Stiri RGN

Valeriu Dulgheru: Suveranul ne-a părăsit!

Email Imprimare PDF

22_sicriul_regelui_mihai
Întreaga națiune română l-a petrecut pe regele Mihai I în ultimul drum. Regii lumii l-au plâns pe suveran. 40 de reprezentanți ai familiilor regale din întreaga lume au venit să-și i-a rămas bun de la suveran. Această săptămână a fost pentru mulți români un prilej de a fi contemporani cu regele Mihai.

Citeşte mai mult...
 

S.O.S. Un nou atac asupra românilor din Cernăuți. Persoane necunoscute au furat Tricolorul și drapelul UE de pe unul din edificiile românilor din Cernăuți

Email Imprimare PDF

22_centrul_ieh_cernauti
În data de 16 dec embrie 2017, la ora trei și două minute de noapte un grup de persoane necunoscute au furat tricolorul și drapelul Uniunii Europene de pe edificiul Centrului Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți – informează Agenția BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Rusia, o vecinătate tot mai îndepărtată

Email Imprimare PDF

22_petru_b
Într-o săptămână bogată în evenimente (funeraliile regelui Mihai, avizele pozitive date introducerii în Constituție a integrării europene și a sintagmei „limba română" etc.), riscă să se piardă o veste parvenită de la Kiev care poate avea un impact covârșitor asupra viitorului Republicii Moldova. Este vorba despre anunțul făcut de Vladimir Omelean, ministrul ucrainean al infrastructurii, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romaniann Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prestigiosul premiu Olof Palme 2017 acordat la Stockholm scriitoarei române Hédi Fried

Email Imprimare PDF

22_hedi_fried
Institutul Cultural Român de la Stockholm și Ambasada României în Regatul Suediei au onoarea să anunțe acordarea Premiul Olof Palme pe 2017 scriitoarei suedeze de origine română Hédi Fried. Conform motivației juriului, premiul i-a fost oferit pentru "eforturile neobosite de apărare a egalității în drepturi a tuturor oamenilor, precum și pentru munca de o viață de a face cunoscute atrocitățile produse de nazism și rasism, violență și prejudecăți", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Demonstraţie de Judo la Liceul „Nicolae Bălcescu" din Jula

Email Imprimare PDF

22_demonstratie_judo_jula_liceu
În data de 14 decembrie 2017, prin sprijinul Consulatului general al României la Jula, a avut loc o manifestare sportivă de proporţii la Liceul „Nicolae Bălcescu" din Jula (LNB). În urma discuţiilor între consulul general la Românei la Jula, Florin Trandafir Vasiloni şi Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, s-a înfiripat ideea înfiinţării unei secţii de Judo în cadrul LNB, la care elevii doritori pot să urmeze acest sport în mod gratuit, prin implicarea comună a Federaţiilor Naţionale de Judo din România şi Ungaria, transmite Romanian Global News citând o informație de presă.

Citeşte mai mult...
 

Regina Soldat la Teatrul Național, în București

Email Imprimare PDF

22_regina_soldat
Asociația România Culturală și Teatrul Național „I. L. Caragiale" vă invită marți, 19 decembrie 2017, orele 18.00, la vernisajul expoziției de fotografie „REGINA SOLDAT" ce va avea loc în Foaierul Sălii Studio, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cărți în limba română, de la elevii bucureșteni pentru copiii români din afara granițelor țării și din Basarabia

Email Imprimare PDF

25_doneaza_o_carte_pt_a_crea_un_destin
Elevii din București donează carți în limba română copiilor români din afara granițelor țării. Proiectul a debutat la şcolile din sectoarele 1, 2 şi 3, urmând ca în semestrul al II-lea să fie implicate unităţile de învăţământ din sectoarele 4, 5 şi 6. Primii care au dăruit cărţi elevilor din afara României au fost elevii Colegiului Naţional I.L. Caragiale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Spoke’n’Word, Festival de slam poetry la Varşovia cu participare românească

Email Imprimare PDF

25_spoken_word_fest
Institutul Cultural Român de la Varşovia participă la Festivalul de poezie scandată Spoke'n'Word (a 13 a ediţie), alături de Austria, Israel, şi Portugalia. Festivalul va avea loc în perioada 13-17 decembrie la Varşovia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cum s-a votat bugetul pentru românii de pretutindeni? Extrase din dicuţiile care au avut loc în comisiile reunite de buget finanţe în care s-a dezbătut bugetul alocat românilor de pretutindeni pe anul 2018

Email Imprimare PDF

22_guvernul_ro
Pentru că românii de pretutindeni trebuie să știe cum s-a adoptat bugetul alocat lor, Romanian Global News prezintă o stenogramă a discuțiilor care au precedat adoptarea sumei alocate Ministerului Românilor de Pretutindeni și instituțiilor subordonate. Reamintim că peste o sută și ceva de organizații ale românilor de pretutindeni au propus mai multe amendamente prin care susțineau majorarea bugetului pentru românii de pretutindeni, amendamente preluate de către Președintele Comisiei pentru comunitățile românești din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu și de senatorul Eugen-Orlando Teodorovici, președintele comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senatul României.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Cernăuți au organizat un parastas în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României

Email Imprimare PDF

22_romanii_cernauti_parastas_rege
Clopotul din Biserica "Înălțarea Domnului" din suburbia Horecea a orașului Cernăuți a bătut în același unison cu toate clopotele din sfintele lăcașe din România. În ziua de 16 decembrie 2017 întreaga suflare românească l-a petrecut pe ultimul drum pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României, scrie Buc Press, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Din nou cu fața spre Vest, cu aceleași reflexe estice

Email Imprimare PDF

10_n_negru
Ultimele două sondaje - IMAS, de marţi, şi Barometrul Opiniei Publice, de joi, - confirmă ceea ce acum o lună părea de necrezut: că majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova se întorc din nou cu faţa spre Uniunea Europeană, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CalenDAR 2018 pentru românii din Italia în anotimpuri și versuri

Email Imprimare PDF

22_calendar_r_it
Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului – Roma au bucuria să anunțe apariția unui nou tip de calendar, alături de Calendarele eparhiale pentru anul 2018,CalenDAR 2018 pentru familia ta în anotimpuri și versuri, transmite Romanian Gloal News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Săhărneanu: Întoarcerea pentru totdeauna acasă a Regelui Mihai a unit cele două state românești

Email Imprimare PDF

23_ro_monarhista
13 decembrie 2017 va intra în istorie ca zi a revenirii pentru totdeauna acasă a Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I al României. La ora 11 avionul cu trupul neînsuflețit al Regelui a aterizat pe Aeroportul Otopeni, unde i s-au adus onoruri. Hazardul, sau poate o voință anume, a făcut ca ceremonia să aibă loc chiar în spațiul aeroportuar de unde Regele Mihai a fost izgonit a doua oară în anul 1990, atunci când a venit, după o absență silită de peste 40 de ani, să se închine la osemintelor strămoșilor lui la Curtea de Argeș.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României la ONU a primit distincția «Best Romanian Diplomat in the United States 2017», acordată de Romanian American Business Council

Email Imprimare PDF

23_jinga_ro_onu
La 13 decembrie 2017, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion Jinga, a primit distincția "Best Romanian Diplomat in the United States în anul 2017" în cadrul Galei de Crăciun a Consiliului de Afaceri Româno-American (RABC - Romanian American Business Council) organizată la New York.

Citeşte mai mult...
 

România ajută R. Moldova să-și poată exporta produsele pe piața UE, prin modernizarea serviciului sanitar-veterinar: „România este o poartă a produselor noastre pe piața UE”

Email Imprimare PDF

25_romania_ajuta_r_moldova
România a finanțat, în ultimii zece ani, mai multe proiecte privind modernizarea sistemului de control și monitorizare sanitar-veterinară din R. Moldova, astfel încât acesta să corespundă standardelor europene, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR Lisabona decernează titlurile onorifice „Amicus Romaniae" 2017

Email Imprimare PDF

26_romanie_amicus_2017
Institutul Cultural Român de la Lisabona continuă tradiţia acordării titlurilor onorifice „Amicus Romaniae" şi în acest an prin organizarea ceremoniei de decernare în data de 14 decembrie, ora 19.00, la sediul său din Rua do Barão nr.10, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnirea tinerilor ortodocși români din provincia Ontario a avut loc la Mănăstirea Înălțarea Sf. Cruci

Email Imprimare PDF

22_tineri_ro_ontario_ca
Tinerii ortodocși români din provincia canadiană Ontario s-au întâlnit sâmbăta trecută la Mănăstirea Înălțarea Sf. Cruci sub genericul Bucuria de a fi tânăr, transmite Episcopia Ortodoxă Română a Canadei, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Regele Mihai în 2006: „Basarabia şi Bucovina – pământ românesc!”

Email Imprimare PDF

23_interviu_regele_mihai_2006
Rege Mihai al României, în calitate de membru al Familiei Regale a României, apoi de suveran, a fost în miezul evenimentelor din anii '40, care au dus la ruperea de România a Basarabiei și a Bucovinei. Într-un interviu care datează din anul 2006, Regele Mihai a precizat că Basarabia şi Bucovina sunt pământ românesc, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru Vakulovski: Ameninţări cu proteste masive de mancurţi

Email Imprimare PDF

23_dodon_porc
Porcul grohăie, caravana trece, am putea spune parafrazând un vechi proverb. Ieri Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului de lege cu privire la înlocuirea sintagmei „limba moldovenească" cu „limba română" în articolul 13 din Constituţie. Ca de obicei, când se întâmplă un lucru firesc, nu unul „ninormal", s-a trezit Dodonul, obosit în general de atâtea vizite la Moscova, căruia atât de mult îi place să se întoarcă uneori şi acasă, acolo unde „îi cel mai bine", scrie Alexandru Vakulovski în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România a pregătit un nou elicopter SMURD care va efectua în scurt timp operațiuni de salvare pentru Republica Moldova

Email Imprimare PDF

23_nou_elicopter_smurd
Aparatul de zbor a fost prezentat la uzina de asamblare din Brașov, România, eveniment la care a participat și o delegație din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI de la Chișinău, în frunte cu generalul-maior Mihail Harabagiu, scrie www.national.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătoare la parohia românească Sf. Nicolae din New York

Email Imprimare PDF

25_parohia_romaneasca_sfantul_nicolae_NY
Duminică 10 decembrie 2017, credincioșii parohiei Sf. Nicolae din New York s-au bucurat să îl primească pe IPS Mitropolit Nicolae pentru sărbătorirea ocrotitorului parohiei lor, transmite Romanian Global News citând Mitropolia.

Citeşte mai mult...
 

Campanie în sprijinul muncitorilor români din Spania :" Drepturile și obligațiile muncitorilor agricoli"

Email Imprimare PDF

25_drepturile_muncitorilor_romani_spania
În ultimii ani au apărut tot mai multe cazuri de abuzuri asupra muncitorilor agricoli în Spania, în special asupra acelor de naționalitate română. Cu scopul de a îmbunătăți informarea asupra drepturilor și obligațiilor muncitorilor agricoli în Spania și de a preveni aceste abuzuri Federația Asociațiilor de Români din Andaluzia FARA și Asociatia Uniunea Muncitorilor Români din Spania lansează Campania " Drepturile și obligațiile muncitorilor agricoli", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chișinăul nu mai primește cele 13 autobuze românești. Licitația a fost anulată

Email Imprimare PDF

26_fara_autobuze_romanesti
Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) a anulat rezultatele licitației publice organizate de „Parcul urban de Autobuze" prin care la Chișinău urmau să ajungă 13 autobuze fabricate în Români, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dramele românilor despărțiți de Patria mamă, prezentate în documentarul video AGERPRES "Marea Unire - România, la 100 de ani"

Email Imprimare PDF

28_marea_unie_in_curand
"Marea Unire - România, la 100 de ani" este un documentar video produs de AGERPRES, care va fi lansat în 2018 cu ocazia Centenarului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cărucioarele speranței. Donație pentru persoanele cu dizabilități din cele două state românești din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Email Imprimare PDF

22_carucioarele_sperantei_it
Cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan a avut loc o întâlnire cu primii 13 beneficiari ai proiectului "Cărucioarele speranței", cărora li s-a înmânat oficial un Act de donație din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei prin care se certifică primirea unui cărucior nou la prima donație care va avea loc la începutul Postului Mare. Întâlnirea a avut loc pe 14 decembrie 2017, la sediul Sectorului social Diaconia al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iași, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ierusalimul, unilateralismul lui Trump şi adâncirea clivajului euro-american

Email Imprimare PDF

23_naumescu
Valoarea ideilor rezidă în consecinţele acestora, ar spune adepţii pragmatismului, nu neapărat în temeiul lor raţional, istoric, cultural sau filozofic. Cu alte cuvinte, o idee (politică, economică sau de orice altă natură) e bună sau rea în funcţie de consecinţele concrete pe care le produce în viaţa oamenilor. Uneori, idei care păreau, pe hârtie, generoase şi corecte s-au terminat cu dezastre în istoria umanităţii, scrie Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A fost inaugurat Consulatul Onorific al Romaniei in Tara Galilor

Email Imprimare PDF

23_conslat_onorific_tara_galilor
La data de 11 decembrie a.c., la resedinta primarului din Cardiff, Lord Mayor Cllr Bob Derbyshire, a avut loc ceremonia de inaugurare a Consulatului Onorific al Romaniei in Tara Galilor, scrie http://romaninuk.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dorin Chirtoacă pleacă în România pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai I

Email Imprimare PDF

25_dorin_chirtoaca_regele_mihai
Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, pleacă în România pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai I, după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, i-au permis acestuia să părăsească teritoriul Republicii Moldova în perioada 13-17 decembrie curent.

Citeşte mai mult...
 

Corul „Armonia", concerte pentru românii din Traunreut și München

Email Imprimare PDF

25_corul_armonia_munchen
Corul „Armonia" al Parohiei Ortodoxe Române „Nașterea Domnului" din München a susținut pentru membrii Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi" din Traunreut, un concert de colinde, în noua biserica de lemn a comunității. Duminică, 17 decembrie 2017, corul Armonia va susține un concert de colinde în biserica folosită de către Parohia „Nașterea Domnului" din München, în prezența PSPărinte Sofian Brașoveanul, scrie Pr. prot. Alexandru Nan, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ISTAT – Românii continuă să vină în Marea Britanie în număr record

Email Imprimare PDF

26_romanii_marea_britanie_nr_record
Cele mai recente date publicate de Oficiul Național de Statistică arată că în perioada iulie – septembrie 2017 numărul lucrătorilor proveniți din România și Bulgaria (EU2) aflați în Regatul Unit a ajuns la 347.000, cu 90.000 (26%) mai mulți decât în perioada corespunzătoare a anului 2016, transmite www.emigrantul.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua României la Barcelona

Email Imprimare PDF

27_asociatia_difuzarea_culturii_ro_parets_de_valles
Asociatia pentru „Difuzarea Culturii Romanesti din Parets de Valles"(Barcelona) a organizat sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, acesta fiind al optelea an de cand organizam si dedicam spectacolul" La multi ani Romania",acestui important eveniment pentru toti romanii, transmite Stela Vidrașcu pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primul președinte al Parlamentului R. Moldova, Alexandru Moșanu, s-a stins din viață

Email Imprimare PDF

28_alexandru_mosanu
Primul președinte al Parlamentului R. M oldova, Alexandru Moșanu, a decedat ieri, 7 decembrie, la vârsta de 85 de ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zi de mare sărbătoare pentru Parohia românească Sfintele Femei Mironosițe și Sfântul Serafim de Sarov din Modena. Încă o biserică românească în Italia!

Email Imprimare PDF

23_parohie_modena
Pe 14 decembrie 2017, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Parohia Ortodoxă Română Sfintele Femei Mironosițe și Sfântul Serafim de Sarov din Modena, a primit în dar, din partea călugărilor capucini, biserica Sfânta Cruce, situată în strada Ganaceto, nr.133, Modena, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Răspunzând unui apel a peste o sută de organizații, Constantin Codreanu și Eugen Teodorovici au susținut mărirea bugetului pentru românii de pretutindeni! Viorel Stefan și Ovidiu Iane s-au opus!

Email Imprimare PDF

23_eugen_teodorovici_c_codreanu

UPDATE:

Astăzi, la reluarea lucrărilor comisiilor reunite de buget-finanțe ale Parlamentului, au continuat  discuțiile aprinse în legătură cu bugetul alocat pentru programele și proiectele destinate românilor de pretutindeni.


Reprezentantul ministerului pentru românii de pretutindeni, secretarul de stat Ovidiu Iane, a susținut, de această dată, ca instituția pe care o reprezintă este capabilă să absoarbă o suplimentare de buget de 30 de milioane de lei destinată proiectelor si programelor, argumentând că noul cadru legal recent adoptat, flexibizeaza procedurile de finațare și ușurează semnificativ gestionarea lor.


Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: AUSTRALIENII AU FOST PACALITI

Email Imprimare PDF

24_alianta_fam
Australienii au fost pacaliti, ori, am putea chiar spune, inselati. A pacali inseamna a face o gluma proasta fara consecinte dar a insela inseamna a spune una si a face alta si a vatama pe cel pe care-l minti. Cam asa s-a intimplat in Australia saptamina trecuta cind Parlamentul a votat casatoriile homosexuale, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La căpătâiul regelui: „După slujbă, fiicele sale au plecat, la fel şi prietenii de-o viaţă... nu am simţit niciodată atâta singurătate în jurul unui sicriu”

Email Imprimare PDF

26_sicriu_regele_mihai
„Ca om şi jurnalist, am participat la multe înmormântări, dar aceasta este de departe cea mai tristă. Şi nu pentru că este vorba despre Regele României, despre ultimul Rege al României, ci pentru că nu am simţit niciodată atâta singurătate în jurul unui sicriu, scrie pe pagina personală de Facebook Alexandra Tănăsescu, jurnalist român care este la Lausanne pentru a transmite imagini despre slujba din biserica din localitate.

Citeşte mai mult...
 

Bugetul României în 2017. Minoritarii din Țară și Românii de pretutindeni. Disproporții strigătoare la cer

Email Imprimare PDF

27_bug_romaniei
2 milioane de etnici alogeni au beneficiat în 2017 de 105 mln RON, în timp ce 12 milioane de români de peste hotare au beneficiat de doar 8 mln RON, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Germaniei în Ucraina: “Modificarea articolului 7 din Legea Învățămândului din Ucraina a fost o greșeală”

Email Imprimare PDF

28_ernst_reichel
Ambasadorul german în Ucraina, Ernst Reichel, consideră că modificarea în ultimul moment de către Rada Supremă a articolului privind limba de predare în legea „Cu privire la Învățământ" a fost o greșeală și Ucraina acum suportă consecințele. Declarația a fost făcută la Kiev, în cadrul unei mese rotunde pe tema: „Relațiile cu vecinii UE: în căutarea politicii de vecinătate pentru Ucraina", informează Libertatea Cuvântului, cu referire la Interfax-Ucraina, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Revelionul la Prut: Începem anul 2018 cerând Unirea!

Email Imprimare PDF

28_revelionul_la_prut
2018 e despre Basarabia, 2018 e despre Unire. Începem anul Centenarului adunându-ne acolo unde ne doare: la Prut. Trecerea în 2018 ne va găsi cerând Unirea la PRUT, se arată pe o postare de pe http://www.unire2018.ro, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slujbe de pomenire pentru Regele Mihai la românii din Regatele Suediei, Norvegiei și Danemarcei

Email Imprimare PDF

29_slujbe_de_pomenire_regele_mihai_suedia
Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a transmis condoleanțe Casei Regale a României, îndemnând preoții și credincioșii din țările scandinave să-l pomenească în rugăciuni pe Regele Mihai, care a trecut din această viață spre veșnicie pe 5 decembrie 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasada României la Chișinău deschide o Carte de Condoleanțe în memoria Regelui Mihai I

Email Imprimare PDF

30_regele_si_tara
Reprezentanți ai instituțiilor publice centrale din Republica Moldova, precum și membrii corpului diplomatic acreditat sunt așteptați în intervalele orare 10.00 – 12.00 și 14.00 - 16.00 la Ambasada României la Chișinău, acolo unde va fi deschisă o Carte de Condoleanțe în memoria Majestății Sale Defuncte, Regele Mihai al României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lipsă de carte românească în bibliotecile Ținutului Herța – interviu cu Elena Mihai, șefa rețelei raionale de biblioteci (VIDEO)

Email Imprimare PDF

24_elena_mihai
Biblioteca raională „Gheorghe Asachi" din Herța organizează diverse acțiuni cultural-științifice cu scopul de a educa dragostea față de carte, față de inovații și literatură artistică. Rețeaua de biblioteci din Ținutul Herța participă la diverse proiecte transfrontaliere, are loc digitizarea fondului de carte, conectarea la Internet, un dialog permanent cu cititorii, dar și cu scriitorii. În același timp, este o constatată o lipsă acută de carte românească în bibliotecile herțene – declară pentru BucPress TV și RFI România șefa rețelei raionale de biblioteci, directoarea Bibliotecii „Gheorghe Asachi" din Herța, Elena Mihai, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Biserica Ortodoxă Română uimește Regatul Unit: numărul ortodocșilor a crescut cu... 233%

Email Imprimare PDF

25_nr_ortodocsilor_in_crestere_marea_britanie
Potrivit unor studii recente, ortodocșii vor reprezenta 10% din creștinii Regatului Unit în 2020, numărând, atunci, o jumătate de milion de membri. În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere accentuată a numărului acestora, scrie https://lonews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anunț IMPORTANT pentru cetățenii ROMÂNI care lucrează în Marea Britanie. Ce se va întâmpla după BREXIT

Email Imprimare PDF

27_brexit
Cetățenii români care sunt deja în Marea Britanie nu vor pierde niciun drept după Brexit. Formalitățile pentru obținerea certificatului de rezidență după Brexit vor fi simple și ieftine. Un anunț în acest sens a fost făcut de europarlamentarul și purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Siegfried Mureșan, ", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Descoperire istorică! Malul Prutului ascunde o mega-structură de o însemnătate arheologică uriașă pentru trecutul poporului român

Email Imprimare PDF

28_malul_prutului_mega_structura
Arheologii au realizat recent o descoperire arheologică unică pentru istoria şi cultura românească. Pe malul Prutului, în apropiere de localitatea Ripiceni, au fost găsite rămăşiţele unui templu uriaş, vechi de 7.000 de ani, măsurând peste 1.000 de metri pătraţi, descoperire ce este menită să întregească cultura Cucuteni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Accademia di Romania in Roma participă la evenimentul cultural Musei in Musica 2017 organizat de Primăria Romei

Email Imprimare PDF

28_musei_in_musica
Sâmbătă, 9 decembrie 2017, între 20:00 și 22:30, Accademia di Romania in Roma, alături de cele mai importante instituții de cultură din Roma, participă la ediția 2017 a proiectului Musei in Musica, un proiect cultural organizat de Primăria orașului Roma prin Zètema Progetto Cultura. Astfel, Galeria de Artă a Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti 110) își deschide porțile și invită publicul la o serie de evenimente organizate special cu această ocazie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Congresul Spiritualităţii Româneşti s-a adresat conducerii Ucrainei în legătură cu Legea Educaţiei care „lichidează învăţământul în limba maternă”

Email Imprimare PDF

29_nu_inchideti_scoala_ro_ucraina
La lucrările celui de al XXI-lea Congres al Spiritualităţii Româneşti care s-a desfăşurat în perioada de 28 noiembrie - 2 decembrie la Alba Iulia şi Zlatna scriitorul bucovinean, Vasile Tărâţeanu, membru de onoare al Academiei Române a susţinut o comunicare în plenul congresului despre situația comunităţii româneşti din Ucraina – informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vavila Popovici: „Doamne, să nu pierdem „tezaurul” sufletului de român!”

Email Imprimare PDF

11_decembrie_ziua_nationala
Cea mai de preț avuție pe care o avem în viață ne este copilăria care ne împinge spre cunoaștere și ne dă încredere în viață. Acum, copilăria mi se arată ca o prințesă îmbrăcată în straie vălurite, translucide... Plecând din preajma mea cu multă vreme în urmă, plutește undeva în văzduh și uneori îmi vorbește de locurile prin care am trecut...

Citeşte mai mult...
 

Membrii Cabinetului de Miniștri de la Chișinău de acord cu LIMBA ROMÂNĂ în Constituția R. Moldova

Email Imprimare PDF

24_constitutia_rep_md
Membrii Cabinetului de Miniștri susțin inițiativa legislativă de modificare a articolului 13 din Constituția R. Moldova prin substituirea sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine" cu „limba română", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pomenirea Majestății Sale Regelui la Cuggiono, în Italia

Email Imprimare PDF

24_pomenirea_majestatii_sale_cuggiono_it
Nașterea în veșnicie a Majestății Sale regelui Mihai a fost marcată în parohia din Cuggiono-Magenta pribtr-o slujbă de pomenire oficiată de părintele paroh Claudiu Cocan alături de invitatul său, părintele Constantin Croitoru, preot misionar din protopopiatul Lombardia II, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Diplomat ungar: “Legea limbii ucrainene este o problemă europeană”

Email Imprimare PDF

27_limba_ucrainenana_c
În privinţa Legii limbii ucrainene, s-a dovedit clar faptul că nu este vorba doar despre o problemă maghiară, ci şi de una europeană, a declarat Tamás Menczel, secretar de stat adjunct la Ministerul ungar pentru Afaceri Externe şi Relaţii Economice Internaţionale, , transmite Rador, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, principalul partener comercial al R.Moldova. Schimburi comerciale de peste un miliard de dolari în 2017

Email Imprimare PDF

România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu un volum al schimburilor de peste un miliard de dolari în primele zece luni ale acestui an. România este şi una dintre principalele destinaţii ale exporturilor din regiunea separatistă transnistreană, potrivit datelor statistice făcute publice la Chişinău şi Tiraspol, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Serile Lipatti continuă la Istanbul. Românii din Istambul așteptați la eveniment

Email Imprimare PDF

28_andra_margineanu
Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir" din Istanbul lansează o nouă invitație melomanilor, dar și celor tentați să descopere tainele muzicii. Duminică, 10 decembrie 2017, de la ora 19.00, Andra Mărgineanu va susține un recital extraordinar în memoria lui Dinu Lipatti, la 100 de ani de la nașterea pianistului și compozitorului. Recitalul va avea loc în sala de concerte a Galeriei Adahan din Istanbul și cuprinde compoziții ale celor mai reprezentative nume ale genului din România, Dinu Lipatti și George Enescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mărţişorul a fost inclus în patrimoniul imaterial al UNESCO

Email Imprimare PDF

29_martisorul_patrimoniu_imaterial_unesco
Decizia a fost luată în cadrul şedinţei UNESCO, care a avut loc pe 6 decembrie, pe insula Jeju, din Coreea de Sud, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Tradiții prin ochi de copii” un eveniment dedicat obiceiurilor românești cu ocazia Crăciunului la Teatro Serafico din Roma

Email Imprimare PDF

29_teatru_serafico_roma
Duminică, 10 decembrie 2017, începând cu ora 16:00, la Teatro Serafico din Roma (Via del Serafico 1), Accademia di Romania in Roma, Associazione Insieme per l'Athos și Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, sub patronajul Ambasadei României în Republica Italiană și al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, organizează cea de-a II-a ediție a evenimentului "Tradiții prin ochi de copii", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Adunarea Protopopiatului pentru Centrul SUA la Troy

Email Imprimare PDF

11_ips_parinte_nicolae
Preoţii şi delegaţii parohiilor din Protopopiatul pentru Centrul SUA al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Statelor Unite ale Americii s-au întâlnit în weekendul din 24-25 noiembrie 2017 la parohia Sf. Treime din Troy, Michigan pentru Adunarea de Protopopiat. Lucrările Adunării au început vineri după amiază cu rugăciunea de binecuvântare rostită de IPS Mitropolit Nicolae. A urmat apelul nominal, prezentarea Agendei de lucru, citirea şi aprobarea procesului verbal de la Adunarea precedentă din noiembrie 2015, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Educației din Ucraina, Lilia Grinevyci: Ucraina nu va modifica aricolul 7 din „Leagea educaţiei”. Autoritățile române păcălite din nou de Kiev!

Email Imprimare PDF

24_lilia_grinevyci
Concluzia Comisiei de la Veneția privind „articolul lingvistic" din legea „Cu privire la educație" nu o obligă pe Ucraina să modifice articolul 7, a declarat Ministrul Educației și Științei Lilia Grinevici în cadrul unei şedinţe de guvern, relatează Ukrinform citat de BucPress și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Biblioteca Municipala din Trento s-a deschis o sectie de volume in limba română

Email Imprimare PDF

24_biblioteca_municipala_trento
Cu ocazia Zilei Naționale a României la Biblioteca Municipală din Trento – Trentino Alto Adige, s-a inaugurat pe 2 decembrie 2017 o secție cu volume in limba română. Inițiativa a venit din partea d.lui Maurizio Passerotti, consul onorific al României la Trento. Pentru noua secție, Centrul Cultural Italo Roman și editura Rediviva din Milano, au facut o donație de volume la începutul acestui an, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Un scut pentru Chișinăul în ruine

Email Imprimare PDF

28_p_bogatu
În luna septembrie a anului 1941, ziarul american „St Petersburg Times" insera o fotografie a Chişinăului zăcând în ruine, întitulată „Iată ce poate face războiul modern unui oraş" („What Modern War Can Do to a City"). Potrivit publicației de peste ocean, capitala RSS Moldovenești a fost făcută una cu pământul, fiind cea mai devastată localitate a momentului din zona cuprinsă de cel de-al Doilea Război Mondial, scrie editorialistul Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă secție a Institutului Mamei și Copilului de la Chișinău, renovată cu suportul Guvernului României

Email Imprimare PDF

29_o_noua_sctie_a_inst_mamei_copilului_chisinau
O nouă secție a Institutului Mamei și Copilului, renovată cu sprijinul Guvernului României, a fost deschisă astăzi la Chișinău. Este vorba despre Secția de Cardiologie a spitalului, unde se tratează anual aproximativ o mie de copiii. Tot aici sunt soluționate cele mai complicate cazuri de patologie cardiovasculară., transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vavila Popovici: REGELE ȘI ȚARA SA

Email Imprimare PDF

30_regele_si_tara
„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie.

Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața." – Regele Mihai I

Citeşte mai mult...
 

Românii care traversează Atlanticul într-o barcă cu vâsle: o echipă, un model de business, o rețetă pentru succes

Email Imprimare PDF

30_patru_romani_care_vor_vasli_atlanticul
În mai puțin de două săptămâni, patru români vor încerca să înfrunte capriciile naturii într-o cursă limită: vor vâsli peste Atlantic, fiind primii români care îndrăznesc acest lucru, scrie https://media.imopedia.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un grup de 40 de copii români au fost premiați de editura Rediviva la Cremona cu ocazia Zilei Naționale a României

Email Imprimare PDF

31_orizzonti_latini_di_cremona
Asociatia italo-română Orizzonti Latini din Cremona a organizat a doua ediție a unei manifestări care tinde sa fie tradițională cu ocazia Zilei Naționale a României: premierea copiiilor români care studiază în școlilele italiene si au rezultate bune la învățătură, transmite www.culturaromena.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primăria Tg. Mureș dă în judecată Fundația Statusul Romano-Catolic. De ce nu verifică DNA modul în care s-au făcut retrocedările către Status și dacă acesta avea dreptul la aceste retrocedări?

Email Imprimare PDF

12_primaria_tragul_mures
Anunțul l-a făcut primarul Dorin Florea, argumentând că rezilierea contractelor de închiriere pentru clădirile în care funcționează Colegiul „Unirea", Liceul „Bolyai Farkas" și Liceul Vocațional de Artă din Tg.Mureș, nu este recunoscută de Primăria Tg. Mureș, scrie http://www.radiomures.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Kievul continuă să aburească minoritățile încercând să facă asimilarea acceptată de acestea. Ministerul Învățământului din Ucraina propune trei modele pentru predarea în limba minorităților

Email Imprimare PDF

24_ministerul_educatiei_din_ucraina
Ministerul Învățământului și Științei din Ucraina propune trei modele pentru predarea în limba minorităților naționale care locuiesc pe teritoriul Ucrainei, iar în baza acestora va modifica articol 7 al Legii învățământului, informează hirado.hu, citat de Libertatea Cuvântului, cu referire la un comunicat remis luni seara de către ministerul respectiv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

HRAMUL PAROHIEI ROMÂNEȘTI „SFÂNTA MUCENIȚĂ LUCIA” FIRENZE 2

Email Imprimare PDF

24_parohie_ro_firenze_2
Parohia „Sfânta Muceniță Lucia" Firenze 2, Protopopiatul Toscana, și-a sărbătorit hramul pentru al doilea an prin slujirea Sfintei Liturghii și Sfântului Maslu. La acestea s-a adăugat bucuria cântării colindelor de Crăciun și lucrărilor copiilor școlii parohiale. La final s-a participat la agapa parohială organizată de membrii parohiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SONDAJ: Relația R. Moldova cu România, apreciată ca fiind cea mai BUNĂ de către majoritatea cetățenilor din stânga Prutului

Email Imprimare PDF

29_ro_mare
Majoritatea cetățenilor din R. Moldova consideră că, la acest moment, R. Moldova are cele mai bune relații cu România. Potrivit unui sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor din Moldova, făcut public, 74,4% din respondenți apreciază drept „foarte bună" și „bună" relația cu România, statul care a alocat în ultimii ani Chișinăului sute de milioane de euro pentru diverse proiecte, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Campanie de informare pentru cetăţenii care doresc să muncească în străinătate

Email Imprimare PDF

30_sclavi_emigranti
În ultima perioadă, în contextul mai larg al migraţiei forţei de muncă din România, Ministerul Afacerilor Externe se confruntă cu o serie de situaţii în care este nevoit să intervină pe canale diplomatice pentru asistarea cetăţenilor români care desfăşoară activităţi lucrative în străinătate, transmite un comunicat de presă al MAE, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Gala premiilor TVR Moldova: ”Români pentru români”

Email Imprimare PDF

30_romani_pentru_romani
Ediţia din acest an s-a difuzat la TVR Internaţional şi TVR Moldova - duminică, 3 decembrie, de la ora 17.00 - în direct de la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu: “Dodon, sfidat chiar la el acasă. Copiii au cântat "Treceţi, batalioane române, Carpaţii!"

Email Imprimare PDF

31_basescu_fbk_postare_copii_rm
Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu un grup de copii care a sărbătorit, la şcoală, Ziua Naţională a României în satul natal al preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, fostul şef de stat al României precizând că Dodon "a fost sfidat la el acasă", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Cernăuți au sărbătorit Ziua Națională a României (VIDEO)

Email Imprimare PDF

10_romanii_din_cernauti_zlr
Românii din regiunea Cernăuți au sărbătorit ziua unității și libertății naționale – Ziua Națională a României. Seria de evenimente, desfășurate în data de 1 decembrie 2017, a început – în mod tradițional – cu o depunere de flori la monumentul „poetului nepereche" Mihai Eminescu – scrie Marin GHERMAN pentru BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Danemarca vizitaţi de Episcopul lor. PS Macarie s-a rugat împreună cu membrii comunităţilor româneşti

Email Imprimare PDF

12_danemarca_ps_macarie
PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a vizitat zilele trecute comunitățile românești din Danemarca, unde s-a rugat împreună cu membrii acestora, transmite Romanian Global News citând Episcopia.

Citeşte mai mult...
 

Delegația Parlamentului de la Chișinău a adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai al României

Email Imprimare PDF

24_delegatia_parlamentului_de_la_chisinau_ultim_omagiu_regelui
Delegația Parlamentului Republicii Moldova a adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai al României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peste 350 de români au participat la Concert de colinde din parohia românească Imola

Email Imprimare PDF

25_parohia_romaneasca_imola
La Parohia Ortodoxă Română din Imola, protopopiatul Emilia Romagna I, a avut loc un extraordinar Concert de colinde închinat Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Evenimentul a adunat pe scena Aulei Magna a Seminarului Diocezan din Imola corurile de copii, de tineri Nepsis, dar și corul mare al parohiei, fiecare purtând frumusețea colindului străbun întipărit atât de adânc în ființa poporului român, transmite Pr. Doru Vasile Gârboan, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: ROMANIA PRETUIESTE-TI LIBERTATEA!

Email Imprimare PDF

29_te_iubim_romania_lma
Anual, de Ziua Romaniei, amintim Romaniei si cetatenilor ei sa-si pretuiasca libertatea. Romanii au fost deprivati de libertate in marea majoritate a istoriei lor si si-au dobindit-o din nou, cu vietile a mii de oameni inocenti, doar in decembrie 1989. Libertatea e o valoare fundamentala pe care o pretuim si promovam. E bine sa nu uitam de ce ne-a scapat Dumnezeu si cum a fost viata sub comunism când nu aveam libertate. Pledoaria de astazi o facem din perspectiva memoriilor recent publicate ale unei garzi de la un gulag stalinist al anilor 30, se arată într-o analiză a Alianței familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția “Drepturile Omului pentru Toți”. Ziua Internațională a Drepturilor Omului celebrată la ICR New York

Email Imprimare PDF

30_human_rights_for_everyone
ICR New York (care, în cadrul acestui proiect de diplomație culturală, colaborează cu Misiunea Permanentă a României la ONU, cu Comisia Națională a României pentru UNESCO și cu Asociația "Liber la Educație, Cultură și Sport", din România) organizează expoziția intitulată "Drepturile Omului pentru Toți", menită a celebra Ziua Internațională a Drepturilor Omului (10 decembrie – dată la care, în 1948, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chișinăul mai face un pas spre interconectarea energetică cu România

Email Imprimare PDF

10_cu_noroc
Guvernul de la Chișinău va delega printr-o hotărâre un grup de persoane în vederea negocierii contractului de împrumut cu Banca Europeană pentru Investiții (BEI), necesar pentru începerea lucrărilor de interconectare energetică cu România, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pe urmele lui George Enescu, Ziua Națională a României sărbătorită la Haga

Email Imprimare PDF

10_haga_zr_george_enescu
Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Bruxelles au celebrat Ziua Națională a României la Haga printr-un concert extraordinar dedicat compozitorului George Enescu, în interpretarea cvartetului condus de violonista Irina Simon-Renes. Evenimentul a avut loc la Haga, în biserica De Nieuwe Badkapel din Scheveningen, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Amendamentul privind dublarea posturilor din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie primește aviz favorabil

Email Imprimare PDF

24_autoritatea_nationala_pentru_cetatenie
Autoritatea Națională pentru Cetățenie și-ar putea dubla personalul în anul 2018. Amendamentul depus în acest sens de către deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018, a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalului de Colinde și tradiţii de iarnă “Colindul Sfânt și Bun” la Parohia românească "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Ravenna

Email Imprimare PDF

25_fest_colinde_parohie_imola
Lumea întreagă respiră atmosfera praznicului Naşterii Domnului! Să nu uităm că în colinde este imprimată pecetea firii româneşti, iar Biserica noastră ortodoxă saltă de frumuseţea cântărilor care au început să răsune cu mult mai înainte de Crăciun, transmite Pr. Dan Gavril Vesea, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EuroNatur și Agent Green: Masacru în parcurile naționale din România. Aceasta este în prezent cea mai mare dramă de mediu din Europa

Email Imprimare PDF

29_masacru_in_parcurile_nationale_romania_agent_green
București, 6 decembrie 2017 – Cioturi de arbori cu circumferința de peste 5 metri, ulei de motor ars, pâraie distruse, buldozere și drujbe care "cântă" neîncetat pe toate văile de-a lungul râului Cerna. Așa se prezintă astăzi Parcul Național Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din România, transmite EuroNatur și Agent Green, preluați de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Tradiție și modernitate în perioada interbelică: Drăghicescu, Rădulescu-Motru, Cioran“

Email Imprimare PDF

30_constantin_radulescu_motru_madalina_diaconu
În data de 6 decembrie 2017, ora 18.30, la Institut für Österreichkunde (Hanuschgasse 3, 1010) din Viena, dr. Mădălina Diaconu va susține prelegerea „Tradiție și modernitate în perioada interbelică: Drăghicescu, Rădulescu-Motru, Cioran". Evenimentul marchează 60 de ani de la moartea lui Constantin Rădulescu-Motru, personalitate română marcantă din prima jumătate a secolului al XX-lea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Consiliul Județean Suceava va finanţa o tabără de creaţie pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuţi

Email Imprimare PDF

31_tabara_de_creatie
Consiliul Judeţean Suceava a aprobat alocarea fondurilor necesare pentru organizarea unei tabere de creaţie la care vor participa elevi de etnie română din regiunea Cernăuţi, Ucraina, informează „Monitorul de Suceava", preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța pentru Centenar cheamă partidele politice la dialog

Email Imprimare PDF

11_noi_am_ales_deja
Alianța pentru Centenar solicită dialog cu conducerea partidelor politice de la București, îndeosebi a celor parlamentare, pe teme de interes pentru România și Republica Moldova, în cursul săptămânii 4-10 decembrie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din străinătate discriminați grav în raport cu minoritățile din România! Asociații ale minorităților sub 5 mii de persoane, primesc cât cele 6 milioane de cetățeni români de peste hotare

Email Imprimare PDF

25_codreanu
Pentru anul 2017, Parlamentul României a aprobat un buget de 8 milioane de lei, echivalentul a mai puțin de 2 milioane de euro, pentru sprijinirea activității românilor de pretutindeni și a organizațiilor reprezentative ale acestora. Această sumă a fost executată doar parțial. Românii de pretutindeni, din comunitățile istorice și diaspora emergentă, reprezintă circa 12 milioane de persoane, se arată într-o declarație de presă a Președintelui al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul - concurs de colinde „Asta-i sara, sara mare” a adunat la Torino 8 coruri românești din Europa

Email Imprimare PDF

26_torino_festival_cr
Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Torino a găzduit sâmbătă și duminică, 9-10 decembrie, cea de-a doua ediție a festivalului - concurs de colinde „Asta-i sara, sara mare", aflat sub patronajul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parintele Constantin Necula: „Cred că datoria generației 2018 pentru o sută de ani de la România Mare este să refacă România Mare, să nu o mai piticească

Email Imprimare PDF

30_constantin_necula
Părintele Constantin Necula crede că România de azi este una „divizată de interese", fiind „înrăiți unii împotriva celorlalți", motiv pentru care în 2018, anul Centenarului Marii Uniri, „va trebui să postim de răutate, de prostie și de mediocritate", scrie https://www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Acad. Basarab Nicolescu și artistul Cristian Ungureanu la inaugurarea expoziției «Muzica sferelor. Geometria secretă a picturii europene»

Email Imprimare PDF

31_musica_delle_sfere
Miercuri, 6 decembrie 2017, începând cu ora 17:30, în Galeria de Artă a Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti 110) va avea loc inaugurarea expoziției «Muzica sferelor. Geometria secretă a picturii europene» a artistului Cristian UNGUREANU, expoziție inclusă în programul oficial al ediției 2017 a Biennale MarteLive din Roma, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Ora Romei”, emisiunea despre diaspora unionista din Italia

Email Imprimare PDF

11_ora_romei
În contextul activităților demarate de Alianța pentru Centenar, Asociația socio-culturală Dacia inițiază înregistrarea emisiunii „Ora Romei". Emisiunea este realizată în regim de voluntariat în studiourile canalului românesc din Roma, Dacia TV, pentru a fi transmisă ulterior pe canalul 10 TV din Republica Moldova, în cadrul proiectului Unirea TV, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cu cine s-ar bate Iohannis dacă ar avea loc alegeri prezidențiale? Răspunde sondajul făcut de CURS!

Email Imprimare PDF

13_alegeri
Românii au cea mai multă încredere în pompieri (83%) şi armată (71%), în timp ce Preşedinţia se bucură de încrederea a 39% din cei intervievaţi, așa cum rezultă într-un sondaj de opinie al CURS realizat în luna noiembrie și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Doi deputaţi USR, acuzaţi că votează ”cot la cot cu PSD, fără să crâcnească”/ Parlamentar PMP: PSD şi USR au sfidat încă o dată românii din Diaspora, au făcut front comun

Email Imprimare PDF

25_mihai_voicu
Deputatul PNL Mihai Voicu a acuzat, marţi, doi deputaţi USR că au votat "cot la cot cu PSD, fără să crâcnească" în şedinţa comisiilor pentru românii de pretutindeni, astfel încât 350 de amendamente nu au fost dezbătute, ci trimise la comisiile de buget-finanţe, scrie www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Macarie al Europei de Nord s-a rugat zilele trecute cu români din Suedia şi Norvegia

Email Imprimare PDF

26_episcopul_macarie_suedia_norvegia
Episcopul Macarie al Europei de Nord s-a rugat zilele trecute cu români din Suedia şi Norvegia. Duminică, ierarhul a avertizat asupra pericolului utilizării noilor tehnologii, mai ales în cazul copiilor.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: „România, casa noastră”

Email Imprimare PDF

10_n_negru
Cea mai mare greșeală a unioniștilor ar fi să lunece pe panta nerăbdării, a intransigenței și fanatismului, să sperie lumea cu obsesia Unirii, cu diferite termene sau planuri, cum au speriat Europa catalonii, cu ideea lor fixă a independenței față de Spania. Mișcarea unionistă din Republica Moldova trebuie să fie pașnică, politicoasă, corectă, legală și cât mai cuprinzătoare și convingătoare posibil, nu numai prin acțiune, ci și prin limbaj, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Crăciun românesc la Lisabona cu Maria Răducanu și Krister Jonsson

Email Imprimare PDF

31_natal_do_santo_antonio
Maria Răducanu se întoarce în această iarnă la Lisabona, însoțită de excelentul ghitarist suedez Krister Jonsson. Cei doi întreprind în capitala lusitană, cu ocazia Crăciunului, un mini turneu pe care îl vor deschide marți 5 decembrie la ora 18.00 în biserica Santo António din Alfama cu un concert numit „Natal de Santo António" (Crăciunul Sfântului Anton), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Iacob C. Istrati: Ne ținem de tradiții la Câmpul Românesc de la Hamilton

Email Imprimare PDF

12_campul_romanesc_canada_ontario
Felul cum întrebuinţăm timpul liber ne trădează caracterul. (Plinius)

Și iar veni timpul să ne amintim de Câmpul Românesc de la Hamilton sau România Mică din America de Nord, după cum a numit-o prietenul și fratele nostru din Basarabia, Nicolae Dabija. Pentru acei, care nu au auzit de acest colțișor de rai al românilor emigranți, voi încerca în câteva cuvinte să le ofer o mică biografie al acestui locaș, se arată în corespondența lui Iacob C. Istrati, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au respins extinderea rețelei de corespondenți Agerpres în Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Italia și Spania dedicată românilor de acolo

Email Imprimare PDF

25_e_tomac
Comisiile reunite de cultură au respins marți, cu patru voturi "pentru" și opt "împotrivă", un amendament la bugetul AGERPRES, depus de deputatul Eugen Tomac, care prevedea sumele necesare pentru dezvoltarea rețelei de corespondenți în Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Italia și Spania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Colindul sfânt și bun în protopopiatul româesc Toscana

Email Imprimare PDF

26_toscana_colind
Duminică, 10 decembrie 2017, biserica parohiei "Sf. Antonie cel Mare" din Lucca a fost gazda celei de-a doua ediții a festivalului „Colindul sfânt și bun" organizat de parohiile din vestul Protopopiatului românesc Toscana, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tânărul pianist Nicolae Mihăilă, în Seria românească de la St Martin-in-the-Fields. Românii din Londra așteptați la concert

Email Imprimare PDF

31_nicolae_mihaila
Pianistul Nicolae Mihăilă este invitatul lunii decembrie în seria de concerte organizate, de peste şase ani, de către ICR Londra împreună cu prestigioasa instituție muzicală londoneză, St Martin-in-the-Fields. Acesta va oferi, în 5 decembrie, un recital de pian ce va cuprinde partituri de Frédéric Chopin, Franz Liszt, Sergei Prokofiev, Fazıl Say şi Carl Filtsch., transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Desovietizarea Republicii Moldova trebuie dusă la bun sfârșit

Email Imprimare PDF

10_n_negru
Ideea că „limba română" ar putea să-și ocupe oficial locul cuvenit în Constituția Republicii Moldova i-a tulburat nespus nu numai pe cei pe care îi cunoaștem ca oameni ai Moscovei ducând mâna la pistol ori de câte ori aud cuvântul „român". Chiar unii care se declară unioniști consideră că statutul limbii române nu ar fi o „prioritate", că e o „problemă falsă", readusă pe tapet pentru a genera o nouă fisură în societatea noastră aflată în proces de coagulare națională pe criterii cetățenești, civice și a ne sustrage atenția de la furtul miliardului, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reuniunea pasionaţilor de cultură românească din Montreal

Email Imprimare PDF

12_fundatia_romana_din_canada
Joi, 9 noiembrie 2017, la „Casa Română", de lângă Catedrala „Buna Vestire", între orele 16.30 şi 19.00, a avut loc reuniunea pasionaţilor de cultură. In debutul manifestării, cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere în memoria colegului nostru, Traian Gărduş, plecat dintre noi în urmă cu câteva săptămâni. Dumnezeu să-L odihnească în pace. Tot în acele momente s-au citit versuri din opera poetului, prozatorului şi epigramistului T.Gărduş, se arată în Buletinul Fundației Române din Canada, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Uniunea Europeană aşteaptă de la Ucraina implementarea deplină a recomandărilor Comisiei de la Veneţia

Email Imprimare PDF

25_Mayya_Kosyanchych
Uniunea Europeană aşteaptă ca Ucraina să ia în considerare toate recomandările Comisiei de la Veneţia referitoare la legea educaţiei. Despre aceasta a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de politică externă al Uniunii Europene, Mayya Kosyanchych, transmite agentia UNIAN, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.