Curtea de Apel din Chişinău păstrează decizia instanței de fond: alegerile nu sunt valide

Email Imprimare PDF

17_curtea_de_apel_chisinauCurtea de Apel Chişinău a menţinut joi hotărârea de marţi a unei instanţe inferioare care a invalidat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, câştigate de unul din liderii opoziţiei proeuropene, Andrei Năstase, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parlamentul European denunță derapajele antidemocratice din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

17_parlamentul_europeanComisia pentru afaceri externe a Parlamentului European a dezbătut joi, 21 iunie, ultimele evoluții din Republica Moldova, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Republica Moldova solicită sprijin statelor participante la OSCE pentru retragerea trupelor străine

Email Imprimare PDF

17_retragerea_trupelor_rusesti_osceRepublica Moldova a solicitat statelor participante la OSCE să susțină la ONU rezoluția privind retragerea trupelor și munițiilor rusești de pe teritoriul său. Ambasadorul Victor Osipov, reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă OSCE, a prezentat pe 20 iunie o declarație în cadrul Forumului pentru Cooperare în domeniul Securității (FCS), în care a abordat chestiuni stringente legate de prezența militar ă străină ilegală pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN, citat de Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnirea ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, cu mediul asociativ românesc și cu oficialități locale din Cosenza și Lamezia Terme

Email Imprimare PDF

17_intotero_cosenza_lamezia_termeMinistrul pentru Românii de Pretutindeni s-a întâlnit joi, 21 iunie, cu reprezentanți ai mediului asociativ și cu oficialități locale din sudul Italiei și a discutat despre modul în care statul român poate veni în sprijinul românilor stabiliți acolo, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul de Externe de la București cere explicații ambasadei Rusiei despre cazul Carinei Țurcan

Email Imprimare PDF

17_carina_turcanMinisterul Afacerilor Externe al României a cerut Ambasadei ruse la București informații suplimentare în legătură cu arestarea la Moscova a Carinei Țurcan, director al companiei ruse de stat "Inter RAO", notează paginaderusia.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți va avea loc masa rotundă internațională „Eminescu în limbile lumii. Traduceri, receptare critică și academică”

Email Imprimare PDF

17_sala_albastra_cernautiÎncepută în Sala Albastră a Universității Naționale „Iurii Fedkovici" din Cernăuți în februarie 2016, aventura „Eminescu în limbile lumii. Traduceri, receptare critică și academică" – o masă rotundă internațională – continuă an de an. Din 2017, se desfășoară în preajma solstițiului de vară, transmite Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment cultural românesc la Jula

Email Imprimare PDF

17_nicolae_voiculetÎn weekendul următor, între 29 iunie şi 1 iulie, la Jula se va desfăşura Festivalul de folclor din Valea Crişului. Evenimentul de trei zile va avea loc în parcul din jurul Cetăţii Medievale din Jula şi va cuprinde: un festival de artă populară din Sudul Câmpiei, târg de produse artizanale, concursuri între meşteri populari, spectacole de dans şi muzică populară, programe pentru copii, transmite Eva Șimon preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ostașii români căzuți în cel de al Doilea Război Mondial au fost comemorați în satul Ojeve din regiunea Cernăuți (VIDEO)

Email Imprimare PDF

17_ojeve_cernautiÎn data de 20 iunie a.c. la Cimitirul Ostașilor Români din satul Ojeve, raionul Secureni, regiunea Cernăuți, au fost comemorați soldații români căzuți în cel de al Doilea Război Mondial. În cimitir sunt înmormântați 513 ostași români – informează Agenția BucPress din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anul CENTENAR în Olanda, marcat prin "Zilele României în Parcul Național De Hoge Veluwe"

Email Imprimare PDF

17_zilele_romanieiÎn contextul celebrărilor dedicate Anului CENTENAR în Olanda, în 23 și 24 iunie a.c., va avea loc, în Parcul Național De Hoge Veluwe, un amplu eveniment de promovare culturală și turistică a țării noastre - "Zilele României în Parcul Național De Hoge Veluwe". Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ambasadei României în Regatul Țărilor de Jos, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ia românească, unitate în spirit – emisiunea de mărci poștale Romfilatelia

Email Imprimare PDF

17_romfilatelia_ia_romaneascaRomfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Ia românească, unitate în spirit, dedicată celei mai importante piese a costumului tradițional românesc, anticipând ziua de 24 iunie, declarată din anul 2013 drept Ziua Universală a Iei, transmite Rador, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Michigan au fost sărbătoriţi 80 de ani de la înfiinţarea Asociației femeilor din Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi (AROLA)

Email Imprimare PDF

17_michigan_arolaLa Michigan a avut loc săptămâna trecută mai multe momente festive prilejuite de împlinirea a 80 de la înfiinţarea Asociației femeilor din Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi (AROLA), informează site-ul oficial al Mitropoliei, peluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stindardul Unirii şi Adunare protopopială în parohia românească din Sardegna

Email Imprimare PDF

17_sardegna_adunare_protopopialaParohia ortodoxă din orașul Olbia (Sardegna) a trăit clipe de o bucurie unică, Marți 19 Iunie, când a fost adus Stindardul Marii Uniri de către Părintele Protopop Gabriel Ionița de la Roma. Au participat la acest eveniment de simțire națională și creștină peste 120 de persoane care trăiesc în nordul insulei sarde. Cu acest prilej s-a slujit taina Sfântului Maslu, urmat de o emoționantă serbare susținută de copiii și tinerii parohiei, care au recitat și cântat în jurul Stindardului național cântece şi poezii patriotice, transmite Pr. Vasile Pavălaşc, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul român de Externe Teodor Meleșcanu despre invalidarea alegerilor la Chişinău

Email Imprimare PDF

18_teodor_melescanu"Este foarte grav să invalidezi un mandat obţinut prin vot popular". Aceasta este reacţia de ultimă oră a ministrului român de Externe cu privire la evoluţiile de la Chişinău. Ministrul Teodor Meleşcanu consideră că există un pericol de deteriorare a situaţiei din Republica Moldova, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacţia Ambasadei SUA în Republica Moldova în urma deciziei de nevalidare a alegerilor din Chişinău

Email Imprimare PDF

18_ambasada_sua_rmInvalidarea neaşteptată şi netransparentă de ieri a alegerilor pentru primarul de Chişinău este o evoluţie îngrijorătoare, care continuă erodarea încrederii cetăţenilor în procesul democratic, se spune într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în Republica Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele PPE despre invalidarea alegerilor la Chișinău: “Sunt consternat de erodarea democrației”

Email Imprimare PDF

18_eppÎn urma anunțului, Președintele PPE, Joseph Daul, a făcut următoarea declarație: „Sunt consternat de erodarea democrației în Republica Moldova. Numai într-o țară autoritară, puterea judecătorească poate ignora fără motiv voința poporului rezultată dintr-o alegere democratică. Este evident că alegerea lui Andrei Năstase ca primar al capitalei Republicii Moldova a fost o surpriză neplăcută pentru alianța Plahotniuc-Dodon. Împotriva voinței oamenilor, cartelul Plahotniuc-Dodon a decis să folosească sistemul de justiție controlat politic pentru a-și aduce prin ușa din spate propriul primar și să ignore complet coloana vertebrală a oricărei democrații: dreptul de vot, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP lansează Gala „100 pentru Centenar” la Roma. Ministrul Natalia Intotero participă la eveniment

Email Imprimare PDF

18_mrp_lanseaza_galaMinisterul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) continuă seria demersurilor dedicate promovării comunităților românești din afara granițelor prin Gala „100 pentru Centenar" din Italia, transmite Romanian Global News, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Daniel Gheorghe: România nu are nicio obligație să susțină Ucraina pe drumul integrării în UE, câtă vreme Ucraina nu învață să trăiască civilizat și se comportă într-un mod sovietic

Email Imprimare PDF


România, care a asigurat securitatea cibernetică a Ucrainei și a semnat un Tratat binevoitor cu Ucraina în 1997, ar trebui să renunțe la orice formă de susținere a parcursului european al acestui stat până când nu se vor opri măsurile de represiune la adresa comunității românești din țara vecină a declarat deputatul Daniel Gheorghe, într-o declarație politică, miercuri, în Parlament, transmite Romanian Global News citând www.activenews.ro.

Citeşte mai mult...
 

Comandantul Armatei Naționale de la Chișinău invitat la Conferinţa Comandamentului forţelor americane din Europa

Email Imprimare PDF

18_comandantul_armatei_nationale_chisinauComandantul Armatei Naţionale a celui de-al doilea stat românesc, generalul de brigadă Igor Cutie, a participat astăzi la Conferinţa Comandamentului forţelor americane din Europa (EUCOM), desfăşurată la Garmisch- Partenkirchen, Germania, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ulianovschi va prezenta la ONU rezoluția de retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreana

Email Imprimare PDF

18_ulianovschiProcesul de pregătire pentru examinarea proiectului de rezoluție intitulat „Retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova" în cadrul Adunării Generale ONU a fost analizat la o ședință convocată de prim-ministrul Pavel Filip, la Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comuna Costeşti din România s-a înfrăţit cu Comunitatea Teritorială Unită Ostriţa, regiunea Cernăuţi

Email Imprimare PDF

18_muzica_populara_cernautiLa Casa de cultură din localitatea Horbova, regiunea Cernăuţi a avut loc un concert artistic de muzică populară, care a întrunit arişti din două ţări, Ucraina-România, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța familiilor din România: STRATEGIA NATIONALA DE EDUCATIE PARENTALA - SPUNEM NU!

Email Imprimare PDF

18_afrParintii Romaniei sunt revoltati. Pe buna dreptate. Sunt scandalizati de Strategia Nationala de Educatie Parentala (2018-2025) ("SNEP") pe care Ministerul Educatiei l-a publicat solicitind si o dezbatere publica asupra documentului. Presa a comentat pe larg asupra documentului, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alegerile din Chişinău, declarate nule

Email Imprimare PDF

19_andrei_nastaseJudecătoria Chișinău nu a validat alegerile locale care au avut loc în Chișinău. Magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chişinău, după aproape trei ore de deliberări a decis, marți, 19 iunie, anularea alegerilor. Magistrata a declarat că rezultatele alegerilor nu se confirmă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacții de la București după decizia instanţei de a nu valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase

Email Imprimare PDF

19_reactii_de_la_bReacţiile după decizia instanţei de a nu valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase continuă să apară. Europarlamentarii Andi Cristea şi Siegfried Mureşan au comentat această decizie pe reţele de sociale, unde spun că pentru o astfel de faptă trebuie să există un răspuns de tip european, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Metotologia de admitere la universitățile din România, făcută publică

Email Imprimare PDF

19_metodologia_de_admitere_univ_din_roMinisterul Educației Naționale din România a publicat pe pagina oficială metodologia de admitere a românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat, în anul universitar 2018-2019, anunță Ambasada României în Republica Moldova, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un grup de copii din Republica Moldova a vizitat Parlamentul României

Email Imprimare PDF

19_copii_basarabiaUn grup de 50 de copii din Basarabia, elevi ai Gimnaziilor Ciuciueni și „Sergiu Rădăuțanu" din Iezărenii Vechi, raionul Sângerei, „Constantin Stere" din Chircani, comuna Cucoara, și „Alexandru cel Bun" din Larga Nouă, raionul Cahul, au fost în vizită la Parlamentul României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: România și Republica Moldova, unite în Intermarium

Email Imprimare PDF

19_petru_bogatuDouă ieșiri publice aparent fără nicio legătură între ele sugerează într-un fel o schimbare de paradigmă în relația dintre cele două state românești. Cea dintâi a fost făcută de Bogdan Aurescu, consilierul președintelui Klaus Iohannis pentru politica externă, cealaltă îi aparține analistului politic Cozmin Gușă de la București, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Declarație comună România-SUA: “Reiterăm sprijinul pentru perspectiva europeană a R.Mo ldova, Ucrainei şi Georgiei”

Email Imprimare PDF

19_ro_statele_uniteRomânia şi Statele Unite ale Americii reafirmă importanţa unui parteneriat transatlantic solid pentru apărarea securităţii şi prosperităţii ambelor state, se arată într-o declaraţie comună publicată marţi pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti. Declarația se referă și la sprijinul oferit R. Moldova în vederea integrării europene, transmite www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școala din Apșa de Mijloc, Transcarpatia, a sărbătorit 240 de ani de învățământ în limba română

Email Imprimare PDF

19_transcarpatiaȘcoala generală din Apșa de Mijloc a sărbătorit duminică 240 de ani de învățământ românesc și 55 de ani de funcționare a școlii – informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zilele României în Parcul Naţional De Hoge Veluwe din Olanda

Email Imprimare PDF

19_zilele_romanieiExpoziţii de fotografie, concerte, filme documentare, ateliere şi prezentări ale meşterilor tradiţionali vor fi organizate, în perioada 22 - 24 iunie, la Haga, sub genericul "Zilele României în Parcul Naţional De Hoge Veluwe", transmite www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școală de vară românească în Italia

Email Imprimare PDF

19_arproPe 25 iunie asociația culturală ARPRO va da startul primei școli de vară românești, ARPRO Summer School (ASC), în colaborare cu Luciana Ludușan Events la Casale della Certosa Country Club (Pavona, Roma), transmite Agenda Diasporei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ROMÂNII DIN ROMA INVITAȚI LA CONCERT! ORCHESTRA NAȚIONALĂ “VALAHIA” ÎN CONCERT LA ROMA

Email Imprimare PDF

19_romanii_din_romaÎn perioada 21-24 iunie 2018, Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție și Institutul Cultural Român prin Accademia di Romania din Roma, organizeză două concerte de muzică tradițională românească ce vor fi susținute de Orchestra Națională "Valahia", dirijată de Marius Zorilă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Naţională a Portului Popular în Republica Moldova Ediția a III-a

Email Imprimare PDF

19_ziua_nationala_a_portului_popularInstitutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău, în calitate de co-organizator, sprijină participarea colecţionarei de port popular românesc Diana Toma la cea de-a treia ediţie a Zilei Naţionale a Portului Popular în Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabără parohială românească la Prima Porta

Email Imprimare PDF

19_tabara_parohiala_romaneascaParohia ortodoxă română Roma-Prima Porta a organizat o tabără estivală în perioada 11-18 Iunie. Au participat intre 15 și 20 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce a spus asistentului Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, la Universitatea din Bucureşti?

Email Imprimare PDF

20_asistentul_secretarului_de_stat_al_sua„România a avut loc într-o regiune cu un important rol geopolitic de-a lungul istoriei. România nu ocupă un teritoriu uşor. Ea se află la intersecţia a trei mari regiuni şi este poarta istorică spre Europa Centrală şi Balcani. Ea s-a aflat întotdeauna la răscrucea imperiilor. De secole, puterile mari şi mici încearcă să domine strâmtorile, porturile şi drumurile României", a spus asistentului Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, la Universitatea din Bucureşti, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Au vorbit Helvig și Vucic despre cei 300.000 de români/vlahi din Timoc cărora li se refuză orice drept și sunt supuși unei puternice presiuni asimilaționiste?

Email Imprimare PDF

20_helvig_si_vucicPreşedintele sârb Aleksandar Vucic l-a primit pe directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, luni, la Belgrad, informează agenţia de presă Tanjug, citând un comunicat al Preşedinţiei sârbe.

Citeşte mai mult...
 

Vama Sculeni intră în reconstrucţie capitală, dar postul rămâne funcţional pentru toate categoriile de vehicule

Email Imprimare PDF

20_welcome_to_europeanunionPostul vamal de frontieră Sculeni intră în reconstrucţie capitală, dar va rămâne funcţional pe întreaga perioadă a lucrărilor. Conform proiectului, teritoriul postului va fi extins cu 1,3 ha, ceea ce va face posibilă suplimentarea pistelor de control şi reamenajarea elementelor de infrastructură, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Veterani ai războiului de la Nistru vor duce duce Flacăra Unirii spre Alba Iulia

Email Imprimare PDF

20_marsul_centenaruluiO delegație formată din veterani ai războiului de la Nistru au pornit luni, 18 iunie, spre Alba Iulia pentru a duce Flacăra Unirii. Un marș al unioniștilor de pe ambele maluri ale Prutului va trece prin zeci de orașe și județe din România și R. Moldova. Acțiunea este o inițiativă a Alianței pentru Centenar în parteneriat cu administrațiile locale din cele două state, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pelerinaj la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români de la Țiganca

Email Imprimare PDF

20_tigancaPe 22 iunie va avea loc un pelerinaj la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români de la Țiganca, din Republica Moldova. Inițiativa aparține Institutului „Frații Golescu" pentru românii din străinătate, parte componentă a Alianței pentru Centenar, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Continuă campania MRP „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!”

Email Imprimare PDF

20_campanie_mrpCampania Națională „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!", derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și instituțiile partenere a ajuns în județul Arad, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peste 100 de companii din R. Moldova, la Brașov: „Este important să avem colaborări concrete între oameni din mediul de afaceri din Republica Moldova și cel din Brașov”

Email Imprimare PDF

20_pan_mdO sută de companii din Republica Moldova şi două formaţii de succes, Ansamblul Fluieraş şi cunoscutul interpret basarabean Valentin Boghean din Chișinău, au participat, în perioada 15 - 17 iunie curent, la evenimentul „Republica Moldova Prezintă", organizat la Brașov, România, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Ținutul Herța, regiunea Cernăuți, au comemorat victimele deportărilor staliniste

Email Imprimare PDF

20_tinutul_hertaÎn data de 17 iunie a.c. la Herța au fost comemorate victimele deportărilor staliniste. „La Herța toată ziua a plâns cerul! A plâns cu lacrimi abundente în memoria celor deportați în Siberia, Kazahstan, Carelia, morți prin gulagurile staliniste și închisori și care nu au mai ajuns să vadă vatra părintească" – scrie Vasile Rauț, vice-președintele Societății ,,Golgota" a românilor din Ucraina, citat de BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anunț MpRP privind reluarea procesului de selecție a partenerilor prin intermediul cărora se vor colecta documentele necesare acordării de burse etnicilor români cu domiciliul în Ucraina

Email Imprimare PDF

20_mrpMinisterul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) anunță reluarea procesului de selecție a asociațiilor, fundațiilor și a altor organizații nonguvernamentale prin intermediul cărora se vor colecta documentele necesare acordării de burse etnicilor români cu domiciliul în Ucraina, transmite un comunicat de presă al MpRP, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Se pregătesc lucrările unei noi ediții a Universității de Vară de la Izvorul Mureșului

Email Imprimare PDF

20_izvm_2018Centrul Cultural Toplița, împreună cu Centrul European de Studii Covasna-Harghita din Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni şi al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, în parteneriat cu Asociația „Răsăritul Românesc" din Chișinău, Alianța pentru Centenar și Federația Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei, pregătesc cea de-a XVI-a ediţie a Universităţii de Vară Izvoru Mureşului, eveniment care va avea loc în perioada 1 – 7 iulie 2018, la Complexul Sportiv Național Izvoru Mureșului, judeţul Harghita, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiectul - Hristos împărtășit copiilor români - în provincia Catania

Email Imprimare PDF

20_provincia_cataniaÎn anul catehetic 2017-2018, în parohia "Sfânta Muceniță Agata" din Catania s-au desfășurat numeroase și diverse activități, în folosul copiilor români ortodocși, ce vin cu părinții lor în bisericile deschise pe teritoriul parohiei, scrie preoteasa Geta Ichim, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Legea prin care valabilitatea paşapoartelor simple electronice creşte la 10 ani, a fost promulgată

Email Imprimare PDF

20_pasaportPreşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, prin care valabilitatea paşapoartelor simple electronice creşte la 10 ani, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Slujba de pomenire şi serbare ȋn memoria lui EMINESCU la românii DIN BOLZANO

Email Imprimare PDF

20_bolzanoParohia ortodoxǎ romȃnǎ din BOLZANO a sǎrbǎtorit 129 de ani de la trecerea ȋn eternitate a merelui nostru poet naṭional, MIHAI EMINESCU, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul Iei românești la românii din Verona

Email Imprimare PDF

20_festivalul_iei_romanestiDuminică, 17 iunie 2018, după Sfânta Liturghie, enoriașii din Parohia Ortodoxă Română Verona Vest - Villafranca di Verona, însoțiți de părintele paroh Mihail Ursachi și preoteasa Viorica Ursachi, au participat la cea de-a V-a ediție a Festivalului Iei Românești, organizat de d-na Claudia Zlatov, la Verona, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul de externe ungar și ministrul român al educaţiei au discutat despre Legea Educaţiei din Ucraina

Email Imprimare PDF

21_ministrul_de_externe_ungar_si_ministrul_romanŞeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, şi ministrul român al educaţiei, Valentin Popa, au purtat joi o discuţie telefonică despre noua lege a educaţiei din Ucraina, transmite agenţia MTI, citând Ministerul de Externe de la Budapesta, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Identitatea românească celebrată în Viena. Ministrul Natalia Intotero: Vreau să vă mulțumesc pentru eforturile dumneavoastră de păstrare și promovare a identității românești în afara granițelor

Email Imprimare PDF

21_identitatea_ro_vienaÎn marja vizitei derulate în Republica Austria, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat la Concertul dedicat memoriei lui Eminescu, organizat de către Asociația „Mihai Eminescu" din Viena în celebrul Palat Schonbrunn, unul dintre cele mai cunoscute simboluri culturale ale țării, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din diaspora depun plângere penală împotriva revistei „Charlie Hebdo” pentru caricatura cu Halep

Email Imprimare PDF

21_halepReprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) vor să depună o plângere penală împotriva publicaţiei franceze Charlie Hebdo, care a publicat zilele trecute o caricatură cu Simona Halep. Preşedintele FADERE spune că depune plângerea pentru că şi-au permis să se atingă de Halep, transmit Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Traian Băsescu: “Nu există un obiectiv mai important decât reîntregirea țării”

Email Imprimare PDF

21_traian_basescuÎn ziua predării ștafetei de președinte al PMP, sâmbătă, 15 iunie, Traian Băsescu le-a spus delegaților veniți la Congres, că lasă moștenire partidului pe care l-a creat „obiectivul întregirii țării", unirea României cu Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru: „În Republica Moldova are loc un nou experiment social care vizează crearea unei națiuni civice moldovenești, diferită de națiunea română”

Email Imprimare PDF

21_anatol_salaru„Astăzi, în Republica Moldova are loc un nou experiment social care vizează crearea unei națiuni civice moldovenești, diferită de națiunea română. Actori majori ai sistemului internațional colaborează excelent pentru fixarea Basarabiei în zona tampon dintre Rusia și UE. A spune în an centenar că reunirea celor două state românești nu est e viabilă și că ne vom revedea, poate, peste 30 de ani în UE, este un mod de a spune: Nu vă dorim acasa! Este o nouă cedare a Basarabiei!", este de părere directorul executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Răspunsul premierului canadian, Justin Trudeau, referitor la reintroducerea vizelor pentru români

Email Imprimare PDF

21_justin_trudeauPremierul canadian Justin Trudeau a fost interpelat de parlamentarul conservator Michelle Rempel, care l-a întrebat dacă ia în calcul reintroducerea vizelor pentru români, având în vedere numărul crescând de false solicitări de azil din partea unor grupări de crimă organizată provenind din România, scrie News.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Transgaz: Vom conecta Republica Moldova la rețeaua europeană de gaze până în 2020

Email Imprimare PDF

21_reteaua_europeana_de_gazaRepublica Moldova va fi conectată la rețeaua europeană de gaze cel mai târziu în prima parte a anului 2020 și atunci va putea primi gaze dintr-o multitudine de surse, a declarat, joi, 14 iunie, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, în cadrul Adunării Generale a Gas Infrastructure Europe, care a avut loc la București, joi, 14 iunie, transmite www.profit.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra interparohială „Nu uita că ești român” Le Salaiole

Email Imprimare PDF

21_tabara_interparohialaÎn perioada 10-16 iunie 2018 parohiile „Înălțarea Sfintei Cruci" din Roma și „Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana" din Prato au organizat o tabără pentru copiii români cu vârstele între 8 și 12 ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dirijorul cernăuțean Dumitru Caulea – laureat al premiilor „Teiul de Aur” și „Teiul de Argint”

Email Imprimare PDF

21_dumitru_cauleaÎn cadrul numeroaselor evenimente de comemorare a poetului nostru nepereche Mihai Eminescu, la Botoșani, România, a avut loc înmânarea premiilor „Teiul de Aur" și „Teiul de Argint", scrie Buc Press, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

TABĂRA DE VARĂ PENTRU COPIII ROMÂNI DIN PROTOPOPIATUL TOSCANA 1

Email Imprimare PDF

21_protopopiat_toscana_taÎn perioada 11-15 iunie 2018 s-a desfășurat tabăra de vară pentru copiii și tinerii români din Protopopiatul Toscana 1, care a avut loc în frumoasa stațiune montană San Marcello Pistoiese din Provincia Pistoia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

15 iunie 2018- 15 iunie 1889: 129 de ani de neuitare de la plecarea în veșnicie a lui Mihai Eminescu

Email Imprimare PDF

22_eminescu_comemorareÎn data de 15 iunie 1889 a încetat din viață, la doar 39 de ani, Luceafărul poeziei românești, poetul Mihai Eminescu. Născut Mihail Eminovici, poetul este considerat cel mai important reprezentant al literaturii din România, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul PSD Gabriel Vlase nominalizat de Președintele României, pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe

Email Imprimare PDF

22_gabriel_vlasePreședintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie a.c., în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituția României, o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Federației Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei face apel către autoritățile din Ucraina să pună capăt presiunilor și urmării liderilor comunității românești din Ucraina

Email Imprimare PDF

22_vlad_cubracovFederația Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu faptul că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) instrumentează, din 22 mai 2018, , în baza alineatului 1 al articolului 110 din Codul Penal, un dosar penal in rem vizând Centrul Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți sub pretextul faptelor de "separatism" și "îndemn la modificarea frontierei de stat a Ucrainei".

Citeşte mai mult...
 

Senatorul Viorel Badea: “Comunitatea românească din Ucraina așteaptă respect și încredere din partea statului vecin”

Email Imprimare PDF

22_v_badea_senatorPreședintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, senatorul Viorel Badea, invită autoritățile ucrainene la respectarea drepturilor constituționale ale minorității române din Ucraina. "Am luat act cu îngrijorare de informațiile referitoare la perchezițiile efectuate de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) la sediul Centrului Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți", arată senatorul Badea într-o declarație de presă preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului R. Moldova -NATO, evaluat la Chișinău

Email Imprimare PDF

22_maeie_chisinauLa Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău s-a desfășurat reuniunea de evaluare a progreselor înregistrate de Republica Moldova în implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova -NATO pentru anii 2017-2019, organizate în contextul vizitei la Chișinău a reprezentanţilor Cartierului General NATO, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pensionarii din R. Moldova ar putea primi un ADAOS de 10-20 de dolari la PENSII. Banii ar putea fi acoperiți de România

Email Imprimare PDF

22_iohannis_pensii_mdCei peste 600 de mii de pensionari din R. Moldova ar putea primi un adaos de 10-20 de dolari (între 170 lei și 340 de lei) la pensii, iar acești bani vor veni din grantul de 100 de milioane de euro acordați de România Rep. Moldova, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Drepturile românilor din Italia invocate la întrevederea președintelui Senatului României cu președintele Senatului Italiei

Email Imprimare PDF

22_tariceanu_Elisabetta_Alberti_CasellatiPreședintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu a avut joi, 14 iunie a.c., o întrevedere cu doamna Maria Elisabetta Alberti Casellati, președintele Senatului Italiei, aflată la București pentru a luat parte la lucrările celei de-a 19-cea Reuniuni a Asociației Senatelor din Europa(ASE), ce se desfășoară în perioada 14-15 iunie a.c, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Compania românească „Transgaz”: Vom CONECTA R. Moldova la rețeaua EUROPEANĂ de gaze până în anul 2020!

Email Imprimare PDF

22_compania_romaneasa_transgazaRepublica Moldova va fi conectată la reţeaua europeană de gaze cel mai târziu în prima parte a anului 2020 şi atunci va putea primi gaze dintr-o multitudine de surse, a declarat Ion Sterian, directorul general al „Transgaz", în cadrul Adunării Generale a „Gas Infrastructure Europe", care a avut loc la Bucureşti, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputat de peste Prut: “Unica școală cu predare în limba română din Taraclia NU va fi închisă: „Dacă trebuie, va fi reparată”

Email Imprimare PDF

22_scoala_taracliaGimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir" din satul Aluatu, raionul Taraclia, unica instituție de învățământ cu predare în limba română din acest raion populat preponderent de etnici bulgari, nu va fi închisă. Cel puțin, așa promite deputatul democrat Sergiu Sârbu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernatorul statului Texas a emis o proclamaţie oficială dedicată României, în contextul sărbătoririi Centenarului

Email Imprimare PDF

22_the_state_of_texasGuvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a emis o proclamaţie oficială dedicată României, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, se arată într-un comunicat al Ambasadei României în SUA, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Luceafărul poeziei românești comemorat de românii din Apateu, Ungaria

Email Imprimare PDF

22_luceafarul_poeziei_romanestiJoi, 14 iunie, la Apateu, a avut loc un eveniment cultural cu ocazia comemorării poetului Mihai Eminescu (n. 15 ianuarie 1850 – d. 15 iunie 1889), al cărui bust se află în curtea bisericii, scrie Foaia Românească preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Arta contemporană românească în expoziția internațională SOMEWHERE IN BETWEEN la Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles

Email Imprimare PDF

22_somwhere_in_betwenICR Bruxelles susține participarea artiștilor plastici Matei Bejenaru, Vlad Nancă și Aurora Király în proiectul expozițional multidisciplinar „SOMEWHERE IN BETWEEN – Contemporary Art Scenes in Europe" (20 iunie – 19 august a.c.), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Centrul Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi cere OSCE şi Consiliului Europei să intervină pentru stoparea abuzurilor împotriva comunităţii româneşti

Email Imprimare PDF

23_centrul_hurmuzachi_cernautiÎn data de 11 iunie 2018, între orele 11.00 şi 14.55 (conform procesului-verbal), un grup de 12 colaboratori ai Direcţiei Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) în regiunea Cernăuţi şi 2 martori, au efectuat, încălcând Hotărârea judecătorească care prevedea, nominal, un grup de numai 7 oameni, o percheziţie la sediul Centrului Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuţi şi în Librăria "Mihai Eminescu", situată în acelaşi imobil (str.Kobîleanska nr.9). Facem precizarea că Centrul nostru este un ONG al românilor din Ucraina, înregistrat conform legislaţiei ucrainene – se spune într-un comunicat de presă al Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: “Ucraina testează capacitatea de reacție a României prin perchezițiile la Centrul Cultural Român din Cernăuți”

Email Imprimare PDF

23_codreanu_depAstăzi, 13 iunie 2018, deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat în Camera Deputaților o declarație politică privind descinderea lucrătorilor Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) la sediul din Centrului Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru: “Acțiunile Ucrainei asupra comunității românești din Cernăuți sunt de tip sovietic”

Email Imprimare PDF

23_anatol_salaruPreședintele Executiv al Partidului Unității Naționale face apel la autoritățile Ucrainei să oprească „prigonirea comunității românești din Bucovina de Nord și să nu îngrădească drepturile culturale și istorice ale românilor bucovineni", se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Finanțarea postului 10 Tv cerută în Camera Deputaților

Email Imprimare PDF

23_10_tv"Problema lipsei de finanțare din partea statului român către activități strategice desfășurate în afara României, dar în interesul ei, este una reală și nu trebuie să ne separe pe criteriul apartenenței de partid ori pe cel al aflării în arcul guvernamental sau în opoziție parlamentară. Astfel, solicit finanțare din partea statului român pentru postul de televiziune 10 TV și reluarea în procedură de urgență a discuțiilor cu privire la implementarea spațiului informațional comun România – Republica Moldova", a concluzionat președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a declarat deputatul Constantin Codreanu de la tribuna Parlamentului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parlamentul României a înbunătăţit cadrul legal pentru finanţarea românilor de pretutindeni

Email Imprimare PDF

23_parl_roIeri, 13 iunie 2017, Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a votat fără niciun vot împotrivă, legea de aprobare a O.U.G. 12/2018 privind modificarea legii 321/2006 care se referă la finanţările nerambursabile acordate românilor de pretutindeni. Această lege aduce unele îmbunătăţiri care vor permite o direcţionare a acestor finanţări şi către alte destinaţii necesare pentru păstrarea identităţii românilor de peste graniţe, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Viena invitați la concert !Concert extraordinar de Centenarul Marii Uniri: EUGEN DOGA la Palatul Schönbrunn

Email Imprimare PDF

23_concert_festiv_eugen_dogaPe 15 iunie 2018, ora 19.00, în sala de spectacole a Palatului Schönbrunn are loc, pentru prima dată în Austria, un concert de autor al maestrului Eugen Doga. Acesta va urca pe scenă alături de Orchestra Naţională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova" de la Chişinău (dirijor Dumitru Cârciumaru) şi de soliştii Mariana Bulicanu (soprano la Teatrul Naţonal de Operă din Republica Moldova), Ana Maria Donose (soprană la Opera Națională Română Iași), Dumitru Mâţu (tenor) și Vitalie Advahov (acordeon). Dedicat memoriei lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889), concertul organizat de Asociația Mihai Eminescu din Viena va cuprinde compoziţii pe versurile poetului naţional, ale Veronicăi Micle şi ale lui Grigore Vieru şi cele mai îndrăgite valsuri compuse de Eugen Doga, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unirea-n cuget şi-n simţiri la românii din Montreal

Email Imprimare PDF

23_unirea_montrealDuminică, 17 iunie a.c., la hramul de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Montréal, va avea loc, ÎN PREMIERĂ, prezentarea spectacolului de teatru, muzică și poezie cu ocazia aniversării a 100 de ani de la MAREA UNIRE de la Alba Iulia, transmite Marian Costache pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În premieră, Televiziunea Română aduce TELECINEMATECA peste Prut

Email Imprimare PDF

23_telecinematecaUnul dintre cele mai valoroase şi îndrăgite branduri ale Televiziunii Române, TELECINEMATECA, trece în premieră graniţa şi ajunge la românii de peste Prut, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deschiderea expoziției temporare „Generalul Henri Mathias Berthelot pe frontul românesc (1916-1918)“, la Biblioteca Academiei Române din București

Email Imprimare PDF

23_expozitie_berthloJoi, 14 iunie 2018, ora 13:00, va avea loc în Cupola de sticlă a Bibliotecii Academiei Române vernisajul expoziției „Generalul Henri Mathias Berthelot pe frontul românesc (1916-1918)", organizată de Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I", Academia Română și Biblioteca Academiei Române, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Universitatea Populară de Vară „Constantin Stere” la a V-a ediție

Email Imprimare PDF

23_constantin_stere_universitatea_de_varaInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău în colaborare cu Consiliul raional Soroca, Primăria orașului Soroca, Directia raională Educație din raionul Soroca, Direcția raională Cultură din raionul Soroca și Asociația Culturală „Grigore Vieru – Soroca" organizează, în perioada 21-22 iunie 2018, cea de-a V-a ediție a Universității Populare de Vară "Constantin Stere", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CONCERT JUBILIAR DE MUZICĂ DE CAMERĂ, LA MÜNCHEN, CU SPRIJINUL ICR BERLIN, ÎN CADRUL "CHIEMGAUER MUSIKFRÜHLING"

Email Imprimare PDF

23_rhapsodie_roumanieJoi, 14 iunie 2018, va avea loc, cu începere de la orele 19.30, în spațiul select al Residenz München, Allerheiligen-Hofkirche, concertul jubiliar "Rhapsodie Roumaine - 15 ani Chiemgauer Musikfrühling / Primăvara muzicală din Chiemgau", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vino la joacă în România! 100 de copii turci sărbătoresc Centenarul la Ambasada României din Ankara

Email Imprimare PDF

23_ambasada_ro_ankaraAmbasada României în Republica Turcia, împreună cu primăria municipalității Çankaya din Ankara, a organizat, la 13 iunie 2018, la sediul Ambasadei, un eveniment de diplomație publică dedicat copiilor turci. Activitatea s-a derulat sub egida Centenarului Marii Uniri a României și a celebrării a 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Republica Turcia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MAE român, despre percheziţiile de la Cernăuţi: “Autorităţile ucrainene să asigure respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române”

Email Imprimare PDF

24_maeMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează, într-un răspuns la solicitarea AGERPRES, preluat de Romanian Global News, că au existat discuţii între autorităţile române şi cele ucrainene cu privire la percheziţiile efectuate la Centrul Cultural "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuţi, iar accentul a fost pus pe necesitatea respectării drepturilor minorităţii române în ţara vecină.

Citeşte mai mult...
 

PRECIZĂRI MRP PRIVIND DESCINDEREA SERVICIULUI SECRET UCRAINEAN LA CENTRUL CULTURAL ROMÂN EUDOXIU HURMUZACHI

Email Imprimare PDF

24_mrpMinisterul pentru Românii de Pretutindeni urmărește cu atenție și interes recentele evenimente din regiunea Cernăuți, ca urmare a descinderii Serviciului Secret Ucrainean la sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Daniel Gheorghe : “Ucraina îşi bate joc de românii din nordul Bucovinei. Bucureştiul să sisteze asistenţa acordată Kievului”

Email Imprimare PDF

24_daniel_gheorgheVestea că un lider al românilor din nordul Bucovinei a fost reţinut şi interogat de securitatea din Ucraina (SBU) pentru că organizează activităţi culturale destinate marcării Centenarului Marii Uniri a ajuns şi la Bucureşti. Parlamentarul Daniel Gheorghe condamnă violenţa cu care au acţionat autorităţile ucrainene şi cere Guvernului de la Bucureşti şi Preşedinţiei să sisteze orice tip de asistenţă acordată Kievului şi susţinerea în parcursul euro-atlantic, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Popescu, lider al românilor din Sudul Basarabiei, fondator al Asociației Național Culturale a Românilor din Regiunea Odesa BASARABIA: Suntem cu sufletul la Cernăuți!

Email Imprimare PDF

24_anatol_popescuAnatol Popescu, lider al românilor din Sudul Basarabiei, fondator al Asociației Național Culturale a Românilor din Regiunea Odesa BASARABIA, a transmis pe contul său de facebook, o reacție fermă referitor la situația creată la Cernăuți, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Drama românilor din Ucraina: Primul val al deportărilor staliniste din Basarabia şi Nordul Bucovinei a avut loc în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941…

Email Imprimare PDF

24_drama_din_ucrainaAstăzi, 13 iunie, se împlinesc 77 de ani de la primul val al deportărilor staliniste din Basarabia şi Nordul Bucovinei, care au început în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941. Pentru locuitorii din actuala regiune Cernăuţi, 13 iunie a rămas în memorie ca cea mai tragică zi din primul an de dominaţie stalinistă..., transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cum arată grădiniţa din satul Ciulucani, raionul Teleneşti din Republica Moldova, după ce a fost renovată cu contribuţia Guvernului român

Email Imprimare PDF

24_gradinita_ciulucaniMarți, 12 iunie, a fost inaugurată grădiniţa din satul Ciulucani, raionul Teleneşti după ce a fost renovată cu finanţare din partea Guvernului României. Pentru reparaţia şi dotarea grădiniţei au fost alocaţi 2 805 501 lei, dintre care contribuţia Guvernului României a fost de 2 332 055 lei, contribuţia locală a fost de 297 725 lei, iar contribuţia Fondul de Investiţii Sociale din Moldova a fost de 175 721 lei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teatru în limba română în Olanda: A avut loc premiera spectacolului “Ultimul maidan”

Email Imprimare PDF

24_teatru_lb_ro_olandaSâmbătă, 9 iunie, în teatrul Perdu din Amsterdam a avut loc premiera piesei Ultimul Maidan – scrisă și pusă în scenă de o mână de artiști care locuiesc de ani buni în Olanda, transmite www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Școală de vară în Roma pentru copiii românilor din Italia - eveniment în premieră

Email Imprimare PDF

24_arproCopiii românilor din Italia vor avea ocazia să fie mai aproape de limba română, prin organizarea unei tabere de vară la Roma, acolo unde vor fi sub observația profesorilor de limbă română și a voluntarilor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Părintele Constantin Necula va conferenţia la Nottingham

Email Imprimare PDF

24_constantin_necula_nottinghamPărintele Constantin Necula va conferenţia de sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel la Nottingham, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întâlnirea tinerilor Nepsis la Finale Emilia - Protopopiatul Emilia Romagna I: suntem și vom rămâne fii a neamului românesc

Email Imprimare PDF

24_tinerii_nepsis_finale_emiliaDuminică 10 Iunie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, s-a desfășurat întâlnirea tinerilor Nepsis în Protopopiatul Emilia Romagna I din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. Evenimentul a avut loc în localitatea Finale Emilia, provincia Modena, gazdă fiind Parohia Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, sprijinită de autoritățile bisericești locale care au pus la dispoziție spațiul necesar desfășurării acestuia, transmite Eugenia Rusu preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziție interactivă românească la Pisek (Republica Cehă)

Email Imprimare PDF

24_expozitie_interactivaAsociația Da'DeCe din România și Sladovna Pisek, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga invită copiii însoțiți de părinți sau grupurile din învățământul formal să ia parte la o aventură culturală care pornește de la obiectele lor preferate: jucăriile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SOS Românii din Ucraina! George Simion: “Continuă prigoana asupra românilor din Cernăuţi: percheziţii şi anchete penale!”. Ce face România?

Email Imprimare PDF

25_ro_ucrVeşti tulburătoare vin de la Cernăuţi! Uşile Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi au fost sparte luni de către agenţii Serviciului Secret Ucrainian. Instituţia este închisă în acest moment şi proprietarii riscă puşcăria pentru vina de a fi tratat, în An Centenar, subiectul României interbelice prin hărţi şi literatură de specialitate, scrie George Simion pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă înfrăţire, Municipiul Vulcan, România şi Ialoveni, Republica Moldova

Email Imprimare PDF

25_vulcan_ialoveniCenteranul Unirii este privit de către autorităţile publice locale din municipiul Vulcan nu doar prin prisma necesarelor festivităţi prin care aceste eveniment trebuie să fie marcat cum se cuvine, ci şi prin prisma derulării unor acţiuni care să definească, într-un fel sau altul, unitatea românilor de pretutindeni, relatează Avântul Liber, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Declarație comună a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României

Email Imprimare PDF

25_coresedintii_comisiei_comuneCoreședinții Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, George Mocanu și Bogdan-Ionel Rodeanu, au semnat astăzi, la Chișinău, o Declarație comună ce reiterează sprijinul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Teodor Meleşcanu: “România nu finanţează oameni politici sau organizaţii de partid din Republica Moldova; sprijinul - îndreptat spre reforme”

Email Imprimare PDF

25_melescanu_parlamentMinistrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că România nu finanţează nici oameni politici, nici organizaţii de partid sau alt tip de organizaţii din Republica Moldova, sprijinul ţării noastre fiind îndreptat spre instituţii şi spre reformele din acest stat, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România va sprijini R. Moldova în avansarea interconectării la piața energetică europeană

Email Imprimare PDF

25_parlamentul_republicii_moldovaParlamentul de la București va sprijini demersurile legislativului moldovean pentru urgentarea finalizării proiectelor de infrastructură în vederea interconectării Republicii Moldova la piața energetică europeană. O declarație în acest sens a fost semnată luni, 11 iunie, la Chișinău, la finalul celei de-a șaptea ședințe a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, transmite IPN, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cort în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău: „La mulți ani! Plecați acasă!”

Email Imprimare PDF

25_cort_ambasada_rusiei_chisinau„La mulți ani! Plecați acasă!". Asta vor scanda mâine, în fața Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, membrii Asociației „UNIREA - ODIP" în cadrul unui flashmob cu ocazia Zilei Naționale a Federației Ruse, marcată anual pe 12 iunie, transmite un comunicat de presă al ODIP - Unirea, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Banca Comercială Română ar fi interesată să investească în R. Moldova

Email Imprimare PDF

25_bcrBanca Comercială Română ar fi interesată să investească în R. Moldova. Cel puțin aceasta reiese dintr-un comunicat emis de către Ministrul Economiei și Infrastructurii al R. Moldova, transmite www.deschide.md, ăpreluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În București va fi deschis un nou centru pentru eliberarea pașapoartelor

Email Imprimare PDF

25_romania_passportLuni, 11 iunie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o videoconferință cu prefecții, precum și cu șefii serviciilor de pașapoarte și înmatriculări de la nivelul întregii țări, pentru a discuta modul de organizare a activității în perioada de vară, astfel încât să se evite aglomerarea la ghișeele de eliberare a documentelor de călătorie sau a permiselor de conducere/certificatelor de înmatriculare, anunță MAI, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 3

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.