Vlad Cubreacov: 24 MAI 2018 – ZIUA REFONDĂRII MITROPOLIEI BASARABIEI

Email Imprimare PDF

14_inaltpresfintitul_mitropolit_al_basarabiei_petruZi istorică pentru Ortodoxia românească de la răsărit de Prut. Bucuria preoților și credincioșilor din Mitropolia Basarabiei este de nedescris. Ea poate fi comparată doar cu bucuria din ziua de Paște, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Doar un singur român din comunitățile istorice invitat de Klaus Iohannis la Cotroceni la întâlnirea cu 15 români de pretutindeni, aflați în funcții publice

Email Imprimare PDF

14_iohannis_grup_de_romaniPreşedintele României Klaus Iohannis a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, un grup de români care deţin funcţii publice în ţările de reşedinţă. La întâlnire a participat și deputatul Grigore Timiș, unicul român în Parlamentul de la Kiev – informează Agenția BucPress din Cernăuți, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii au devenit a doua cea mai numeroasă comunitate non-britanică din Regatul Unit

Email Imprimare PDF

14_ro_ukNumărul românilor care locuiesc în Marea Britanie a ajuns anul trecut la 411.000, în creştere cu 25% faţă cu anul precedent, românii devenind astfel a doua cea mai numeroasă comunitate non-britanică din Regatul Unit, potrivit datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică, relatează BBC, citat de www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu a avut o întâlnire la Casa Albă cu John Bolton, consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui SUA

Email Imprimare PDF

14_john_bolton_bogdan_aurescuBogdan Aurescu, consilier prezidenţial pentru Politică Externă în cadrul Administrației Prezidențiale, a avut, joi, o întrevedere la Casa Albă cu John Bolton, consilier pentru Securitate Naţională al preşedintelui SUA, cei doi discutând despre aspecte ale Parteneriatului Strategic dintre SUA și România și în special despre cooperarea în sfera securităţii şi apărării, transmite Romanian Global News citând un comunicat al Ambasadei României la Washington.

Citeşte mai mult...
 

Maestrul Eugen Doga în concert dedicat Marii Uniri la Viena. Românii de pe cele două maluri ale Prutului din capitala Austriei așteptați la concert

Email Imprimare PDF

14_concert_festiv_eugen_dogaAsociatia „Mihai Eminescu" din Viena, cu susținerea Institutului Cultural Român, organizează un concert festiv dedicat Centenarului Marii Uniri care va avea loc la Viena, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiectul “Descoperă și Cunoaște România” continuă. 50 de români din Ucraina în vizită în Țara mamă

Email Imprimare PDF

14_descopera_si_cunoaste_romania50 de români din zonele Cernăuţi şi Maramureșul Istoric vor participa în perioada 25-27 mai 2018 la cea de a treia etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România", derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni cu prilejul Anului Centenar și dedicat românilor din comunitățile istorice, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul Culturii Românilor de Pretutindeni continuă. Sâmbătă Ansamblul „Dor Basarabean” din Sudul Basarabiei în spectacol la Clubul Ţăranului

Email Imprimare PDF

14_festivalul_culturii_ro_de_prePe 23 mai, s-a deschis la Bucureşti Festivalul Culturii Românilor de Pretutindeni iniţiat de Administraţia Prezidenţială şi organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Institutul Cultural Român şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Seara literară „100 de ani de umor românesc - însemnătatea umorului în clipele de cumpănă ale istoriei României”, la Tel Aviv

Email Imprimare PDF

14_pe_prima_paginaInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română, „Gazeta Românească" și Editura Familia, vă invită la un eveniment literar de excepție, sub egida Centenarului Marii Uniri, intitulat „100 de ani de umor românesc - însemnătatea umorului în clipele de cumpănă ale istoriei României", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR BERLIN SUSȚINE PARTICIPAREA ROMÂNEASCĂ LA

Email Imprimare PDF

14_east_european_film_festivalÎntre 24 și 27 mai 2018 va avea loc cea de-a 3-a ediţie a festivalului SEEFF à Berlin - South East European Film Festival, organizat de Movie Members, în parteneriat cu Universitatea Humboldt din Berlin, cu susținerea Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Ambasadei României la Berlin și cu implicarea altor parteneri locali, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Romania Student Tour, program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României

Email Imprimare PDF

14_romania_student_tourÎn perioada 25 – 28 mai 2018, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti realizează prima etapă de teren, din acest an, a proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Organizația Unionistă ODIP trage un semnal de alarmă legat de singura școlă cu predare în limba română din raionul Taraclia, din Basarabia…

Email Imprimare PDF

15_odipPereți deteriorați și gata să se prăbușească, săli de studii pline de mucegai, mobilier distrus – este imaginea desprinsă parcă dintr-un film de groază. De fapt, este realitatea cruntă cu care se confruntă de ani buni elevii, profesorii și localnicii din raionul Taraclia. Unica școală românească din raionul cu 43 000 de locuitori, ristă să fie închisă din cauza stării dezastruoase în care a ajuns, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: A APĂRUT ȘANSA DE A-L PUNE CU BOTUL PE LABE PE KREMLINEZUL SOCIALIST IVAN CEBAN

Email Imprimare PDF

15_ivan_cebanSituația de duminică a fost o repetare a electoralelor precedente. Sondajele arătau ieșirea în turul doi a lui Ivan Ceban (ceea ce sa și întâmplat) și a doamnei primar interimar „candidat independent" Silvia Radu.

Citeşte mai mult...
 

Deputat Constantin Codreanu: „În ultimul an situația drepturilor naționale ale românilor din afara granițelor țării a regresat”

Email Imprimare PDF

15_sunt_roDeputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat în Camera Deputaților o declarație politică privind Ziua Românilor de Pretutindeni ce se va sărbători duminică, 27 mai. Acesta a subliniat necesitatea ca România să-și îndeplinească exemplar datoria față de conaționalii din comunitățile istorice din jurul granițelor și Balcani, aflate în dificultate culturală și identitară, sau față de românii din diaspora economică, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce a declarat Viktor Orban la Cluj și nu a fost tradus. „Viitorul o să fie în limba maghiară”

Email Imprimare PDF

15_viktor_orbanPremierul Ungariei, Viktor Orban, a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca la o ceremonie religioasă la Biserica Centrală Reformată cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă. Programul a continuat cu o procesiune de 1.000 de persoane, către Insitutul Teologic Reformat, unde premierul a rostit un discurs în limba maghiară care nu a fost tradus, scrie https://newsteam.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii care şi-au pierdut viaţa pe teritoriul Rusiei, în lupte sau în prizonierat, comemorați la sud de Moscova

Email Imprimare PDF

15_vasile_soare_rusia3300 de kilometri a străbătut o delegație de la Ambasada României în Federația Rusă și de la Consulatul General de la Rostov pe Don, în frunte cu ambasadorul Vasile Soare și membri ai familiei sale, pentru a aduce un omagiu militarilor români care şi-au pierdut viaţa pe teritoriul Rusiei, în lupte sau în prizonierat, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stindardul Unirii a ajuns la parohiile românești din Macerata și Pesaro

Email Imprimare PDF

15_macerata_pesaro_parohieÎn parohia românească a "Sf. Ier. Chiril al Ierusalimului", din provincia Macerata, regiunea Marche, a fost adus Stindardul Unirii de către o delegație din parohia românească Fermo, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„PRIMĂVARA UNIRII” la Montreal

Email Imprimare PDF

15_fundatia_romana_din_canadaÎn parcul istoric de pe insula Perrot, s-a desfășurat Evenimentul cultural „PRIMĂVARA UNIRII" un succes remarcabil atât prin prezența numeroasă (250 autoturisme care au adus peste 700 oameni, cât și prin calitatea programului artistic susținut de formația ARIMII, Ansamblul DATINA și tânărul și talentatul interpret Emil Cotrigășanu, scrie Buletinul informativ al Fundației Române din Canada, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Binecuvântare a noului sediu parohial al parohiei românești din Udine

Email Imprimare PDF

15_udine_parohieDuminică 20 mai , la prag de seară, Preasfințitul Părinte Episcop Atanasie de Bogdania, Arhiereul Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei , însoțit de PC Părinte Protopop Matei Avram , Decan al Protopopiatului Triveneto I si PC Părinte Florin Chereches , a vizitat proprietatea cumpărată în 27 Aprilie pe numele Sfântului Vasile cel Mare în orașul Udine, a sfințit noua casa parohială și sediul administrativ bisericesc al parohiei , a binecuvântat începutul lucrărilor de amenajare a ,,Centrului polifunctional" precum și clădirile menite a fi transformate într-o veritabilă Biserică Ortodoxă, Consemnează din cetatea Udine Preotul Paroh Iustinian Deac, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marea Unirie serbată în Protopopiatul Emilia Romagna II

Email Imprimare PDF

15_emilia_romagnaParohia Sfinții Martiri Mărturisitori Năsăudeni, din Cervia, a fost gazda Festivalului Bucuriei, ediția a X-a , Protopopiatul Emilia Romagna II. Tema Festivalului a fost Marea Unire din 1918, astfel fiecare Parohie din Protopopiat, a participat cu copiii si tinerii, prin poezie, cântec, joc, desen, pictură, fotbal, tenis de masă, la aniversarea centenarului Mari Uniri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Ziua Românilor de Pretutindeni”, sărbătorită în Roquetas de Mar, în Spania Spania

Email Imprimare PDF

15_concert_zilele_ro_pretutindeniValorile culturale și tradițiile românești vor fi promovate dincolo de granițe, în comunitatea românească din Roquetas de Mar, Spania în cadrul unui spectacol de muzică tradițională.

Citeşte mai mult...
 

Alianța familiilor din România: "DARWIN A FOST GRESIT": RECENZIE DE CARTE

Email Imprimare PDF

15_alianta_fam_din_ro"Darwin was wrong" ("Darwin a fost gresit"). Cu aceste trei (3) cuvinte incepe cartea lui A.N. Wilson, publicata anul trecut, Charles Darwin, Victorian Mythmaker("Charles Darwin, fauritor de mit"). Subtitlul cartii dezvaluie tema ei principala: Darwin a faurit un mit iar teoria evolutionista conceputa de el e si ea un mit, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Profesorul universitar Marcela Sălăgean la conferința internațională “The Promise of a New Europe: The Paris Peace Treaties of 1919-20 and the International Order in the Interwar Years”

Email Imprimare PDF

15_marcela_salageanUniversitatea Andrassy din Budapesta organizează în 23 și 24 mai conferința internațională The Promise of a New Europe: The Paris Peace Treaties of 1919-20 and the International Order in the Interwar Years, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul de Externe al României: „Decizia fundamentală a viitorului Republicii Moldova depinde de cetăţenii săi”

Email Imprimare PDF

16_melescanuDecizia fundamentală a viitorului Republicii Moldova depinde de cetăţenii acestei ţări, a declarat marţi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu prilejul unei dezbateri organizate de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, trasnsmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Suedia semnează pentru Unire

Email Imprimare PDF

16_romanii_din_suediaRomânii din Suedia strâng semnături pentru Unire. Astfel, aceștia se alătură eforturilor din Țară, din Republica Moldova și alte state în care s-au stabilit români de a colecta 1 milion de semnături pentru modificarea Constituției în vederea adăugării unui preambul privind reîntregirea națională, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eurodeputatul Răzvan Popa: Nu discriminați romanii din Austria!

Email Imprimare PDF

16_discriminatin_is_toxicRomânii aflați in Austria se confruntă cu o situație fără precedent. Guvernul austriac de dreapta promovează un act normativ potrivit căruia va diminua drastic alocațiile pentru copiii familiilor de alte naționalități care lucrează în Austria. În această situație sunt aproximativ 15.000 de familii de români, pentru care aceasta măsură discriminatorie se va aplica, se arată într-un comunicat de presă preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ștefan cel Mare și Sfânt, adus din Ilfov la Puhoi: „Visul domnitorului este să își unească neamul. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Email Imprimare PDF

16_andrei_filip_florin_cucuLocutorii comunei Moara Vlăsiei din județul Ilfov, România, au donat localității înfrățite din R. Moldova - Puhoi din raionul Ialoveni, un bust al lui Ștefan cel Mare și Sfânt, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP este alături de famillile românilor decedați în accidentul din Ungaria

Email Imprimare PDF

16_ministerul_pentru_romanii_de_pretutindeniMinisterul pentru Romanii de Pretutindeni este aproape de familiile cetățenilor români implicați în tragicul accident auto din Ungaria.

Citeşte mai mult...
 

Vrei o vacanță GRATUITĂ la munte în România? Fii voluntar în campania de colectare a semnăturilor pentru Unirea R. Moldova cu România!

Email Imprimare PDF

16_vacanta_gratuitaAnul 2018 este despre Unire! Cea mai mare campanie de colectare a semnăturilor pentru Unirea Republicii Moldova cu România invită cei mai activi voluntari pentru a participa la scrierea istoriei. „Dacă ești activ, vrei să ieși din zona ta de confort și să ai parte de o experiență de neuitat alături de o echipă minunată, atunci locul tău este în „UNIREA – ODIP", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătorirea a 70 de ani de la înființarea Comisiei de Drept Internațional a ONU

Email Imprimare PDF

16_bogdan_aurescuMisiunea Permanentă a României la ONU a găzduit luni, 21 mai 2018, un eveniment de marcare a 70 de ani de la înființarea Comisiei de Drept Internațional a ONU, cu participarea președintelui CDI, Eduardo Valencia Ospina, și a profesorului Dr. Bogdan Aurescu, reprezentantul României în cadrul CDI, transmite Marius Tatomir, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premiul Griffin Trust pentru întreaga carieră va fi acordat la Toronto, scriitoarei Ana Blandiana

Email Imprimare PDF

16_ana_blandianaLa 6 iunie, în cadrul 2018 Griffin Poetry Prize, Ana Blandiana, scriitoare, eseistă și personalitate marcantă a angajamentului civic din România va primi premiul Griffin Trust pentru întreaga carieră: The 2018 Lifetime Recognition Award, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CelebRO – o aplicaţie inedită lansată la Paris de Romanian IT în parteneriat cu ICR Paris

Email Imprimare PDF

16_celebroRomanian IT a lansat joi, 17 mai, la Ambasada României în Republica Franceză, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Paris, aplicaţia de mobil CelebRo – „o istorie de buzunar prin Parisul românilor". Aplicaţia dezvoltată de Romanian IT pune la dispozitia utilizatorilor informaţii şi trasee ale prezenţelor româneşti emblematice din capitala franceză, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pomenirea eroilor la Palmanova și la Rovigo, în Italia

Email Imprimare PDF

16_palmanova_revigoDuminică 20 mai, preoții și credincioșii din parohiile protopopiatului Triveneto 1, împreună cu Preasfințitul Arhiereu vicar Atanasie au participat la Slujba de Pomenire a Eroilor Neamului Românesc și a tuturor soldaților căzuți pe câmpurile de luptă din toate timpurile și din toate locurile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Periplul Stindardelor Unirii continuă în parohiile românești din Italia

Email Imprimare PDF

16_periplul_stindardelor_uniriiCu ajutorul Domnului, Duminica 20.05.2018 unul dintre cele 7 Stindarde ale Unirii a poposit și în Parohia românească Lugo și Bagnacavallo, purtat fiind de o delegație compusă din credincioși ai parohiei Cento, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pomenirea eroilor la Trento în Italia

Email Imprimare PDF

16_pomenirea_eroilor_de_la_trentoDuminică 20 mai 2018, am săvârșit slujba Parastasului pentru sufletele ostașilor căzuți în Primul Război Mondial și a tuturor eroilor neamului în parohia românească din Trento, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

“Piețe din Europa și poveștile lor” – o expoziție inedită la Istanbul

Email Imprimare PDF

16_piete_din_europa_si_povestile_lorÎn contextul Anului European al Patrimoniului Cultural, Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" din Istanbul împreună cu Fulya Sanat și Delegația Uniunii Europene la Ankara organizează expoziția de fotografie Piețe din Europa și poveștile lor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PUN și PL îl susțin pe Andrei Năstase în turul doi pentru câștigarea primăriei Chișinăului

Email Imprimare PDF

17_andrei_nastaseAndrei Năstase are susținerea forțelor de dreapta pentru turul II al alegerilor locale din municipiul Chișinău. Partidul Unității Naționale și Partidul Liberal îl vor susține în turul doi al alegerilor locale pe candidatul dreptei, Andrei Năstase. Anunțul a fost făcut astăzi de Anatol Șalaru și Valeriu Munteanu. Primăria nu trebui să fie condusă de socialiști, iar partidele de dreapta se vor coagula pentru alegerile din 3 iunie, scrie 10 Tv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comunitatea istorică a românilor din Ungaria în dialog cu ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, la Jula

Email Imprimare PDF

17_intotero_ungariaMinistrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, s-a aflat în dialog cu reprezentanți ai comunității românești din Ungaria, cu ocazia unei vizite derulate azi, 21 mai, la Jula, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Iluzii și deziluzii electorale

Email Imprimare PDF

31_n_negruAr trebui să-i fim recunoscători Silviei Radu. Dacă nu candida, Ion Ceban câștiga din primul tur și aveam un primar cu stea sovietică în frunte și binecuvântare de la Putin, spre dezamăgirea și rușinea tuturor care s-au despărțit de trecutul sovietic fără regrete, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Budapesta informează țările membre NATO despre cum vrea Ucraina să asimileze minoritățile naționale

Email Imprimare PDF

17_viktor_orbanNoul guvern ungar, condus de premierul Viktor Orban, a adoptat, în prima sa şedinţă, un „Memorandum pentru protecția maghiarilor din Transcarpatia", document care a fost trimis deja liderilor tuturor țărilor membre ale NATO, precum și secretarului general al Alianței, scrie Rador, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputată din R. Moldova: „De la an la an se mărește numărul cetățenilor care își doresc ReUnirea cu Țara-mamă, România, dar, cu regret, nu există voință politică nici la Chișinău, nici la București...”

Email Imprimare PDF

17_conferinta_presedintilor_de_sectiiNumărul cetățenilor din R. Moldova care își doresc reUnirea cu România este în continuă creștere, dar nu ar exista voință politică la Chișinău și București pentru a înfăptui acest ideal al românilor în Anul Centenarului a declarat deputata liberal-democrată de la Chișinău, Maria Ciobanu, în deschiderea Conferinței președinților de secții a Adunării Parlamentare a Francofoniei (AFP), Regionala Europa, găzduită de Parlamentul României, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Rusia trasează limitele reglementării transnistrene

Email Imprimare PDF

17_rusia_transnistriaÎncă nu s-au stins ecourile unor comentarii elogioase ale prietenilor noștri occidentali pe marginea „progreselor" înregistrate în reglementarea transnistreană că Moscova a căutat să le amintească cine este șeful. Nitam-nisam, Tiraspolul a anunțat că nu dorește să negocieze soluționarea politică a conflictului, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din comuna Ciudei, regiunea Cernăuți, au comemorat victimele represiunilor totalitare

Email Imprimare PDF

17_romani_ciudeiRomânii din comuna Ciudei, regiunea Cernăuți, au comemorat victimele represiunilor comuniste. La Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae" din Ciudei a fost săvârșită o slujbă de pomenire a victimelor represiunilor totalitare – informează BucPress, citat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Excepționala biodiversitate a României, celebrată la Londra ca parte a programului aniversar al Centenarului Marii Uniri

Email Imprimare PDF

17_biodiversitatea_ro„Grădina Marii Uniri", o inițiativă multidisciplinară inedită inclusă în programul Institutului Cultural Român de celebrare a Centenarului Marii Uniri conceput și derulat de ICR Londra și partenerii săi, pune în valoare bogăția și unicitatea patrimoniului natural românesc, înțeles ca o metaforă a diversității României create la sfârșitul Marelui Război, dar și ca sursă identitară și de inspirație artistică, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Balada, un secol de muzică românească”, concert de excepție pe scena Conservatorului regal din Bruxelles

Email Imprimare PDF

17_alexandru_tomescu_angela_draghicescuICR Bruxelles și Ambasada României în Regatul Belgiei aniversează CENTENARUL Marii Uniri prin recitalul Balada, un secol de muzică românească, în interpretarea violonistului Alexandru Tomescu și a pianistei Angela Drăghicescu. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor culturale și de diplomație publică dedicate acestei sărbători și are loc în prestigioasa sală de concerte a Conservatorului regal din Bruxelles, joi, 31 mai, ora 20:00, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România invitată de onoare la Târgul de carte de la Madrid. Românii din capitala spaniolă așteptați să cumpere cărți în limba română

Email Imprimare PDF

17_targul_de_carte_de_la_madridRomânia este ţară invitată de onoare la cea de-a 77-a ediție a Târgului de Carte de la Madrid, care va avea loc în perioada 25 mai-10 iunie 2018. Desfăşurat sub sloganul Historia por descubrir, historias por escribir / Descoperind și rescriind istoria, programul participării României va includepeste 100 de evenimente: prezentări de carte, conferințe, proiecții de documentare și ecranizări ale unor opere literare, concerte de jazz, expoziții de fotografie. Vineri, 25 mai 2018, va avea loc conferința inaugurală susținută de scriitorul Mircea Cărtărescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Artist Talk: Mircea Cantor la Budapesta

Email Imprimare PDF

17_cantor_budapestaAvem plăcerea să vă invităm la finisajul expoziției Double Heads Matches, o selecție de artă contemporană din patru colecții particulare din România, care va avea loc duminică, 27 mai, ora 15.00 la Új Budapest Galéria, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prin rezultatul lui Andrei Nastase a fost dejucat planul Plahotniuc-Dodon în Chișinău

Email Imprimare PDF

18_andrei_nastaseLocuitorii din Chişinău şi-au ales duminică, 20 mai, primarul general. Prezenţa la vot a fost una scăzută, doar 35,53% din numărul total de alegători exprimându-şi opţiunea electorală, adică 225.587 de cetăţeni, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul pentru Afaceri Europene de la București: România va ajuta R. Moldova să-și intensifice relațiile cu statele membre ale UE în timpul deținerii președinției Consiliului UE

Email Imprimare PDF

18_victor_negrescuMinistrul pentru Afaceri Europene de la București, Victor Negrescu, susține că România va sprijini Republica Moldova în procesul de intensificare a relațiilor cu statele membre ale Uniunii Europene în perioada premergătoare, dar și în timpul deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Remus Florescu: Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“

Email Imprimare PDF

18_corneliu_coposuFundaţia „Corneliu Coposu" a făcut public astăzi „Testamentul Seniorului" la 23 de ani de la moartea marelui om politic. Aflat în faţa „scadenţei inevitabile", Seniorul a lăsat moştenire într-un mesaj emoţionant esenţa gândirii sale politice, care a avut în centru moralitatea şi refuzul de a face compromisuri, scrie Remus Florescu pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„EUROPA 100” – proiect al TVR Cluj, care se va desfășura în comunitățile românești din Ungaria, Ucraina, Serbia și în Republica Moldova

Email Imprimare PDF

18_servus_europaTVR Cluj susține producția televeziunii publice în anul Centenar prin realizarea unui proiect de mare anvergură denumit „EUROPA 100", în esență o sumă de programe ce vor fi realizate de către TVR Cluj în comunitățile românești din jurul României și R. Moldova și difuzate pe principalele canale ale postului public de televiziune, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dezinformare: România pe locul doi după Siria în privinţa migraţiei. Analiză LARICS

Email Imprimare PDF

18_ro_siriaConform TVR, România s-ar afla pe locul al doilea, la nivel mondial, în privinţa emigraţiei, cu 10 milioane de români care trăiesc departe de ţara în care s-au născut, fiind devansată doar de Siria, ţară nimicită de conflicte militare, scrie Robert Vîrban pe http://larics.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Târnosirea Sfântului Altar și sfințirea Iconostasului în Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Roma

Email Imprimare PDF

18_parohia_din_romaSâmbătă, 19 mai 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, împreună cu Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, au târnosit Altarul și au sfințit Iconostasul parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim" din Roma – Ostia I, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participarea Secretarului de stat Lilla Debelka la „Zilele Românilor de Pretutindeni la Salonic (Săruna)

Email Imprimare PDF

18_lila_debelkaSecretarul de stat Lilla Debelka a luat parte vineri, 18 mai a.c., la deschiderea proiectului „Zilele Românilor de Pretutindeni în contextul anului Centenar al Marii Uniri" desfășurat în Grecia, la Salonic, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pomenirea eroilor la Verona

Email Imprimare PDF

18_pomenirea_eroilor_veronaCu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, preoți din Protopopiatul Triveneto II din Italia au oficiat dumincă, 20 mai, slujba Parastasului pentru sufletelor ostașilor înmormântați în Cimitirul Militar Austro-Ungar din Verona și pentru toți eroii români, căzuți în toate timpurile și locurile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stindardul Unirii la Parohia Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica-Viterbo

Email Imprimare PDF

18_stindardul_unirii_viterboDuminică 20 mai, în Parohia Ortodoxă Română "Sfântul Calinic de la Cernica" din Viterbo, o delgaţie a Parohiei "Întâmpinarea Domnului" din Civitavecchia, a adus stindardul Unirii, simbol al unităţii dintre toţi romanii din toate timpurile şi din toate locurile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

400 de copii din Harghita şi Republica Moldova au serbat Centenarului Marii Uniri împreună la Sărmaș

Email Imprimare PDF

18_copii_harghitaAproximativ 400 de copii din Harghita şi Republica Moldova au participat, duminică, în localitatea Sărmaş, la un festival folcloric românesc, intitulat ''Cântec, joc şi voie bună!'', care este parte a unui proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, iniţiat de Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni, transmite Gina Ștefan pentru www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandra Pirici prezintă proiectul „Co-Natural’’ la Kunstenfestivaldesarts

Email Imprimare PDF

18_alexandra_piriciProiectul-performance „Co-Natural'', realizat de Alexandra Pirici, va fi prezentat la Kunstenfestivaldesarts, la Bruxelles, cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles. Cele cinci reprezentații ale proiectului vor avea loc la Espace Kanal – Centre Pompidou, în perioada 21 - 26 mai. Spectacolul are o durată de 4 ore, fiecare reprezentație este compusă din două părți, spațiul destinat acestui spectacol este deschis, oferind publicului libertatea de a participa în reprize, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Academicianul Mihai Cimpoi îi îndeamnă pe chișinăuieni să-l voteze pe Constantin Codreanu

Email Imprimare PDF

19_mihai_cimpoi"Dragi chișinăuieni, noi ne dorim împreună cu Constantin Codreanu, candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău, un Chișinău bine gospodărit, cultural, în care să fie restaurat și Monumentul Marii Uniri care a fost demolat în perioada sovietică, ca simbol al unirii noastre. Un oraș cu drumuri drepte, netede... care să ne ducă pe drumul cel mare, principal, drumul spre centru, spre Țară și spre Europa. Să votăm pe cel care ne poate duce spre aceste drumuri la care noi visăm - Constantin Codreanu.", susține academicianul Mihai Cimpoi, citat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

10 români premiați în cadrul Galei „100 pentru Centenar” organizată de MRP la Bruxelles. Natalia Intotero: Ne-am dorit să le aducem un omagiu, în semn de recunoștință pentru toată activitatea lor

Email Imprimare PDF

19_100_pt_centenar_ro_premiatiZece povești românești de succes din Belgia au primit recunoaștere și apreciere în cadrul galei de premiere „100 pentru Centenar" organizată la Bruxelles de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu autoritățile locale, cu reprezentanța diplomatică a României și cu mediul asociativ românesc din teritoriu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ajutoarele din București au ajuns la oamenii nevoiași din Orhei. Scrisoarea de mulțumire a președintelui de raion către Primarul Sectorului 1

Email Imprimare PDF

19_ajutoare_orheiConvoiul umanitar cu cele 12 tone de ajutoare trimise de comunitatea Sectorului 1 București în Republica Moldova a ajuns la oamenii nevoiași din raionul Orhei. Ajutoarele au fost distribuite în comunitățile românești aflate în nevoie, la aziluri de bătrâni, centre de plasament și bătrânilor din sate care nu au posibilitatea de a se întreține singuri, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.