Stiri RGN

Romanii care muncesc in strainatate, printre cei mai afectati de modificarile fiscale de la 1 ianuarie 2018

Email Imprimare PDF

16_calcule
Modificarile la Codul Fiscal, pentru introducerea impozitului pe venitul global, pentru 1 ianuarie 2018, ii vor afecta foarte mult pe romanii care pleaca la munca in strainatate, chiar si in alte state din Uniunea Europeană, scrie www.ziare.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întrevedere MRP şi ANOFM pentru programul bursa locurilor de muncă

Email Imprimare PDF

16_mrp
Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, s-a întâlnit săptămâna aceasta cu o delegaţie a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), condusă de doamna preşedinte Cristiana Barbu, transmite un comunicat de presă al MpRP, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiect IEH: Conferința „Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc - probleme, teme și proiecte comune”,ediția a II-a, 26-28 aprilie 2017

Email Imprimare PDF

16_institutul_eudoxiu_hurmuzachi_pentru_romanii_de_pretutindeni
Conferința care va avea loc la Chișinău, în perioada 26-28 aprilie 2017, este organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni și Ministerul Culturii din Republica Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" București și Muzeul Național de Artă al Moldovei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce se va întâmpla cu persoanele LIPSITE de cetățenia română, după ce au obținut-o odată cu părinții

Email Imprimare PDF

16_constantin_codreanu_parlament
Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a primit, în cadrul şedinţei în plen a Camerei Deputaţilor, răspuns la interpelarea adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, referitor la motivul tergiversării transmiterii punctului de vedere ce conține o propunere de modificare și completare a legii nr. 21/1991 a cetățeniei române întocmit de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Despre „Convorbiri literare”, moldovenism, unire și logica istoriei

Email Imprimare PDF

21_n_negru
1. Recent, președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a dăruit președintelui Republicii Moldova (numele acestuia nu contează), o hartă a Moldovei din 1790, alcătuită de cartograful italian Bartolomeo Borghi. „O jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc", le-a explicat jurnaliștilor intrigați vasalul înduioșat, care se numește președinte de stat independent. Bând până la fund cupa umilinței, ca un „vițel blând" doritor să se alimenteze de la două „vaci", el și-a exprimat regretul că în 1812 Rusia nu a „eliberat" întregul teritoriu al Moldovei, ci s-a oprit la Prut. „Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită", a adăugat prostește șeful formal al celui „de-al doilea stat românesc", scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Uniunea Europeană a lansat apelul pentru propuneri de proiecte - „Primarii pentru creşterea economică”. Primăriile din Basarabia pot participa

Email Imprimare PDF

18_ue_eu
Uniunea Europeană lansează concursul de granturi pentru ţările Parteneriatului Estic cu iniţiativa „Primarii pentru creşterea economică – proiecte pilot", transmite un comunicat al cancelariei Guvernului Republicii Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Theodor si Noi, recenzie de carte

Email Imprimare PDF

18_theodor_si_noi
Gabriel Gherasim este un excelent scriitor. El a scris multe cărţi pe diverse teme, variind de la opere literare, la tratate academice. El este, de asemenea, un jurnalist care a scris articole si interviuri, care au fost publicate în ziare de limba română şi engleză şi reviste din România, Moldova, Israel, Italia, Germania, Franţa, Marea Britanie, SUA, Australia şi Canada.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Capitala Italiei așteptați la Duminica Sfântului Apostol Toma la Roma

Email Imprimare PDF

19_duminica_sfantului_apostol_tomaDuminică, 23 aprilie 2017, în Duminica a doua după Paști, a Sfântului Apostol Toma și la prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan va sluji Dumnezeiasca Liturghie la Centrul Eparhial de la Roma, împreună cu majoritatea clericilor din cele trei protopopiate din Lazio, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea volumului „Uitați în inima României”, 20 aprilie, Sala Dalles din București

Email Imprimare PDF


Asociația Neamunit organizează joi, 20 aprilie, lansarea volumului „Uitați în inima României" de Dan Tanasă, preşedintele Asociaţiei pentru Demnitate în Europa, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comisia pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare a APCE a adoptat raportul privind munca domestică al senatorului Viorel Badea, membru al Delegației române la APCE

Email Imprimare PDF

16_viorel_badea_membru_delegatia_romana_apce
Cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 24-28 aprilie 2017), senatorul Viorel Badea, membru al Delegației române la APCE, a prezentat, în cadrul Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă, proiectul de rezoluție aferent raportului privind "Dreptul la muncă al lucrătorilor casnici, în special al femeilor, în Europa". Proiectul de rezoluție a fost adoptat în unanimitate de membrii comisiei și va fi transmis spre vot final Comisiei permanente a APCE ale cărei lucrări se vor desfășura, în ziua de 30 mai a.c., la Praga, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Punerea pietrei de temelie la viitoarea biserică a Parohiei românești „Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana” din localitatea Pescara, Italia

Email Imprimare PDF

16_pescara_piatra_de_temelie_viitore_biserica
Marți, 25 aprilie 2017, a avut loc punerea Pietrei de Temelie a viitoarei biserici a Parohiei „Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana" din localitatea Pescara. La punere pietrei de temelie a slujit Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, transmite Trinitas TV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Macron va fi Preşedintele Franţei. Dar transformarea politicii în Europa continuă

Email Imprimare PDF

17_naumescuÎn absenţa unei „lebede negre" în următoarele două săptămâni, candidatul pro-european de centru, Emmanuel Macron, va fi ales pe 7 mai Preşedintele Republicii Franceze, scrie Profesorul valentin naumescu pe www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un grup de asociatii ale comunitatii romanesti din Montreal, Canada, doresc mutarea Pietei României din Montreal impreuna cu statuia poetului Mihai Eminescu

Email Imprimare PDF

19_statuia_poetului_mihai_eminescu
Un grup de 20 de asociatii ale comunitatii romanesti din România și R. Moldova de la Montreal au trimis o scrisoare primarului orasului, Denis Coderre, prin care solicita sprijinul autorităților municipale pentru mutarea locului numit « Piata României » din cartierul « Le Plateau » în « Cote-des-Neiges », un cartier cu o puternica prezenta romaneasca, transmite Cristian Bucur, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Toate posturile vamale de la frontiera dintre cele două state românești vor fi modernizate

Email Imprimare PDF

20_posturi_vamale
Toate posturile vamale de la frontiera moldo-română vor fi modernizate, a anunţat directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, transmite Infotag, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Urare deosebită a deputatului Constantin Codreanu de Înviere

Email Imprimare PDF

22_constantin_c
Deputatul Constantin Codreanu a transmis de pe contul său de facebook urări întregii suflări românești de Învierea. Din inima Basarabiei, deputatul a transmis tuturor românilor aceste urări nu oricum, ci în toate cele patru dialecte istorice ale noastre.

Citeşte mai mult...
 

Steven Bonica: Conferinta Coalitiei pentru Familie, Credinta si Viata a Romanilor din America – Chicago, 31 Martie-1 Aprilie, 2017

Email Imprimare PDF


In zilele de vineri si sambata, 31 martie si 1 aprilie a.c., recent infiintata organizatie romano-americana interconfesionala: „Coalitia pentru Familie, Credinta si Viata a Romanilor din America" a organizat intr-un cadru mai restrans Conferinta Coalitiei pentru Familie, Credinta si Viata a Romanilor din America, avand ca scop primordial informarea celor prezenti, extinderea si promovarea activitatii organizatiei „Coalitia pentru Familie" din Romania in diaspora romana din America, scrie Steven Boniva în http://www.romaniantribune.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Titus Corlățean, ales Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Email Imprimare PDF

16_senatorul_titus_corlateanCu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 24-28 aprilie 2017), senatorul Titus Corlățean, președintele Delegației Parlamentului României la APCE, a fost ales în funcția de Vicepreședinte al APCE, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul “BUCURIA ȊNVIERII“ la parohia românească din BOLZANO

Email Imprimare PDF

17_parohia_romaneasca_bolzano
A doua duminică de după Sf. Paști, care a coincis anul acesta cu sărbătorirea Sf. Marelui Mc. Gheorghe, purtătorul de biruință, a prilejuit pentru comunitatea ortodoxă română din Bolzano un moment de aleasă bucurie duhovnicească, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
   

O tânără violonistă din Republica Moldova, revelaţia unui festival muzical organizat în Aix-en-Provence

Email Imprimare PDF

20_alexandra_conunova
Alexandra Conunova, o tânără violonistă din Republica Moldova, a fost revelaţia ediţiei din 2017 a Festival de Pâques, un prestigios eveniment muzical organizat în oraşul francez Aix-en-Provence, informează Le Figaro, transmite www.news.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Trăieşte într-o lume a tăcerii: Viviana, o fetiţă de doi ani, are nevoie de ajutor

Email Imprimare PDF

20_viviana
Jurnal TV continuă seria de reportaje sociale, care a fost începută înainte de Paşti. De această dată, aflaţi povestea Vivianei, o fetiţă de doi ani din capitală, care trăieşte într-o lume a tăcerii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Cupa Unirii” disputată de echipe de fotbal de pe ambele maluri ale Prutului

Email Imprimare PDF

22_cupa_unirii
Opt echipe din Republica Moldova și opt din România își vor disputa Cupa Unirii sâmbătă, 22 aprilie, la Chișinău.Turneul de minifotbal cu caracter unionist, ajuns la ediția a V-a, este organizat de Revista Ultra' și Acțiunea 2012, transmite InforPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vicepremierul pentru reintegrare din Rep. Moldova Gheorghe Bălan: Regiunea transnistreană are un potențial militar considerabil și poate prezenta un risc pentru Republica Moldova

Email Imprimare PDF

16_gheorghe_balan
Vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan susține că regiunea transnistreană are un potențial militar considerabil și poate prezenta un risc pentru autoritățile din Republica Moldova.

Citeşte mai mult...
 

Spectacol omagial de gală ”Eugen Doga. 80 de primăveri” la București

Email Imprimare PDF

16_eugen_doga_80_de_primaveri
Miercuri, 26 aprilie, ora 19.00, la Ateneul Român va avea loc un spectacol omagial de gală "Eugen Doga. 80 de primăveri", transmite un comunicat al Ambasadei Republicii Moldova la București, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert în Parohia românească „Sfinții Mărturisitori” din Valdemoro - Spania

Email Imprimare PDF

17_parohia_romaneasca_valdemoro_sfintii_marturisitori
Parohia ortodoxă românească Sfinţii Mărturisitori Visarion, Sofronie şi Oprea Valdemoro împreună cu Asociația Armonia au organizat duminică, 23 aprilie 2017, la sărbătoarea Sf. M. Mc. Gheorghe, Purtătorul de Biruință, un Concert coral pascal. Invitat de onoare a fost Corul Millennium din Slatina, județul Olt, scrie www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De ce s-a speriat Dodon într-un hal fără de hal?

Email Imprimare PDF

21_n_negru
Stihia politică din Chișinău concurează cu stihia naturii. Pe neprins de veste, când părea că adepții scrutinului uninominal au început să se epuizeze, să se repete, Dodon a ieșit la rampă cu o inițiativă de schimbare a sistemului electoral actual cu unul mixt, ca 51 de deputați să fie aleși pe liste de partid, iar 50 – în circumscripții uninominale, propunând PD-ului să renunțe la introducerea sistemului electoral majoritar. În caz contrar, socialiștii nu vor participa la viitoarele alegeri parlamentare, a avertizat el. E cum ți-ai speria adversarul că te retragi din luptă, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Elevii români din Iordănești, regiunea Cernăuți au revenit la cursuri în școala avariată

Email Imprimare PDF

21_scoala_avariataSituația alarmantă din satul Iordănești, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, cunoscută deja i-a determinat pe părinții elevilor de la școala nr. 1 cu limba română de predare să nu le permită odraslelor lor să continuie procesul de învățământ în incinta școlii avariate, transmite Vitalie Zâgrea pentru BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A doua zi de Paști la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Email Imprimare PDF

22_sediul_episcopiei_ro_italia
„Să fim un pic mai împăciuitori, un pic mai uniți, un pic mai buni, un pic mai rugători, un pic mai adevărați - pentru ca viața noastră să vadă tot mai multe raze de lumină" – i-a îndemnat Preasfințitul Părinte Episcop Siluan pe credincioșii români care s-au adunat pe dealul Episcopiei pentru a lua lumină în Sfânta zi a Învierii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În vară, cele mai mari manevre NATO din zona Mării Negre. Jens Stoltenberg: „Scopul nostru e să prevenim un conflict, nu să-l provocăm”

Email Imprimare PDF

16_jens_stoltenberg_n
NATO a încheiat planurile celor mai mari manevre care au avut loc vreodată in România si in zona Mării Negre, în această vară: 40.000 de militari din peste 20 de state NATO, dar și din Ucraina si Georgia, transmite www.europalibera.org, preluat de Romanian Global News. Ceea ce reprezintă practic o armată întreagă va face 18 exercitii militare între iunie și august în România și regiunea Mării Negre.

Citeşte mai mult...
 

Spectacole în Sicilia: Maria Ciobanu, Ionuț Dolănescu și alți invitați de prestigiu în turneu la Palermo, Alcamo și Catania

Email Imprimare PDF

16_maria_ciobanu
CNCRI organizează o serie de evenimente ce urmează a fi programate la Alcamo, Teatro Cielo d'Alcamo în data de 29 Aprilie 2017 – ora 19.00; la Palermo, Teatro Golden, în data de 30 Aprilie 2017 ora 14.30; la Catania, Le Ciminiere în data de 1 Mai 2017, ora 14.30, cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Muncii, transmite Gazeta Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slujba de mulțumire pentru copiii români care au făcut prima spovedanie și cei care au făcut mărturisirea de credință la Veneția

Email Imprimare PDF

18_marturisirea_de_credinta_venetia
În parohia Sfânta Lucia din Veneția, în duminica Paștilor, după slujba vecerniei, a avut loc un eveniment festiv organizat pentru copiii care au făcut prima spovedanie, precum și pentru tinerii care au împlinit 14 ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: EUTANASIA - EXPLOZIA UNEI PRACTICI BARBARE

Email Imprimare PDF

20_alianta_familiilor
In 2016, 4% din toti decedatii Olandei au fost eutanasiati, cu 10% mai multi ca in 2015, ori aproape 6.100 din cei 150.000 de olandezi care au murit in 2016. [Detalii: http://www.dutchnews.nl/news/archives/2017/04/number-of-official-cases-of-euthanasia-rise-10-in-the-netherlands/] Cifrele acestea ingrijoreaza si demonstreaza convingator ca eutanasia se extinde in toata lumea la o viteza rapida, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Voioşie, culoare, gastronomie şi tradiţii la „Săptămâna Românească” de la Grădiniţa din Jula

Email Imprimare PDF

22_saptamana_romaneasca_gradinita_din_jula
Săptămâna Românească de la Grădința românească din Jula a fost o provocare pentru toate grupele din grădiniță, pentru preșcolari, educatoare și părinții copilașilor. Scopul activităților din cadrul acestei săptămâni, desfășurate între 3–7 aprilie, a fost familiarizarea copiilor cu tradițiile și obiceiurile populare românești, cu istoria și valorile culturale ale românilor, scrie Foaia Românească, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Soarta școlilor românești din cătunele Herghiligeni şi Săvineşti (Ținutul Herța) rămne incertă

Email Imprimare PDF

26_soarta_scolilor_tinutul_hertaLa Târnauca, regiunea Cernăuți, a fost discutată soarta școlilor românești din localitate. În data de 6 aprilie, la Complexul instructiv-educativ din localitatea Târnauca, raionul Herţa, regiunea Cernăuți, a avut loc şedinţa generală a pedagogilor cu privire la optimizarea şcolilor, măsură prevăzută de reforma sistemului de învăţământ, iniţiată de Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei al Ucrainei – o reformă necesară, dar și foarte discutată în societate, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O „Comoară“ a cinematografiei românești prezentată de Corneliu Porumboiu, în premieră, la Bruxelles

Email Imprimare PDF

16_comoaraICR Bruxelles în colaborare cu Palatul artelor frumoase din Bruxelles (BOZAR) prezintă, în premieră, lung metrajul Comoara, ultimul film semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, la 26 aprilie, de la ora 20:00. Cineastul român, prezent la proiecția filmului, va susține o sesiune de întrebări-răspunsuri la finalul proiecției, moderată de profesoara și istoricul de film Dominique Nasta, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alegeri cu scandal la PNL Spania

Email Imprimare PDF

17_pnl_diaspora
Alegeri cu scandal şi intervenţia poliţiei, la PNL Spania. Zeci de persoane au reclamat că, deşi sunt membri ai organizaţiei liberale, nu au fost lăsaţi să participe la alegerea noului preşedinte. Contestatarii spun că, în acest fel, şeful interimar al PNL Spania a vrut să se asigure că va câştiga fără emoţii, scrie www.digi24.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moment istoric pentru comunitatea ortodoxă română de la Pescara

Email Imprimare PDF

18_pescara_biserica
Marţi, 25 aprilie 2017 (zi liberă în Italia), de la ora 10.40 românii din Pescara suntinvitați la punerea pietrei de temelie a bisericii Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul şi Dreptul Simeon şi Sfânta Prorociţă Ana" din Pescara, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mai e până la ziua „istorică”

Email Imprimare PDF

21_n_negruO zi „istorică" pentru Dodon: vineri, 14 aprilie, președinții statelor Uniunii Economice Eurasiatice, întruniți la Bișkek, au salutat unanim intențiile colegului moldovean de a solicita pentru Republica Moldova statutul de membru-observator al UEEA. Ce câștigăm noi din aceasta deocamdată nu se știe, căci statutul respectiv abia urmează să fie elaborate, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Campanie de donare sânge în Parohia românească „Sf. Mărturisitori” din localitatea spaniolă Valdemoro

Email Imprimare PDF


Campania Donează din inimă a fost inițiată la nivelul Episcopiei Spaniei şi Portugaliei. În acest context, în 09 aprilie 2017 s-a desfăşurat în Parohia românească Sfinții Mărturisitori Valdemoro o acțiune voluntară de donare de sânge, după cum transmite Pr. Dorin Sas, citat de www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maia Morgenstern la Kunstenfestivaldesarts

Email Imprimare PDF

16_kunstenfestivaldesarts
ICR Bruxelles anunță prezența actriței Maia Morgenstern la festivalul internațional de arte din Bruxelles, Kunstenfestivaldesarts, în distribuția spectacolului Empire, regizat de Milo Rau. Spectacolul va avea loc la KVS - The Brussels City Theatre, în perioada 18-21 mai, iar reprezentația din19 mai va fi urmată de întâlnirea publicului cu actorii, transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce au discutat ministrul de externe, Teodor Meleșcanu cu președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Constantin Codreanu?

Email Imprimare PDF

17_constantin_codreanu_melescanuPreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, deputatul Constantin Codreanu, a avut luni, 24 aprilie, o întrevedere cu ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ÎNTÂLNIRE PASTORALĂ ÎNTRE PROTOPOPIATELE TOSCANA ȘI EMIGLIA ROMAGNA 1. activităților culturale și pentru copii și tinerii români pe agenda întâlnirii

Email Imprimare PDF

18_protopopiat_toscana_emigliaCu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan, a avut loc la Parohia „Sfânta Muceniță Lucia" – Firenze 2 o întâlnire pastorală între preoții Protopopiatelor Toscana și Emiglia Romagna 1, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: Cele două Turcii vor intra într-o lungă perioadă conflictuală. Dar este ceva și mai grav

Email Imprimare PDF

21_naumescu
Rezultatul în sine al referendumului din Turcia nu este surprinzător. Eu m-aș fi așteptat la o diferență chiar mai mare decât 51,4% – 48,6% în favoarea lui Erdoğan și a autoritarismului prezidențial islamist pe care l-a propus acesta, mai ales după lovitura de stat ratată din 15 iulie 2016 și după deteriorarea severă a relațiilor Turciei cu Uniunea Europeană (nucleul dur) și cu Statele Unite. Evenimentele de anul trecut au alimentat copios propaganda anti-occidentală a regimului de la Ankara și sentimentul turcilor cu niveluri educaționale joase că președintele Erdoğan protejează țara și poporul de amenințările venite din democrațiile liberale ale Vestului, scrie Profesorul Valentin Naumescu în www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

S-a semnat contractul prin care România donează basarabenilor încă 96 de microbuze școlare

Email Imprimare PDF


Contractul prin care 96 de microbuze școlare au fost donate de Guvernul României, basarabenilor, a fost semnat miercuri, 12 aprilie, de reprezentanții Ministerului Educației de la Chișinău și cei ai Ministerului Finanțelor publice de la București.

Citeşte mai mult...
 

Adrian Sitaru, Irina Margareta Nistor, Anca Miruna Lăzărescu și Jesus del Cerro invitați de onoare la South East European Film Festival (SEEfest), din Los Angeles

Email Imprimare PDF

17_see_fest
ICR New York susține prezența unei bogate selecții de filme reprezentative pentru cinematografia română la South East European Film Festival, din Los Angeles (27 aprilie – 4 mai 2017), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
   

Omagiu lui Dinu Lipatti la Seattle cu Alexandru Tomescu și Angela Drăghicescu. Proiect al ICR New York

Email Imprimare PDF

19_dinu_lipatti
Personalitatea lui Dinu Lipatti (1917-1950) ocupă un loc central în cultura română, dar depășește frontierele țării, plasându-se pe aceeași orbită cu Enescu, Brâncuși, Eliade....Peste tot în lume, chiar și pe continentele unde nu a putut să ajungă în scurta sa existență, artistul român a fost considerat ca unul dintre cei mai mari interpreți ai primei jumătăți a secolului XX. Pianist, compozitor și profesor, discipol și continuator al stilului enescian, Dinu Lipatti reprezintă un simbol al perfecțiunii pianistice, care, dacă nu ar fi dispărut prematur, la numai 33 de ani, ar fi schimbat cu siguranță cursul istoriei interpretative, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Oficial, R. Moldova susține financiar separatismul din Transnistria”

Email Imprimare PDF


Schema pusă la cale, încă în 1993, de către Federația Rusă în domeniul consumului de gaze, a transformat Chișinăul în finanțatorul separatismului din Transnistria. De pe urma schemei a beneficiat tot businessul rusesc, dar elitele politice ale R. Moldova au fost complice ale acestui plan, fie din necunoaștere, fie pentru că primeau bacșiș.

Citeşte mai mult...
 

De guvernatorul regiunii Cernăuţi depinde când vor reveni elevii din Iordăneşti la procesul normal de învăţământ

Email Imprimare PDF


Situaţia dezastruoasă creată în localitatea Iordăneşti, raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi a devenit cunoscută în întreaga ţară. Deja a treia zi Şcoala nr. 1 din această pitorească localitatea românească de pe Valea Siretului este deschisă, având sălile de clasă pustii, scrie Vitalie Zâgrea pentru BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ACCADEMIA DI ROMANIA IN ROMA: Lucian Ban & Mat Maneri, "Transylvanian Concert"

Email Imprimare PDF

17_lucian_ban_mat_maneri
Casa del Jazz din Roma în colaborare cu Accademia di Romania in Roma şi cu susţinerea Institutului Cultural Român din Bucureşti, organizează concertul duo-ului Lucian Ban & Mat Maneri, "Transylvanian Concert", (Lucian Ban – pian şi Mat Maneri – violă), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EVZ: Polonia acuză OFICIAL Rusia de ASASINAREA preşedintelui Kaczynski. Avionul acestuia ar fi EXPLODAT în aer din cauza unei BOMBE TERMOBARICE

Email Imprimare PDF

18_polonia_acuza_rusia_de_asasinat
Comisia de anchetă poloneză a catastrofei de la Smolensk, din 2010, scoate la iveală informaţii şocante, acoperite de guvernul lui Donald Tusk, scrie Adrian Pătruşcă în www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parohie românească inaugurată lângă Verona. Primarul Giampaolo Provoli: «Aceeași suferință ne unește pe toți»

Email Imprimare PDF

21_parohie_romaneasca_langa_veronaO nouă biserică ortodoxă română a fost inaugurată în Italia. Noul locaș de slujire al Parohiei "Sfântul Mucenic Bonifatie" din orașul San Bonifacio di Verona a fost inaugurat în 1 aprilie în frumoasa capelă a fostului spital din localitate, transmite Gazeta Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Aurelian Lavric: Menținerea trupelor ruse în regiunea transnistreană, „cui al lui Pepelea” prin care Kremlinul influențează conducerea de la Chișinău

Email Imprimare PDF


Există pericolul unei confruntări militare în regiunea transnistreană? Cum se poziționează populația față de reglementarea diferendului transnistrean? Cum poate influența Ucraina procesul de soluționare a conflictului transnistrean? Lilia Cazacu a încercat să afle răspunsurile la aceste întrebări, dar și la altele, de la expertul independent Aurelian Lavric, profesor în cadrul Academiei Militare „Alexandru cel Bun" și cercetător la Centrul de Studii de Securitate și Apărare, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din diaspora, CERERE ENORMĂ pentru plata anilor lipsă de pensie. Guvernul prelungește perioada

Email Imprimare PDF


Ministerul Muncii vrea să prelungească perioada în care cei care nu au acumulat suficienți ani de vechime pentru a primi pensie de la stat să își poată plăti asigurările sociale pentru anii în care nu au cotizat, scrie www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SIBIU JAZZ FESTIVAL - EDIȚIA 47

Email Imprimare PDF

17_sibiu_jazz_festivalLuna mai aduce în peisajul muzical cea de-a 47-a ediție a celui mai longeviv festival de jazz din România: Sibiu Jazz Festival, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Răzvan Voncu: Este Republica Moldova un stat?

Email Imprimare PDF

18_razvan_voncu
Ceea ce s-a întâmplat, în Republica Moldova, la mijlocul acestei săptămâni ridică o întrebare spinoasă, mai ales pentru cei care, la Chişinău sau Bălţi, sunt toată ziua, bună ziua, cu gura plină de „statalitatea" teritoriului dintre Prut şi Nistru. Este Republica Moldova un stat, se întreabă Răzvan Voncu pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Congresul internaţional «Venezia e l’Europa Orientale tra il tardo Medioevo e l’Età moderna», Veneţia, 20–21 aprilie 2017

Email Imprimare PDF

21_venezia_e_leurope_orientaleInstitutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în parteneriat cu Istituto Ellenico di Studi Bizantini e Postbizantini de la Veneţia, beneficiind de susţinerea financiară a Institutului Cultural Român şi de colaborarea Centro Romeno–Italiano di Studi Storici al Universităţii din Bucureşti, organizează, sub patronajul Academiei Române, a VIII-a ediţie a Congresului internaţional «Venezia e l'Europa Orientale tra il tardo Medioevo e l'Età moderna», care se va desfăşura la Veneţia în perioada 20–21 aprilie 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: IATA, EU FAC TOATE LUCRURILE NOI!

Email Imprimare PDF

Mortalitatea si invierea sunt subiecte care ne preocupa deseori, dar mai ales acum, in preajma Sfintelor Pasti cind sarbatorim Invierea Mantuitorului. O data pe an meditam, in mod special, la nemurire, un deziderat care la inceputul Mileniului III preocupa mintea omului mai mult ca oricind, se arată într-o analiză a Alianaței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Secția Alergologie din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, renovată din banii Țării Mamă!

Email Imprimare PDF

Copiii din toate raioanele R. Moldova care suferă de diferite forme de alergii vor avea posibilitatea a fi trataţi în secția modernă din cadrul Institutului Mamei și Copilului din Chişinău. Secția a fost renovată și mobilată grație unui suport financiar în valoare de 110.000 de euro (aproximativ 2,3 milioane de lei) oferit de Guvernul României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În regiunea Cernăuți ar putea să apară o importantă comună românească Mahala-Ostrița

Email Imprimare PDF

18_elena_nandrisÎn data de 21 aprilie 2017 la Administrația Regională de Stat Cernăuți a fost depusă pentru a doua oară cererea de creare a unei comune, care să includă satele românești Mahala, raionul Noua Suliță și Ostrița, raionul Herța. Despre aceasta a comunicat primarul de Mahala, Elena Nandriș, în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru BucPress TV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Suie Paparude si Argatu', la Londra – un eveniment aparte dedicat comunitatii, de Romani in UK

Email Imprimare PDF

18_suie_paparude_argatu_romanii_din_uk
Dupa concertul Subcarpati si CCSE din Martie, Romani in UK continua seria evenimentelor dedicate comunitatii si va invita sa intalniti, pe 13 mai la Londra, doua dintre cele mai apreciate trupe romanesti: Suie Paparude si Argatu', transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lumina Învierii a ajuns și la românii de dincolo de Cercul Polar

Email Imprimare PDF

22_macarie_al_europei_de_nord
Românii din insulele si fiordurile norvegiene de dincolo de Cercul Polar s-au bucurat, anul acesta, după mulți ani, de primirea Sfintei Lumini, sărbătorind Paștile împreună cu episcopul lor, PS Macarie al Europei de Nord, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Veste bună pentru cetățenii români, inclusiv basarabeni, stabiliți în străinătate: Ar putea avea acces la pensiile din România

Email Imprimare PDF


Cetățenii români din afara țării ar putea avea posibilitatea să efectueze plata contribuției de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii chiar dacă nu au domiciliul sau reședința în România. Acesta este un nou proiect de lege inițiat de deputatul Constantin Codreanu și înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților din România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sorin Ghica: Cum controlează statul sârb minoritatea românească din Valea Timocului

Email Imprimare PDF

26_reprezentanti_comunitatea_romanilor_din_serbia_vProcesul de asimilare a comunităţii româneşti din Valea Timocului este foarte activ, în ciuda angajamentelor Serbiei de a respecta drepturile acestei minorităţi. Este semnalul de alarmă tras de mai mulţi lideri ai românilor din Timoc, care s-au întâlnit, la Bucureşti, cu oficiali din Guvern şi din Parlament, scrie Sorin Ghica în www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teatrului Evreiesc de Stat de la București, în turneu la Chişinău

Email Imprimare PDF

18_teatrul_evreiesc_turneu_chisinauInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău susţine organizarea unui turneu al Teatrului Evreiesc de Stat la Chişinău. Evenimentul are loc în premieră, în cadrul unui proiect ambiţios de schimburi reciproce încheiat între teatrele celor două mari capitale româneşti – Bucureşti şi Chişinău: Teatrul Evreiesc de Stat şi Teatrul Naţional „Satiricus I.L.Caragiale", transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul finanțează realizarea unui studiu privind comunitățile românești din străinătate

Email Imprimare PDF

19_comunitatile_romanesti_strainatate
Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, plata unei contribuții financiare de 75.000 de euro la bugetul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pentru realizarea unui studiu privind comunitățile românești din străinătate, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția „Mișcarea de Eliberare Națională din Basarabia. 1917 – 1918”

Email Imprimare PDF

22_miscarea_nationala_de_eliberare_din_basarabia
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău și Centrul de Cultură și Istorie Militară al Ministerului Apărării al Republicii Moldova organizează marți, 25 aprilie 2017, ora 11.00, la Centrul de Cultură și Istorie Militară al Ministerului Apărării al Republicii Moldova din Chișinău, vernisarea expoziției „Mișcarea de Eliberare Națională din Basarabia. 1917 – 1918", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MAE pune la dispoziția cetățenilor români Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2017

Email Imprimare PDF


Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care se deplasează în străinătate în perioada Sărbătorilor Pascale 2017, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia acestora « Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2017 ». Materialul conține recomandări utile în cazul călătoriilor în afara graniţelor României, precum și un set de informații de interes pentru cele mai frecventate destinații turistice din această perioadă, respectiv Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Israel, Marea Britanie, Portugalia şi Spania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comunitatea Românilor din Serbia: Dezbinarea românilor din Serbia

Email Imprimare PDF

26_dezbinarea_romanilorÎn ultimul timp tot mai mult se promovează ideea dezbinării românilor în Serbia, și acest fapt nu este deloc întâmplător.

Citeşte mai mult...
 

“RAMONA HORVATH & FRIENDS“ cu ocazia Zilei Internaționale a Jazzului 2017

Email Imprimare PDF

18_ramona_horvat_trio
Joi, 27 aprilie 2017, ora 19:30, în Sala Bizantină a Palatului Béhague din Paris – reședința ambasadorului român în Franța, Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Muzeul Național "George Enescu" și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Franceză, Institutul Cultural Român din Paris, Liga Studenților Români în Străinătate – Filiala Franța și Clubul Franco-Român din Paris, prezintă o seară de jazz cu Ramona Horvath & Friends, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Finalizarea procesului de restituire a Casei Iorga de la Saranda și drepturile minorității aromânilor din Albania pe agenda discuțiilor lui Teodor Meleșcanu cu ambasadorul Albaniei la București

Email Imprimare PDF

19_illir_tepeleana_teodor_melescanuMinistrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit joi, 20 aprilie 2017, pe ambasadorul Republicii Albania la București, Ilir Tepelena trecând în revistă obiectivele privind colaborarea bilaterală, în scopul consolidării dialogului și a cooperării dintre cele două state, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mesajul PF Daniel adresat românilor de Sfintele Paști 2017

Email Imprimare PDF


Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sfintele Paşti ne prezintă biruința lui Hristos asupra păcatului, asupra iadului şi asupra morţii.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: O tentativă de atentat sau o înscenare? Cine îl vânează pe Plahotniuc?

Email Imprimare PDF

30_n_negruReacții previzibile, sceptice, ironice, zeflemitoare în majoritatea lor, la știrea de sâmbătă despre dejucarea unui atentat împotriva liderului PD, oligarhul Vlad Plahotniuc, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parastas la Budapesta în memoria lui Emanuil Gojdu. Românii din capitala Ungariei așteptați să participe. Ungaria refuză în continuare retrocedarea moștenirii Gojdu. De ce tace România?

Email Imprimare PDF

19_emanuil_gojduÎn prima duminică după Praznicul Învierii Domnului, în duminica Sfântului Apostol Toma, 23 aprilie, după săvârşirea Sf. Liturghii şi a Ltiei mici pentru morţi, care începe la ora 10.00, în Capela românească de pe strada Holló, preoţii împreună cu credincioşii vor participa şi la o slujbă de pomenire la monumentul funerar al familiei lui Emanuil Gojdu din Panteonul Naţional din Budapesta (cimitirul Kerepesi), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Matei Dobrovie propune modificarea legii cetăţeniei române după ce mai mulţi tineri din RM s-au confruntat cu probleme la redobândire; Ce prevede proiectul

Email Imprimare PDF

19_matei_dobrovieDeputatul Matei Dobrovie a depus un proiect de Lege prin care propune modificarea și completarea Legii cetățeniei române, menit să ajute tinerii din R. Moldova care au dobândit cetățenia română odată cu părinții lor, dar au probleme cu reînnoirea documentelor de identitate românești, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Papa Francisc: Iubiți frați și surori, în aceste zile, zile de iubire, să ne lăsăm învăluiți de misterul lui Isus care, ca bobul de grâu, murind ne dăruiește viața

Email Imprimare PDF


În contextul în care Biserica reflectează în această săptămână asupra răstignirii și morții lui Cristos, Papa Francisc a spus că crucea dă speranță și i-a îndemnat pe credincioși să intre în misterul morții Sale contemplând bucuria care vine din jertfă, scrie www.catholica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eva Șimon: În sfârşit, o veste bună!

Email Imprimare PDF

Eva_Iova_2011Consiliul Local din Micherechi a hotărât la o recentă şedinţă că va propune introducerea tradiţiei dansuri- lor populare româneşti din Micherechi în Patrimoniul cultural imaterial din Ungaria. În acest demers, zilele trecute a fost alcătuită o comisie de specialitate care va întocmi dosarul de înscriere a dansurilor româneşti din Micherechi în Registrul naţional al Ungariei pentru UNESCO.

Citeşte mai mult...
 

Elena Robu: Cât ne costă statutul de neutralitate

Email Imprimare PDF

19_statut_de_neutralitate_rmPăstrarea statutului de neutralitate (a R. Moldova n.r.) este asemenea unei bombe din al Doilea Război Mondial, pe un teritoriu care este fără nici un control. Această bombă rămâne în continuare un pericol iminent. Este o bombă care va exploda singură, fără ajutorul nimănui sau poate va exploda în urma unui declanșator de ordin extern și ar cauza victime în raza de acțiune a acesteia, scrie Elena Robu pe blogul său, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CONCERT DE JAZZ IN MEMORIA ARTIȘTILOR GERMANI DE ORIGINE ROMÂNĂ EUGEN SI ROGER CICERO

Email Imprimare PDF

19_eugen_si_roger_ciceroInstitutul Cultural „Titu Maiorescu" din Berlin a organizat pe 19 aprilie 2017 un concert comemorativ, în semn de omagiu față de doi artiști de jazz de origine română din Germania, Roger Cicero, decedat în 2016, și tatăl acestuia, Eugen Cicero, decedat în 1997. Concertul a avut loc în prestigiosul spațiu al centrului cultural Werkstatt der Kulturen, un spațiu în care Roger Cicero a concertat în timpul vieții, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Evenimente duhovniceşti la Parohia românească Nașterea Domnului din München

Email Imprimare PDF


La München au fost organizate mai multe manifestări în Parohia românească Nașterea Domnului, la care au participat IPS Serafim, PS Sofian Brașoveanul, mai mulți preoți și diaconi din Germania și România, dar și numeroși credincioși, scrie www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Doamnele au vreme...”, o carte nouă despre româncele din Ungaria

Email Imprimare PDF

Duminică, 23 aprilie, de la ora 12.00, la standul B5 al Festivalului Internaţional al Cărţii de la Budapesta va avea loc lansarea cărţii „Doamnele au vreme...", volum coordonat de Otilia Hedeşan şi Mihaela Bucin. Şapte etnoloage din România şi şapte românce din Ungaria: paisprezece femei vorbind despre viaţă, despre familie, despre bu- nătăţile de pe masă. Fără politică, fără mândrie şi... fără grabă, transmite Eva Șimon, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pe 23 aprilie, Editura Litera invită cititorii din București la cel mai mare schimb de cărți!

Email Imprimare PDF

19_noaptea_cartilor_deschiseA 5-a ediție Noaptea Cărților Deschise are loc duminică, 23 aprilie, în Parcul Colțea din București, în intervalul orar 20-24, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Opinie din regiunea Odesa: Identitatea românească în spațiul european

Email Imprimare PDF

26_identitatea_romaneasca_spatiul_europeanPe parcursul vieții, omul e cuprins desentimente, gânduri, emoții. Oare pe mulți dintre noi ne frământă întrebări legate de religie, limbă, societatea care ne înconjoară? Se discută mult azi despre soarta limbii de stat în Ucraina. Ar trebui să ne doară și pe noi soarta limbii noastre. Mulți dintre compatrioții noștrii cu suflet sunt treji la dangătul de alarmă al clopotului limbii. Dar sunt și mulți din acei cu sufletul mort, alții cu sufletul vândut și mai sunt și din acei cu sufletul adormit. Observ o stare de lucruri la fel de tristă și printre consătenii mei, se arată într-un eseu pe TOCpress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rusia îşi intensifică jocul de spionaj în Europa de Est

Email Imprimare PDF

20_rusia_joc_spionaj
Serviciile de informaţii din mai multe ţări, inclusiv occidentale, au remarcat că în ultima perioadă s-a înteţit activitatea serviciilor de informaţii ruse în statele baltice, dar şi în Balcani, scrie Andreea Romanovschi în www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiect IEH: Conferința „Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc – probleme, teme și proiecte comune” la Chișinău

Email Imprimare PDF

20_spatiul_cultural_comun_romanesc
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Culturii din Republica Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" București și Muzeul Național de Artă al Moldovei, organizează la Chișinău, în perioada 26-28 aprilie 2017 conferința „Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc – probleme, teme și proiecte comune", ediția a II-a, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PS Macarie a vizitatpe românca rănită în atentatul terorist de la Stockholm

Email Imprimare PDF

26_ps_macarie_sPreasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, a vizitat duminică, 9 aprilie, la primă oră, cetățeanul român rănit în atentatul de la Stockholm, după cum se precizează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Eparhiei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

UE cere Republicii Moldova să respecte 'integral' obligațiile din Acordul de liber schimb

Email Imprimare PDF

20_ue_md
Uniunea Europeană a avertizat miercuri Republica Moldova să respecte Acordul de liber schimb cu blocul comunitar, în contextul în care președintele Igor Dodon încearcă să apropie Chișinăul de blocul rival condus de Rusia, Uniunea Economică Eurasiatică, transmite Reuters, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

California, ecranul și filmul românesc contemporan

Email Imprimare PDF

20_romanian_film_festivalICR New York susține, și în acest an, participarea unor apreciate producții cinematografice din țara noastră la "Festivalul de Film Românesc de la Stanford University, UC Berkeley, San Francisco State University și University of California, Los Angeles (UCLA)", ediția a VI-a. Festivalul (http://www.rofilmfestival.com) va avea loc în perioada 20-25 aprilie 2017, la San Francisco și la Los Angeles, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnire între deputatul Constantin Codreanu și Ministrul Justiției Tudorel Toader pe tema dosarului „cetățenia română”

Email Imprimare PDF

20_constantin_codreanu_tudorel_toaderPreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu a avut miercuri,19 aprilie, o întrevedere cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, în cadrul căreia, subiectul principal de discuție a fost problema cetățenilor români care nu-și pot preschimba actele de identitate din cauza unor probleme birocratice, se arată într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teodor Ilincăi cântă la Covent Garden și la ICR Londra

Email Imprimare PDF

20_covent_garden
După marele succes de anul trecut al „Oedip-ului" enescian, sprijinit de către Institutul Cultural Român din Londra, parteneriatul nostru cu Opera Regală Covent Garden continuă cu un eveniment avându-l în centru pe tenorul Teodor Ilincăi, care revine pe prestigioasa scenă de operă londoneză în rolul Pinkerton din „Madama Butterfly", transmite ICR pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Naiul, folclorul românesc și muzica clasică pe cea mai veche scenă de jazz din Bruxelles. Românii din Bruxelles așteptați la spectacol!

Email Imprimare PDF

20_andreea_chira
Institutul cultural român Bruxelles în colaborare cu Forumul cultural austriac din Bruxelles organizează concertul Classic meets Jazz meets Folk susținut de Andreea Chira (nai) și Adrian Gaspar (pian) - Duo Gaspar la clubul de jazz Archiduc din Bruxelles, în 20 aprilie 2017, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deutsche Welle: Compromis previzibil: Dodon îi aruncă lui Plahotniuc „colacul de salvare”

Email Imprimare PDF

21_dodon_plahotniucDupă o campanie agresivă a PD de impunere a sistemului uninominal de alegere a Parlamentului (reformă contestată de societatea civilă), preşedintele Igor Dodon a lansat propunerea de compromis: sistemul electoral mixt, scrie Vitalie Călugăreanu pe www.dw.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert aniversar de Ziua Europei la cele 6 orgi de la Bazilica din Mafra

Email Imprimare PDF

20_bazilica_din_mafraÎn data de 9 mai, Ziua Europei, se celebrează congruența de idealuri și aspirația spre unitate în țările din Europa. Ca simbol al cooperării între națiunile europene, clusterul EUNIC Portugalia organizează un concert la cele șase orgi de la Bazilica din Mafra, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, cu ambasadorul Argentinei, Felipe Álvarez de Toledo

Email Imprimare PDF

21_monica_gheorghita_felipe_alvarezSecretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Monica Gheorghiţă, a avut marți, 18 aprilie 2017, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Argentina, E.S. Felipe Álvarez de Toledo în care au discutat stadiul și perspectivele relațiilor româno-argentiniene, precum și calendarul contactelor bilaterale din perioada imediat următoare, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În sfârșit bustul lui Ștefan cel Mare instalat în Nordul Bucovinei. Românii din Oprișenii Hlibocii l-au adus pe Ștefan cel Mare în inima satului și-n sufletul Bucovinei

Email Imprimare PDF

21_stefan_cel_mare_bustBravii gospodari și vrednicii români din pitoreasca localitate Oprișeni, raionul Hliboca au înscris în istoria nordului Bucovinei o pagină nouă și de neuitat. De la proclamarea independenței statului ucrainean, comunitatea românească din regiunea cernăuți își dorea foarte mult să ridice în Codrii Cosminului Statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt. N-au reușit, întrucât autoritățile ucrainene nu le-a permis românilor bucovineni să-și vadă acest vis împlinit, căutând numeroase motive și adunând zeci de semnături împotriva acestei frumoase initiative, transmite Vitalie Zâgrea pentru BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Puncte de CONTROL COMUNE ale celor două state românești

Email Imprimare PDF

22_puncte_de_control_comune_r
Opt puncte de control comune la frontiera dintre R. Moldova și România ar putea fi instituite în viitorul apropiat. Autoritățile din R. Moldova și România vor iniția negocierile privind efectuarea controlului comun al persoanelor, mijloacelor de transport și al mărfurilor la punctele de trecere a frontierei de stat. O decizie în acest sens a fost aprobată de Executivul de la Chișinău, săptămâna trecută, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

LANSAREA CĂRŢII DE ARII ŞI ROMANŢE „DIALOGURILE DRAGOSTEI” DE EUGEN DOGA

Email Imprimare PDF

21_arii_si_romante_eugen_doga
Pentru prima data la Chişinău va fi lansată cartea de arii şi romanţe „Dialogurile dragostei", volumul I, muzică semnată de compozitorul Eugen Doga şi inspirată din iubirea cutremurătoare a marelui nostru poet Mihai Eminescu şi Veronica Micle, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vlad Țurcanu: “Demersul prin care Igor Dodon a cerut statut de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice este NUL”

Email Imprimare PDF

22_vlad_turcanu
Demersul prin care președintele Igor Dodon a cerut ca Republica Moldova să primească statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice este o acțiune cu valoare nulă, susține analistul politic Vlad Țurcanu, în emisiunea „Ora de vârf" de la Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

2017, declarat de Guvern “Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”

Email Imprimare PDF

21_anul_marasti_marasesti_oituzGuvernul a declarat printr-o Hotărâre, anul 2017 "Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100", dedicat comemorării a 100 de ani de la sacrificiul ostaşilor români în luptele care au avut loc în aceste localităţi, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Viorel Badea cere ministerului de interne contoale simplificate la frontieră de Paște

Email Imprimare PDF


Senator Viorel Badea, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, a solicitat ministrului afacerilor interne impunerea controalelor simplificate la punctele de trecere a frontierei, în perioada sărbătorilor Pascale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România la Expoziția Universală New York 1939-1940

Email Imprimare PDF

21_expozitia_universala_new_yorkInstitutul Cultural Român din New York (ICRNY) are plăcerea de a prezenta: „Comori de artă din Pavilionul României la Expoziția Universală New York 1939-1940", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.