Banner

Centrul de Cercetare Pew din Statele Unite: Românii, cei mai credincioşi din Europa

Email Imprimare PDF

01_icoana_isusRomânia este cea mai religioasă ţară din Europa, 64% din populaţie afirmându-şi credinţa absolută în Dumnezeu, conform unui studiu realizat în 34 de ţări de către Centrul de Cercetare Pew din Statele Unite, transmite www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacția Academiei Române la testele PISA: Școala nu trebuie redusă la o instituție de prestări de servicii care livrează ocupanți de locuri de muncă robotizați, limitați

Email Imprimare PDF

01_reactia_academiei_romane_la_testele_pisaAcademia Română propune o modificare de substanță a Legii Educației Naționale, care să devină „stabilă și să cuprindă mai mult principii decât date concrete", dar până atunci cel mai for de cercetare al României propune o serie de măsuri concrete „care să stabilizeze școala românească și să-i confere perspective bune de dezvoltare, fără a ceda în fața unor presiuni conjuncturale, derivate dintr-o percepție pripită asupra schimbărilor din societatea contemporană și lipsită de o analiză profundă și riguroasă", informează un comunicat publicat pe siteul instituției.

Citeşte mai mult...
 

Scrisoare deschisă a asociațiilor românești din regiunea Odesa către conducerea Ucrainei privind situația învățământului în limba română din țara vecină! Poate aude și ambasadorul Ucrainei la București!

Email Imprimare PDF

01_limba_noastra_cea_romana_2Reprezentanții mediului asociativ românesc din sudul Basarabiei solicită într-o scrisoare deschisă Președintelui, Premierului și ministrului ucrainean de Externe să nu permită trecerea școlilor cu predare „în limba moldovenească" din anul 2020 la procesul de învățământ în limba ucraineană.

Citeşte mai mult...
 

Vladimir Socor, despre reglementarea conflictului de pe Nistru: Mecanismul „5+2” are rolul de a bloca eventuale decizii impuse de Rusia

Email Imprimare PDF

01_vladimir_socorAnalistul politic Vladimir Socor consideră că mecanismul „5+2", care este implementat în procesul de reglementare transnistreană din 2005, este complet ineficient. În realitate, acesta are rolul de a bloca eventuale decizii impuse de către Rusia Republicii Moldova, scrie Adevarul, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În ultimii patru ani, mai mult de 4% din populaţia României a părăsit ţara

Email Imprimare PDF

01_populatia_ro_paraseste_taraMai mult de 4% din populaţia României a părăsit teritoriul ţării în ultimii patru ani, a declarat, joi, vicepreşedintele Centrului Român pentru Integrare, Ioan Puhace, care a arătat că trebuie găsite soluţii pentru "a pune ceva în loc".

Citeşte mai mult...
 

„România: oameni, natură, istorie” – program semestrial pentru cursanții Lectoratului de limbă română din cadrul Universității Naționale din Cernăuți

Email Imprimare PDF

01_romania_oameni_natura_istorieÎn cadrul Universității Naționale "Iuri Fedkovici" din Cernăuți funcționează Lectoratul de Limbă Română al Universității „Ștefan cel Mare" din Suceava. La 3 luni de la începerea anului universitar, putem constata că mulți dintre cei peste 120 de cursanți înscriși continuă să vină cu regularitate la cursurile noastre săptămânale din cadrul Universității Naționale „Yuriy Fedkoych" din Cernăuți, transmite pentru Agenția BucPress Gina Puică, coordonator al Lectoratului de Limbă Română al Universității „Ștefan cel Mare" din Suceava care funcționează în cadrul Universității Naționale "Iuri Fedkovici" din Cernăuți.

Citeşte mai mult...
 

“Colindul Sfânt și Bun”- Festivalul de Colinde și Tradiţii Creştine de Iarnă

Email Imprimare PDF

01_triveneto_colindul_sfant_si_bunAproximativ 600 de credincioşi din Protopopiatul Triveneto I au participat duminică, 8 decembrie 2019, la a şasea ediţie a Festivalului "Colindul Sfânt şi Bun", gazdă fiind Parohia Ortodoxă Română cu hramul Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat din Feltre, transmite Preot Adrian Ene din Episcopia Italiei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord comemorează 30 de ani de la căderea comunismului, prin dialoguri de suflet cu Marcel Petrișor și Marius Vasileanu

Email Imprimare PDF

01_30_de_ani_de_la_caderea_comunismuluiEpiscopia Ortodoxă Română a Europei de Nord comemorează 30 de ani de la căderea comunismului prin două întâlniri cu Marcel Petrișor și Marius Vasileanu, organizate la Stockholm și Göteborg, Suedia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Periplul corului "Simplu" din Vorona Mare în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a luat sfârşit

Email Imprimare PDF

01_periplul_corului_simpluÎn perioada 5-12 decembrie, corul "Simplu" al Parohiei Ortodoxe Române din Vorona Mare, a efectuat, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan şi a Preasfinţitului Părinte Atanasie, un frumos periplu muzical în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, transmite Pr. dr. Maxim Morari, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru, despre summitul de la Paris: „Trebuie să avem propria strategie de rezolvare a conflictului transnistrean în interesul R. Moldova, nu să așteptăm, fataliști, ce se va întâmpla în Ucraina”

Email Imprimare PDF

01_negru_nicR. Moldova trebuie să aibă propria strategie de rezolvare a conflictului transnistrean, nu să aștepte anumite deznodăminte în Ucraina, declară editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, în contextul discuțiilor din cadrul summit-ului recent de la Paris în format Normandia, dedicat relansării procesului de pace în estul Ucrainei, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Damian: Franța și Germania federalizează Ucraina (implicit și Republica Moldova)

Email Imprimare PDF

01_g_damianÎncerc să explic ce s-a întâmplat la Paris la conferința Rusia-Ucraina-Franța Germania de ieri. Presa ucraineană bate toba victoriei, nu e clar de ce, unii experți spun că nu s-a întâmplat nimic important, alții că este un pas spre pace, majoritatea se concentrează pe prima parte a comunicatului final, scrie George Damian pe www.moldnova.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Laurențiu Mihu în Universul.net: Ce înseamnă pentru Republica Moldova și Ucraina înțelegerile făcute la Paris

Email Imprimare PDF

01_intelegerile_de_la_paris„Părțile consideră necesară încorporarea Formulei Steinmeier în legislația ucraineană, conform versiunii convenite de către N4 și Grupul Trilateral de Contact", este una dintre concluziile întâlnirii de la Paris dintre liderii Franței, Germaniei, Rusiei și Ucrainei, scrie Laurențiu Mihu în https://universul.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu: “Încep procedura de retragere a cetățeniei române pentru cei care au vandalizat monumentul de la Olănești”

Email Imprimare PDF

01_camera_deputatilor_codrAstăzi, anunț public de la tribuna Parlamentului că încep procedura prin care să retragem cetățenia română celor care au vandalizat monumentul ridicat în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial și a grănicerului Aurelian Mihăilescu. Români care și-au dat viața pentru visul României Mari, a transmis pe contul său de facebook deputatul Constantin Codreanu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Radu Mihail, vice-președinte al Comisiei pentru Politică Externă:România și instituțiile ei trebuie și pot întreprinde mai mult pentru ca românii din Ucraina să-și poată păstra moștenirea culturală și lingvistică

Email Imprimare PDF

01_senatorul_rau_mihailSenatorul USR pentru românii din afara țării, Radu Mihail, își manifestă încrederea față de recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la modificarea legii privind limba de stat a Ucrainei, dată recent publicității, și consideră că forma actuală a actului normativ nu a reuşit să asigure echilibrul între răspândirea limbii ucrainene şi garantarea drepturilor lingvistice ale minorităţilor, printre care și cea română, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prof. Patrick J. Deenen: Obiectivul principal al educației moderne este de a șterge resturile oricărei identități culturale sau istorice, care ar putea să se lipească de studenții noștri, și de a-i transforma în angajați”

Email Imprimare PDF

01_pro_patrick_j_deenenSistemul educațional urmărește să producă amnezie culturală, lipsă de curiozitate generalizată și obiective educaționale compuse din procese fără conținut și expresii preluate pe nemestecate, cum ar fi „gândirea critică", „diversitatea", „dreptate socială „ și „competență culturală", scria profesorul Patrick J. Deenen, în 2016, despre sistemul educațional occidental, pe siteul mindingthecampus, citat de www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Distincție pentru un medic român, angajat la cel mai mare spital din Londra

Email Imprimare PDF

01_roxana_hotobocMedicul Roxana Hotoboc, fostul director al Ambulanței Gorj, a primit distincția „Angajatul lunii Noiembrie 2019″, la Departamentul de Urgență din cadrul „St. Thomas' Hospital", cea mai mare unitate medicală din Londra, tramsmite www.ziarulromanesc.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Copii români din Sicilia şi Bavaria, protagonişti în emisiunea „Generaţia Următoare”

Email Imprimare PDF

01_tvr_international_rÎn fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 15.00, la „Generaţia Următoare", TVR Internaţional vă aduce poveştile unor începuturi de destin ale copiilor români care trăiesc şi se formează departe de România. Săptămâna aceasta cunoaştem alţi tineri minunaţi din Italia şi Germania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţie inedită dedicată Revoluţiei Române din decembrie 1989, găzduită de Camera Deputaţilor din Roma

Email Imprimare PDF

01_instant_replay.
O expoziţie inedită dedicată Revoluţiei Române din decembrie 1989 va fi inaugurată miercuri de Ambasada României la Roma în Complexul Vicolo Valdina din Camera Deputaţilor a Parlamentului Republicii Italiene, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Muzică veche românească cu Ansamblul Anton Pann, la Festivalul EUROPALIA România

Email Imprimare PDF

01_ansamblul_anton_pannMuzica Principelui Cantemir va fi interpretată de către Ansamblul cameral de muzică veche Anton Pann, în faţa publicului european, în cadrul Festivalului EUROPALIA România, prin intermediul unui turneu absolut special - „Cantemir Melo by Anton Pann Ensemble", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu „Alianța Kozak” sau „soluția Hogan”? Enigma contradicției dintre două versiuni cvasioficiale

Email Imprimare PDF

01_petru_bogatu_bAmbasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, face o mărturisire la care puțină lume s-ar fi așteptat. El declară că SUA și UE nu au negociat cu Rusia în vederea creării în luna iunie 2019 a unei coaliții între PSRM și blocul ACUM, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Criză în Republica Moldova. Dungaciu: Coaliție împotriva naturii. România a ieșit din joc

Email Imprimare PDF

01_dan_dungaciu_analizeAnalistul Dan Dungaciu a vorbit despre criza politică de la Chișinău. Pentru înlăturarea oligarhului Vladimir Plahotniuc, Maia Sandu și Igor Dodon s-au aliat, pro-europeana Maia Sandu conducând un guvern din care făceau parte și socialiștii. Doar că "luna de miere" a durat puțin, după ce socialiștii de la PSRM au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, moțiune care a trecut, transmite www.dcnews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La plecarea din România, Președintele Senatului îi amintește amabasadorului Serbiei la București de protejarea drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale pe care Serbia nu le respectă

Email Imprimare PDF

01_branko_brankovicPreședintele Senatului României, dl Teodor Meleșcanu, l-a primit marți, 10 decembrie a.c., pe E.S. dl Branko Branković, ambasadorul Republicii Serbia în România, în vizită de rămas-bun cu ocazia încheierii misiunii în România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Basarabia: Monumentul eroilor din Primul Război Mondial de la Rezina, ridicat în perioada interbelică și distrus de sovietici, a fost reinaugurat

Email Imprimare PDF

01_rezina_monumentul_eroilorUn monument închinat eroilor din Primul Război Mondial și grănicerilor din Compania VIII Rezina căzuți la datorie a fost inaugurat marți, 10 decembrie 2019, la Rezina. Monumentul a fost restabilit prin reconstituire la inițiativa avocatului Iulian Rusanovschi, reprezentantul Asociației Monumentum, în colaborare cu Primăria Rezina. Înalt de 7 metri, obeliscul din piatră este străjuit de un vultur cruciat și împrejmuit cu 9 piloni sculptați la Cosăuți, fiind amplasat pe locul său de altădată, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Amendă pentru arborarea tricolorului românesc pentru o tânără din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_diana_cruduDiana Crudu, tânăra din Republica Moldova care anul trecut a fost forţată să dea jos drapelul României pe care îl arborase în curtea sa, într-o suburbie a Chişinăului, a anunțat că după un an de procese și umilințe în instanțe, a fost amendată pentru arborarea tricolorului, transmite Infoprut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eurobarometru: Protecția drepturilor omului în topul valorilor europene pentru cetățeni

Email Imprimare PDF

01_eurobarometruÎn cadrul sondajului Eurobarometru publicat marți de Parlamentul European, cetățenii au fost întrebați care cred că ar trebui să fie temele politice pe agenda prioritară a Parlamentului.

Citeşte mai mult...
 

Un reper al exilului românesc din Italia Camilian Demetrescu – 95 de ani de la naștere

Email Imprimare PDF

01_camilian_demetrescuÎn data de 11 decembrie 2019, ora 18:30, Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din România, organizează evenimentul „Un reper al exilului românesc din Italia: Camilian Demetrescu – 95 de ani de la naștere" în Sala de Conferințe a Accademia di Romania in Roma, se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Washington sunt invitați la o petrecere românească

Email Imprimare PDF

01_ca_in_seara_de_craciunPe 20 decembrie începând cu ora 19:30 românii din Washington sunt invitați la o Petrecere românească "Ca în seara de Crăciun," un eveniment cu colinde și tradiții de sărbători, muzică ușoară și populară și multe alte surprize. Invitații speciali sunt bine-cunoscutul cântăreț de muzică ușoară și colinde, George Rotaru și faimosul trompetist Mirel Manea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peste 400 de tineri au participat la Congresul Nepsis Italia

Email Imprimare PDF

01_congresul_nepsis_italiaPeste 400 de tineri, reprezentanți ai Frăției Tinerilor Ortodocși Români din Episcopia Italiei, au participat în perioada 7-8 decembrie la Congresul Nepsis Italia.

Citeşte mai mult...
 

Război pe calea undelor - Proiecție de film în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989

Email Imprimare PDF

01_cold_wavesAmbasada României în Republica Italiană, în colaborare cu Ambasada României în Republica Federală Germania și cu Accademia di Romania in Roma, vă invită la proiecția de film "Război pe calea undelor", cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Citeşte mai mult...
 

Evoluțiile recente din Republica Moldova și procesul de extindere a Uniunii Europene în Balcanii de Vest pe agenda discuțiilor dintre Bogdan Aurescu și ministrul de externe al Germaniei la Bruxelles

Email Imprimare PDF

01_heico_maas_aurescuMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 9 decembrie 2019, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania Heiko Maas, în marja participării la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe de la Bruxelles, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Ucraina și educația în limba maternă

Email Imprimare PDF

01_romanii_din_ucraina_terPe teritoriul Ucrainei vecine, în vechile provincii românești Transcarpatia (Maramureșul de Nord), Bucovina de Nord și Odessa (sudul Basarabiei istorice), locuiesc aproximativ 400.000 de etnici români. Ei și strămoșii lor au trăit încă din vechime acolo, în timp ce granițele statale se schimbau în jurul lor după mersul istoriei. Cu toate acestea, și-au păstrat limba și identitatea. Acum însă riscă să le piardă dacă România nu le oferă sprijin concret, scrie Ștefana Totorcea pentru Ziarul Lumina, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comisia de la Veneția: Legea privind funcționarea limbii de stat a Ucrainei trebuie modificată

Email Imprimare PDF

01_comisia_de_la_elvetiaLegea privind limba de stat a Ucrainei, semnată de fostul președinte Petro Poroșenko, trebuie modificată, sunt de părere experții Comisiei de la Veneția. În opinia lor, actul normativ nu a reușit să asigure echilibrul între răspândirea limbii ucrainene și garantarea drepturilor lingvistice ale minorităților, scrie Ukrinform, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Politica externă echilibrată în dezechilibru

Email Imprimare PDF

01_ni_negruCâteva știri importante din ultima vreme, trecute nemeritat cu vederea:

Citeşte mai mult...
 

Fals DOVEDIT în actele prin care s-au luat de acasă copiii Cameliei Smicală: Șefa autorității care se ocupă de cazul lor riscă închisoarea, dar poliția și procuratura din Finlanda o protejează

Email Imprimare PDF

01_smicala_cazCamelia Smicală scrie pe Facebook că decizia de a i se lua copiii acum patru ani s-a luat pe baza unui FALS DOVEDIT făcut de șefa departamentului local de protecția copilului, care este pasibilă de închisoare. Aceasta nu a fost trasă la răspundere, nici nu și-a îndreptat greșeala, iar copiii au rămas în centre, scrie www.stiripentruviată.ro , preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marin Gherman // Marea Neagră – un „lac” al războiului informațional: între tehnici de atac hibrid și încercări de apărare intuitivă

Email Imprimare PDF

01_marin_gherman_cernautiDin punct de vedere geopolitic, dar mai ales informațional, Marea Neagră seamănă tot mai mult cu un „lac". În urma evoluțiilor tehnologice, a proceselor de informatizare și globalizare, statele din zona Mării Negre și societățile respective interacționează între ele ca organisme politice și sociale cu mult mai apropiate geografic ca odinioară. Cu alte cuvinte, distanțele suvnt aceleași, însă spațiul de influență și interacțiune geopolitică este mai mic. Din acest punct de vedere, Marea Neagră continuă să existe ca noțiune geografică, însă este un „lac" din punct de vedere geopolitic, și mai ales informațional, scrie dr. Marin Gherman într-o analiză publicată pe BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Gala premiilor „Români pentru români”. Cine sunt cei 12 laureați premiați de Televiziunea Română

Email Imprimare PDF

01_gala_premiilor_tvr_moldova12 trofee au fost oferite în cadrul Galei Premiilor TVR MOLDOVA „Români pentru români". Tradiţional, la sfârşit de an, Televiziunea Română premiază performanţa, excelenţa şi dedicaţia personalităţilor care activează în beneficiul societăţi şi promovează valorile şi cultura românească în R. Moldova, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

RIDICAȚII – MĂRTURII DIN SIBERIA | Maria Gogu: La muzeul NKVD din orașul siberian Tomsk, doar basarabenii nu au o piatră comemorativă…

Email Imprimare PDF

01_marturii_din_siberia_cMaria Gogu: În parcul muzeului NKVD din orașul siberian Tomsk multe țări și-au instalat pietre comemorative... Basarabenii nu au deocamdată una...Chiar dacă acest muzeu a fost vizitat de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi..., se arată într-un reportaj al Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stefan Borcea: Operaţiunea ultrasecretă de recuperare a arhivelor Primului Război Mondial. Cine a fost ofiţerul român care şi-a folosit banii proprii în misiune

Email Imprimare PDF

01_operatiunea_ultrasecretaUn ofiţer în rezervă a fost însărcinat de Biroul de Contrainformaţii al Armatei Române să recupereze arhivele secrete ridicate de Puterile Centrale în timpul Primului Rîzboi Mondial. Faimoasa arhivă a fost predată Bibliotecii Academiei pentru a fi valorificată ştiinţific, scrie Stefan Borcea în www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Opt corale din patru ţări vor concerta la Festivalul de colinde al diasporei româneşti de la Nürnberg

Email Imprimare PDF

01_nurnberg_opt_coraleOpt corale din Italia, Franța, Austria și Germania vor concerta în Nürnberg la Festivalul de colinde al diasporei româneşti intitulat „Române, să fii bun!...".

Citeşte mai mult...
 

Carte eveniment, despre medicii români din Micherechi, Ungaria

Email Imprimare PDF

01_medicii_cu_radacini_in_micherechiiSâmbătă, 7 decembrie 2019, la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău"din Micherechi (Mehkerek), a avut loc lansarea volumului bilingv: „Medici cu rădăcini în Micherechi – Méhkeréki Gyökerű Gyógyítók". Această apariţie editorială are valoare de mărturie, fiind o emblemă a intelectualităţii din această localitate și din întreaga comunitate istorică românească din Ungaria, transmite Romanian Global News citând un comunicat primit la redacție.

Citeşte mai mult...
 

Corul "Symbol" al Patriarhiei Române a concertat în parohia "Sfântul Dimitrie cel Nou" din Roma (Roma VIII)

Email Imprimare PDF

01_corul_symbol_romaÎn perioada 30 noiembrie, 8 decembrie 2019, corul de copii şi tineret "Symbol" al Patriarhiei Române a efectuat un turneu în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. Între parohiile care s-au bucurat de prezenţa tinerilor în mijlocul lor, s-a numărat şi comunitatea "Sfântul Dimitrie cel Nou" Borghesiana – Roma VIII, păstorită de părintele Protopop Nicolae Strugaru (Lazio 3), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premiile ”Dimitrie Cantemir” 2019, acordate pentru prima dată la Istanbul

Email Imprimare PDF

01_premiile_dimitrie_cantemiTrei oameni de cultură de la Istanbul, dr.Mehtap Demir (conferenţiar în cadrul secției de Muzicologie a Conservatorului de Stat, Universitatea Istanbul, și membru fondator al Departamentului de Etno-muzicologie și Folclor), Mümin Yıldıztaş (scriitor, arhivist, cercetător şi director adjunct la Direcția județeană de Cultură și Turism Istanbul) şi Nermin Mollaoğlu (director Agenția Literară Kalem din Istanbul), vor fi recompensaţi joi, 12 decembrie, ora 19.00, cu premiile „Dimitrie Cantemir", acordate pentru prima dată anul acesta, în cadrul unui eveniment care va avea loc la sediul Institutului Cultural Român din Istanbul, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sodoma și Gomora în catedrala Sf. Ștefan din Viena. Show LGBT cu conchita wurst în altar. Cu binecuvântarea cardinalului, ca și anul trecut

Email Imprimare PDF

01_sodoma_si_gomora_in_catedrala_sf_stefan_din_vienaPentru combaterea SIDA, catedrala Sf. Ștefan din Viena și-a oferit altarul activiștilor LGBT și travestitului Conchita Wurst. Cu binecuvântarea și în aplauzele cardinalului Schönborn, transmite www.diasporaazi.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Veteranii de război: AUR pentru România

Email Imprimare PDF

01_veteranii_razboiuluiMembri și simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor au fost la Râmnicu Vâlcea pentru a repara jignirea adusă veteranilor de război de către politicienii locali. Cu fulare tricolore și cadouri de Crăciun, cu cântece patriotice, tineri din toată țara l-au felicitat pe Emil Vețeleanu, veteranul de război de 101 ani, unul dintre puținii supraviețuitori ai bătăliei de la Cotu Donului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a inaugurat Consulatul General al României la Stuttgart

Email Imprimare PDF

01_bogdan_aurescu_stuttgardMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a inaugurat vineri, 6 decembrie 2019, în cadrul unei ceremonii oficiale, Consulatul General al României la Stuttgart, Republica Federală Germania.

Citeşte mai mult...
 

România, țara cu cei mai mulți emigranți în Uniunea Europeană

Email Imprimare PDF

01_romania_tara_cu_cei_mai_multi_emigranti_din_ueNumărul românilor cu reședința în alte state ale Uniunii Europene a sărit de trei milioane. Statisticile Comisiei Europene arată că România e țara cu cea mai mare rată de emigrare din tot spațiul comunitar. În timp ce românii continuă să plece cu sutele de mii, în alte state din estul Europei, tendința s-a inversat. Cei plecați în străinătate se întorc acasă, transmite Digi24, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Budapesta va bloca în continuare aderarea Ucrainei la NATO. Motivul: Legea ucraineană a Educației

Email Imprimare PDF

01_budapesta_va_bloca_aderarea_ucrainei_la_natoBudapesta va înceta să blocheze aderarea Ucrainei la NATO doar după ce drepturile etnicilor maghiari din Transcarpatia sunt restabilite la nivelul existent înaintea adoptării legii ucrainene a educaţiei, prin care s-a redus accesul minorităţilor la învăţământ în limba maternă, a declarat miercuri, la Londra, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI şi Reuters, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Viorel Badea, la reuniuni ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei: România un exemplu în ceea ce privește tratamentul minorităților

Email Imprimare PDF

01_senatorul_viorel_badeaSenatorul Viorel Badea, membru al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat, în zilele de 3 şi 4 decembrie 2019, la Paris, la reuniunile Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate şi dezvoltare durabilă şi Comisiei pentru egalitate şi nediscriminare ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eugenia Halus, directorul singurului liceu cu predare în limba română din Rîbniţa, laureată a Premiului pentru performanţă în educaţie

Email Imprimare PDF

01_eugenia_halusTVR MOLDOVA a oferit PREMIUL PENTRU PERFORMANŢĂ ÎN EDUCATIE directorului Liceului Teoretic „Evrika", singura instituţie cu predare în limba română din oraşul Rîbniţa, regiunea separatistă transnistreană, Eugenia Halus, transmite Romanian Global News citând TVRM.

Citeşte mai mult...
 

Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler pentru scoala Junimea din Montreal

Email Imprimare PDF

01_meritul_pentru_ivatamant_grad_de_cavaler
"Prin intermediul Ambasadei Romaniei la Ottawa am fost informati ca pe data de 29 noiembrie 2019,Președinția României a emis un comunicat de presa prin care face cunoscuta decizia de confirmare a valorii scolii Junimea din Montreal", se arată într-un comunicat de presă preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Monitorul bucovinean” – un nou ziar al românilor din regiunea Cernăuți

Email Imprimare PDF

01_monitorul_bucovineanÎncepând cu data de 1 ianuarie 2020 în regiunea Cernăuți va apărea un nou ziar în limba română – „Monitorul bucovinean". Redactorul-șef Nicolae Șapcă ne-a informat despre reînregistrarea publicației „Monitorul de Hliboca" în „Monitorul bucovinean", care va fi axat pe reflectarea actualității social-politice, economice și culturale din spațiul nord-bucovinean.

Citeşte mai mult...
 

Comuna Cruzești de lângă Chișinău și municipiul Giurgiu s-au înfrățit și în acte

Email Imprimare PDF

01_comuna_cruzestiComuna Cruzești, suburbie a Chișinăului, s-a înfrățit, în această săptămână, cu municipiul Giurgiu din România. Primarii Violeta Crudu de la Cruzești și Nicolae Barbu de la Giugiu au semnat, vineri, 6 decembrie, Acordul de înfrățire și Protocolul de colaborare între cele două localități de pe ambele maluri ale Prutului, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Romanii de peste hotare pot vedea online filmul Maria, Regina Romaniei

Email Imprimare PDF

01_mar_regina_romanieiFilmul "Maria, Regina României", a cărui premieră în cinematografe a avut loc pe 8 noiembrie a.c., își continuă călătoria și dincolo de granițele României. Povestea emoționantă a unui moment istoric, ce a marcat profund destinul unei țări aflate la răscruce, redată cu empatie și rigurozitate de regizorul britanic Alexis Sweet Cahill, va pătrunde și în casele celor aflați departe de țara natală, online, pe platforma VIMEO on demand (VOD), transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noul Ministru al Sănătății nu crede în vaccinarea obligatorie: Eu nu cred în nimic din ce este restrictiv și impus

Email Imprimare PDF

01_victor_costacheMinistrul Sănătății, Victor Costache, a declarat săptămâna trecută pentru B1 TV, că nu susține vaccinarea obligatorie, deoarece nu crede în nimic din ceea ce este impus, însă are încredere în campaniile de conștientizare și în dorința părinților de a asigura ce e mai bun pentru copiii lor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Polonia a repatriat, în cel mai mare secret, 100 de tone de aur de la Londra. România: Klaus Iohannis a retrimis legea readucerii rezervelor de aur în Parlament

Email Imprimare PDF

01_polonia_a_repatriat_100_de_tone_de_aurDupă o operațiune ca-n filme, desfășurată în cel mai mare secret, în care au fost implicate avioane, elicoptere și camioane high-tech, precum și polițiști de elită, Polonia a repatriat 100 de tone de aur de la Londra, în valoare de 4 miliarde de lire sterline. Cam jumătate din rezerva totală de aur a polonezilor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Discurs impresionant al lui Trump la inaugurarea bradului de Crăciun, la Washington: “Crucea lui Iisus e amintirea puternică a sensului Crăciunului. Acum, creștinii aduc slavă că Fiul lui Dumnezeu a venit pe lume pentru a salva umanitatea”

Email Imprimare PDF

01_discursul_lui_trump_la_bradPreședintele Trump și soția sa, Melania, au aprins instalația de lumini care decorează bradul de Crăciun din Washington. Președintele american și Prima Doamnă au transmis urări de Crăciun celor prezenți la ceremonia organizată în parcul aflat între Casa Albă și Monumentul Washington, liderul de la Casa Albă rostind un scurt discurs în care a făcut o legătură între nașterea lui Hristos și crucea Sa, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bogdan Aurescu: Sprijinul financiar către R. Moldova nu va continua în parametrii preconizați. Va fi reorientat

Email Imprimare PDF

01_aurescu_b_mMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut joi, 5 decembrie 2019, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, în marja reuniunii Consiliului Ministerial al OSCE de la Bratislava, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Știripesurse.ro: Cum de a rămas Biserica singură - OPINIE

Email Imprimare PDF

01_patriarhul_daniel_zRomânia. Final de 2019. Au trecut alegerile prezidențiale. A trecut Ziua Națională. Românii și-au arătat patriotismul. Și la urne, și în stradă, la manifestările organizate de diverse instituții, de la Administrația Prezidențială, la cea mai mică primărie din țară, de 1 Decembrie, scrie Cristi Șelaru pe www.stiripesurse.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Clopotul Unirii în Parlamentul Republicii Moldova: Octavian Țîcu o îndeamnă pe Greceanîi să contribuie la Unirea cu România

Email Imprimare PDF

01_clopotul_unirii_ticuDeputatul neafiliat Octavian Țîcu a venit la ședința Parlamentului de astăzi cu un clopot al Unirii, primit cadou pe 1 decembrie de la elevii dintr-un liceu din Capitală. Acesta a îndemnat deputații și pe președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, să contribuie la aprepierea R. Moldova de România, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România a fost omagiată în Congresul SUA cu ocazia Zilei Naţionale

Email Imprimare PDF

01_congresul_suaCongresmanul republican Michael Turner, co-preşedinte al Grupului de prietenie pentru România din legislativul american şi co-preşedinte al Subcomitetului pentru forţe strategice din cadrul Comisiei pentru forţele armate a Camerei Reprezentanţilor, a susţinut la 3 decembrie în faţa Congresului SUA o declaraţie dedicată Zilei Naţionale a României, informează miercuri într-un comunicat Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Citeşte mai mult...
 

Interviu Radio Europa Liberă cu Silviu Predoiu: „...s-a putut înțelege că România s-a aflat în parteneriat cu Rusia în ceea ce privește R.Moldova, eu nu am înțeles altceva”

Email Imprimare PDF

01_silviu_predoiuFostul șef al Serviciului de Informații Externe discută într-un interviu acordat Europei Libere despre evoluția serviciilor secrete după 1989, cum influențează ele viața politică și dacă există „acoperiți" în presa românească. Un subiect aparte este modul în care s-a raportat politicul din România la evoluția situației din R. Moldova. În ultima perioadă Iar aici acuzațiile sunt grave, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De ce nu se ia cetățenia română trădătorilor de la Chișinău?! Homo Moldovanus – român împotriva propriei limbi!

Email Imprimare PDF

01_adrian_lebedinschi_tradatorulDeputatul socialist Andrian Lebedinschi, în ciuda faptului că este cetățean român cu domiciliul peste Prut, a refuzat să voteze în cadrul ședinței Comisiei Parlamentare Educație, Cercetare, Cultură, Mass-Media, Tineret și Sport, pentru înlocuirea sintagmei „limba moldovenească" cu cea de limba română într-un șir de acte normative, conform unui proiect de lege inițiat de către deputații Iurie Reniță, Lilian Carp, Octavian Țîcu și regretatul Serghei Cataranciuc, scrie pe pagina sa de Facebook deputatul neafiliat Octavian Țîcu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A fost găsit un cuib de spioni ruși: Baza era în Alpii Francezi, au acționat și în Moldova

Email Imprimare PDF

01_cuib_de_spioni_rusi_frantaCincisprezece spioni ruşi au folosit Alpii francezi ca bază pentru operaţiuni în toată Europa, dezvăluie ziarul Le Monde în ediţia sa de joi, 5 decembrie, evocând o operaţiune de urmărire derulată de serviciile de contraspionaj franceze, elveţiene şi britanice, relatează AFP, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

UNIREA-ODIP: presa afiliată lui Dodon manipulează și dezinformează legat de Cimitirul Eroilor din Chișinău

Email Imprimare PDF

01_cim_eroilor_chiCimitirul Eroilor din Chișinău, unde își au locul de veci peste 1640 de ostași de 18 naționalități, a devenit motiv de manipulare și dezinformare pentru presa afiliată lui Igor Dodon, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Naistul Nicolae Voiculeţ va susţine un concert de doine şi colinde la Teatrul "Satiricus. I.L. Caragiale"

Email Imprimare PDF

01_nicolae_voiculet_concert_de_colindeCunoscutul naist Nicolae Voiculeț va susţine, pe 17 decembrie, de la ora 18.30, un concert de doine şi colinde în Sala Mare a Teatrului Național "Satiricus. I. L. Caragiale" din Chișinău, transmite un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Povestea artistului de origine română Daniel Spoerri, prezentată într-un documentar la Viena

Email Imprimare PDF

01_this_movie_is_a_giftFilmul „Dieser Film ist ein Geschenk / Acest film este un cadou", care prezintă povestea artistului de origine română Daniel Spoerri, forțat să părăsească România după pogromul de la Iași din 1941 în care i-a fost ucis tatăl, va avea premiera austriacă vineri, 6 decembrie 2019, la cinematograful Stadkino im Künstlerhaus din Viena, se arată într-un comunicat de presă preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Artistul din mine”, spectacol de hair-style la Roma

Email Imprimare PDF

01_artistul_din_mine"Artistul din mine" astfel se intitulează spectacolul organizat duminica, 8 decembrie 2019, de la ora 18.00 la Tenuta Nibea din Roma, spectacol in cadrul căruia nouă echipe de profesioniști români nu se aflâ în competiție, ci dincontra sunt prietene, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CARTEA VERDE A ROMÂNULUI DE PRETUTINDENI. Etnicii români din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Macedonia sau Albania ar putea veni să muncească în România

Email Imprimare PDF

01_cartea_verde_a_romanului_de_pretutindeniO veste bună pentru etnicii români din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Macedonia, Albania etc. care nu au cetățenie română. Un proiect de lege care îi vizează în mod direct și care le va oferi acces facilitat pe piața forței de muncă, precum și condiții simplificate de dobândire a cetățeniei române în baza criteriului cultural-lingvistic, a fost adoptat tacit de Senat și urmează să fie dezbătut și votat în Camera Deputaților în calitate de cameră decizională, transmite Romanian Global News, citând pe Deputatul Constantin Codreanu.

Citeşte mai mult...
 

George Damian // Ce este Republica Moldova?

Email Imprimare PDF

01_george_damianToți cei care vorbesc despre Republica Moldova ar trebui să înțeleagă o afirmație simplă: distanța dintre Chișinău și primul soldat rus înarmat este de circa 50 km și nu există nici un obstacol pe drum, scrie George Damian pe www.moldnova.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu: Maia Sandu putea să evite situația actuală, dacă punea mai presus interesele naționale

Email Imprimare PDF

01_basescu_sanduMaia Sandu ar fi putut să evite situația nefastă în care s-a pomenit dacă punea mai presus interesele naționale ale Republicii Moldova decât propria imagine. A declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Jurnal Tv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Criza forței de muncă în România / Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al Înteprinderilor Private Mici și Mijlocii din România: "Trebuie să aducem muncitori din Republica Moldova, Ucraina sau Serbia"

Email Imprimare PDF

01_florin_jianu_criza_fortei_de_muncaÎn condițiile în care România se confruntă cu un deficit al forței de muncă, Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al Înteprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, a arătat că pentru România o soluție ar fi aducerea de muncitori din țările vecine, transmite B1, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

FBI: Toate aplicațiile mobile rusești reprezintă „risc de contrainformații”

Email Imprimare PDF

01_aplicatiile_mobile_rusesti_spioneazaBiroul Federal de Investigații al SUA (FBI) consideră că toate aplicațiile mobile rusești reprezintă „risc de contrainformații", reiese din răspunsul serviciului special remis la cererea liderului democraților din Senatul SUA, Chuck Schumer, relatează Bloomberg, citat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiectul TVR Internaţional „Generaţia Următoare” ajunge în Italia şi Germania

Email Imprimare PDF

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 15.00, la „Generaţia Următoare", TVR Internaţional vă aduce poveştile unor începuturi de destin ale copiilor români care trăiesc şi se formează departe de România. De data aceasta, ajungem în Italia şi Germania. Mai precis, în 7 decembrie la Palermo, iar în 8 decembrie la München, transmite TVRI, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Două basarabence au câștigat titlurile de Miss România 2019 și ViceMiss România 2019

Email Imprimare PDF

01_katerina_emelianovO tânără din Chișinău a obținut titlul de „Miss România 2019" la un concurs de frumusețe din România. Este vorba despre Katerina Emelianov, în vârstă de 19 ani. Pe Facebook au fost postate mai multe fotografii de la eveniment, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Centenarul Filmului Românesc depășește o sută de evenimente: după Ardeal, mergem la Cernăuți

Email Imprimare PDF

01_centenarul_filmului_romanescProiectul Centenarul Filmului Românesc a realizat episodul cu numărul #100, iar prin aceasta, a ajuns la finalul proiectului, așa cum și-au propus organizatorii în februarie 2018, când au lansat proiectul la Iași.

Citeşte mai mult...
 

Dramaturgi consacrați și debutanți din regiunea Cernăuți, invitați să participe la Concursul Naţional de Dramaturgie din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_unitemUniunea Teatrală din Moldova (UNITEM) organizează Concursul Naţional de Dramaturgie ce se va desfăşura în perioada: 23 septembrie 2019 – 24 ianuarie 2020. Obiectivul este dezvoltarea procesului teatral în Republica Moldova, descoperirea noilor piese dramatice ale autorilor autohtoni, promovarea dramaturgiei contemporane. Sunt invitați și dramaturgi din regiunea Cernăuți, potrivit Agenției BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă premieră la EUROPALIA ROMÂNIA: Maria Balabaş și Alexander Arpeggio reeditează muzica electronică a anilor ‘80

Email Imprimare PDF

01_maria_balabas_alexander_arpeggioMaria Balabaş şi Alexander Arpeggio, întâlnirea dintre o cântăreaţă eclectică română și un producător berlinez, va avea loc pe 5 și 6 decembrie, la Arkaoda din Berlin, respectiv la Centrul Cultural Brass din Bruxelles, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Finanțare UE pentru propagandă homosexuală în liceele din România

Email Imprimare PDF

01_choiceAsociația ACCEPT implementează un proiect finanțat de UE și destinat liceelor din România, în cadrul căruia elevii trebuie să răspundă unui chestionar privind identitatea și experiența lor (homo)sexuală în cadrul școlii.

Citeşte mai mult...
 

Memorialul durerii // 21 de fotograme care au intrat în istorie

Email Imprimare PDF

01_la_memoria_del_doloreJoi, 5 decembrie 2019, la ora 19, pentru a celebra 30 de ani de la căderea regimului comunist în România, Accademia di Romania in Roma invită publicul din Roma la un eveniment de neratat, care va avea ca protagonist un producător și regizor român de prestigiu:Lucia Hossu-Longin, autoare a serialului„Memorialul Durerii – O istorie care nu se învață la școală", care a făcut epocă și a marcat generații de telespectatori români. Cu această ocazie va fi prezentat documentarul„21 de fotograme care au intrat în istorie", film care aduce mărturie prin autentice imagini de epocă asupra revoltei din decembrie 1989 la Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Macarie cheamă la rugăciune pentru situația gravă a familiei Smicală

Email Imprimare PDF

01_macarie_copii_smicalaEpiscopul Macarie al Europei de Nord a lansat un nou apel la rugăciune pentru situația gravă în care se află medicul român Camelia Smicală și cei doi copii ai ei aflați în custodia statului finlandez, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiectul PMP pentru reprezentarea românilor din Diaspora în Parlament a fost adoptat tacit de Senat

Email Imprimare PDF

01_diaspora_voteazaSenatul a adoptat tacit propunerea legislativă prin care un grup de parlamentari PMP a propus noi reguli pentru reprezentarea românilor din diaspora în Parlament: "În configurarea actuală, Parlamentul nu este reprezentativ pentru diaspora", se arată în expunerea de motive a legii, transmite Agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: Cum i-a căzut lui Dodon masca pe care se căznea să și-o pună în ultimul timp

Email Imprimare PDF

01_petru_bogatu_zToată lumea se arăta surprinsă de la un timp încoace de pretinsa schimbare la față a lui Igor Dodon. Ei bine, asta nu a durat mult, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maia Sandu s-a întâlnit cu deputații români la București: “Ne-au încurajat să continuăm lupta

Email Imprimare PDF

01_maia_sandu_dep_ro_bucurestiFostul premier, Maia Sandu, împreună cu alți colegi din PAS, a avut o întrevedere cu un grup de deputați români, membri ai Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova și ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Actorul Dorian Boguță: „Sunt din Chișinău, de pe teritoriu românesc. Mama îmi spunea – Nu uita că ești român”

Email Imprimare PDF

01_dorian_bogutaActorul de la București, Dorian Boguță, a vorbit recent despre ce a înseamnat să fii român la Chișinău în perioada URSS. Actorul a povestit despre copilăria sa și spiritul românesc în care a fost crescut.

Citeşte mai mult...
 

Spectacolul „Povestea miezului de iarnă”, prezentat în școlile din Voivodina

Email Imprimare PDF

01_povestea_miezul_de_iarnaProiectul „Caravana teatrului românesc pentru copiii din Voivodina, Serbia", organizat de Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Direcției Generale Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice, va avea loc pe 5 și 6 decembrie 2019, cu ocazia Zilei Naționale a României, se arată într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Volumul „101 Basme Românești”, punte între București și Chișinău

Email Imprimare PDF

01_101_basme_romanesti_pVolumul „101 Basme Românești" scris de copii cu vârsta între 6 -14 ani, tipărit sub egida Editurii Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, a fost lansat, prima dată, joi, 28 noiembrie, la București, în Sala Mică a Palatului Național al Copiilor și ulterior la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" din Chişinău, sâmbătă, 30 noiembrie 2019, în prezența unui public numeros și entuziast, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prof. Petrisor Peiu: 101 ani de Romania, mai mult decat 1000 de ani de regate si imperii

Email Imprimare PDF

01_petrisor_peiu"Iar a tacea si lasii stiu!

Toti mortii tac! Dar cine-i viu

Sa rada! Bunii rad si cad!"

(George Cosbuc - Decebal catre popor)

De 101 ani, romanii sunt otraviti zi de zi cu o mare minciuna istorica, aceea ca in Transilvania si Banat, traiau in mare prosperitate in imperiul habsburgic sau in regatul maghiar, iar unirea cu Romania a dus la decaderea celor doua provincii, scrie Petrișor Peiu pe www.ziare.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Ignatie: “E un non-sens să îți afirmi țanțoș dragostea de țară, atâta vreme cât îi sabotezi credința și tradițiile, atâta vreme cât faptele și vorbele tale sunt germenii dezbinării și urii, câtă vreme ești ipocrit și ahtiat după putere”

Email Imprimare PDF

01_episcopul_ignatieEpiscopul Hușilor, Ignatie, critică discursurile transmise de politicieni cu ocazia Zilei Naționale a României, pe care le consideră „o retorică goală", transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Ce trebuie să știe Dodon, înainte de a-l invita pe Iohannis la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_negru_radioSe discută aprins, după recepția dată de Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, cu ocazia Zilei Naționale a României, despre „frăția" pe care a descoperit-o brusc Dodon în relațiile cu românii de peste Prut și ce stă în spatele acestei incredibile „schimbări la față", cum de a fost posibilă participarea sa la celebrarea Marii Uniri (acesta e sensul sărbătorii), pentru prima dată în cei trei ani de aflare în funcția de președinte, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României în Rep. Moldova Daniel Ioniță: Ne unește limba, istoria, obiceiurile și felul nostru de a fi

Email Imprimare PDF

01_ionita_radio_chisinau
Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, susține că ceea ce separă încă cele două state este Prutul, însă ceea ce unește este limba, istoria, obiceiurile și felul de a fi.„Ne unește, cred eu, dorința noastră ca împreună să contribuim la o viață mai bună pentru toți cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului. Ne unește, sper eu într-o proporție majoritară, dorința noastră comună de a ține Republica Moldova orientată pe calea sa europeană și ne unește dorința de a realiza în acest sens o serie de proiecte cu un pronunțat caracter pragmatic în folosul tuturor cetățenilor", a declarat ambasadorul într-un interviu video, acordat Agenției de Presă IPN, citat de Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Față în față cu Rareș Bogdan, Traian Băsescu a făcut, în direct, anunțul zilei: Este doar o chestiune de timp

Email Imprimare PDF

01_basescu_tDe Ziua Națională a României, fostul președinte Traian Băsescu face un anunț exploziv, scrie www.bugetul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scriitorul basarabean Vlad Pohilă: “Sunt un adept al Unirii. Unirea este o constantă, ceva permanent și va fi mereu. Eu cred în Unire și în victoria ei definitivă”

Email Imprimare PDF

01_vlad_pohilaRomânii uniți într-o țară au căpătat o mulțime de drepturi la care nici nu puteau să viseze – printre care dreptul la vot, sau dreptul la deplasare. Unirea de la 1918 și aflarea în componența României Mari a adus pentru locutorii din Basarabia, mai multe beneficii. În noua provincie românească s-a dezvoltat infrastructura, s-au construit spitale, șosele, căi ferate, școli, cămine culturale. Reforma agrară a dat pământ țăranilor să-și facă un rost și o avere, se arată într-un reportaj marcaRadio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reanimarea „limbii moldoveneşti” şi a „moldovenismului” în Ucraina: imperativ etnic sau comandă politică?

Email Imprimare PDF

01_moldovenismul_ucrainaÎn contextul dezbaterilor recente din cadrul conferinței științifice internaționale "Minorități naționale inventate. Moldovenismul: politici, cauze, efecte", petrecute sâmbăta trecută la Centrul Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, considerăm că este foarte necesar și oportun de a alinia la comunicările oferite de către participanți și un articol cu dată mai anterioară, de altfel destul de mediatizat pe atunci, dar păstrând până astăzi o considerabilă doză de ... prospețime (actualitate), pentru ca să completeze subiectele în discuție, ba chiar să aducă, sperăm, și alte unghiuri de vedere asupra temei în cauză. (Autorul), scrie Ștefan BROASCĂ, pentru Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preoți români din Basarabia, Bucovina de Nord și Valea Timocului, de Ziua Națională la Cluj

Email Imprimare PDF

01_preoti_ziua_nationala_clujParohia Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din cartierul clujean Mănăștur a organizat, de 1 Decembrie, întalnirea intitulată „Ca toți sã fie una" (In. 17,22). La invitația preotului paroh, pr. Dan Cismaș, s-au adunat lângã același potir preoți ortodocși români din Basarabia, Bucovina de Nord și Valea Timocului, scrie https://radiorenasterea.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zeci de mii de români nu vor avea dreptul de a rămâne în Regatul Unit după Brexit

Email Imprimare PDF

01_brexit_romanii_ramanDin cele peste 280.000 de aplicații ale românilor din Regatul Unit pentru rămânerea în această țară după Brexit, doar 39% au primit permis de ședere permanent (settled status), cel mai mic procent dintre țările Uniunii Europene, transmite www.ziarulromanesc.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concertul de colinde și cântece tradiționale de la Basilica Santa Cecilia din Roma cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei și al Zilei Naționale a României

Email Imprimare PDF

01_basilica_santa_cecilia_concert_colindeCu ajutorul Domnului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și în prezența Preasfințitului Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, sâmbătă, 30 noiembrie 2019, la Basilica „Santa Cecilia" din Roma, a avut loc Concertul de colinde și cântece tradiționale românești, organizat de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, în colaborare cu Mănăstirea benedictină „Santa Cecilia" din Roma. Evenimentul artistic a fost prilejuit atât de prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României și al Episcopiei noastre, cât și de Ziua Națională a țării noastre, transmite Episcopia Italiei pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concertul de colinde „Colindul Sfânt și Bun” de Ziua Națională la Protopopiatul Toscana

Email Imprimare PDF

01_toscana_concert_de_colindeCu ocazia Zilei Naționale, 1 decembrie 2019, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ioan Gură de Aur" din Carrara a fost gazda celei de-a șasea ediții a concertului de colinde „Colind Sfânt și Bun" la care au participat corurile celor opt parohii ale protopopiatului Toscana 2: Viareggio, Siena, Lucca, Massa, Livorno, Grosseto, Pisa și Carrara, transmite Elena Simona Popescu, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marș unionist la Chișinău de Ziua Unirii!

Email Imprimare PDF

01_mars_unionisrt_ziua_unirii_2019Cei 101 ani de la Marea Unire și Ziua Națională a României au fost marcate la Chișinău printr-un marș unionist. Acesta a pornit din faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi până la Clădirea Sfatului Ţării, acolo unde în 1918 Basarabia proclama reîntregirea cu România, transmite Romanian Global News, citând www.deschide.md.

Citeşte mai mult...
 

Discursul Ambasadorului Daniel Ioniță, la recepția oferită de Ziua Națională a României, la Chișinău: „O piedică în calea uitării”

Email Imprimare PDF

01_d_ionita_ambasadorul_ro_mdDiscursul integral al Ambasadorului Daniel Ioniță, ținut la recepția de Ziua Națională a României, organizată în seara zilei de 29 noiembrie curent, la Chișinău.

Citeşte mai mult...
 

Preşedintele SUA, Donald Trump, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale a României

Email Imprimare PDF

01_trump_dRomânia este un aliat nepreţuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât şi pentru Alianţa Nord-Atlantică, afirmă preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în mesajul transmis preşedintelui României, Klaus Iohannism, cu prilejul Zilei Naţionale a României, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 10