Booking.com
 
 

Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului, ediția a XV-a

Email Imprimare PDF

 

La Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului s-a constituit FEDERAȚIA ORGANIZAȚIILOR ROMÂNEȘTI DIN CENTRUL ȘI SUD-ESTUL EUROPEI

Email Imprimare PDF

20_romanii_din_jurul_frontierelor
Noi, reprezentanți ai organizațiilor românești din jurul frontierelor și Balcani, întruniți în România, cu ocazia Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, județul Harghita, decidem de comun accord constituirea Federației Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei (în continuare – Federația), ca organism informal de acține comună și reprezentare și am convenit asupra următoarelor, se arată într-un comunicat al Federației, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reprezentanți ai românilor din Harghita și Covasna: „Ne e greu să ne păstrăm identitatea; e nevoie de sprijin din partea statului”

Email Imprimare PDF

20_pastrarea_identitatii
Reprezentanții asociațiilor de român din Harghita și Covasna au atras atenția, miercuri, în cadrul lucrărilor Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, că situația lor este una 'delicată', că le este tot mai greu să-și păstreze identitatea și că este nevoie ca statul român să își asume în mod ferm rezolvarea problemelor cu care ei se confruntă, se arată pe www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eugen Popescu (FNRP): “Faptul că românii din Harghita și Covasna pleacă din zonă reprezintă o vulnerabilitate a statului român și se poate transforma într-o problemă de securitate națională”

Email Imprimare PDF

20_eugen_popescu
Președintele executiv al Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Popescu, a atras atenția miercuri, la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, că faptul că românii din Harghita și Covasna pleacă din zonă reprezintă o vulnerabilitate a statului român și se poate transforma într-o problemă de siguranță națională, transmite www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Soluţii contracronometru: Microbuzul MAI care transportă oamenii de la Paşapoarte Pipera la sediul din Amzei / Românii din Europa cer demisii, după ce problema cozilor nu a fost rezolvată

Email Imprimare PDF

20_problema_cozilor_pasapoarte
Ministerul Afacerilor Interne a introdus un microbuz care să transporte oamenii aflaţi la cozile de la serviciul de paşapoarte din Pipera la sediul din zona Amzei, transmite www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cum au ajuns românii pe locul doi în lume la emigraţie. Motive şi consecinţe

Email Imprimare PDF

20_romanii_locul_doi_la_emigrati
Exodul românilor din ţară atinge cote alarmante. Cel mai recent raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) arată că ţara noastră este a doua într-un top mondial al migraţiei, după Siria, ţară lovită de un război civil. Specialiştii spun că în câţiva ani, România ar putea rămână fără forţă de muncă, scrie Sorin Ghica pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Informații utile despre obținerea VIZEI de lungă ședere în România de către basarabeni și de ce documente este nevoie, dacă ați fost admiși la studii în România

Email Imprimare PDF

20_ambasada_romaniei_rm
Ambasada României în Republica Moldova anunță că, pentru continuarea studiilor de către elevii și studenții din R. Moldova, declarați admiși la instituțiile de învățământ din România în cadrul sesiunii de admitere pentru anul universitar 2017-2018, este necesară obținerea unei vize de lungă ședere pentru studii - viza de tip „D", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce au făcut americanii la Bulboaca și Grătiești, în Republica Moldova?

Email Imprimare PDF

20_americanii_huboalca_gratiesti
Inginerii civili de la „113th Wing: D.C. Air National Guard" din SUA au reușit, în această vară, să îmbunătățească starea de lucruri de la grădinițele din Grătiești și Bulboaca, suburbii ale Chișinăului, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mandatul Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în R.Moldova şi Ucraina poate fi prelungit până în 2020

Email Imprimare PDF

20_ue_rm
Mandatul Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM) poate fi prelungit până în anul 2020. Totodată, EUBAM intenţionează să contribuie la soluţionarea conflictului transnistrean şi consolidarea nivelului de cooperare internaţională în domeniul gestionării frontierelor. Despre aceasta în ajun a declarat şeful Misiunii Andrew Tesoriere în cadrul unei întrevederi cu noul şef al Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, generalul-locotenentul Petro Ţighical, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Elevi români din nordul Bucovinei – printre învingătorii concursului de recitare a liricii eminesciene „La Putna”

Email Imprimare PDF

20_romani_din_nordul_bucovinei_lirica_eminesciana
La Mănăstirea Putna a avut loc festivitatea de premiere a Concursului de recitare a liricii eminesciene „La Putna", care s-a desfășurat în cadrul celei de-a IV-a ediţii a manifestării cu genericul „Trasee eminesciene", notează BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Spirite alese în cultura română” la ICR Stockholm de Ziua Limbii Române

Email Imprimare PDF

20_spirite_alese_in_cultura_romana
Pentru a marca Ziua Limbii Române şi în acest an ICR Stockholm organizează, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Suediei, pe 21 august începând cu ora 18:00, o conferinţă şi o lectură publică de poezie ce se adresează, în principal, publicului românesc din Suedia. Programul este dedicat unora dintre cele mai reprezentative nume ale literaturii române, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: CEREM DEMITEREA AMBASADORULUI ARGENTINEI LA BUCURESTI

Email Imprimare PDF

20_ambasador_al_argentinei_ro
Revenim cu detalii privind Ambasadorul Argentinei la Bucuresti despre care am scris in ultima saptamina din iunie. Va informam atunci ca dl Ambasador, Excelenta Sa, Felipe Alvarez deToledo, ne-a ofensat si lezat suveranitatea si demnitatea nationala semnind, impreuna cu alti 30 de ambasadori acreditati la Bucuresti, o Declaratie Comuna in sprijinul "Marsului Diversitatii" din mai, se arată într-un comunicat al Alianței Familiilor din România, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participarea Parohiei românești din Asolo, Italia, la procesiunea de Adormirea Maicii Domnului din mănăstirea Moisei Maramureș

Email Imprimare PDF

20_manastirea_moisei_maramures
În data de 15 august, de Adormirea Maicii Domnului cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Parohia românească „Sfantul Prooroc Moise" din Asolo, a mers în procesiune cu un numeros grup de români din Borșa, stabiliți în Italia, la mănăstirea Moisei din Maramureș, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români din comunitățile istorice, din diasporă și din țară, la hramul mănăstirii românilor de pretutindeni de la Izvoru Mureșului

Email Imprimare PDF

21_hramul_manastirii_romani_izvm
Români din comunitățile istorice și din diaspora, alături de sute de credincioși din țară, au participat marți, 15 august, la Izvoru Mureșului, la hramul Mănăstirii 'Adormirea Maicii Domnului', supranumită și mănăstirea românilor de pretutindeni, transmite www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Soluția „simplă” a unui profesor universitar de la București pentru a GRĂBI Unirea R. Moldova cu România

Email Imprimare PDF

21_marius_diaconescu
Limba română este cea care definește națiunea română, indiferent că aceasta este vorbită la București, Chișinău, Roma sau la Cernăuți, susține profesorul de la Universitatea din București, Marius Diaconescu, adăugând că Unirea R. Moldova cu România trebuie să se facă „indiferent de costuri", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Fostul ministru al Apărării de la Chișinău, Anatol Şalaru la Izvoru Mureșului: “Unirea poate fi viitorul proiect de ţară al României”

Email Imprimare PDF

21_anatol_salaru
Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale de la Chișinău, Anatol Șalaru, doreşte ca România să îşi asume mai repede rolul de vector modernizator al Republicii Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Propaganda Rusiei forțează Prutul

Email Imprimare PDF

21_propaganda_rusiei_forteza_prutul
Bucureşti a amânat votul de acordare a licenţei de emitere prin satelit, pe care acest post de televiziune a solicitat-o la 10 august prin intermediul unei companii deţinute de patronii săi la Iaşi. CNA a declarat că nu este limpede ce intenţii are RTR Moldova în România, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vicepremierul basarabean Gheorghe Bălana discutat cu Ambasadorul SUA la Chișinău perspectivele desfășurării unei noi runde în format 5+2

Email Imprimare PDF

21_gheorghe_balan_james_petit
Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut astăzi, 15 august, o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit. În cadrul discuției, au fost abordate subiectele actuale de pe agenda procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană, în particular, evoluţia situaţiei din Zona de Securitate şi perspectivele desfăşurării unei noi întâlniri în formatul „5+2", transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Informații UTILE pentru tinerii din R. Moldova care vor să-și continue studiile la universitățile din România

Email Imprimare PDF

21_tinere_rm_studii_romania
Ambasada României la Chișinău face mai multe precizări cu privire la românii de pretutindeni care doresc să urmeze studii universitare de licență în România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

20 de jurnaliști, profesori și studenți români din regiunea Cernăuți participă în jud. Ialomița la proiectul „Descoperă România”

Email Imprimare PDF

21_descopera_romania
În orașul Amara, la doar 7 km de centrul județean Ialomița, își petrec vacanța de vară 20 de jurnaliști, profesori, studenți și elevi români din regiunea Cernăuți, invitați fiind de direcția Primăriei Slobozia, de CJ Ialomița, și de unii consilieri locali și oameni deosebiți de prin părțile locului – informează corespondentul BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Klaus Iohannis de Ziua Marinei: Suntem un pilon de stabilitate și furnizor de securitate în regiune

Email Imprimare PDF

21_klauss_iohannis_ziua_marinei
Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, 15 august, că România își asumă și mai activ profilul de stat puternic și de actor regional relevant. Șeful statului a declarat că "suntem un pilon de stabilitate și furnizor de securitate în regiune", transmitem Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Evenimente culturale în Micherechi

Email Imprimare PDF

21_ps_siluan_al_ungariei
În localitatea Micherechi din Ungaria a avut loc vineri, 11 august 2017, un dublu eveniment cu caracter cultural-artistic, aniversar și comemorativ, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un nou consulat al României în Italia, la Bari

Email Imprimare PDF

21_nou_consulat_al_romaniei_it_bari
Sâmbătă, 11 august, într-o întâlnire informală cu p reședinții de asociații și reprezentanți ai societății civile românești din Peninsulă, ambasadorul României în Italia, ES George Gabriel BOLOGAN, a precizat că la Bari, în regiunea Puglia, din luna septembrie va funcționa un nou consulat, transmite www.emigrantul.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Limbii Române la ICR Madrid

Email Imprimare PDF

21_ziua_lb_ro

Vrei să vorbeşti româneşte cu rudele prietenului/prietenei tale? Vrei să înveţi o limbă romanică? Vrei să-i impresionezi pe vecinii tăi români? Vrei să descoperi România? Vrei să ai un atu la angajare? Studiind limba română poţi avea un avantaj neaşteptat. Iar dacă ai studiat înainte şi vrei să exersezi, ICR Madrid te aşteaptă să-ţi prezinte oferta de cursuri de conversaţie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Recitaluri de sonete ale poetului Adrian Munteanu la Ottawa

Email Imprimare PDF

21_ottawa_adrian_munteanu
Duminică, 20 august, de la ora 15.00, Biserica Ortodoxă Sf. Nicolae din Ottawa (24 Sandridge Rd., K1K 0A8) găzduiește recitalul liric al poetului Adrian Munteanu, aflat într-un turneu în SUA și Canada. Acesta a susținut recitaluri la Seattle, Vancouver, Toronto, Hamilton, Quebec, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Artiști români de pe cele două maluri ale Prutului prezenți la DOCUMENTA 14

Email Imprimare PDF

21_documenta_14
Printre artiștii selectați de echipa curatorială, condusă de Adam Szymczyk, să participe la cea dea 14-a ediţie a documenta se numără artiștii români Geta Brătescu şi Daniel Knorr, precum și artistul din Republica Moldova, Pavel Brăila, care a participat în anul 2000 și la documenta 11, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului, ediția a XV-a

Email Imprimare PDF

 
 

Adormirea Maicii Domnului la Izvorul Mureșului

Email Imprimare PDF

22_adormirea_maicii_domnului_izvoru_muresului
Marți 15 august 2017, cursanții Universității de Vară de la Izvoru Mureșului participă la Liturghia arhierească, săvârşită de PS Andrei, cu ocazia hramului Mânăstirii „Adormirea Maicii Domnului" din Izvorul Mureșului, denumită și Mânăstirea Românilor de Pretutindeni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului: “Importanţa românilor din afara graniţelor-crucială. Avem strategie dar nu o aplicăm”

Email Imprimare PDF

22_constantin_codreanu_izvoru_muresului
Preşedintele Comisiei pentru Românii din afara graniţelor din Camera Deputaţilor, Constantin Codreanu, şi-a exprimat, luni, 14 august, regretul că la această ediţie a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului nu există un interes mai mare din partea Guvernului României şi a Preşedinţiei, întrucât problemele cu care se confruntă românii din comunităţile istorice şi din Republica Moldova trebuie să se afle în atenţia celor care conduc statul român, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Eugen Tomac la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului: „Este nevoie de un dialog al tuturor forţelor politice despre situaţia comunităţilor româneşti din jurul României”

Email Imprimare PDF

22_eugen_tomac_ivzm_2017
Deputatul PMP Eugen Tomac a făcut luni, 14 august, în deschiderea lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului un apel la dialog către toate forţele politice româneşti, pentru rezolvarea problemelor comunăţilor de români din jurul ţării, care se confruntă cu un proces susţinut de deznaţionalizare, transmite www.agerpres.ro , preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vlad Cubreacov (Asociaţia Răsăritul Românesc): „Noi, românii din afara graniţelor ţării suntem români de un leu”

Email Imprimare PDF

22_vlad_cubreacov_izvm_2017
Preşedintele Asociaţiei Răsăritul Românesc din Chişinău, a criticat luni, în cadrul lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului faptul că bugetul alocat Ministerului pentru Românii de Pretutindeni este unul insuficient, iar raportat la numărul românilor extrafrontalieri rezultă că fiecare ar primi câte un leu, în contextul în care problemele cu care se confruntă aceştia sunt foarte mari, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un monument al românilor de pretutindeni, proiect al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei cu ocazia Centenarului

Email Imprimare PDF

22_episcopul_covasnei_si_harghitei
Episcopul Covasnei şi Harghitei, Andrei Moldovan, a anunţat luni, în deschiderea lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului că anul viitor, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Unirii, la mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" din localitate se va ridica un monument dedicat românilor de pretutindeni, relatează Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Secretarul de stat Cristian Ioan Videscu: “Obiectivul Departamentului Centenar - reconcilierea românilor cu istoria şi cu ei înşişi”

Email Imprimare PDF

22_cristian_ioan_videscu
Secretarul de stat Cristian Ioan Videscu, coordonatorul Departamentului Centenar din cadrul Guvernului României, a declarat luni, 14 august, în deschiderea lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului că structura pe care o conduce şi-a propus, prin proiectele pe care le va derula, o reunire a românilor, o reconciliere a acestora cu istoria şi cu ei înşişi, relatează Agerpres, preluat de Romanian Global News. 

Citeşte mai mult...
 

Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului: Reunirea Republicii Moldova cu România, proiectul de Țară al României necesar stabilizării frontierei NATO și UE

Email Imprimare PDF

22_eugen_popescu_codreanu_IZVM
Reunirea Republicii Moldova cu România, ca obiectiv naţional pentru anul 2018, a fost tema dezbătută luni în cadrul lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, participanţii la discuţii subliniind faptul că ţara noastră trebuie să-şi asume clar şi fără echivoc acest proiect de ţară, relatează Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Părintele Vasile Antonie Tămaş din Covasna, premiat la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului pentru apărarea demniteții românești

Email Imprimare PDF

22_parintele_vasile_antonie_tamas
Părintele Vasile Antonie Tămaş din judeţul Covasna a fost premiat luni la deschiderea lucrărilor Universității de Vară de la Izvorul Mureșului de către Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni, pentru contribuția sa la păstrarea identității și demnității românilor din județele Covasna și Harghita, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valabilitatea PAŞAPOARTELOR va creşte la 10 ani. Decizia anunţată de Direcţia de Paşapoarte, după aglomeraţia de la ghişee

Email Imprimare PDF

22_passport
Şefa Direcţiei Generale de Paşapoarte a anunţat că a existat o întâlnire la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în urma căreia s-a decis schimbarea cadrului legal, urmând ca documentele de călătorie să fie valabile 10 ani, nu 5 cum e în prezent, pentru persoanele de peste 25 de ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SUA construiesc o bază strategică navală lângă Odesa

Email Imprimare PDF

22_sua_baza_strategica_naval_odesa
Statele Unite au început să construiască un centru de operațiuni maritime în baza navală Ociakov din Ucraina, au declarat marți, 7 august, Forțele Navale din SUA, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă biserică pentru credincioşii români din Viena. Lăcaşul de cult va fi ridicat după modelul Mănăstirii Voroneţ

Email Imprimare PDF

22_manastire_voronet
Mănăstirea Voroneț, bijuteria Moldovei, cunoscută drept Capela Sixtină a Orientului, va avea în curând o „soră geamană" în capitala Austriei, după patru ani în care comunitatea românilor ortodocși din Viena a făcut demersuri în acest scop, se arată într-un reportaj din www.romanialibera.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

125 ani de creștinism ortodox în Chicago. Aniversare prin concelebrarea Sfintei Liturghii

Email Imprimare PDF

22_125_ani_crestinism_ortodox
Anul 2017 a fost proclamat al 125-lea an de creștinism ortodox în Chicago. Cu acest prilej, episcopii eparhioți din Chicago au aprobat o sărbătorire istorică a evenimentului în ziua de sâmbătă, 30 septembrie 2017, prin concelebrarea Sfintei Liturghii, informează Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
 

Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului: Reunirea Basarabiei cu România, obiectiv național al românilor pentru 2018. Evoluții geopolitice și interesul național românesc

Email Imprimare PDF

23_izoru
Luni 14 august încep lucrările Universității pentru românii de pretutindeni de Vară de la Izvorul Mureșului. Prima temă dezbătută luni, 14 august, fiind "Reunirea Basarabiei cu România, obiectiv național al românilor pentru 2018. Evoluții geopolitice și interesul național românesc", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Diaspora vrea să-i facă plângere penală ministrului Carmen Dan

Email Imprimare PDF

23_ghiseele_de_eliberare_a_pasapoartelor
Federația asociaților de români din Europa (FADERE) îi solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, să rezolve de de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, altfel pe numele ei va fi depusă o plângere penală, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul Mihai Tudose, către românii plecați din țară: “Am convingerea că aveți de ce să vă întoarceți să lucrați acasă”

Email Imprimare PDF

23_premierul_tudose
Premierul Mihai Tudose afirmă, într-o postare pe Facebook răspuns la întrebările adresate de o familie de români plecați la muncă în afara țării, că experiența și cunoștințele lor acumulate în străinătate de astfel de români sunt bine primite în domeniile de activitate din România, el adăugând că are convingerea că aceștia au de ce să se întoarcă acasă, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, pe locul 2 după Siria în topul top mondial al migraţiei

Email Imprimare PDF

23_romania_locul_2_migratie
Românii fug de România! Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că ţara noastră este a doua într-un top mondial al migraţiei. Este întrecută doar de Siria, stat lovit de un război civil. În procente, diaspora reprezintă 17 la sută din populaţia totală a României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ROMÂNII DE PAPURĂ. Meditații despre posibila deschidere în școala din Bahrinești a unor clase cu limba ucraineană de predare

Email Imprimare PDF

23_scoala_din_bahrinesti
Vreau să spun de la bun început, că noi nu suntem împotriva faptului ca românii din nordul Bucovinei, nordul Basarabiei, ţinutul Herţa, din sudul Basarabiei, mai bine zis din diverse zone ale Ucrainei să aibă cetăţenie dublă. Dimpotrivă, redobândirea cetățeniei române este o reparație morală, în deplină concordanță cu normele europene, scrie Vasile Tărâțeanu pe BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Autonomia și Marea Unire – Prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB: ”Trăim într-o societate democratică(…), pe care am construit-o cu greu, cu sacrificii umane, și pe care trebuie s-o apărăm cu orice preț!”

Email Imprimare PDF

23_prof_ioan_aurel_pop
Acum 100 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile Transilvaniei se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României. Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână pentru o țară unită. După terminarea Primului Război Mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia", scrie Lucian Ionescu în http://transparentnews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mai mult de jumătate dintre turiștii care vin în R. Moldova sunt din România!

Email Imprimare PDF

23_turisti_romani_in_republica_moldova
Peste 1,7 milioane de străini au vizitat R. Moldova în prima jumătate a anului curent. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, această cifră este mai mare cu 6,1% fată de aceeași perioadă a anului 2016, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu: „Prutul ne unește, nu ne desparte”

Email Imprimare PDF

23_reprezentanti_ministerul_afacerilor_interne_rm_in_romania
Reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova în vizită la frații omologi din Țara-mamă". Deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a sprijinit organizarea unei vizite cu impact social și cultural asupra relației bilaterale dintre România și Republica Moldova, în beneficiul românilor basarabeni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lovitură pentru Tiraspol. Separatiștii nu vor putea ieși din R.Moldova fără acordul Chișinăului

Email Imprimare PDF

23_separatisti_tiraspol
Perspectivă nu tocmai încântătoare pentru pretinşii oficiali din stânga Nistrului: de-acum încolo, vor fi nevoiţi să anunţe Chişinăul, înainte să meargă peste hotare. Ideea este actualmente în atenţia guvernului moldovean, scrie www.deschide.md, după KOMMERSANT, cu referire la surse proprii din zona separatistă.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Daniel Ioniţă: Extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni la Chişinău, până în 2018 este un termen real

Email Imprimare PDF

23_iasi_ungheni
Extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, a cărei finalizare este prevăzută către sfârșitul anului 2018, este un termen real, a susţinut ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, într-un interviu pentru Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ANALIZĂ: Demontarea neadevărurilor susținute de UDMR la Consiliului Europei în privința Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare (I)

Email Imprimare PDF

24_udmr_neadevaruri
Cu privire la Raportul asupra problemelor referitoare la angajamentele asumate de România privind protecția și dreptul de a utiliza limba maghiară, prin ratificarea Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare, adoptată la Strasbourg la 5 noiembrie 1992 întocmit de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) prin Serviciul de reprezentare și asistență juridică „Mikó Imre" (raportul UDMR aici) cu ocazia celui de-al doilea Raport periodic depus de România la Secretarul General al Consiliului Europei, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), prin domnul Dan Tanasă în calitate de președinte, face următoarele precizări și completări menite să combată unele neadevăruri și manipulări prezente în raportul UDMR, transmite Romanian Global News citând www.dantanasa.ro.

Citeşte mai mult...
 

Bilanț Caravana Unirii: Mesajul Reunirii cu România dus în peste 350 de localități din R. Moldova

Email Imprimare PDF

24_odip_r
Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie" (ODIP) a prezentat ieri, 10 august într-o conferință de presă rezultatele finale ale Caravanei Unirii, care s-a desfășurat în perioada 1 iulie – 10 august 2017 în localitățile Republicii Moldova, transmite www.libertv.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pettit confirmă „diplomatic”. SUA au sistat suportul pentru modernizarea Armatei Naționale a Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

24_james_petit_armata_sua
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, James Pettit, confirmă, în limbaj diplomatic, faptul că SUA a sistat suportul pentru modernizarea Armatei Naționale a Republicii Moldova, acordată prin intermediul programului Foreign Military Financing (FMF, Finanțarea Militară Străină). Declarația a fost făcută astăzi de către ambasador, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Baza militară de la Bulboaca, după vizitarea anexelor cazarmelor și poligoanelor de tragere automatizate, construite în cadrul Iniţiativei globale pentru operaţiuni de menţinere a păcii (GPOI), transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Chișinău, modernizată cu sprijinul Guvernului SUA

Email Imprimare PDF

24_baza_militara_r
Locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc, împreună cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, au efectuat ieri, 10 august, o vizită la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale pentru a se documenta cu procesul de reconstrucţie şi modernizare a bazei militare, renovate în cadrul Programului „Iniţiativa globală pentru operaţiuni de menţinere a păcii" (GPOI), finanţat de Guvernul SUA, transmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Analiză în Cotidianul: Deschideți granițele pentru români!

Email Imprimare PDF

24_iohannis_dragnea
Lipsa forței de muncă din România i-a făcut pe unii angajatori să apeleze la lucrători străini, din afara Uniunii Europene. Asta, în timp ce din România ne pleacă lunar, în străinătate, specialiști din diferite domenii. Zilnic, statele UE caută în România forță de muncă specializată, scrie www.cotidianul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiect ICR „România mea!” pentru tineri români din comunitățile istorice, în județul Covasna

Email Imprimare PDF

24_romania_mea_icr
În perioada 11-20 august 2017 va avea loc în Centrul de Agrement Pădureni, județul Covasna, aparținând Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, a doua ediție a proiectului de țară „România mea!", organizat sub forma unei școli de vară pentru tinerii din comunitățile istorice, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Meșteri populari din Republica Moldova, participanți la Târgul Creatorilor Populari din România ASTRA de la Sibiu

Email Imprimare PDF

24_targul_creatorilor_populari
Peste 120 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova, vor fi prezenți în perioada 11 – 15 august 2017 la Muzeul ASTRA pentru a participa la Târgul Creatorilor Populari din România. Proiectul este realizat cu sprijinul ICR și al Consiliului Judeţean Sibiu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi: „Peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integrați”

Email Imprimare PDF

24_marco_giungi
Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, a declarat miercuri, 9august, că peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integraţi, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EVENIMENT FILATELIC LA CHIȘINĂU: UNIVERSITATEA DE VARĂ IZVORUL MUREȘULUI, JUDEȚUL HARGHITA

Email Imprimare PDF

24_eveniment_filatelic
Biroul Marca Personalizată al Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei a emis, în tiraj limitat, la comanda Asociației "Răsăritul Românesc" din Chișinău, un timbru personalizat "Universitatea de Vară Izvorul Mureșului, județul Harghita, România", scrie Vlad Cubreacov pe blogul său preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Elena Robu: Surorile Osoianu, promotoare ale valorilor noastre românești

Email Imprimare PDF

24_surorile_osoianu
Sunt Artiști și artiști, Interpreți și interpreți, Oameni de artă și oameni de artă sau pur și simplu OAMENI. Unii preferă să se dea în spectacol, să cânte pentru partide politice (nu doar în campanii electorale), să susțină inițiative politice, schimbări de sisteme electorale, fără ca măcar să intre în esență. În timp ce alți artiști stau pe baricade, vin la proteste, le pasă, se implică, interpretează muzică patriotică, scrie jurnalista Elena Robu pe https://elenarobu.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lideri marcanți ai comunităților românești istorice vor fi prezenți la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului. Autoritățile române vor fi prezente?

Email Imprimare PDF

25_universitatea de _vara izvoru_muresului_2017
Luni 14 august încep lucrările Universității pentru românii de pretutindeni de Vară de la Izvorul Mureșului. La dezbateri și-au anunțat participarea lideri marcanți ai comunităților românești istorice din jurul frontierelor și Balcani care așteaptă să intre în dialog și cu autoritățile statului român și cu reprezentanți ai Parlamentului României despre situația dramatică cu care se confruntă comunitățile românești din state precum Ucraina, Serbia, Bulgaria, Albania, Grecia, Croația sau Macedonia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputat ucrainean: Moscova pregătește anexarea Transnistriei, de unde va lansa un atac asupra regiunii Odessa

Email Imprimare PDF

25_irina_friz
Rusia planifică să anexe regiunea transnistreană a R.Moldova pentru a organiza de pe acest teritoriu ofensiva asupra regiunii Odessa din Ucraina. Declarația a fost făcută de către deputatul Radei Supreme de la Kiev Irina Friz, transmite www.timpul.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Exercițiile militare ale armatei de ocupație ruse din stânga Nistrului se intensifică

Email Imprimare PDF

25_armata_de_ocupatie_rusa_nistru
După ce la începutul lunii august au forțat trecerea râului Nistru, într-un exercițiu de „anihilare a teroriștilor", de această dată militarii ruși ai armatei de ocupație ruse prezenți în regiunea transnistreană i-au instruit pe separatiștii transnistreni să manevreze transportatoarele blindate pe teren accidentat, transmite Romanian Global News citând www.independent.md.

Citeşte mai mult...
 

Deputați anti-europeni și anti-români de la Chișinău, cu pașaport românesc. Socialiștii care nu au renunțat la cetățenia română, cum a promis Dodon

Email Imprimare PDF

25_ro_pasaport
În campania electorală pentru parlamentarele din noiembrie 2014, dar și după alegeri, liderul PSRM, Igor Dodon, în prezent președinte al Republicii Moldova, declara că deputații socialiști care dețin și cetățenia României vor renunța la aceasta. Până în prezent, însă, șase deputați PSRM continuă să se bucure de calitatea de cetățean european, manifestând o poziție anti-europeană, relatează portalul „Moldova Curată", preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru Vakulovski: Limba mamei mă-sii în loc de Ziua Limbii Române

Email Imprimare PDF

25_limba_romana_este_patria_mea
Mi se părea că actualul guvern, cel puţin în relaţiile sale cu presa, a încetat să fie retardat, a renunţat la multe inepţii sovietice şi cel puţin de formă a încercat să adopte un limbaj european civilizat, nu neapărat şi foarte inteligent, scrie Alexandru Vakulovschi în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Povestea „îngerului păzitor” al copiilor volohi. Cine este călugărul care i-a scos din sărăcia satului din Ucraina pentru a le arăta frumuseţea României

Email Imprimare PDF

25_eftimie_mitra
Un călugăr din Munţii Orăştie s-a dedicat ajutării comunităţii de volohi din Ucraina. După mai multe drumuri în satul unde trăiesc familiile marginalizate şi sărace vorbitoare de limba română, duhovnicul schitului de la poalele cetăţilor dacice a adus un grup de copii volohi în România, pentru a le arăta pe viu, istoria românilor, scrie www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu: ” Tot ceea ce facem împreună se concretizează într-un sprijin sincer, constant și consecvent pentru românii din Republica Moldova și pentru realizarea celui mai important proiect național – ReUnirea!”

Email Imprimare PDF

25_grupuri_copii_basarabeni_parlament_c_codreanu
Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a sprijinit accesul miercuri, 9 august, a două grupuri de copii basarabeni care se află pentru prima dată în România, ca să poată vizita Palatul Parlamentului din București, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Specializare ROMÂNĂ B la Facultatea de Litere a Universității din Lisabona!

Email Imprimare PDF

25_traduceri_lisabona
Începând din anul academic 2017-2018, limba română se poate studia ca specializare B în cadrul programului de licență în Traduceri al Facultății de Litere a Universității din Lisabona, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța familiilor din România:CE A MAI RAMAS DIN MISCAREA CONSERVATOARE?

Email Imprimare PDF

30_alianta_familiilor_din_romania
Conservatorismul e in declin si pe cale de disparitie in Europa Occidentala si Canada, iar miscarea conservatoare isi pierde suflarea. Lucrurile acestea se petrec sub ochii nostri de citiva ani. Rapiditatea cu care miscarea conservatoare se destrama e uimitoare. Ce o va inlocui? Cu exceptia Statele Unite, conservatorismul pare sa fi disparut in intregime in Europa Occidentala si in Canada, se arată într-o analiză a Alianței familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Coaching Romanian” la Viena

Email Imprimare PDF

25_coaching_romania
În perioada 2 octombrie 2017 – 24 ianuarie 2018, la sediul Institutului Cultural Român de la Viena (Argentinierstrasse 39, 1040 Viena) vor avea loc cursuri de limba română pentru adulţi – Coaching Romanian, nivelurile A1.1, A2.1, B1.1 şi B2.1, conform descrierii propuse de Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Promo-LEX: „Dorința lui Igor Dodon de a decora militari transnistreni și ruși subminează suveranitatea Republicii Moldova”

Email Imprimare PDF

26_promo_lex
Intenția lui Igor Dodon de a-i decora pe paramilitarii transnistreni și pacificatorii ruși nu poate fi fundamentată juridic, gestul său fiind tratat de o bună parte a populației drept o sfidare a victimelor războiului din 1992 și, totodată, o sfidare a normelor juridice în vigoare, transmite asociația Promo-LEX, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Răzvan Voncu: Republica Moldova, rusofobă?

Email Imprimare PDF

26_razvan_voncu
Mă înscriu în fals împotriva declaraţiei deputatului cu nume de pistol-mitralieră din Duma de Stat: Republica Moldova nu este nicidecum rusofobă, scrie scriitorul Răzvan Voncu pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moscova monitorizează atent achizițiile militare ale României. Puterea militară a României ar urma să crească de zece ori

Email Imprimare PDF

26_moscova_monitorizeaza_achizitile_militare_romanesti
De zece ori ar urma să crească puterea militară a României, dacă în dotarea armatei vor intra toate echipamentele de pe lista de achiziţii a Guvernului. E vorba despre rachete Patriot, elicoptere de atac, transportoare blindate pentru trupe şi încă 36 de avioane F-16. În acest moment, ţara noastră ar putea să facă faţă unui atac inamic cel mult 72 de ore, spun experţii. Planurile militare ale României nu au rămas însă, fără ecou, la Moscova, transmite www.digi24.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Congresul SUA va impune măsuri de contracarare a propagandei ruse

Email Imprimare PDF

26_putin_p
Parlamentarii din SUA ar putea aproba un program special de contracarare a propagandei ruse, în cazul în care Departamentul de Stat nu va lua măsuri active în această direcție, a avertizat congresmanul democrat Eliot Engel, unul dintre șefii Comisiei de politică externă a Camerei Reprezentanților, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lulea Marius Dorin: Ambasadorul Rusiei, prezent la Mărăşeşti. Mesajele unioniste, cenzurate

Email Imprimare PDF

26_ambasadorul_rusiei_prezent_la_marasesti
Gest ofensator al ambasadorului Rusiei la Bucureşti, prezent la evenimentele de la Mărăşeşti cu „panglica ocupantului" în piept. Mesajele Unioniste au fost cenzurate, sau cel puţin aşa au încercat oficialităţile judeţului în fruntea căruia se află Marian Oprişan, „ultimul baron" al României, scrie Marius Lulea pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SUA va construi „obiective militare” la Bulboaca? Răspunsul Ministerului Apărării de la Chișinău care neagă informațiile din presa rusă

Email Imprimare PDF

26_obiective_militare_bulboaca
Presa rusă scrie că forțele armate ale SUA caută intermediari pentru construcția unor obiective militare la baza de antrenament de la Bulboaca, inclusiv a unui oficiu, hotel, a unei case sau stații de serviciu, iar vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat că americanii vor pregăti „diversioniști" și forțe speciale pentru un nou conflict în Transnistria, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un român a inventat motorul care merge 5000 de km cu 2 litri de apă

Email Imprimare PDF

26_motorul_pe_apa_gheorghe_bordeianu
Gheorghe Bordeianu, un inginer din Bacău, a inventat motorul care funcţionează pe bază de hidrogen. Băcăuanul şi-a pus în practica invenţia ataşând maşinii sale (un Cielo cumpărat la mâna a doua din Spania) un dispozitiv care funcţionează cu un amestec de apă, oţet, cola sau chiar urină. Maşina poate fi considerată ecologică deoarece arde hidrogen şi elimină oxigen, scrie www.promotor.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul Internaţional de poezie “Meridian Czernowitz” şi-a anunţat programul pe anul 2017

Email Imprimare PDF

26_Meridian_Czernowitz
În perioada 7-10 septembrie curent la Cernăuţi va vea loc cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de poezie "Meridian Czernowitz", transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maestrul croitor Daniel Robu din Torino, succes de proporții în Taipei la cel mai important eveniment dedicat maeștrilor croitori

Email Imprimare PDF

26_daniel_robu_torino
În premieră, România a participat ca membru oficial la cel mai important eveniment internațional dedicat maeștrilor croitori, organizat de către World Federation of Master Tailors, la Taipei. Evenimentul are cadență bianuală iar onoarea organizării celei de-a 37-a ediții a revenit Taiwanului, după ce în 2015 țara gazdă a fost Finlanda. Țara gazdă a următoarei ediții, în 2019, va fi Italia, transmite Gazeta Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Îndemn al IPS Iosif pentru perioada de post la Paris: Faceţi Paraclisul Maicii Domnului în fiecare zi şi pomeniţi pe cei apropiaţi ai dumneavoastră

Email Imprimare PDF

26_indemn_ips_iosif
Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale a slujit în ziua Schimbării la Faţă a Domnului la Catedrala din Paris. În cuvântul adresat cu acest prilej, IPS Părinte Iosif le-a vorbit celor prezenţi despre evenimentul mântuitor petrecut pe muntele Tabor, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Securitatea Sârbă îi răspunde lui Teodor Meleșcanu încercând să mai dezinformeze odată în problema românilor/vlahilor din Timoc și punând sub semnul întrebării aderarea Serbiei la UE

Email Imprimare PDF

27_meho_omerovic_melescanu
După ce Ministrul de externe al României, Teodor Meleșcanu atrage atenția Serbiei că dacă vrea să adere la UE trebuie să respecte drepturile minorității românești pe tot teritoriul Serbiei, adică și în Timoc, Președintele Comitetului pentru drepturile minoritare și al minorităților al Parlamentului Serbiei, bosniacul Meho Omerovic, îi răspunde. Evident cu argumentele aberante și cu minciunile utilizate de propaganda sârbă, ca de obicei, încercând, în pofida evidențelor, să inventeze un nou popor, cel valah, care nu are de-a face cu poporul român, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Dan Dungaciu: “Bila rusească a scăpat din mână”

Email Imprimare PDF

27_dodon_putin_bila_ruseasca
Episodul Rogozin derulat zilele trecute este o veritabilă ruptură de nivel. Ceva se poate schimba radical de aici înainte pe frontul estic. Şi nu pentru că emisarul rus nu a a juns la Chişinău, oprit de către România, nici măcar pentru că Rogozin a fost declarat ulterior persona non grata, se arată într-o analiză realizată de Dan Dungaciu pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: “Un joc cu bile (biliard?) sau o partidă de șah?”

Email Imprimare PDF

13_nicolae_negru
Un cititor/o cititoare îmi reproșează, comentând pe ziarulnational.md, că scriind despre cazul lui Rogozin nu am explicat că „anume acum când Rogozin a numit direct cine l-a întors înapoi, a devenit non grata". Persoana respectivă nu pare să aibă dubii că acesta e adevărul: Rogozin a plătit pentru că a arătat cu degetul spre Plahotniuc, iar celelalte puncte de vedere nu sunt decât o abatere de la axa „echidistanței și a principialității", o „susținere tiptilă a guvernanților", scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dodon ar putea ajunge la PUȘCĂRIE! Dodon a fost acționat în JUDECATĂ de Anatol Șelaru: „Vizează subminarea sistemului de apărare națională a Republicii Moldova”

Email Imprimare PDF

27_salaru
Președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, a anunțat că îl acționează pe Igor Dodon, în judecată pentru „acțiuni care vizează subminarea sistemului de apărare națională a Republicii Moldova!", transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rogozin: “Americanii vor pregăti la Bulboaca diversioniști pentru un război cu Transnistria”

Email Imprimare PDF

27_rogozin_porc_face
Declarat recent persoană in dezirabilă în Republica Moldova, vicepremierul rus Dmitri Rogozin încearcă să strecoare ideea că SUA ar intenționa să pregătească diversioniști și trupe cu destinație specială, în eventualitatea unui nou conflict militar în regiunea transnistreană, teritoriu al R. Moldova, ocupat ilegal de armata rusă. El face această concluzie în pornind de la o știre difuzată de „Russia Today" care susține că Forțele Navale americane ar fi anunțat o licitație pentru construcția unor obiective de infrastructură pe poligonul de la Bulboaca, scrie www.radiochisinau.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Băsescu despre Rogozin: „Un LAȘ. A procedat ca un descreierat din Statul Islamic”

Email Imprimare PDF

27_rogozin_debilul
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, l-a criticat dur pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, pe care l-a calificat drept „un politician laș", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Presa rusă: Lui Rogozin i-a venit timpul. De ce Rusia trebuie să-şi schimbe reprezentantul special pentru Transnistria

Email Imprimare PDF

27_rogozin_d
Orice politician, precum oricare alt produs, are un termen de valabilitate. Politicianul are dreptul moral de a deține funcții înalte doar atâta timp, cât activitățile sale în această postură aduce beneficii concrete pentru țară. Odată ce această resursă este epuizată, fiecare politician patriot ar trebui să se gândească la schimbarea domeniului de activitate, scrie www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teodor Meleșcanu spune că vizele pentru români în SUA vor fi ridicate în unu-doi ani

Email Imprimare PDF

27_melescanu
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, susține că vizele pentru români în Statele Unite vor fi ridicate în unul doi ani, în acest sens existând un grup de lucru al MAE pentru punerea în aplicare a unei Declarații comune a SUA și UE privind programul de implementare a ridicării vizelor, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Aglomerație mare în vămi. Ce recomandă Poliția de Frontieră

Email Imprimare PDF

27_nadlac_romania
A început "transhumanța" românilor. Cei care lucrează în străinătate vin acasă în august și aglomerează punctele de trecere a frontierei de vest, scrie www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Campanie umanitară în Viena

Email Imprimare PDF

27_asociatia_mihai_eminescu_viena
Asociația „Mihai Eminescu", din Viena coordonează o campanie cu profil umanitar, de strângere a unor donații (îmbrăcăminte, jucării, cărți, rechizite, dulciuri) pentru două orfelinate din România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cineaşti români la Festivalul de Film de la Sarajevo

Email Imprimare PDF

27_sarajevo_film_festival
Festivalul de Film de la Sarajevo, aflat la cea de-a 23-a ediţie, se desfăşoară în perioada 11-18 august. Pentru al treilea an consecutiv, Institutul Cultural Român de la Viena este partenerul acestui eveniment, sprijinind prezenţele româneşti la festival, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Klaus Iohannis: “Nu este mai mare onoare decât aceea de a păstra memoria eroilor”

Email Imprimare PDF

28_iohannis
Președintele Klaus Iohannis a afirmat, duminică seară, pe 6 august în discursul său de la Ceremonia comemorativă a Centenarului bătăliei de la Mărășești, că nu este onoare mai mare decât aceea de a păstra memoria eroilor și i-a îndemnat pe militarii români să fie demni de înaintașii lor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Călin Popescu-Tăriceanu: “Mărășești rămâne veșnic în conștiința națională ca simbol al determinării poporului român”

Email Imprimare PDF

28_tariceanu
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat duminică seară că bătălia de la Mărășești va rămâne în istorie drept "un exemplu înălțător", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De ce urăște Jandarmeria Română Unirea? Sute de tineri unioniști interziși la Centenarul bătăliei de la Mărășești pentru că aveau steguri tricolore și bannere despre Unire

Email Imprimare PDF

28_jandarmeria_rusine
Sute de unioniști din România și Republica Moldova au dorit să marcheze Centenarul celei mai importante acțiuni militare românești din timpul Primului Război Mondial, bătălia de la Mărășești, la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, duminică, ora 18:00, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teodor Meleșcanu averizează Serbia: România așteaptă progrese vizibile în respectarea drepturilor minorității române din Serbia

Email Imprimare PDF

28_serbia_minoritatile_romane
Ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că pentru București, o „problemă sensibilă" o reprezintă situația minorității române din întreaga Serbie. Meleșcanu a declarat că așteaptă un progres vizibil în această problemă și a subliniat că apreciază rolul pe care Serbia îl joacă în stabilitatea regiunii Balcanilor de Vest, scrie http://www.rador.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lecția dată de Serbia României! Vor învăța ceva autoritățile Române?

Email Imprimare PDF

28_aleksandar_vucic
Serbia dă o lecție autorităților statului român în ceea ce privește interesul statului sârb pentru comunitățile istorice din afara Serbiei, transmite corespondentul Romanian Global News din Voivodina.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 2

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.