Banner

Unirea Principatelor Române. Care e Programul Evenimentelor de la Iași pe 24 ianuarie?

Email Imprimare PDF

07_romania_iasiPe 24 ianuarie 2019, românii sărbătoresc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cu ocazia acestei mari sărbători, la Iași se va organiza primul mare eveniment după Centenar, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Analiză Hotnews: “Un român pleacă din țară la 3 minute”

Email Imprimare PDF

07_romanii_pleacaCreșterile salariale semnificative pe care anul 2018 le-a adus în sistemul sanitar par să nu îi fi convins pe o parte dintre medici să rămână să profeseze în țară. Chiar dacă salariile unora dintre ei au crescut substanțial sau chiar s-au dublat începând din martie anul trecut, numărul celor care au făcut cerere pentru a obține certificate de conformitate (documente care le permit să profeseze în afara țării) a scăzut nesemnificativ în 2018, după creșterea substanțială a salariilor din sistem, comparativ cu anul 2017, arată datele transmise HotNews.ro de Ministerul Sănătății. Datele arată că România a pierdut, în medie, 6 medici în fiecare zi din 2018, scrie Hotnews, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP în dialog cu comunitatea de români din New York privind accesarea fondurilor nerambursabile

Email Imprimare PDF

07_romanii_new_yorkÎn contextul sesiunilor de informare organizate în această perioadă de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), un reprezentant MRP s-a deplasat la New York, acolo unde a avut o serie de întrevederi cu membrii comunității românești, cu scopul prezentării mijloacelor prin care aceștia pot beneficia de finanțare nerambursabilă oferită de Guvernul României, prin MRP. În același timp, delegația a făcut cunoscute liniile principale de acțiune ale ministerului pentru 2019, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru VAKULOVSKI // Cine e Valera sau trei puncte între „r” și „t”

Email Imprimare PDF

07_alexandru_vakulovskiUnul dintre moldoveniștii-statalisto-dodoniști care au reînceput isteria antiromânească e Valeriu Ostalep, scrie Alexandru Vakulovski pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Dreptul la demnitate

Email Imprimare PDF

07_nicolae_negruÎntr-o zi de iulie, cu mulți ani în urmă, un tânăr, înalt și elegant, intră în magazinul „Sintetica" de pe bulevardul Lenin (vizavi de blocul principal al Institutului Politehnic), din Chișinău. Examinând articolele din vitrină, i se adresă vânzătoarei în limba română: „Domnișoară, arată-mi, te rog, cămașa gri". Fiindcă tânăra vâzătoare nu manifestă niciun interes față de rugămintea sa, el o repetă, cu politețe accentuată, indicând cu degetul cămașa dorită: „Domnișoară, arată-mi, te rog, cămașa cea gri". Ea însă îl ignoră, îi întoarse spatele demonstrative, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vlad Cubreacov a primit interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei

Email Imprimare PDF

07_vlad_cubracovJurnalistul roman, președintele Asociației Răsăritul Românes din Chișinău, Vlad Cubreacov, a primit interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comuna constănțeană Crucea se înfrățește cu o localitate din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

07_fratii_fratiPeste 180 de consilii locale din Republica Moldova au semnat și emis Declarații de Unire cu România în 2018. Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, aceste localități au dat un semnal și o dorință de Reunificare cu Țara. Ca replică la lăudabila inițiativă a acestora, alte zeci de consilii locale și județene din România au emis declarații similar, transmite www.tomisnews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

EVZ: Preotul care le cumpără românilor biserici în Franța

Email Imprimare PDF

07_preotul_care_le_cumpara_biserici_ro_frantaO minune de om este părintele Adrian Iuga, parohul Bisericii Ortodoxe din Nantes. A ajuns în Franța acum zece ani cu o icoană în buzunar. Atât. Era icoana Sfintei Xenia. Atunci abia fusese hirotonit preot, scrie www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alegeri administrative în Italia în 3.847 localități. Românii pot candida

Email Imprimare PDF

07_alegeri_italiaÎn perioada 15 aprilie și 15 iunie localităție cu termen ajuns la final de mandat ale organelor administrative alese în primul semestru din 2014 sau în cele unde au avut loc alegeri anticipate, au loc alegeri administrative, transmite www.emigrantul.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cu sprijinul Budapestei în regiunea Transcarpatia va fi deschis încă un colegiu cu predare în limba maghiară

Email Imprimare PDF

07_regiunea_transcarpatiaÎn orașul Beregovo în locul unei școli cu predarea în limba rusă, închisă de câțiva ani, va funcționa un colegiu maghiar. Clădirea a aparținut cândva școlii nr. 2, dar din anii 2000 se află într-o stare de delăsare și treptat se ruinează, transmite www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Serile „Acasă“: 160 de ani de la Unirea Principatelor române

Email Imprimare PDF

07_unirea_principatelor_lisabonaPrima ediție din acest an a Serilor „Acasă" va avea loc miercuri 23 ianuarie, la ora 19:00, la sediul Institutului Cultural Român de la Lisabona (Rua do Barão nr. 10, Alfama), transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comemorarea marelui poet român Grigore Vieru la Chișinău

Email Imprimare PDF

08_grigore_vieruLa 10 ani de la trecerea în eternitate a poetului Grigore Vieru, zeci de tineri unioniști din cadrul Asociației „UNIREA-ODIP" au adus un omagiu marelui poet al neamului românesc, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Propaganda rusă se simte la Chișinău ca acasă

Email Imprimare PDF

16_petru_bogatuAcum un an și ceva a fost promulgată Legea 257, supranumită și "legea anti-propagandă şi care urmărea să contracareze războiul informațional purtat de televiziunile ruse împotriva Republicii Moldova, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Întrevederea ministrului Natalia Elena Intotero cu comisarul european pentru Politici de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn

Email Imprimare PDF

08_natalia_intotero_politici_de_vecinatateInitiativele si proiectele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în special cele destinate comunităților istorice, și evenimentele organizate de minister în marja președinției române a Consiliului Uniunii Europene au fost temele abordate de ministrul Natalia Elena Intotero în cadrul intâlnirii cu comisarul european Johannes Hahn, la Bruxelles, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vizita delegatie Consiliul Judetean Prahova in Republica Moldova, cu prilejul Zilei Culturii Nationale

Email Imprimare PDF

08_delegatie_consiliul_judetean_prahovaO delegatie a Consiliului Judetean Prahova a sarbatori Ziua Culturii Naționale in Republica Moldova. Reprezentantii CJ PH au verificat cu acest prilej si stadiul lucrărilor la investițiile susținute de administrația județeană, în urma parteneriatelor încheiate anterior, scrie http://prahova-news.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Delegație MRP la Jula, în Ungaria

Email Imprimare PDF

08_delegatie_mrp_julaMinisterul pentru Românii de Pretutindeni continuă seria sesiunilor de informare privind modalităţile prin care românii din afara graniţelor pot beneficia de finanţări nerambursabile în cursul anului 2019, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Campania de informare privind finanțările nerambursabile oferite de MRP a ajuns în Catania

Email Imprimare PDF

08_catania_finantariSecretarul general și secretarul general adjunct din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Alina Hagima și Elena Ilie au făcut cunoscute membrilor clerului, ai mediului asociativ românesc cât și reprezentanților mass-media în limba română din Catania și celor din sudul Italiei, mijloacele și condițiile prin care aceștia pot accesa fonduri nerambursabile MRP precum și pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a depune proiecte eligibile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participarea Coralei românești din Strasbourg , ACOR ,la Festivalul international de muzicà sacrà "Sacrées Journées"

Email Imprimare PDF

08_corola_acorImplicarea Comunitàtii ortodoxe românesti din Strasbourg în viata culturalà si artisticà a regiunii continuà si la acest început de an prin participarea Coralei ACOR la Festivalul international de muzicà sacrà "Sacrées Journées", care se va desfàsura între 31 ianuarie - 3 februarie 2019, conform programului alàturat, transmite Părintele Vasile Iorgulescu preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concurs de caligrafie pentru elevii români din regiunea Veneto, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii Române

Email Imprimare PDF

08_concurs_de_caligrafie_venetoCu ocazia Zilei Naționale a Culturii Române, în data de 19 ianuarie, Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Institutul Cultural Român din Venezia au organizat un concurs de caligrafie pentru elevii români din regiunea Veneto, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mica Unire Muzicală la Biblioteca Metropolitană București

Email Imprimare PDF

08_mica_unire_muzicala_biblioteca_metropolitanaBiblioteca Metropolitană București vă invită marți, 22 ianuarie, de la ora 17:30, la Sediul Central din Str. Tache Ionescu, Nr. 4, la „Mica Unire Muzicală", un concert de muzică clasică românească dedicat Unirii Principatelor Române, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Funcționarii din regiunea Cernăuți sunt concediați din cauza deținerii dublei cetățenii. Românii din zonă afectați de măsura represivă a Kievului

Email Imprimare PDF

09_ruslan_storojukFuncționarii de stat din regiunea Cernăuți sunt concediați din cauza deținerii dublei cetățenii. Anunțul respectiv a fost făcut în cadrul unui briefing de șeful Serviciului de securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuți, Ruslan Storojuk, transmite www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul României: “Unul dintre proiectele prioritare este construcţia conductei Ungheni-Chişinău”

Email Imprimare PDF

09_viorica_dancilaPremierul Viorica Dăncilă a reiterat, joi, 17 Ianuarie, că România sprijină parcursul european al Republicii Moldova şi că unul dintre obiectivele de investiţii prioritare rămâne cel al construcţiei conductei de transport de gaze Ungheni-Chişinău, potrivit Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teodor Meleșcanu: „R. Moldova este, în mod firesc, una dintre priorităţile majore ale Preşedinţiei României la Consiliul UE”

Email Imprimare PDF

09_melescanuRepublica Moldova este, în mod firesc, una dintre priorităţile majore ale Preşedinţiei României la Consiliul UE. Declaraţia aparţine ministrului Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, făcută în cadrul unei conferinţe de presă şi care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Oficialul român a subliniat că România îşi doreşte să valorifice această oportunitate pentru aprofundarea relaţiilor din R. Moldova şi UE, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Natalia-Elena Intotero, în dialog cu studenții unicului curs universitar despre românii de pretutindeni organizat în România

Email Imprimare PDF

La invitația Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, ministrul Natalia-Elena Intotero a conferențiat în cadrul cursului masteral dedicat problematicii românilor din afara țării, organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Burse pentru viitorii educatori de limba română din Ungaria

Email Imprimare PDF

09_ungaria_bȘapte studenți de la Facultatea Pedagogică din Sarvaș pot benefi cia anul acesta de o bursă de studiu, oferită din partea Statului Ungar, pentru specializarea de pedagog în limba română, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România pierde nouă profesionişti în fiecare oră. Ne pleacă ingineri, IT-işti, bucătari şi strungari

Email Imprimare PDF

09_exodul_romanilorÎn timp ce România se confruntă cu o criză uriaşă pe piaţa forţei de muncă, străinii recrutează români pe bandă rulantă. Ne pierdem nouă oameni în fiecare oră, un exod care ne lasă fără ingineri, IT-işti, bucătari sau strungari, transmite www.observator.tv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Acad. Eugen Doga: „Totuși, Eminescu merită sărbătoare națională. El merită să fie numită această zi, „Ziua lui Eminescu”

Email Imprimare PDF

09_eugen_dogaEugen Doga: „Nu cred că avem multe personalități care merită să reprezinte cultura națională, dar Eminescu este tot și toate".

Citeşte mai mult...
 

O televiziune din Cremona va difuza telejurnale în limba română

Email Imprimare PDF

09_tvSâmbătă, 19 ianuarie 2019, postul de televiziune #CrhomeTv din Cremona va începe difuzarea unui telejurnal în limba română, transmite www.emigrantul.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ghită Munteanu Live pentru românii din Washington, DC

Email Imprimare PDF

09_ghita_munteanuLa început de an nou vă invităm la o petrecere românească în Washington, DC cu mult îndrăgitul cântăreț de muzică populară Ghița Munteanu căruia i se vor alătura Dorina Hoza și Orchestra Live. Evenimentul va avea loc duminică, 27 ianuarie începând cu ora 19 la Restaurantul Mari Vanna - 1141 Connecticut Ave NW, Washington, DC, transmite Bogdan Banu pentru Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Recunoașterea Patriarhiei Kievului și românii din Ucraina

Email Imprimare PDF

10_ro_ucrainaPatriarhul Ecumenic Bartolomeu a semnat la Istanbul Tomosul de recunoaștere a Bisericii Ortodoxe din Ucraina, scrie Eduard Dumitrache în www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni: “Efectele Brexit-ului sunt o prioritate pentru România în contextul PRESRO2019”

Email Imprimare PDF

10_mrpReamintim că, în cadrul negocierilor derulate la nivel european privind efectele Brexit-ului, ne-am concentrat pe protejarea drepturilor cetățenilor.

Citeşte mai mult...
 

Teodor Meleşcanu: “O ieşire a Marii Britanii din UE fără un acord ar crea probleme şi pentru cetăţenii români”

Email Imprimare PDF

10_melescanuMinistrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că decizia Parlamentului de la Londra cu privire la acordul Brexit este regretabilă şi echivalează cu o ieşire din Uniunea Europeană fără niciun fel de prevederi juridice, el susţinând că în acest caz se vor crea probleme pentru toţi cetăţenii europeni aflaţi în această ţară, inclusiv pentru români, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Klaus Iohannis: “Acordul privind Brexit-ul nu va fi renegociat”

Email Imprimare PDF

10_iohannisPreședintele României, țară care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a făcut miercuri, 16 ianuarie, precizări cu privire la situația Brexit-ului, după respingerea acordului de retragere a Marii Britanii din UE în Parlamentul de la Londra, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Secretarul de stat MRP Victor Alexeev, în vizită la Liceul „Mihai Eminescu” din Carapciu, regiunea Cernăuți

Email Imprimare PDF

10_victor_alexeevDupă participarea la Zilele Culturii Naționale la Cernăuți, secretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Victor Alexeev, întreprinde o vizită de lucru în satele din nordul Bucovinei. În momentul de față are loc o întâlnire a demnitarului român cu cadrele didactice din Carapciu, Suceveni, Prisacareni, raionul Hliboca, transmite www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandru VAKULOVSKI: Polițistul care a vorbit în rusă

Email Imprimare PDF

10_aalexandru_vakulovkiDin seria cum să ne mai batem joc de moldoveni și de limba română în Moldova e și cazul „polițistului care n-a vrut să vorbească în rusă cu un găgăuz". Cam toți, indiferent de părere, au reacționat la cald, după apariția filmării și a știrii pe portalul gagauzinfo, scrie Alexandru VAKULOVSKI pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Monica Babuc: “Statul trebuie să elaboreze un program clar de studiere a limbii române”

Email Imprimare PDF

10_monica_babucStatul Republica Moldova trebuie să elaboreze un program foarte clar de studiere a limbii române, preferențial pentru alolingvi.

Citeşte mai mult...
 

Analiză Digi24: “Cum vor fi afectați românii din Marea Britanie de respingerea acordului pentru Brexit”

Email Imprimare PDF

10_brexit_euÎn cei doi ani şi jumătate trecuţi de la votul prin care britanicii au decis să părăsească UE, Brexitul pare să fi adunat nenumărate întrebări fără răspuns. Unele dintre ele îi privesc direct pe români. 400.000 de conaționali locuiesc şi muncesc în Marea Britanie. Ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, şi-a exprimat speranţa că Guvernul de la Londra îşi va respecta promisiunile în ceea ce-i priveşte pe aceştia. Este vorba despre menţinerea drepturilor pe care le au în acest moment, în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene, transmite Digi24, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Editura Rediviva. Retrospectiva 2018; Întâlnirea cu două mii de cititori în Italia, Elveția și România

Email Imprimare PDF

Î10_redvivan anul 2018, editura Rediviva din Milano a participat ca organizator sau în calitate de invitată la 25 de evenimente organizate în Italia, Elveția și România, întâlnind peste 2.000 de cititori în cursul anului, în orașe precum: Milano, Torino, Roma, Bari, Vasto, Lodi, Como, Lugano, Varese, Cremona, Trento, Lugano, București, Bistrița, Brașov, transmite Romanian Global News citând un comunicat al editurii.

Citeşte mai mult...
 

Preluarea Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene marcată la Lisabona printr-un concert al Cvartetului Bălănescu

Email Imprimare PDF

10_balanescu_quartetÎn data de 17 ianuarie 2019, Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona marchează preluarea Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene, printr-un concert de gală susținut de Cvartetul Bălănescu, la Palatul Național Ajuda din Lisabona, transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția pictorului Mircea Teleagă, deschisă la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în Marea Britanie

Email Imprimare PDF

10_mircea_teleagaÎn acest an, programul Institutului Cultural Român din Londra a debutat, în data de 8 ianuarie, cu o expoziție de pictură semnată de tânărul artist Mircea Teleagă, deschisă la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în Marea Britanie. Înainte de închiderea acesteia la finalul săptămânii, tânărul pictor va fi prezent în galeria 12 Star a Reprezentanței, pentru o întâlnire cu publicul britanic ce va avea loc în seara zilei de 17 ianuarie, transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Avantaje.ro: Învățătoarea care REVOLUȚIONEAZĂ sistemul de învățământ românesc. A experimentat o nouă metodă de predare pe elevii ei și a avut rezultate spectaculoase

Email Imprimare PDF

10_claudia_chiruO învățătoare din România aplică, în premieră, o nouă metodă de predare, învățată la Oxford, și are rezultate spectaculoase cu elevii săi. Școala de gândire aplicată fondată de ea nu pune accentul pe teorie, teme și note, ci pe învățarea prin experiență, scrie https://www.avantaje.ro/, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preşedinţia României la Consiliul UE: dezbatere cu Prim - ministrul Viorica Dăncilă

Email Imprimare PDF

10_romania_euCompetitivitatea economică, digitalizarea, protecţia şi securitatea cetăţenilor vor fi teme centrale în cadrul preşedinţiei României la Consiliul UE, a declarat Premierul Dăncilă, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP a semnat un Memorandum de Înțelegere cu organizațiile italiene INCA-CGIL și ITACA

Email Imprimare PDF

10_mrp_itacaInstitutul Național Confederal de Asistență din cadrul celei mai mari confederații sindicale din Italia (CGIL) și asociația transnațională ITACA au devenit partenerii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în demersurile de informare și protejare a românilor care muncesc în Peninsula Italiană, dar și în alte state europene, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Romanii din Cernăuți au participat la manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale . Delegație a MRP prezentă la evenimente

Email Imprimare PDF

10_mrp_cernauti_zilele_culturii_romaneLa Cernăuți s-au desfășurat manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, marți, 15 ianuarie 2019, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România, principalul cumpărător al unui nou produs de export din Rep. Moldova

Email Imprimare PDF

10_ro_mdAcordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, suportul Guvernului SUA prin proiectul Agricultură Performantă și entuziasmul apicultorilor, au fost cele trei ingrediente necesare pentru apariția unei noi ramuri de export în Republica Moldova: mierea de albine, scrie pe blogul său Veaceslav Ioniță, expert în economie din cadrul IDIS „Viitorul", citat de InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lucrările de construcție a conductei Ungheni-Chișinău au ÎNCEPUT. Gaburici: „Datorită acestui proiect, avem o nouă alternativă de gaz”

Email Imprimare PDF

10_lucrari_de_constructieCompania românească „Transgaz" a început lucrările de construcție a conductei de transport al gazeor naturale Ungheni-Chișinău. Administratorii „Vestmoldtransgaz" au semnat la începutul săptămânii curente contractul de achiziție a lucrărilor pentru construirea complexului administrativ Ghidighici, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Polițistul basarabean care a insistat să vorbească în limba de stat cu un șofer a procedat LEGAL

Email Imprimare PDF

10_politistul_de_frontieraAndrei Rotaru, polițistul de patrulare care a insistat să vorbească în limba română atunci când i-a solicitat unui șoferdin Găgăuzia, stopat la Cimișlia, actele la control a procedat legal, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Fiica de 10 ani a unor medici români care au emigrat, trimisă direct în finala „Suedezii au talent“. Vedetele din juriu, în lacrimi după momentul fabulos

Email Imprimare PDF

10_suedezii_au_talent_copil_romanEva, fiica în vârstă de 10 ani a unor medici români care au emigrat, a impresionat juriul emisiunii „Suedezii au talent", iar una dintre vedete a fost emoţionată până la lacrimi şi a apăsat butonul auriu, care a trimis-o pe copilă direct în finala show-ului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tomosul privind autocefalia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, publicat de Patriarhia Ecumenică de Constantinopol

Email Imprimare PDF

10_patriarhia_ecumenica_constatinopolPatriarhia Ecumenică de Constantinopol a publicat pe site-ul său textul decretului (Tomos) privind acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, documentul fiind redactat în limbile engleză, greacă și ucraineană - scrie agenţia RBC, citată de Rador, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Volumul Vampirul pasiv de Gherasim Luca, lansat în Polonia

Email Imprimare PDF

10_bierni_wampirInstitutul Cultural Român de la Varşovia organizează în data de 16 ianuarie, la Cracovia, o seară dedicată avangardei literare românești, cu prilejul apariției în limba polonă a unui însemnat volum – Vampirul pasiv, de Gherasim Luca, în seria „Wunderkamera" editată de Institutul Mikołowski, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook