 și 27 iunie 1940 armatele comuniste sovietice au ocupat vechile teritorii ale Basarabiei, nordului Bucovinei și Ținutului Hertei, o suprafață de 50.762 km2 cu aproximativ 4 milioane de locuitori, majoritatea etnici români, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Unde se întâlnește Brexitul cu separatismul transnistrean :

Email Imprimare PDF

13_nicolae_negru
Circumstanțele și semnificația „vizitei de lucru" întreprinse de liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la Londra, unde s-a întâlnit cu Directorul Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii pentru Europa de Est și Asia Centrală, Nicola Pollitt, nu sunt elucidate pe deplin și continuă să atragă interesul observatorilor politici, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Canada recunoaste oficial Republica Moldova ca parte a poporului roman!

Email Imprimare PDF

11_canada_recunoaste_oficial_repiblica_moldova_romani
Sâmbătă, 24 iunie, a fost Ziua Universală a Iei, tradiţionala bluză caracteristică portului național românesc. Sărbătorită de comunităţile româneşti de peste tot din lume, Ziua Iei este promovată şi de cetăţenii Republicii Moldova. Asociația Moldovenilor din Ottawa-Gatineau a primit un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Universale a Iei din partea premierului Canadei, Justin Trudeau, scrie stireazilei.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul Statelor Unite ale Americii oferă 4,1 milioane dolari Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

11_sua_md
Guvernul Statelor Unite ale Americii a decis acordarea asistenţei suplimentare, în valoare de 4,1 milioane dolari SUA, Guvernului Republicii Moldova prin intermediul programului „Controlul drogurilor şi aplicarea normelor de drept", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României în Republica Moldova: “R.Moldova, o prioritate ce ține de fondurile alocate de România pentru dezvoltare”

Email Imprimare PDF

11_ambasadorul_romaniei_in_rm
„Angajamentul profund al Guvernului României a rămas la cote înalte, indiferent de culoarea politică, care a ajuns la putere în ultimii ani", iar „Republica Moldova are prioritate în ceea ce privește fondurile pe care le alocă țara sa pentru dezvoltare", a declarat Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, în cadrul unui interviu acordat Cotidianului „Timpul", preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Turneul poetului si actorului Adrian Munteanu la românii din Canada

Email Imprimare PDF

11_adrian_munteanu_poetry
Începe turneul poetului si actorului Adrian Munteanu la comunitățile românești din Canada. Primele trei recitaluri de Performance Poetry vor fi la Vancouver, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deschiderea expoziției foto-documentare „Amintiri din China. David Iancu, Bucur și Gisela Clejan”

Email Imprimare PDF

11_expozitia_amintri_din_china
Muzeul Naţional de Istorie a României în parteneriat cu Casa Româno-Chineză, Ambasada Republicii Populare Chineze la București, Asociația de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea, și Cimitirul Song Qingling din Shanghai anunță deschiderea expoziției foto-documentare „Amintiri din China. David Iancu, Bucur și Gisela Clejan", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima Sfântă Liturghie pentru românii din Cloppenburg

Email Imprimare PDF

12_liturghie_cloppenburg
Prin mila și ajutorul Domnului, cu binecuvântarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim, filia Vechta-Cloppenburg situată în Protopopiatul pentru Germania de Nord s-a îmbogățit cu un nou loc de slujire. La 25 iunie, în Duminica a treia după Rusalii, părintele protoiereu Marius-George Cristea a săvârșit prima Sfântă Liturghie pentru românii din orașul Cloppenburg.

Citeşte mai mult...
 

Tarom lansează o nouă cursă aeriană, Suceava – Torino, din 19 iulie

Email Imprimare PDF

25_tarom_suceva_torino
Tarom lansează o nouă cursă aeriană, din 19 iulie. Zboruri directe de pe aeroportul Stefan Cel Mare din Suceava către Torino și retur. Noua rută va fi operată cu aeronave de tip Boeing 737 seria 300 cu 134 de locuri – clasa economic, cu o frecvență pe săptămână, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu: “28 iunie - moment de reflecție istorică orientată către viitor. Să reintegrăm Basarabia în spațiul ei național și politic firesc din care a fost smulsă cu forța în 1940”

Email Imprimare PDF

11_constantin_codreanu
Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul PMP Constantin Codreanu, a susținut marți, 27 iunie 2017, de la tribuna Camerei Deputaților o declarație politică prilejuită de cea de-a 77-a tristă aniversare a ocupației sovietice a Basarabiei, nordului Bucovinei și ținutului Herța, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dilema grădiniței românești din Cernăuți: a fi sau a nu fi Reflecții privind testul democrației ucrainene față de români

Email Imprimare PDF

11_copii_gradinita_cernauti
Proiectul deschiderii, în orașul Cernăuți, a unei grădinițe românești a intrat în discuție publică încă la începutul anilor '90 ai secolului trecut. De atunci și până acum, cea de a doua comunitate etnică din capitala Bucovinei își tot revendică, fără să fie luată în seamă, dreptul de a-și educa preșcolarii în limba maternă, scrie într-o analiză Centrul Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansare de carte la Bruxelles, într-o zi de doliu național. „BLOCAȚI ÎN LABIRINT”, prima apariție editorială semnată de George Simion. Românii din Bruxelles invitați la lansare!

Email Imprimare PDF

12_lansare_carte_blocati_in_labirint
Într-o zi cu însemnătate tragică pentru România, și mai ales pentru partea ei estică, Basarabia, pe 28 iunie are loc la Bruxelles lansarea cărții „BLOCAȚI ÎN LABIRINT", prima apariție editorială semnată de George Simion, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Agia Sophia: Departamentul de Stat al SUA ii cere Turciei sa pastreze semnificatia istorica a lacasului

Email Imprimare PDF

12_agia_sophia
Departamentul de Stat al SUA a cerut Turciei să respecte și să păstreze semnificația istorică deosebită a marii Catedrale Agia Sophia (Sfanta Sofia) din Constantinopol. Apelul a fost lansat la o intalnire de presa, in aceste zile, de catre purtătorul de cuvânt al Departamentului, Heather Nauert [https://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2017/06/272114.htm ], scrie lonews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul sărbătorită la Parohia „Sfânta Muceniţă Filofteia de la Curtea de Ageş” din Canicatti

Email Imprimare PDF

12_parohie_ro_canicatti
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Italiei praznicul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul a fost sărbătorit la Parohia „Sfânta Muceniţă Filofteia de la Curtea de Ageş" din Canicatti în Sicilia şi prin împreuna slujire a Dumnezeieştii Liturghii de către clerici de la Mitropolia Italiei şi Maltei, respectiv preotul Paolo Patricolo şi diaconul Michele Santagati, cu parohul Dănuţ Băcăuanu.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: UE recunoaște legitimitatea guvernării Republicii Moldova, dar o tratează ca pe una nelegitimă

Email Imprimare PDF

13_nicolae_negru
M-am grăbit, în comentariul de data trecută, să vorbesc despre „neutralitatea" Bruxelles-ului în chestiunea sistemului electoral din Republica Moldova. Aceasta, cel puțin în aparență, nu se confirmă. Viteza cu care instituțiile UE, dar și Ambasadorul SUA, au făcut front comun cerând Chișinăului să respecte „toate" recomandările Comisiei de la Veneția sugerează existența unei înțelegeri prealabile în acest caz. În mod paradoxal, principala recomandare e tocmai cea care, formal, e mai puțin obligatorie, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Caravana Unirii, coordonată cu Ministerul Educaţiei de la Chișinău

Email Imprimare PDF

13_ministerul_educatiei_odip_basarabia
Caravana Unirii, organizată de asociaţia unionistă "UNIREA - ODIP" capătă din ce în ce mai mare amploare. Astfel, Ministerul Educaţiei de la Chișinău a avizat pozitiv demersul celor de la ODIP şi va ajuta la coordonarea proiectulu, transmite www.libertv.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima zi - Școala de vară ”Cultură și civilizație românească la Bassano del Grappa”

Email Imprimare PDF

14_bassano_del_grappa_tabara
Parohia "Acoperământul Maicii Domnului" de la Bassano del Grappa a început școala de vară, miercuri 21.06.2017, școală intitulată "Cultură și civilizație românească". Invitatele acestei școli sunt zece eleve de la Colegiul Național Pedagogic "Gheorghe Lazăr" de la Cluj-Napoca și patru teologi clujeni, scrie Prof. Ionița Timiș, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Titus Corlățean s-a adresat în plenul APCE Prim - ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip

Email Imprimare PDF

11_titus_corlatean_apce
În cadrul celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 26-30 iunie 2017), senatorul Titus Corlățean s-a adresat în plenul Adunării Prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, întrebând care sunt măsurile concrete pe care intenționează guvernul de la Chișinău să le întreprindă pentru a garanta implementarea deciziilor Curții Constituționale ale Republicii Moldova, de exemplu cu privire la limba de stat oficială transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiectul video “Bucharest. Layer by Layer” de Mindscape Studio la Performance Europa, Rothschild Plaza Tel Aviv

Email Imprimare PDF

12_bucharest_layer_by_layer
White Night Tel Aviv va avea loc în data de 29 iunie 2017 în diverse spații culturale din Tel Aviv. Pentru al treilea an consecutiv, Delegația UE și țările membre UE participă la White Night Tel Aviv, tema din acest an fiind "Performance Europa – breaching the boundaries of space", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A doua săptămână a Școlii de Vară românești din Asolo, sărbătoarea Sânzienelor, iei și a Drapelului Național

Email Imprimare PDF

13_scoala_de_vara_asolo
Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, lucrările Școlii de Vară III, de la Parohia Ortodoxă din Asolo, continuă. În a doua săptămână am avut ca temă principală, Costumul Tradițional Românesc, simboluri și tehnici de confecționare a acestuia. Săptămâna a culminat cu tradiționala Sărbătoare a Sânzienelor și a drapelului național, transmite Doamna preoteasa Doina Dimcea, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan: Moldova nu este încă întreagă în interiorul României. Aceasta este marea provocare la împlinirea unui secol de la Marea Unire

Email Imprimare PDF

14_IPS_teofan_moldova
O sută de ani de la Reforma constituțională de la Iași au fost marcați în 20 iunie 2017 la Catedrala Mitropolitană și la Teatrul Național Vasile Alecsandri din municipiu, scrie doxologia.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii de pretutindeni pot aplica online pentru un număr nelimitat de universități, domenii și specializări din România. O fi bine?

Email Imprimare PDF

14_ministerul_educatiei
Ministerul Educației a publicat procedurile privind școlarizarea romanilor de pretutindeni in învățământul preuniversitar si superior de stat din Romania. Candidații pot aplica la un număr nelimitat de universități si specializări electronic sau prin posta, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru Tănase: „Am ajuns, după 20 de ani, într-un stat democratic fără democraţie funcţională”

Email Imprimare PDF

14_alexandru_tanase
Statele membre ale CoE, inclusiv R. Moldova, sunt obligate să respecte recomandările Comisiei de la Veneția a declarat Alexandru Tănase, avocat, ex-președinte al Curții Constituționale, într-un interviu realizat de Victor Moșneag și Liliana Botnariuc pentru Ziarul de Gardă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Contribuția la menținerea și promovarea limbii române în rândul comunității evreilor originari din România, premiată de IEH

Email Imprimare PDF

14_ieh_premiaza_comunitatea_evreilor_din_romania
În data de 21 iunie 2017, la sediul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (IEH) a avut loc un eveniment dedicat comunității evreilor originari din România stabiliți în Israel. Cu această ocazie, domnul Tvica Herman Berkovits a primit din partea IEH o diplomă și o plachetă pentru efortul, contribuția și întreaga activitate desfășurată în menținerea și promovarea limbii române în rândul comunității evreilor originari din România, cât și pentru susținerea proiectelor și programelor culturale care au contribuit la valorificarea culturii românești în Israel, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

TABARA DE TRADIȚIE ȘI SPIRITUALIATE ORTODOXĂ ROMÂNEASCĂ LA CIMOLAIS

Email Imprimare PDF

15_tabara_traditie_spiritualitate_romaneasca
Tabăra a fost organizată pentru copii cu vârste între 9-13 ani în perioada 11-17 Iunie. Locația taberei a fost aleasă departe de agitația urbană, în afara localității Cimolais la o altitudine de 827 m, în parcul național Dolomiti; o zonă de munte foarte apreciată de turiști, în care poți admira frumusețea munților, pădurile de pin și fag, pajiștile pline cu flori și unde din când în când poți vedea căprioare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

După controversata vizită la Londra a liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan s-a văzut la Chișinău cu o delegație din Marea Britanie

Email Imprimare PDF

11_gheorghe_balan_delegatie_marea_britanie
Marți 27 iunie, Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a primit în vizită o delegație din Marea Britanie, condusă de Directorul adjunct al Directoratului Europa de Est şi Asia Centrală al Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii Jennifer MacNaughtan, oficialul fiind însoțit de Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova E.S. Lucy Joyce şi Adjunctul Interimar al Misiunii John Mitchell. Vizita intervine după controversata vizită la Londra a liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români cinstiți culorile tricolore sub care s-au jertfit generații de eroi! 26 iunie: Ziua Drapelului Național

Email Imprimare PDF

13_ziua_drapelului
Ziua Drapelului Naţional - 26 iunie - a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. Ziua Drapelului Naţional - a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul în Parohia românească din Genova

Email Imprimare PDF

13_parohia_romaneasca_genova_sf_ioan_botezatorul
Sâmbătă, 24 iunie, la Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop SILUAN, parohia Ortodoxă Română din Genova cu hramul "Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir" – Protopopiatul Liguria păstorită de Pr. Protopop Constantin Sorin Filip, a fost onorată cu prezența Preasfințitului Episcop TIMOTEI al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, transmite Pr. Protopop Constantin Sorin Filip, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Mai aproape de Statele Unite şi Germania. România s-a profilat corect. Păcat că acasă…

Email Imprimare PDF

14_valentin_naumescu
Aflată ȋn campanie electorală, cu şanse reale de a obţine al patrulea mandat de cancelar, Angela Merkel se arată rezervată pe tema relaţiilor cu SUA, scrie Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școală de vară românească la Latina

Email Imprimare PDF

15_scoala_de_vara_romaneasca_la_latina
Cu harul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, în perioada 19-30 iunie se va desfășura în parohia Latina o școală românească de vară. Inițiativa și sufletul acestei școli aparțin doamnei preotese Cristina Agavriloae, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O DELEGAŢIE DIN ROMÂNIA PARTICIPĂ LA SUMMITUL DE INVESTIŢII SELECTUSA 2017

Email Imprimare PDF

16_selectusa_investment_summit
Companii din România participă alături de lideri în business din întreaga lume şi de reprezentanţi ai Guvernului SUA la un eveniment de top despre investiţii, transmite Romanian Global news citând un comunicat al ambasadei SUA la București.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Ucraina - nemulţumiţi de introducerea cotelor lingvistice în audiovizualul naţional

Email Imprimare PDF

18_audiovizual
Liderii mai multor asociaţii culturale româneşti din Ucraina s-au arătat a fi nemulţumiţi de iniţiativa Parlamentului de la Kiev (Rada Supremă) de a introduce unele cote lingvistice în audiovizualul naţional şi regional, considerând modificările legislative amintite o îngrădire a drepturilor minorităţilor naţionale în spaţiul informaţional ucrainean. Despre aceasta se spune într-o Adresare deschisă înaintată Radei Supreme, Preşedintelui Ucrainei şi reprezentanţilor comunităţii internaţionale, notează BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Manifestări ample cu ocazia Zilelor Andrei Șaguna 2017, la Sfântu Gheorghe

Email Imprimare PDF

22_zilele_andrei_saguna
În organizarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, Ligii Cultural-Creştine „Andrei Şaguna", Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan", Centrului European de Studii Covasna – Harghita, S.C. „Ştefadina" S.R.L. Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Primăria şi Consiliul local al comunei Vâlcele, Asociația Ştefadina Bucureşti, cu sprijinul Consiliului Județean Covasna și al Consiliului Local Sfântu Gheorghe, în perioada 20 iunie – 8 iulie 2017, va avea loc cea de-a XXV-a ediție a Zilelor Andrei Șaguna, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întrevederi cu oficiali NATO la Ministerul Apărării de la Chișinău

Email Imprimare PDF

11_oficiali_nato_ministerul_apararii_de_la_chisinau
Viceministrul Apărării de la Chișinău, Gheorghe Galbura şi Secretarul de Stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos, au avut marți, 27 iunie, întrevederi de lucru cu un grup de experţi NATO, aflaţi într-o vizită oficială în Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ONOR LA TRICOLOR ȘI LA CHIȘINĂU

Email Imprimare PDF

13_ziua_drapelului_national
„Să aducem onor la tricolor". Cu acest slogan, tinerii de la ODIP au participat la evenimentul dedicat Zilei Tricolorului, celebrată anual la 26 iunie. Activitatea a avut loc luni, 26 iunie 2017, ora 11.00, la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău (str. Decebal 17), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra Parohială românească “Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” la Viterbo

Email Imprimare PDF

13_tabara_parohiala_romaneasca_viterbo
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, un grup de 20 de copii români cu vârsta între 8 şi 14 ani, timp de o săptămână au participat la tabăra parohială ajunsă anul acesta la a patra ediție, transmite Pr. Ioan Lupasteanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Academicianul Ioan Aurel Pop: Ar fi bine ca politicienii de la București să nu se joace cu demnitatea și cu onoarea milioanelor de români, fiindcă s-ar putea să vină curând un moment când „mămăliga va exploda” din nou

Email Imprimare PDF

15_aurel_pop
Academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, a luat atitudine după ultimele negocieri dintre PSD-ALDE și UDMR, pe tema propunerilor legislative care ar acorda statut oficial limbii maghiare în administrație, precum și recunoașterea zilei de 15 martie, drept zi a maghiarilor din România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Activistul unionist Vlad Bileţchi a fost audiat cu privire la reţinerea sa ilegală de către poliția din Chișinău

Email Imprimare PDF

16_vlad_biletchi
Liderul ODIP, Vlad Bileţchi a avut ieri, 20 iunie, o audiere la Ministerul Afacerilor Interne din Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Două secţii din cadrul Institutului Mamei şi Copilului de la Chișinău, renovate cu suportul Țării mamă

Email Imprimare PDF

18_urologie_pedriaca
Secția Urologie Pediatrică și Secția Ginecologie Infantilă din cadrul Institutului Mamei și Copilului de la Chișinău au fost astăzi inaugurate, după ce au fost reparate cu suportul Guvernului României. Reparația ambelor secții a început în luna august 2016, iar suma totală a investiției este de 4.403.870 lei, transmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

START CELEI MAI MARI CARAVANE A UNIRII DINCOLO DE PRUT, ÎN BASARABIA

Email Imprimare PDF

22_unirea_ideal_national
Asociația Obștească "UNIREA - ODIP" dă startul celei mai mari campanii de informare cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mitropolitul Germaniei în Heidelberg. A liturghisit la hramul Parohiei românești „Sfânta Treime”

Email Imprimare PDF

24_hramul_parohiei_romanesti_sf_treime_heidelberg
Credincioșii Parohiei ortodoxe românești Sfânta Treime din Heidelberg s-au rugat în zilele de 10 şi 11 iunie 2017 împreună cu IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei. Evenimentul a fost prilejuit de sărbătorirea hramului parohiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose viitor premier

Email Imprimare PDF

12_klaus_iohannis_dragnea_tariceanu
Preşedinte Klaus Iohannis a declarat, după consultările cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea noului prim-ministru, că îl desemnează pe Mihai Tudose viitor prim-ministru, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Amintirile unui vlah” lansată la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova

Email Imprimare PDF

13_amintirile_unui_vlah_craiova
Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman" din Craiova a organizat lansarea volumului „Amintirile unui vlah" ( De la Găureni la București ) care aduce în prim plan problematica românilor/vlahilor din Bulgaria de-a lungul timpului, scrie Gabriela Rusu-Păsărin pe romaniaregional.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vitalie Ciobanu: „Recomandări” veneţiene şi interpretări moldoveneşti

Email Imprimare PDF

15_vitalie_ciobanu
O miză politică şi o ecuaţie de securitate care se joacă sub ochii noştri. În aceste zile, mai toţi moldovenii bombardaţi de media au în minte oraşul Veneţia, aproape că simt pe buze gustul sărat al lagunei. Nu ştiu câţi dintre ei vor avea ocazia să viziteze fosta falnică metropolă, să posteze imagini şi filmuleţe cu gondole lunecând graţios şi palate străvechi ieşind din valurile mării, dar măcar datorită guvernării de la Chişinău, care-şi face şi ea de lucru, sunt conectaţi la o temă fierbinte, scrie Vitalie Ciobanu pe www.europalibera.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Donație de cărți din partea României pentru un penitenciar din Chișinău

Email Imprimare PDF

16_donatie_de_carti_pt_penitenciar_chisinau
Viceministrul Justiției din Rep. Moldova Anatolie Munteanu, și reprezentanți ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare au avut, ieri, 20 iunie, o întâlnire cu ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță. Diplomatul a oferit un lot de cărți pentru deținuții unui penitenciar, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slujire arhierească la românii din Offenburg

Email Imprimare PDF

17_slujire_arhiereasca
În zilele de 17 şi 18 iunie credincioşii parohiei românești „Sfânta Treime" din Offenburg au avut privilegiul de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim. În vizita pastorală, ierarhul a slujit Taina Sf. Maslu și a avut o seară duhovnicească împreună cu credicioșii parohiei, iar duminică ÎPS Serafim a slujit Sfânta Liturghie arhierească, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Uniunea Europeană a aprobat asistența de 100 de milioane de euro pentru R.Moldova...Cu condiții!

Email Imprimare PDF

21_uniunea_europeana_acorda_asistenta_rm_100_mil_e
Ambasadorii UE au aprobat, astăzi, Acordul încheiat cu Parlamentul European cu privire la asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova în valoare de 100 de milioane de euro, 40 de milioane dintre care vor fi sub formă de grant, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului European, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: ROMANIA 1 - SCANDINAVIA 0

Email Imprimare PDF

22_alianta_famiilor_ro_scandinavia
In noiembrie am scris ultima oara despre Scandinavia. Revenim din nou, momentul fiind potrivit, la un an de cind autoritatile norvegiene au dat copiii familiei Bodnariu inapoi parintilor lor. Nu de bunavoie, dupa cum se stie foarte bine, ci datorita presiunii pe care romanii din toata lumea au facut-o asupra Norvegiei, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Omagiu adus prizonierilor români decedați în Alsacia și Lorena în Primul Război Mondial

Email Imprimare PDF

31_prizonieri_romani_alsacia_lorena
Profesorul universitar Florin Ţurcanu contribuie la programul de cercetare al conferinței dedicată Centenarului martiriului soldaților români decedați în captivitate în Marele Război, sâmbătă, 3 iunie, la Primăria din localitatea franceză Soultzmatt, cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru Vakulovski: Băsescu și Moldova

Email Imprimare PDF

12_basescu_si_moldova
Basarabenii nu mai au deloc încredere în politicienii de pe Bâc. Oricare nume de politician moldovean ai extrage dintr-un bol închis, vei vedea pe feţele alegătorilor doar scârbă şi furie, scrie Alexandru Vakulovski pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința Provocări pentru tânărul creștin în secolul XXI. Programul evenimentului în SUA

Email Imprimare PDF

13_provocari_pentru_tanarul_crestin_sec_XXI
Asociația tinerilor ortodocși din cele două Americi (ROYA) va organiza prima ediție a Conferinței tinerilor din parohiile Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi. La evenimentul ce va avea loc în perioada 6-9 octombrie 2017 vor fi prezenți ambii ierarhi ai Mitropoliei, , informează site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Săhărneanu: Radio „Vocea Basarabiei” – corp delict în seria crimelor statului capturat de oligarhi

Email Imprimare PDF

17_saharneanu
Se împlinesc 17 ani din ziua când în spațiul audiovizual al Republicii Moldova a apărut o voce inconfundabilă. La 18 iunie 2000, radio „Vocea Basarabiei" își făcea loc în lumea zbuciumată a tranziției moldovenești dintr-un mic studio amenajat la etaj în clădirea rece și pustie a fostei tipografii raionale din Nisporeni, scrie Valeriu Săhărneanu pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cristina Balaj Mihai : Legende și folclor- turneul canadian susţinut de corul La Muse, ȋn onoarea lui Iacob Mureșianu

Email Imprimare PDF

17_legende_si_folclor_turneu_canadian
Cine a avut ocazia să participe la unul dintre spectacolele corului La Muse din Montréal, condus de Ioana German, a avut nu numai revelaţia unei lumi minunate, bine aşezate, aceea a muzicii, legendelor şi folclorului românesc, dar şi a bucuriei pe care o ai atunci când bei din apa vie a izvoarelor curate, scrie Cristina Balaj Mihai, pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra de Vară pentru copiii români din Parohia Verona I

Email Imprimare PDF

18_parohia_verona_tabara_c
Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în perioada 18-24 iunie 2017 se desfășoară la Ferrara di Monte Baldo (Provincia Verona), în Grădina Botanică din Novezzina, Tabăra de Vară pentru copiii din parohia Verona 1, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tarifele de roaming din Uniunea Europeană au fost eliminate. Românii din UE pot vorbi mai ieftin acasă!

Email Imprimare PDF

21_tarifele_roaming_eliminate
Tarifele de roaming pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul călătoriilor în Uniunea Europeană au fost eliminate începând de joi, 15 iunie 2017, la capătul eforturilor Bruxelles-ului din ultimul deceniu de a arăta euroscepticilor că le poate înbunătăţi viaţa, dar riscurile unor costuri mai mari nu au fost eliminate complet, relatează Reuters, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Asociația Promo-LEX: Cât de atractivă este și cât de ușor poate fi obținută cetățeniei Republicii Moldova de către militarii ruși care ocupă ilegal regiunea transnistreană

Email Imprimare PDF

23_md_basarabia
Asociația Promo-LEX din Rep. Moldova recomandă instituirea unor filtre suplimentare la procedurile de acordare a cetățeniei Republicii Moldova locuitorilor din estul Republicii Moldova, Romanian Global New, citând o analiză a Asociației.

Citeşte mai mult...
 

Pavel Filip s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni

Email Imprimare PDF

12_pavel_filip_apce_delegatia_ro
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, cu care a discutat despre prelungirea gazoductului Iași-Ungheni, scrie www.independent.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români nu vă uitați istoria! 22 iunie 1941- 22 iunie 2017: 76 de ani de la Războiul pentru eliberarea Basarabiei și Nordului Bucovinei de sub Rusia sovietică!

Email Imprimare PDF

15_traiasca_armatele_desrobitoareÎn noaptea de 21 spre 22 iunie 1941, România a declarat război Uniunii Sovietice, intrând în cel de-al doilea Război Mondial."Ostaşi, vă ordon: treceţi Prutul! Zdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte. Dezrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi. Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbuna a Basarabilor şi codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre!", se arăta în Ordinul de zi, din 22 iunie 1941, al generalului Ion Antonescu, conducătorul militar al statului român, transmite Romnanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din Români: NOI, ANIMALELE INJUGATE!

Email Imprimare PDF

15_alianta_familiilor
In noiembrie se implinesc 100 de ani de la Revolutia Bolsevica, un subiect asupra caruia intentionam sa revenim spre sfarsitul anului. Deja se scrie mult asupra subiectului si mai in fiecare saptamina dam peste recenzia unei noi carti privind subiectul, se arată într-o analiză a Alianța Familiilor din Români, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slujiri episcopale la românii din Norvegia de zilele Rusaliilor Sfinților Români

Email Imprimare PDF

17_romani_norvegia_slujiri_episcopale
În zilele de 18, 19 și 20 iunie Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Românie a Europei de Nord a efectuat vizite pastorale la românii din Kristiansand, Stavanger și Bergen. Ierarhul român a ales ca, în acest an, de praznicul Tuturor Sfinților Români, denumit și Rusaliile Sfinților Români, să cerceteze, pe lângă comunitățile de români, și deținuții din penitenciarele din orașele amintite, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școala de Vară ”Nu uita că ești român” la Asolo în Italia

Email Imprimare PDF

18_scoala_de_vara_asolo_italia
Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, în parohia Sf. Prooroc Moise din Asolo, sub coordonarea părintelui Iulian Munteanu, au demarat activitățile educative românești. La a treia ediție Școala de Vară de anul acesta, decurge ca și anii trecuți după modelul recomandat la nivelul episcopiei "Nu uita că ești român". Astfel pe parcursul zilei se desfășoară mai multe ateliere de literatură, gramatică, și istorie românească, într-un cadru relaxant de vacanță, scrie Părintele Ioan Lupășteanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cu ajutorul UE, locuitorii din Bugeac au acces la apă potabilă, iar cei din Cealîc beneficiază de o grădiniță renovată

Email Imprimare PDF

21_sateni_bugeac
Peste 1700 de persoane din satul Bugeac, raionul Comrat, au obținut acces la apă potabilă odată cu lansarea noului sistem de alimentare cu apă din localitate, transmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Situația dramatică a românilor/vlahilor din Timoc. Ce fac autoritățile din România?” Conferință de presă la Parlament!

Email Imprimare PDF

24_harta_etnica_a_timocului_sarbesc
O delegație a Congresului Românilor din Serbia, platformă umbrelă care reunește cele mai importante și reprezentative organizații ale românilor/vlahilor din Timoc, Serbia, împreună cu Președintele Comisiei pentru Comunitățile românești din afara țării a Camerei Deputaților, deputatul Constantin Codreanu, va organiza miercuri, 14 iunie o conferință de presă la Parlament, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Un transnistrean reținut în Ucraina pentru spionaj în favoarea Rusiei. MGB-ul de la Tiraspol, unealta Moscovei pentru spionaj și diversiuni în regiunea Odesa

Email Imprimare PDF

12_MGB_tiraspol
Angajații Serviciului de Securitate (SBU) al Ucrainei au depistat în regiunea Odesa crearea unei rețele de agenți ai serviciilor secrete ruse unde erau atrași și angajați ai organelor de drept din Ucraina. Liderul rețelei s-a dovedit a fi un cetățean al Republicii Moldova, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul International de Film NexT: „Short Matters!" la ICR

Email Imprimare PDF

15_next_icr
Festivalul International de Film NexT, care va avea loc in perioada 22-26 iunie 2017, aduce si anul acesta pe ecranele romanesti scurtmetraje ale unor nume sonore ale cinematografiei internationale prin intermediul unor sectiuni deja consacrate in cadrul festivalului: European Film Academy: Short Matters! Tour si Arthouse Shorts, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Săhărneanu: De ce cunoașterea limbii ruse este păguboasă pentru moldoveni sau schiță de răspuns la o nedumerire a ambasadorului american ( de la Chișinău)

Email Imprimare PDF

17_saharneanu
De ce cunoașterea limbii ruse este păguboasă pentru moldoveni sau schiță de răspuns la o nedumerire a ambasadorului american

Intuiesc reacția vehementă a „gnosticilor" dodoniști la afirmația din titlu: cum adică, cum să fie păguboasă pentru cineva cunoașterea unei limbi, a limbii ruse în cazul de față? Nu se poate, autorul frizează naționalismul, atentează la prietenia popoarelor. Limba rusă, vor spune ei, a fost o punte de lărgire a orizontului cultural al moldovenilor, o sursă de acces la izvoarele cunoașterii, scrie Valeriu Săhărneanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Protopopiatul românesc Liguria - tabăra pentru copiii români, Santo Stefano d'Aveto

Email Imprimare PDF

17_protopopiat_romanesc_liguria
Cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan, parohiile românești din protopopiatul Liguria, au organizat în săptămâna 12 – 16 iunie 2016 tabăra de vara în localitatea Santo Stefano d'Aveto, transmite romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă biserică pentru credincioșii români din Viena. A fost achiziționat terenul pentru construcție

Email Imprimare PDF

21_o_noua__biserica_pt_credinciosii_ro_viena
Miercuri, 14 iunie 2017, a fost semnat în Viena contractul de cumpărare a terenului pe care va fi construită o nouă Biserică pentru Comunitatea ortodoxă română din capitala Austriei, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Instanța a anulat decizia ISJ de înființare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

Email Imprimare PDF

22_liceul_teologic_catolic_targu_mures
Secția de contencios administrativ a Tribunalului Mureș a anulat, în primă instanță, decizia emisă de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ prin care s-a înființat Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș și prin care s-au transferat clase la această unitate școlară de la alte două instituții de învățământ, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România are consulat onorific în Insulele Canare

Email Imprimare PDF

25_consulat_onorific_insulele_canare
O româncă stabilită în Insulele Canare de 14 ani a devenit primul consul onorific al României în această regiune în care trăiesc 10 mii de compatrioți, transmite http://www.romanul.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mutare tactică extrem de importantă a mișcării unioniste de pe cele două maluri ale Prutului. Traian Băsescu, ales preşedinte de onoare al Partidului Unității Naționale de la Chișinău

Email Imprimare PDF

13_traian_basescu_ales_presedinte_al_pun
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost ales, ieri, 25 iunie, preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) din R. Moldova, lansat de Anatol Şalaru și Ana Guțu, transmite Romanian Global News, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

"Transcedens. In between speculations" ajunge la Istanbul

Email Imprimare PDF

15_between_speculations_istambul
Institutul Cultural Român „Dimitrei Cantemir" de la Istanbul și Galeria Adahan, din vestitul district Galata, anunță deschiderea expoziției TRANSCENDENS. IN BETWEEN SPECULATIONS realizată de Anamaria Avram, artist vizual și Sorin Manu, producător de film și director imagine, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Directoarea liceului ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol, amenințată de autoritățile separatiste pro-ruse de la Tiraspol

Email Imprimare PDF

18_elenora_cercavschi
Directoarea liceului "Ștefan cel Mare și Sfânt" din Grigoriopol, Eleonora Cercavschi, se plânge pe mai multe incidente la hotarul administrativ de la Nistru și afirmă că nu beneficiază de protecție din partea autorităților constituționale de la Chișinău, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: luzia Ambasadorului american

Email Imprimare PDF

18_nicolae_negru
Retorică sau nu, întrebarea Ambasadorului american James Pettit ar merita un răspuns, pentru noi înșine în primul rând: de ce o bună parte din cetățenii noștri nu apreciază sau par să nu aprecieze asistența financiară generoasă, permanentă, pe care ne o acordă SUA și UE de-a lungul multor ani de zile, de ce nu prețuiesc ajutorul pe care ni-l oferă în procesul de democratizare și reformare a statului Republica Moldova, preferând să se orienteze spre Rusia, care nu numai că nu ne ajută, ci ne și pedepsește economic, închizând ușa pieței sale pentru produsele moldovenești, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În Parohia Ortodoxă Română din Salzburg a avut a loc sărbătoarea Zilei Copiilor

Email Imprimare PDF

21_salzburg_copii_ro
În Parohia Ortodoxă Română din Salzburg a avut a loc sărbătoarea Zilei Copiilor. Evenimentul cultural-spiritual, intrat în tradiţia comunităţii este aşteptat cu bucurie de copii şi de adulţi. Copiii, asistaţi de părinţi şi de coordonatorii programului s-au pregătit cu multe săptămâni înainte, au exersat la instrumente, şi-au probat costumele populare şi opincuţele, au scris poezii şi urări dedicate părinţilor, cadrelor didactice şi prietenilor, scrie Preot Prof. Dr. Dumitru Viezuianu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Biserica Ortodoxă Română, prima instituție românească care își extinde rețeaua educațională în diasporă!

Email Imprimare PDF

23_biserica_ortodoxa_romana
Cu bucurie Vă aducem la cunoștință că, începând din toamna anului acestuia, vor începe, la Roma, cursurile de licență (specializarea Teologie Pastorală) ale extensiei Facultății de Teologie Ortodoxă "Iustinian Patriarhul" (FTOUB), din cadrul Universității din București (UNIBUC), transmite Părintele Ioan Lupășteanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Recomandări privind traversarea frontierei de la Prut, în perioada sezonului estival

Email Imprimare PDF

26_frontiera_prut
Având în vedere că, în perioada sezonului estival, numărul cetățenilor români și străini care tranzitează punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova este posibil să crească, Ambasada României în Republica Moldova recomandă următoarele, transmite Romanian Global News:

Citeşte mai mult...
 

Dialogul strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite a fost relansat

Email Imprimare PDF

13_dialog_strategic_sua_rm
Dialogul strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii a fost relansat vineri, 23 iunie, la Chișinău. Anunțul a fost făcut într-un briefing comun al ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, și asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, aflată într-o vizită în R.Moldova, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Naţională a Portului Popular 2017 în Basarabia

Email Imprimare PDF

16_ziua_nationala_a_portului_popular_in_basarabia
Duminică, 25 iunie 2017, la Chişinău, vor avea loc manifestările organizate pentru a marca Ziua Naţională a Portului Popular,organizate de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Institutul Cultural Român Mihai Eminescu din Chişinău,USAID, Agenția Suedeza pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial,Casa portului popular Casa Cri stea, Uniunea Meşterilor Populari, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: QUO VADIS, BASARABIA?

Email Imprimare PDF

18_basarabia_sfasiata
Perspectivele Ucrainei devin mult mai clare, în special, după ultima cuvântare a preşedintelui ucrainean P. Poroşenko legată de obţinerea regimului liberalizat de vize ucrainenilor, în care liderul ucrainean prin versurile lui M. Lermontov „Proşceai nemîtaia Rossia (Adio, Rusie nespălată)" a dat un ultim semnal clar Rusiei. Basarabia însă, acest colţ de ţară atât de prost guvernat, aidoma unei corăbii naufragiate fără cârmaci, mai oscilează încă între est şi vest, între ţărmul rusesc şi cel european, scrie Valeriu Dulgheru, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cel mai vechi monument istoric din sudul Moldovei, pus în valoare de Primăria Galați

Email Imprimare PDF

18_Asezarea_dacica_Castru_Castellumul_roman_Tirighina_Barbosi
Primăria municipiului Galați a hotărât punerea în valoare a potențialului turistic și științific al celui mai vechi monument istoric din sudul Moldovei, Așezarea dacică, Castrul și Castellumul roman de la Tirighina-Barboși, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de municipalitatea gălățeană, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Serbare la final de an în Școala parohială românească din Valdemoro

Email Imprimare PDF

21_scoala_parohiala_ro_valdemoro
În Duminica Tuturor Sfinților copiii și tinerii din cadrul Școlii Parohiale Sfinții Mărturisitori, ce funcționează în Parohia ortodoxă românească din Valdemoro au pregătit serbarea la final de an. Evenimentul a avut loc în biserică, după încheierea Sfintei Liturghii, scrie www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cum vor fi repartizate microbuzele școlare donate de Țara mamă, Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

25_microbuzele_scolare_donate
34 de raioane din Republica Moldova, inclusiv Autonomia Găgăuză, vor beneficia în curând de 93 de microbuze școlare sosite de peste Prut la începutul lunii curente ca donaţie a Guvernului României, care, la 22 martie, a semnat, cu Executivul de la Chişinău, un Memorandum privind asistenţa în domeniul educaţiei. Alte trei microbuze vor ajunge, la solicitarea Ambasadei României la Chişinău, în liceele din stânga Nistrului, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Cunoaşte-ţi Ţara”! Ai carte, ai parte de România!

Email Imprimare PDF

27_cunoaste_ti_tara
Pentru toți basarabenii care vor să vadă România, lucrurile s-au simplificat extrem de mult! E suficient să ai pașaportul biometric în buzunar și o carte în mână, de restul (transport, cazare, o masă pe zi, acces la obiectivele turistice) se ocupă organizatorii campaniei Cunoaște-ți Țara, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: „Istroromânii trebuie salvați!

Email Imprimare PDF

13_deputat_codreanu
Deputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei români din afara graniţelor ţării, a susținut o declarație politică în ședința de plen a Camerei Deputaților cu privire la istroromânii din Croația, o comunitate istorică de circa 1 500 de persoane aflată în cea mai mare dificultate culturală, întrucât doar aproximativ 300 dintre membrii ei mai vorbesc dialectul istoric istroromân, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sânziene pentru o noapte: cu ocazia zilei universale a iei, studentii români din Italia redescoperă tradiția și obiceiurile românești

Email Imprimare PDF

16_sanziene_la_notte_magica
Vineri 23 iunie, începând cu orele 18.30, în Sala de Expoziții de la Accademia di Romania in Roma, se va desfășura evenimentul Sânziene: La notte magica, desfășurat cu ocazia Zilei Universale a Iei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eseu: Cetatea Albă – dovada identității românești a neamului nostru

Email Imprimare PDF

21_cetatea_alba
Pentru noi, sud-basarabenii, ca să ne căutăm identitatea de neam cu românii din Republica Moldova ori cu cei din România, e de ajuns să mergem la Cetatea Albă, situată la vărsarea Nistrului în limanul cu acelaș nume, unde s-au păstrat dovezile de veacuri ale existenței românilor pe aceste pământuri basarabene. De la mai mulți am auzit despre existența acestei cetăți și aveam un mare interes de a vedea această relicvă a neamului, deoarece, cândva, pe locurile cetății, au călcat și strămoșii noștri. 2 aprilie 2016 este data care îmi va rămâne în memorie, cred, pentru totdeauna, deoarece anume atunci am fost cu colegii și profesorii din școala noastră în excursie la Cetatea Albă, azi Bilhorod-Dnistrovsk, transmite TocPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Al treilea hram al Parohiei românești din Kempten

Email Imprimare PDF

21_hram_parohie_ro_kempten
Credincioșii Parohiei din Kempten au sărbătorit sâmbătă, 10 iunie, pe sfinții lor ocrotitori - Sf. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava și Sfântul Bonifațiu, Apostolul Germaniei. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Sofian Brasoveanul a slujit Sfânta Liturghie împreună cu părintele paroh Cristian Căjvăneanu și un sobor de preoți de la parohiile învecinate, transmite www.mitropolia-ro.de, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabără de Religie pentru un grup de copii români din Micherechi

Email Imprimare PDF

22_copii_romani_micherechi_tabara
Un grup de 17 elevi români din Micherechi – Ungaria a participat la o Tabără de Religie desfășurată la mai multe biserici și mânăstiri din România și în special din Episcopia Severinului și Strehaiei, transmite Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Ucraina, titulari de pașapoarte biometrice, pot călători în România fără viză

Email Imprimare PDF

25_romani_ucraina_fara_vize
Începând cu data de 11 iunie 2017, cetățenii Republicii Ucraina, titulari de pașapoarte biometrice, pot intra în România și ramâne pe teritoriul țării noastre fără a avea obligația de a deține viză, pentru șederi a caror durată totală nu depașește 90 de zile, în cursul oricarei perioade de 180 de zile, transmite un comunicat de presă al Poliției Române de Frontieră, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Biblioteca Româno-Arabă inaugurată de Institutul Proema în Muntele Liban

Email Imprimare PDF

27_muntele_liban_biblioteca_romano_araba
Un nou proiect a fost implementat prin eforturile profesorului Alexandru Peterlecean, din cadrul Institutului Proema implicat in promovarea culturii: Biblioteca Româno-Araba, la Universitatea Orientul Mijlociu din Sabtieh - Muntele Liban, scrie https://lonews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru: „Partidul Unității Naționale” a fost înscris la Ministerul Justiției

Email Imprimare PDF

15_certificat_de_inregistrare
Fostul ministrul al Apărării, Anatol Șalaru, a anunțat pe facebook că „Partidul Unității Naționale" are „personalitate juridică". Totodată, anunță organizarea unui congres al acestui partid la 25 iunie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Turneul „ISVOR. Constantin Brâncuși”

Email Imprimare PDF

16_isvor_constantin_brancusi
În perioada 18 – 23 iunie 2017, ansamblul bucureștean Imago Mundi va susține turneul european Isvor. Constantin Brâncuși – muzică de factură clasic-contemporană, susținută vizual de proiecții foto-video mixate în timp real, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Între Washington şi Berlin. Poate rezista pe termen lung politica externă ambivalentă a României?

Email Imprimare PDF

29_naumescu
Întrebarea nu e dacă politica externă ambivalentă a României, proamericană şi proeuropeană, este corectă şi ar fi bine să continue, căci orice minte lucidă şi minim pregătită poate confirma acest lucru, ci dacă nu cumva pe termen lung ar putea apărea elemente de presiune care să forţeze o opţiune prevalentă, într-o direcţie sau alta, se întreabă Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Forțele speciale ale celor două state românești și ale SUA au executat salturi cu parașuta de la mică înălțime

Email Imprimare PDF

23_fortele_speciale_ale_celor_doua_state_romanesti
Militarii din trupele cu destinaţie specială ale Armatei Naţionale şi Forţele pentru operaţii speciale ale Armatei Române au executat salturi cu paraşuta la Baza de Aviaţie „Decebal" din Mărculeşti, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării de la Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Magda Bratu:„Amintirile unui vlah” – Gheorghe Țane –, între coperte de carte

Email Imprimare PDF

24_ivo_amintirile_unui_vlah_gheorghe_tane
Fragmente dintr-un manuscris masiv, rămas, la moartea autorului – Gheorghe Țane (1923-1994) – în stadii diferite de finisare, întregite cu o anexă cuprinzând fotocopii ale unor documente din arhiva personală a acestuia şi o succintă prezentare cronologică a unor evenimente din istoria secolelor XIX şi XX care, direct sau indirect, au afectat existenţa românilor sud-dunăreni, au văzut, recent, lumina tiparului, la Editura „Scrisul Românesc" din Craiova, în Colecţia „Epica", într-o ediţie îngrijită de Rodica Tiniş, scrie Magda Bratu pe http://www.cvlpress.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grădiniță din Basarabia renovată cu bani oferiți de Țara mamă

Email Imprimare PDF

27_gradinita_curcubeul_satul_ratus
Grădinița „Curcubeul" din satul Ratuș, raionul Criuleni, Republica Moldova, construită în anul 1973 și care primea copiii în condiții nesatisfăcătoare, arată astăzi altfel, datorită investițiilor făcute de Guvernul României, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cade sau nu cade Guvernul Grindeanu?

Email Imprimare PDF

16_grindeanu_g
Deputaţii şi senatorii se reunesc miercuri pentru a da votul pe moţiunea de cenzură a PSD şi ALDE împotriva guvernului Grindeanu. Deputații PMP și USR au anunţat că nu vor fi prezenţi în sală, în timp ce liberalii vor sta la şedinţa de plen, dar nu vor vota, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Spaces of Memory, Spaces of Heritage”: România prezentă la Festivalul de Arhitectură de la Londra

Email Imprimare PDF

16_spaces_of_memory_of_heritage
Institutul Cultural Român din Londra vernisează, pe 21 iunie, expoziţia cu titlul "Spaces of Memory, Spaces of Heritage" („Spaţii ale memoriei, spaţii patrimoniale"), ca parte a Festivalului de Arhitectură din Londra, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vavila Popovici - N-am să înțeleg niciodată!

Email Imprimare PDF

23_vavila_popovici
„România e patria noastră, a tuturor românilor. E România celor de demult și-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie." – Barbu Ștefănescu Delavrancea

Citeşte mai mult...
 

Ateliere meșteșugărești pentru românii din comunitățile din Ucraina și Serbia

Email Imprimare PDF

23_atelier_mestesugarii
Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor organizează în perioada 19-25 iunie 2017 proiectul „Ateliere meșteșugărești pentru românii din comunitățile din Ucraina și Serbia", la Statul Meșteșugurilor, din comunca Comana, Județul Giurgiu, România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..
Pagina 1 din 2

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.