Banner

Trecere în revistă a agendei SUA - România în cadrul întâlnirii Pompeo – Aurescu de la Bruxelles. Situația de dincolo de Prut, pe agenda celor doi

Email Imprimare PDF

01_michael_pompeo_bogdan_aurescuMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 20 noiembrie 2019, o întrevedere cu secretarul de stat american, Michael R. Pompeo, în marja reuniunii miniștrilor de externe NATO de la Bruxelles, aceasta fiind prima întrevedere între cei doi șefi ai diplomațiilor română și americană, de la preluarea mandatului noului Guvern al României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Omul Moscovei care conduce guvernul de la Chișinău a mers să ia “lumină” de la Medvedev. Săracu…

Email Imprimare PDF

01_dimitri_medvedev_ion_chicuPrim-ministrul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev a declarat la întrevedere de la Moscova cu omul Rusiei care conduce guvernul de la Chișinău, Ion Chicu, că Rusia speră să recupereze toate oportunitățile în relațiile moldo-ruse, pierdute în ultimii ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României la Chișinău,: “Asistența financiară din partea României pentru R. Moldova este condiționată de reforme...vorbele nu mai sunt suficiente, așteptăm și fapte.”

Email Imprimare PDF

01_daniel_ionita_2Asistența financiară din partea României pentru Republica Moldova, este strict condiționată de reformele asumate, susține Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii on-line PRO BCE, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu // Cui îi este destinat mesajul de peste Ocean al lui Vlad Plahotniuc?

Email Imprimare PDF

01_petru_bogatu_vUnii cititori își imaginează, probabil, că întrebarea din titlu ar fi o figură retorică, întrucât răspunsul li se pare evident. Mesajul lui Plahotniuc, vor spune ei, este destinat cetățenilor Republicii Moldova, în special, electoratului și clasei politice. Eroare, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Următorul conflict între Rusia şi NATO va fi în Marea Neagră – general american

Email Imprimare PDF

01_urmatorul_conflict_nato_rusia_marea_neagraEuropa ar trebui să devină mai interesată de securitatea Georgiei şi a Ucrainei, ţări riverane Mării Negre, susţine generalul (r) american Ben Hodges, care între 2014 şi 2017 a fost comandant al Forţelor terestre americane în Europa, subliniind că viitorul summit NATO de la Londra ar trebui să acorde mai mult atenţie problemei legate de securitatea în regiunea Mării Negre, deoarece Alianţa Nord-Atlantică nu dispune de o prezenţă avansată sporită adaptată acestei zone, potrivit agenţiei de presă ucrainene Dsnews, citat de BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ovidiu Nahoi: De ce încep polonezii să revină acasă?

Email Imprimare PDF

01_ovidiu_nahoiAflăm dintr-o știre Bloomberg, preluată de Agerpres și de Hotnews, că anul trecut, polonezii care s-au întors acasă au fost mai mulți decât cei care au plecat în străinătate. Această inversare a sensului migrației reprezintă o premieră pentru Polonia în ultimele decenii, scrie Ovidiu Nahoi pe www.rfi.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Der Spiegel: Turcia îşi întinde tentaculele în Balcani. RGN: România, care are sute de mii de români în Balcani, unde este?!

Email Imprimare PDF

01_der_spiegelO analiză a Der Spiegel vorbeşte despre interesul crescut în ultimii ani al Turciei pentru Balcanii de Vest, pe care încearcă să-i atragă în sfera sa de influenţă prin "ancore" economice, culturale şi religioase. Publicaţia germană semnalează totodată golurile din planul lui Erdogan de a-şi prezenta ţara drept un model alternativ la UE, scrie Rador, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Europarlamentarului Maria Grapini: „E ziua în care TOȚI trebuie să fim uniți pentru Camelia Smicală!”

Email Imprimare PDF

01_grapini_smicalaEuroparlamentarul Maria Grapini a transmis, miercuri, 20 noiembrie, de la Bruxelles, un mesaj ferm în cazul dramatic al medicului român, Camelia Smicală, chiar de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Reamintim faptul că Maria Grapini a intervenit, în toți acești ani, public, în repetate rânduri, solicitând mediere și rezolvarea pe căi diplomatice a acestui caz care a făcut înconjurul lumii. Maria Grapini a scris și oficialilor României precum și celor finlandezi: ambasadorului României în Finlanda, Răzvan Rotundu, respectiv ministrului de Externe român, Bogdan Aurescu, se arată într-un comunicat de presă emis de biroul de presă al europarlamentarului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Misterul demisiei Maiei Sandu sau posibila întoarcere la geopolitică

Email Imprimare PDF

01_steinmer_lavrovEvenimentele declanșate de anularea concursului de la Ministerul Justiției și surprinzătorul anunț al Maiei Sandu, din 6 noiembrie, că își asumă ea, ca prim-ministru, selectarea candidaților la funcția de procuror general au eclipsat totalmente conferința bavareză în chestiunea reglementării transnistrene, care se încheiase în ziua precedentă, pe 5 noiembrie, la München, ai cărei organizatori își puseseră un scop ambițios: să obțină semnarea protocolului rămas nesemnat la Bratislava, în cadrul ședinței de negocieri în formatul 5+2, pe 9-10 octombrie, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eugen Tomac, către primul ministru prorus de la Chișinău: De la Rusia primiți doar ordine și propagandă, nu primiți și bani?

Email Imprimare PDF

01_europarlamentarul_eugen_tomac_catre noul_prim_min_al_rmEuroparlamentarul Eugen Tomac, îi dă replică prim-ministrului prorus de la Chișinău, Ion Chicu, după ce acesta, în urma unei întâlniri cu ambasadorul Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că „nu a fost temei" de a-și cere scuze pentru faptul că a acuzat anterior oficialii europeni că s-ar face vinovați de frauda bancară din R. Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

BEC a adoptat o decizie ce stabileşte procedura de înlocuire în birourile secţiilor de votare din străinătate

Email Imprimare PDF

01_biroul_electoral_centralBiroul Electoral Central a stabilit, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, procedura de înlocuire a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, la propunerea şefilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, dar şi posibilitatea înlocuirii membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate propuşi de partidele politice sau de şefii misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au sfințit prima mănăstire românească din Portugalia

Email Imprimare PDF

01_prima_manastire_romaneasca_din_portugaliaPrima mănăstire ortodoxă românească din Portugalia a fost sfințită duminică de patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Hramul așezământului monahal este „Adormirea Maicii Domnului", informează Arhiepiscopia Râmnicului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tot mai mulţi copii care au părinţii în străinătate sunt diagnosticați cu diabet

Email Imprimare PDF

01_copii_abandonatiSemnal de alarmă tras de medicii, care au descoperit, cu stupoare, că tot mai mulţi dintre copiii care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate sunt diagnosticați cu diabet. Unii dintre specialişti sunt de părere că, pe lângă alimentaţie, suferinţa provocată de distanţa mare de mamă şi de tată, ar putea declanşa această boală gravă, transmite www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Încă o victorie ADEC în instanță! Primarul din Gheorghieni, OBLIGAT de instanță să îndepărteze inscripția Varoshaza de pe primărie

Email Imprimare PDF

01_nagy_zoltanTribunalul București a admis joi, 14 noiembrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului municipiului Gheorgheni și la obligat pe edil să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Varoshaza" de pe primărie, scrie Dan Tanasă pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Operațiune româno-română privind combaterea contrabandei cu produse din tutun

Email Imprimare PDF

01_combaterea_contrabandeiÎn scopul asigurării securității economice a statului și a securizării frontierelor, Serviciul Vamal derulează continuu măsuri de prevenție și contracarare a fenomenului contrabandei cu țigarete și produse din tutun la nivel național și regional, în cooperare cu autoritățile abilitate din țară și de peste hotare, reprezentanții marilor producători de tutun și organismele internaționale de profil în domeniul antifraudă, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert al Grupului folcloric aromân din Albania „Constantin Belimace” la București

Email Imprimare PDF

01_spectacol_folcloricUniunea Națională a Aromânilor din Albania (Liga Aromânilor din Albania și Fundația Nicolae Iorga), în parteneriat cu Societatea de cultură macedo-română, organizează concertul Grupului folcloric aromân din Albania „Constantin Belimace", miercuri, 20 noiembrie 2019, ora 19, la Sala Media a Teatrului Național din București „Ion Luca Caragiale", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Eroi senza gloria” de Liviu Rebreanu

Email Imprimare PDF

01_eroi_senza_gloriaJoi, 28 noiembrie 2019, ora 18:00, în Sala de conferințe a Accademia di Romania in Roma (Piazza José de San Martin 1), în cadrul întâlnirilor literare organizate lunar de reprezentanța culturală română la Roma, va fi celebrat unul dintre cele mai răsunătoare nume din istoria literaturii române, Liviu Rebreanu, la împlinirea a 134 de ani de la naștere (27 noiembrie 1885) și a 75 de ani de la trecerea sa în neființă (1 septembrie 1944), se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat expedierea materialelor necesare votării în străinătate la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru Președintele României din anul 2019

Email Imprimare PDF

01_weekend_de_votat_24_novMinisterul Afacerilor Externe a finalizat luni, 18 noiembrie 2019, expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, în vederea asigurării bunei desfășurări a procesului de votare în cadrul secțiilor de votare din străinătate în contextul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ca urmare a represiunii intolerabile pe care Finlanda o aplică împotriva familiei Smicală, Deputații PNL, Daniel Gheorghe și Matei Dobrovie, fac apel la MAE să intervină

Email Imprimare PDF

01_daniel_gheorghe_la_universitatea_de_vara_izvmSituația Cameliei Smicală și a copiilor săi s-a înrăutățit după ce medicul român a cerut Ambasadei României să-i găzduiască, iar în urma acestei doleanțe, autoritățile finlandeze au trecut la represalii asupra celor trei, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: Oamenii nevăzuți ai Lubeankăi din spatele lui Dodon

Email Imprimare PDF

01_lubeanka_dodonCititorii obișnuiți ai acestei rubrici din Deschide.md și-ar putea aminti povestea căderii guvernului Sandu pe care am spus-o în luna iunie 2019, la doar câteva zile de la constituirea coaliției ACUM/PSRM, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Donează pentru ridicarea Mănăstirii „Eroilor Români” de la Țiganca

Email Imprimare PDF

01_erou_roman_necunoscutTVR Moldova, în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Asociaţia de Dezvoltare pentru România, Asociaţia Europeană de Strategii Politice Nicolae Costin şi Asociaţia Tighina lansează campania de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii „Eroilor Români" de la Ţiganca, scrie InfoPrut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Veniamin Goreanu, a slujit la Hagi Curda, în Sudul Basarabiei

Email Imprimare PDF

01_preasfintitul_veniamin_goreanuSlujba parastasului pentru Vasile Iordachescu, epitrop al Bisericii Sfinților Apostoli Petru și Pavel din Hagi Curda a avut loc în după amiaza zilei de 16 noiembrie. În cadrul parastasului a fost pomenit și Niculae Popa, președinte al Consiliului Româno-American, ctitor al bisericii, trecut la cele veșnice în 12 noiembrie, care a fost unul dintre românii exemplari, model de credință și patriotism, se arată într-o postare pe Facebook a Episcopiei Basarabiei de Sud, citată de www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bucurie și comuniune la Salerno la prăznuirea Sfântului Apostol și Evanghelist Matei

Email Imprimare PDF

01_salernoComunitatea ortodoxă română din Salerno și-a prăznuit ocrotitorul, pe Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, ale cărui sfinte moaște se află în catedrala arhiepiscopală din orașul de pe malul Mării Tireniene, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maria Răducanu, la EUROPALIA România: „Pregătiți-vă să fiți cel puțin surprinși, dacă nu fermecați!”

Email Imprimare PDF

01_maria_raducanuArtista română Maria Răducanu va susține alături de Niko Meinhold (Germania) - pian, Krister Jonsson (Suedia) - ghitară, Chris Dahlgren (SUA) - contrabas și Michael Griener (Germania) - percuţie, trei concerte, în cadrul Festivalului EUROPALIA România. Maria Răducanu International Quintet va interpreta, în principal, piese din folclorul tradiţional românesc şi romanţe interbelice. La acestea se adaugă piese fado, tango, litanii ruseşti, într-o manieră originală, cu elemente de jazz, improvizaţie şi sound contemporan, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bunica preoților români din Timoc a plecat în veșnicia Neamului și a lui Dumnezeu

Email Imprimare PDF

01_bunica_preotilor_din_timocMitra, bunica Parintelui Boian Aleksandrović, Vicar al Timocului, numită "bunica preoților români din Timoc" a fost persoana în a carei casă au început misiunea lor în nord estul Serbiei majoritatea preotilor români din Timoc. Venind într-o zona necunoscută, neavând locuință, ea îi primea în casa ei până se descurcau și își găseau rost de locuit, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Tătucul Dodon, Maia Sandu și iluziile sale

Email Imprimare PDF

01_n_negruGraba indecentă cu care a fost format și învestit noul Guvern creează impresia că Dodon se temea că Maia Sandu se va răzgândi și îi va accepta condițiile de formare a unei noi alianțe, renunțând la funcția de premier în favoarea altcuiva din blocul ACUM. După ce i-a folosit, el nu mai are nevoie de acumiști, prezența lor la guvernare i-ar limita libertatea de acțiune în interesele Rusiei, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Opinie la București: Cine nu respectă interesele românești în R.Moldova - retrasă cetățenia română

Email Imprimare PDF

01_iulian_fotaFostul consilier prezidențial și expert în securitate națională din România, Iulian Fota, susține că odată cu instalarea președintelui României pentru un al doilea mandat, ar trebui acordată o atenție specială situației din Republica Moldova, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacția lui Eugen Tomac după ce un europarlamentar USR-PLUS a salutat Guvernul lui Dodon de la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_eugen_tomac_dragos_tudoracheEugen Tomac a declarat că eurodeputatul USR-PLUS Dragoş Tudorache s-a poziţionat greşit faţă de Guvernul din Republica Moldova. Acesta a precizat că salurarea noului Executiv impus de Dodon este o eroare, deoarece este riscant să dai un cec în alb unora care au preluat puterea „în mod dubios", transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputat "ACUM" la Chișinău: "Guvernul României trebuie să STOPEZE orice finanțare către Guvernul antiromănesc de la Chișinău"

Email Imprimare PDF


Deputatul Blocului "ACUM", Petru Frunze, este convins că Guvernul României nu ar mai trebui să dea niciun ban Guvernului Ion Chicu, deoarece acesta ar fi unul antiromânesc.

Citeşte mai mult...
 

Octavian Țîcu la Chișinău: “Va exista o forță unionistă în Parlament și, în scurt timp, în afara Parlamentului”

Email Imprimare PDF

01_octavian_ticu_pDeputatul neafiliat Octavian Țîcu anunță crearea unei platforme unioniste în Parlament, care va fi extinsă și în afara Parlamentului, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noi evoluții în cazul Cameliei Smicală, care a cerut repatrierea în țară. Drept represalii, Finlanda a amenințat-o că nu-și va mai vedea copiii vreodată. Reacția MAE roman

Email Imprimare PDF

01_camelia_smicala_nMinisterul Afacerilor Externe a făcut vineri, 15 noiembrie, precizări referitoare la situația Cameliei Jalaskoski-Smicală, românca ce solicitase azil în Ambasada României la Helsinki și repatrierea sa împreună cu cei doi copii minori ai săi, în urma abuzurilor repetate la care fuseseră supuși de autoritatea finlandeză de gestionare a minorilor. M.A.E. arată că nu poate acorda azil în Ambasada României unui cetățean român sau comunitar, această măsură fiind aplicabilă doar cetățenilor non-U.E. sau apatrizilor.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Macarie s-a rugat împreună cu credincioșii din Uppsala pentru Camelia-Mihaela Smicală și copiii săi

Email Imprimare PDF

01_episcopul_macarie_ePreasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord s-a aflat duminică, 17 noiembrie 2019, în mijlocul credincioșilor din parohia românească din Uppsala, Suedia unde, după săvârșirea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Macarie a prezentat enoriașilor situația dramatică în care se află familia medicului român din Finlanda Camelia-Mihaela Smicală și s-a rugat împreună cu ei pentru întărirea acesteia și a celor doi copii ai săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dodon, contrazis de un istoric după ce a lăudat cum a reparat regimul separatist de la Tiraspol Cetatea Tighina

Email Imprimare PDF

01_cetatea_tighinaIstoricul Sergiu Mustață, cunoscut pentru lucrările sale în domeniul domeniile conservării, restaurării, reabilitării monumentelor istorice și cercetările realizate la mai multe sit-uri arheologice, publică pe pagina sa de Facebook mai multe poze, realizate la cetatea Bender (Tighina), transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Curtea de Apel Chișinău a fost inaugurat monumentul lui Vespasian Erbiceanu, care a decretat limba română ca limbă oficială a instanțelor

Email Imprimare PDF

01_curtea_de_apel_chisinauJustiţia din Basarabia a avut oameni demni de toată admiraţia şi care astăzi pot fi adevărate exemple pentru actualii judecători. Pentru că eroii neamului nu se uită niciodată, la Curtea de Apel Chişinău a fost inaugurat monumentul magistratului Vespasian Erbiceanu, primul preşedinte al instituţiei. Acesta a intrat in istorie pentru că a organizat legislaţia în Basarabia după Marea Unire de la 1918, scrie TVRMOLDOVA.MD, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Manifestări dedicate Zilei Naționale a României în municipiul Sfântu Gheorghe

Email Imprimare PDF

01_sfantu_gheorghe_primavara_culturalaÎn data de 27 noiembrie 2019, vor avea loc manifestările dedicate Zilei Naționale a României, desfășurate în municipiul Sfântu Gheorghe sub coordonarea Instituției Prefectului - Județul Covasna și a Epicopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, anunță Centrul European de Studii Covasna-Harghita într-un comunicat de presă preluat de Romanian Global News, după următorul program:

Citeşte mai mult...
 

Un renumit doctor american: ”Renunțați la acest aliment considerat sănătos! Conține cele mai multe chimicale și metale grele”

Email Imprimare PDF

01_brian_clementBrian Clement, un renumit doctor american dezvăluie secretul tinereții veșnice. Primele riduri apar la vârsta de 20 de ani, iar cu timpul ele devin mai evidente. Procesul de îmbătrânire este continuu, dar poate fi încetinit, iar efectele lui pot fi diminuate.Brian Clement promovează medicina progresivă la nivel internaţional şi este directorul Hippocrates Health Institute din Florida, SUA, transmite Romanian Global News citând www.doctorulzilei.ro.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: Bucureștiul nu va permite ca soarta Chișinăului să mai fie decisă la Moscova sau Berlin. RGN: Oare?!

Email Imprimare PDF

01_petru_bMaia Sandu avertizează că fără guvernul ei Republica Moldova nu va primi creditul românesc de 100 de milioane de euro. Lucrurile sunt ceva mai complicate. Se pare că de acum încolo nicio guvernare de la Chișinău nu va beneficia de asistența Bucureștiului dacă îndărătul ei se va întrezări coada ursului, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Analist de la Kiev: Coaliția temporară cu forțele pro-occidentale a devenit una dintre cele mai de succes operațiuni ale serviciilor speciale rusești în Republica Moldova…Poate se aude și la București!

Email Imprimare PDF

01_jocurile_rusiei_in_rmAcum cinci luni când, după lungi negocieri eșuate privind crearea unei noi coaliții în parlamentul moldovenesc, blocul pro-european ACUM a acceptat să formeze un guvern cu socialiștii președintelui Igor Dodon, eu eram printre puținii observatori care și-au arătat convingerea privind, creată sub lozinca „deoligarhizării" statului, „capturat" de oligarhul Plahotniuc, va avea drept consecință faptul că Republica Moldova va deveni un stat capturat pe bune. Un stat capturat nu de un oarecare Plahotniuc, pentru care poți să găsești ac de cojoc. Dar de Putin, pe care nicio forță pro-europeană nu-l poate ține în frâie, scrie expertul Vitalii Portnikov, citat de www.deschide.md și preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noul ministru al Educației, un moldovenist convins care pledează pentru incriminarea penală a unionismului din R. Moldova, interzicerea burselor de studii din România și a disciplinei „Istoria Românilor”

Email Imprimare PDF

01_corneliu_popoviciCorneliu Popovici a devenit, în urma votului de astăzi din Parlament, noul Ministru al Educației, Culturii și Cercetării. Ultimul, fiind consilier al lui Igor Dodon, a avut în spațiul public o serie de ieșiri în care susținea fie că „schimbarea limbii moldovenești în limba română" va duce la destabilizare, dar și că declarațiile cu privire la Unirea Moldovei cu România cad sub incidența Codului Penal, scrie diez.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Daniel Ioniță, în vizită la Muzeul Ocupaţiei Sovietice, pe care Dodon vrea să îl închidă

Email Imprimare PDF

01_ambasadorul_romaniei_la_muzeul_ocupatiei_sovieticeDupă ce preşedintele Igor Dodon a anunţat că vrea să închidă Muzeul Ocupaţiei Sovietice din cadrul Muzeului Militar, Ambasadorul României în Republica Moldova a făcut o vizită acolo şi a rămas impresionat de ce a văzut, transmite TVR Moldovapreluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grădinița „Universul Prichindeilor” a fost inaugurată la Mahala, regiunea Cernăuți. Primăria sectorului patru al Bucureștiului a ajutat cu 50.000 de euro

Email Imprimare PDF

01_universul_prichindeilorÎn data de 14 noiembrie 2019, în comuna Mahala, regiunea Cernăuți, a fost inaugurată grădinița „Universul Prichindeilor", o instituție preșcolară de învățământ cu procesul de instruire în limba română, informează Agenția BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Liceul „N. Bălcescu” din Jula aniversează 70 de ani de existență

Email Imprimare PDF

01_liceul_nicolae_balcescuLiceul românesc „Nicolae Bălcescu" din Jula sărbătorește anul acesta 70 de ani de existență. Manifestările dedicate acestei sărbători vor avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 11.00, la liceul julan, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Arhid. Sorin Mihalache: Tinerii din diaspora identifică mai clar componenta spirituală ca fiind esențială pentru viața lor

Email Imprimare PDF

01_arhid_sorin_mihalacheÎntr-un interviu oferit pentru Nepsis Roma, Arhidiaconul Sorin Mihalache a spus că tinerii din diaspora sunt un pic mai „țintiți" spre viața spirituală, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziţia istorico–documentară «Din armata austro ungară înslujba RomânieiMari: Legiunea Românădin Italia (1916–1919)»

Email Imprimare PDF

01_legiunea_romana_din_italia.Expoziţia temporară ,,Din armata austro–ungară în România Mare: Legiunea Română din Italia(1916–1919) / Dall'esercito austro–ungarico alla Grande Romania: la LegioneRomena d'Italia (1916–1919)'', curatoriată de Ion Cârja, Ioana Rustoiu şi ZoranMarcov, va fi deschisă publicului la Palatul Copiilor din Montereale Valcellina(Italia), în perioada 16 noiembrie–8 decembrie 2019, urmând a fi inauguratăsâmbătă, 16 noiembrie 2019, la ora 18,00, cu participarea autorităţilor locale, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

BARNEVERNETUL CONTINUA POLITICA CONTRA FAMILIEI

Email Imprimare PDF

01_barnevernetulNe cunoastem de multi ani cu personalitati marcante din miscarea pentru familie si valori din Europa. Una dintre ele e Robert Clarke, avocat al grupului de avocati crestini Alliance Defending Freedom (ADF). Robert a si locuit pentru o vreme in Romania, la Oradea, fiind interesat sa cunoasca mai indeaproape miscarea crestina din Romania. Am pastrat legatura si cu colegii lui din ADF si ne bucuram de succesele lor in Curtea Europeana a Drepturilor Omului, cit si in Curtea Suprema a Statelor Unite, privind protejarea valorilor, scrie Alianța Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Dungaciu: „Viitorul executiv al R. Moldova nu va mai avea nicio LEGITIMITATE să se erijeze într-un guvern proeuropean. Acest guvern nu va fi finanţat de România şi cred că nu va fi finanţat nici de UE”

Email Imprimare PDF

01_dungaciu„Viitorul executiv al R. Moldova „nu va mai avea nicio legitimitate să se erijeze într-un guvern proeuropean", a declarat, pentru AGERPRES, analistul de politică externă Dan Dungaciu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dr. Dorin Popescu despre evoluțiile politice de la Chișinău: Republica Moldova trebuie să redevină o prioritate absolută, specifică, reală, permanentă și de ordin strategic a Bucureștiului

Email Imprimare PDF

01_dorin_popescu_izvmAnalistul politic Dorin Popescu, președintele Asociației „Casa Mării Negre" din Constanța, a făcut o scurtă analiză în contextul căderii guvernului Sandu prin moțiune de cenzură, în Parlamentul de la Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cristian Hrițuc: Daul și Merkel, la fel de vinovați ca Maia Sandu!

Email Imprimare PDF

01_cristian_hritucR. Moldova este din nou într-o criză politică. Guvernul pro-occidental condus de Maia Sandu a fost demis, după ce aceasta și-a asumat răspunderea pe Legea Procuraturii, scrie Cristian Hrițuc pe http://www.hrituc.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu / 30 de interpelări pentru Guvernul Orban

Email Imprimare PDF

01_constantin_codreanu_30_interpelari"Am fost primul parlamentar care a adresat o interpelare noului Guvern - cea în care am solicitat informații privind modul de organizare și finanțare a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Un subiect extrem de important", a declarat deputatul Constantin Codreanu pe contul său de facebook.

Citeşte mai mult...
 

Stadiul amenajării Casei Memoriale "Aron Pumnul" – subiect de interpelare adresată Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Email Imprimare PDF

01_stadiul_casei_aron_pumnuDeputatul român Dumitru Oprea a adresat Departamentului pentru Românii de Pretutindeni o solicitare legată de stadiul în care se află amenajarea Casei Memoriale "Aron Pumnul" din Cernăuţi, Nordul Bucovinei, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

”Blocul românilor” din Viena, un proiect reușit! ”Așa ia naștere un colțișor de Românie”

Email Imprimare PDF

01_blocul_romanilorPeste 40 de familii de români au primit luni cheile noilor locuințe din „blocul românilor", situat în proximitatea Parcului vienez Prater. Proiectul, dedicat exclusiv comunității românești din Viena, a fost susținut financiar de primăria orașului, transmite www.ziarulromanesc.at, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anka Moldovan, prima româncă aleasă în Parlamentul Madridului

Email Imprimare PDF

01_anka_moldovanAnka Moldovan a ajuns în Madrid când avea numai trei ani. Un grup de intelectuali români, exilați acolo, au făcut cerere oficială pentru a beneficia de prima biserică ortodoxă românească din Spania, biserică în care să slujească preotul Teofil Moldovan. Arhiepiscopia română a acceptat această cerere, a luat acest preot din Ardeal și l-a trimis la Madrid împreună cu familia sa. Era anul 1979, se arată într-un reportak marca Life.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Serviciile Sociale Finlandeze îi confiscă Mariei Smicală cartela de la telefonul mobil și refuză evaluarea fetei de către un psiholog independent

Email Imprimare PDF

01_serviciile_sociale_finlandezeCamelia Smicală, medicul român ai cărei copii sunt încă sechestrați în sistemul de protecția copilului din Finlanda, anunță pe Facebook cele mai recente probleme ale copiilor – noi dovezi ale încălcării drepturilor lor, transmite de Redacția Stiripentruviata.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premiul Internațional Literar al Alpilor câștigat în Italia de un scriitor de origine română

Email Imprimare PDF

01_dorian_florescuCea de-a zecea ediție a concursului literar Premiul Internațional Literar al Alpilor, din Trento, „Premio Frontiere-Grenzen" cum mai este numit, a fost câștigat de scriitorul elvețian de origine română Cătălin Dorian Florescu. Ediția din acest an a concursului a înregistrat câteva recorduri importante: aproape trei sute de povești trimise și șase țări reprezentate, transmite www.roitalianul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ne-a părăsit un alt simbol al demnității românești: Nicu Popa

Email Imprimare PDF

01_nicolae_popaÎn această seară (marți seara) a trecut la cele veșnice unul dintre românii exemplari, un erou și un model, Nicu Popa de la Los Angeles. Suferea de o boală grea de multă vreme, scrie Claudiu Târziu în www.rost.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacția Președinției României: “În contextul actual din Republica Moldova, sprijinul României, inclusiv financiar, va fi strict condiţionat de continuarea reformelor”

Email Imprimare PDF

01_iohanis_klPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, 12 noiembrie, că demersul iniţiat de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) de înlăturare a Guvernului Maia Sandu, într-un moment "esenţial" pentru reforma Justiţiei, este îndreptat împotriva intereselor pe termen mediu şi lung ale ţării vecine şi ale cetăţenilor săi.

Citeşte mai mult...
 

Mesajul premierului României: „Decizia de a da jos Guvernul Maia Sandu ridică semne de întrebare privind evoluţia ulterioară a R.Moldova”

Email Imprimare PDF

01_mesajul_premierului_v_orbanPreşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, marţi, 12 noiembrie, că decizia de demitere prin moţiune de cenzură a Guvernului Maia Sandu ridică extrem de multe semne de întrebare cu privire la evoluţia ulterioară a Republicii Moldova şi a arătat că disponibilitatea Executivului român de a coopera cu un Guvern moldovean, care nu va oferi garanţii serioase pentru o democraţie autentică, va fi foarte mică, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

2,7 miliarde de euro trimiși în România, în 2018, de românii aflați la muncă în Uniunea Europeană

Email Imprimare PDF

01_bani_acasaRomânia înregistrează al doilea cel mai mare surplus din transferuri personale din Uniunea Europeană, de 2,7 miliarde de euro, în 2018, după Portugalia dar înaintea Poloniei, transmite Eurostat, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reacția Uniunii Europene după căderea Guvernului Sandu

Email Imprimare PDF

01_reactia_uniunii_europeneVotul de neîncredere acordat Guvernului Sandu transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformare al țării. Afirmația îi aparține purtătorului de cuvânt al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Maja Kocijancic, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eugen Tomac: “Maia Sandu va fi viitorul Președinte al R. Moldova”

Email Imprimare PDF

01_eugen_tomac_dȘi europarlamentarul Eugen Tomac a transmis pe contul său de facebook un mesaj după căderea guvernului Sandu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Daniel Gheorghe după căderea guvernului de la Chișinău: “De azi încolo viscolul de la răsărit va bate tot mai tare către Prut și Nistru”

Email Imprimare PDF

01_daniel_gheorghe_si_inca_cinevaDeputatul Daniel Gheorghe a scris pe o rețea de socializare după căderea guvernului Sandu, de la Chișinău: "Guvernul de la Chișinău a căzut. De azi încolo viscolul de la răsărit va bate tot mai tare către Prut și Nistru. Prăbușirea guvernului condus de Maia Sandu si ruperea coaliției dintre socialiști și formatiunea pro-europeana ACUM este dovada cea mai limpede că nu te poți inhaita cu moștenitorii regimului sovietic iar cei care cred în înțelegerile cu Rusia riscă să fie prinși într-o cursă geopolitică din care ieșirea este foarte greu de reușit. Încă o data Republica Moldova își certifică poziția șubredă în calea intereselor Moscovei, toată această criză intarindu-ne ideea că unica soluție pentru Basarabia rămâne ReUnirea cu România. Fără cea de-a doua Unire, Republica Moldova se va afunda în ceea ce înseamnă un stat eșuat și lipsit de orice perspectivă de dezvoltare pe termen lung ori garanție de siguranță statală și parcurs democratic", a încheiat deputatul, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: „Intrăm într-o nouă fază de instabilitate. Există riscul ca Dodon să preia toată puterea în R. Moldova”

Email Imprimare PDF

01_siegfried_muresan_nicolae_negruDupă căderea Guvernului urmează o perioadă de instabilitate, cu riscul de preluare integrală a puterii din partea președintelui Igor Dodon, cu sprijinul Federației Ruse, a opinat analistul Nicolae Negru, în cadrul emisiunii Nodul Gordian, de la Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu: „Solicit vot electronic la toate tipurile de alegeri și reprezentare corectă în Parlament pentru Diaspora”

Email Imprimare PDF

01_codrDeputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a cerut colegilor parlamentari, marți, 12 noiembrie, de la tribuna Camerei Deputaţilor, să sprijine iniţiativele legislative privind mărirea numărului de parlamentari de Diaspora şi introducerea votului electronic, se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românul Cristian Măcelaru, numit director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei

Email Imprimare PDF

01_cristian_macelar_2Dirijorul român Cristian Măcelaru a fost numit pentru a-i succeda în 2021 francezului Emmanuel Krivine în fruntea Orchestrei Naţionale a Franţei (ONF), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri simfonice din ţară, relatează marţi AFP, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Generaţia Următoare”, proiect TVRi despre copiii din diaspora

Email Imprimare PDF

01_generatia_urmatoarePe 16 şi 17 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR Internaţional debutează un proiect editorial dedicat copiilor noştri din diaspora, realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. „Generaţia Următoare" este titlul unei serii de opt emisiuni realizate de echipa TVR Internaţional în cele mai mari comunităţi de români din Spania, Italia, Franţa şi Germania, transmite www.tvr.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

RIDICAȚII – MĂRTURII DIN SIBERIA | Lidia Dohotaru: Calvarul nostru a început la 23 august 1939, când a fost semnat pactul Ribbentrop –Molotov

Email Imprimare PDF

01_marturii_din_siberiaLidia Dohotaru, pensionară din Chișinău, la momentul deportării avea 10 luni. Părinții ei erau tineri specialiști. Mama - învățătoare de clasele primare, tatăl – preceptor de fisc. Nu aveau încă o casă proprie, locuiau la părinții mamei, în Sângerei. Unica lor avere erau 6 oi și câteva hectare de pământ cumpărate la insistența bunelului, se arată într-un reportaj marca Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul României reacționează la zarva produsă de Moscova la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_orban_lLudovic Orban a reacționat pe fondul tensiunilor politice produse de oamenii Moscovei la Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Manevre ale Rusiei pentru a pune mâna pe aeroportuturile de importanță strategică din Chișinău și Mărculești

Email Imprimare PDF

01_manevrele_rusieiPreşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare şi ordine publică de la Chișinău, Chiril Moţpan, unul dintre liderii PPDA, parte a coaliției de guvernare PSRM – „ACUM", susține că președintele Igor Dodon urmărește să-și impună controlul asupra Aeroportului Internațional Chișinău, unul dintre obiectivele strategice ale R. Moldova râvnit de Rusia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turului doi

Email Imprimare PDF

01_negru_nicolaeRezultatele alegerilor prezidențiale din România arată altfel decât erau proiectate pe ecranul așteptărilor de către casele de sondaje. Altfel, dar nu cu mult. Klaus Ioahannis, candidatul PNL, e pe primul loc cu 36,65%, Viorica Dăncilă, PSD – pe al doilea, cu 23,8%, iar Dan Barna, USR-PLUS, pe al treilea, cu 13,99%. Sondajele la ieșirea din secțiile de votare l-au dezorientat un pic pe candidatul USR-PLUS, părea că există șanse de egalare cu Dăncilă, dar diferența față de realitate e în limita marjei de eroare.

Citeşte mai mult...
 

Nivelul xenofobiei în Ucraina. Romii, africanii și românii, văzuți cel mai rău de ucraineni

Email Imprimare PDF

01_xenofobiaNivelul de xenofobie a scăzut în Ucraina, însă cele mai rele atitudini sunt manifestate față de africani, romi și români. Cercetarea sociologică a fost realizată de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în perioada 6 - 16 septembrie. În total au fost intervievați 2035 de respondenți, potrivit Agenției BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cărțille românești în bibliotecile publice din regiunea Cernăuți! un semnal de alarmă!

Email Imprimare PDF

01_societatea_bibliotecarilor_bucovineniPentru a prezenta pe scurt situația fondului de carte în limba română din bibliotecile publice din regiunea Cernăuți am ales doar raioanele cu populație românească compactă, adică Hliboca și Storojineț (din Bucovina istorică), Noua Suliță (din Basarabia istorică) și Herța (din fostul județ Dorohoi al fostului Regat Român). Celelalte raioane din regiunea Cernăuți, în care practic nu mai există localități populate compact de români – Chițmani, Zastavna, Vijnița, Putila (din Bucovina istorică), Hotin (cu excepția satului Colincăuți), Celmenți și Secureni (din Basarabia istorică) – nu fac obiectul cercetării noastre, aici cartea în limba română lipsind cu desăvârșire, scrie Vladimir Acatrini pe Mesagerul Bucovinean, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Klaus Iohannis mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii: “transmitem recunoştinţa noastră pentru militarii întorşi din teatrele de operaţii eroii căzuți la datorie sub drapelul României

Email Imprimare PDF

01_ziua_veteranilor_din_teatrele_de_operatiPreședintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 11 noiembrie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dreptate în cazul interdicției lui George Simion! Decizia Curții de Apel Chișinău

Email Imprimare PDF

/01_george_simion_dupa_30_de_aniGeorge Simion a câștigat astăzi o bătălie cu politicienii din Republica Moldova, obținând o victorie de etapă în cazul interdicției sale. Curtea de Apel Chișinău a anulat încheierea Judecătoriei Chişinău din 6 septembrie, prin care s-a declarat inadmisibilă acţiunea la cererea de chemare în judecată înaintată de George Simion către Biroul de Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne. Prin urmare, cauza va fi examinată în instanța de fond, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

TVR Internațional invită românii de pretutindeni să urmărească "A doua Românie"

Email Imprimare PDF

01_tvr_internationalCORESPONDENT TVRi, emisiunea românilor de pretutindeni, împlinește 5 ani şi devine A DOUA ROMÂNIE. Din 14 noiembrie 2019, Corina Dobre vă invită să-i cunoașteți mai bine pe conaţionalii care promovează România în lume, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parohia "Sfinţii Mucenici Ermil şi Stratonic" din Marino Laziale a sărbătorit un an de la înfiinţare

Email Imprimare PDF

01_parohie_marino_lazialeParohia Ortodoxă română cu hramul "Sfinţii Ermil şi Stratonic" din oraşul Marino (protopopiatul Lazio 3), păstorită de părintele Ioan Coforea, a aniversat în data de 8 noiembrie 2019, 1 an de la înfiinţare, se arată într-o consemnare a Pr. dr. Maxim Morariu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Jumătate dintre români dezinteresați de actuale clasă politică! Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se califică pentru turul doi. Iohannis 36.65%, Dăncilă 23,79%

Email Imprimare PDF

01_candidatii_la_presedintieAEP a terminat de procesat datele de la toate secțiile de vot din țară (18.748) și în acest moment știm exact câte voturi a primit fiecare candidat în România. Astfel:

Citeşte mai mult...
 

Cum sa pierzi o jumatate de miliard de dolari si 3 milioane de romani

Email Imprimare PDF

01_peiu_pдо свида́ния, Кишинёв! La Chisinau au cazut mastile: socialistii declarat pro-rusi au castigat alegerile pentru Chisinau dupa 11 ani de mandate ale romanului Dorin Chirtoaca si 2 ani furati din mandatele acestuia de catre procurorii lui Plahotniuc. Cea mai mare cetate romaneasca de peste Prut se afla sub puterea lui Dodon. Andrei Nastase este prima victima a pactului dintre blocul ACUM si Igor Dodon. Maia Sandu se vede urmatoarea victima si se cere demisa de socialisti pentru a se muta in strada, la proteste. Moscova a triumfat, iar "pro-europenii" asteapta in zadar un semn de la Berlin sau Bruxelles. Romania mai e aici?, scrie Petrișor Peiu pe www.ziare.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru // Furtună în ligheanul politicii de pe Bâc

Email Imprimare PDF

01_negru_nicolaeFurtună în ligheanul politicii de pe Bâc, nori grei pe cerul luminos al coabitării „netradiționale" acumist-socialiste: invocând o diversiune internă din cadrul guvernării, ministra Justiției, Olesea Stamate, a anulat concursul de selectare a viitorului procuror general, concurs pe care l-a organizat și la care a participat ea personal. Ministra nu s-a jenat să arate cu degetul spre spicherița Zinaida Greceanîi, care ar fi delegat în comisie un alt membru decât cel stabilit inițial, iar acesta, la rândul său, ar fi evaluat în mod „disproporționat" capacitățile unor candidați preferați de ministră. (Fiindcă veni vorba, expertul Veaceslav Ioniță demonstrează că unul dintre preferații ministrei rămânea oricum în afara topului câștigător.), scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Analist de la Bucureşti: „Te-ai fi așteptat ca ei să înțeleagă cel mai bine situația R. Moldova și a României... Nemții ajută la crearea unui nou „zid” - națiunea civică moldovenească"

Email Imprimare PDF

01_cristian_hritucFostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, analistul politic Cristian Hriţuc, consideră că Germania, care alături de Rusia a girat guvernarea PSRM - ACUM, trebuie să realizeze măcar în al 12-lea ceas că „planurile pe care le-a avut în R. Moldova sunt proaste și nu vor da rezultate", transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Televiziunea Română va participa la concurs pentru obţinerea unei frecvenţe naţionale pentru canalul TVR MOLDOVA

Email Imprimare PDF

01_tvr_moldova_2Consiliul de Administraţie al SRTv a hotărât, în unanimitate, participarea Societăţii Română de Televiziune (SRTv) la concursul anunţat vineri, 8 noiembrie, de Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova, privind frecvenţele naţionale statale de televiziune analogică terestră de peste Prut, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A început campania „CARTEA CARE NE UNEŞTE – Din Basarabia, cu drag!”

Email Imprimare PDF

01_cartea_care_ne_uneste„Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!" este un demers jurnalistic de recunoaştere a valorii scriitorilor din Basarabia prin prezentarea operelor acestora în programele TVR MOLDOVA şi inaugurarea de standuri permanente de carte la Biblioteca Metropolitană „Mihail Sadoveanu" din Bucureşti (str. Tache Ionescu, nr. 4), în ziua de 1 decembrie 2019- Ziua Naţională a României şi la Biblioteca Centrală Universitara „Carol I" (str. Boteanu nr. 1), în ziua de 15 ianuarie 2020 – Ziua Culturii Naţionale, scrie TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul Republicii Moldova la Viena: “Nici apa Prutul nu poate să țină frații despărțiți”

Email Imprimare PDF

01_victor_osipovAmbasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov declară într-o postare pe Facebook că la 30 de ani de la căderea Zidului Berlinez Europa trebuie să înțeleagă că nici apa Prutul nu poate să țină frații despărțiți!", scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România și Rusia au discutat din nou despre problema Tezaurului, la Moscova. Ce spune noul ministru de Externe despre reluarea activității Comisiei comune româno-ruse

Email Imprimare PDF

01_problema_tezaurului_la_moscovaMinisterul Afacerilor Externe anunță reluarea, după 3 ani, a activității Comisiei româno-ruse pentru studierea problemelor izvorâte din istoria relațiilor bilaterale, inclusiv cea a Tezaurului României depus la Moscova în perioada Primului Război Mondial. Forul s-a reunit joi și vineri în capitala Rusiei, într-o a cincea sesiune de la înființare, anunță MAE printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă, 10 noiembrie, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premierul ungar Viktor Orban: Vom bloca orice apropiere a Ucrainei de NATO dacă nu respectați drepturile minorității maghiare

Email Imprimare PDF

01_viktor_orbanPremierul ungar Viktor Orban a semnalat vineri că guvernul său va bloca orice viitoare apropiere a Ucrainei de NATO dacă autoritățile ucrainene nu vor respectă drepturile minorităţii maghiare, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Copii obligaţi să asculte imnul secuiesc la campionatul naţional de înot: „Dacă nu s-a sesizat nimeni nici anul trecut, de ce să nu repetăm ilegalitatea?“

Email Imprimare PDF

01_copii_romani_obligati_sa_asculte_imnul_secuiescImnul secuiesc a fost intonat joi, 7 noiembrie, în deschiderea Campionatului Naţional de Înot în bazin de 25 metri seniori, tineret şi juniori. Competiţia se desfăşoară la Miercurea Ciuc în perioada 7-10 noiembrie şi este organizată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, se arată într-un articol pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu, în Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_maia_dodonO moțiune de cenzură a fost depusă împotriva guvernului condus de Maia Sandu, în Republica Moldova.Socialiştii din Republica Moldova au înaintat o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu, pe motiv că proiectul privind legea procuraturii propus de actualul guvern ar fi neconstituţional şi ar contraveni normelor internaţionale, informează Radio Chişinău şi Agora.md, anunță Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A început votul pentru alegerile prezidențiale din România! Românii din Noua Zeelandă şi Australia au votat primii

Email Imprimare PDF

01_alegeri_pentru_presVotul în străinătate pentru alegerile prezidenţiale începe în această noapte, în Noua Zeelandă şi Australia, în condiţiile în care pentru românii din afara ţăril procesul electoral se desfăşoară pe durata a trei zile.

Citeşte mai mult...
 

Regizorul Andrei Șerban a demisionat de la Columbia University: „E imposibil să cred că un băiat care a devenit fată poate juca rolul Julietei”

Email Imprimare PDF

01_regizorul_andrei_serbanMotivul pentru care a renunțat la această titulatură l-a expus pe larg, în urmă cu câteva zile, în emisiunea Eugeniei Vodă, „Profesioniștii", la TVR 1, transmite www.tribuna.us, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noul premier al României va întreprinde prima sa vizită la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_noul_premier_orbanPremierul Ludovic Orban a anunțat miercuri, în cadrul emisiunii "Dosar de politician", că prima sa deplasare, în calitate de șef al Guvernului va fi în Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul de Externe al României a acceptat invitația de a vizita Chișinăul

Email Imprimare PDF

01_aurescu_popescuNoul ministru al Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, ar putea vizita în scurt timp R. Moldova, la invitația omologului său de la Chișinău, Nicu Popescu, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: „Guvernul Maiei Sandu NU va cădea. Dodon caută o cale ONORABILĂ de a ieși din această situație. Se va împăca cu situația, altfel nu mai vede New Yorkul, Bruxellesul....”

Email Imprimare PDF

01_n_negruGuvernul Maiei Sandu nu va cădea în următoarele 48 de ore, chiar dacă PSRM recurge la anumite amenințări. Acum, după ce Maia Sandu a spus că nu va face niciun pas înapoi, președintele Igor Dodon caută o cale să iasă din această situație neplăcută pentru el, fără pierderi prea mari pentru imaginea sa. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peter Szijjarto: Ungaria „nu este pregătită să sacrifice interesele a 150 de mii de etnici maghiari” care trăiesc în vestul Ucrainei”

Email Imprimare PDF

01_szjiartoUngaria a blocat o declarație comună a ambasadorilor NATO privind Ucraina, care trebuia adoptată de Consiliul Atlanticului de Nord, o delegație a acestuia fiind intr-o vizită de doua zile în Ucraina, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Articolul lingvistic al Legii Educației din Ucraina, discutat la Ministerul Învățământului și Științei de la Kiev. Reacții în comunitatea românească!

Email Imprimare PDF

01_institutiile_de_la_kievÎn data de 6 noiembrie a.c. la Ministerul Învățământului și Științei de la Kiev a avut loc un briefing dedicat percepției și atitudinii minorităților naționale din Ucraina față de legislația privind educația națională, informează Agenția BucPress, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu, la interviurile StiriDiaspora.ro. Președintele comisiei pentru românii din afara granițelor, soluții legislative pentru Diaspora

Email Imprimare PDF

01_diaspora_codreanuConstantin Codreanu, presedintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor a fost prezent la interviurile StiriDiaspora.ro și a vorbit despre soluțiile legislative pentru problemele românilor din Diaspora, transmite www.stiridiaspora.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat să plătească amenzile aplicate de prefect în martie 2018 pentru arborarea drapelului Ungariei

Email Imprimare PDF

01_primarul_udmr_sf_gheorgheTribunalul Covasna a admis marți, 5 noiembrie a.c., apelul Prefecturii Covasna în dosarul în care primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a încercat să anuleze două procese verbale prin care a fost amendat de prefectul județului Covasna, în martie 2018, pentru arborarea în condiții nelegale a drapelului Ungariei, transmite Dan Tanasă pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Româncă din regiunea Cernăuți laureată a concursului ”Vedetă populară”, producție a TVR

Email Imprimare PDF

01_elena_patrauceanTânăra Elena Pătrăucean din satul Ciudei, regiunea Cernăuți a participat la emisiunea "Vedeta populară" din cadrul Televiziunii Române, transmite www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferința “Macedo-românii și ortodoxia” la București

Email Imprimare PDF

01_justinian_patriarhulMarți, 12 noiembrie 2019, ora 18, în Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae" al Facultății de teologie ortodoxa "Justinian Patriarhul" din București va avea loc conferința "MACEDO-ROMÂNII ȘI ORTODOXIA", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O româncă se afirmă în muzica italiană, este simbolul noii Italii. «Mi-a fost greu să las România în urmă»

Email Imprimare PDF

01_iulia_madalina_grecoȘi-a lansat primul single, cu titlul „Umanamente" și este considerată de presa italiană simbolul noii Italii, aceea în care străinii au același statut ca italienii. Iulia Mădălina Greco, 26 de ani, născută la Galați, a câştigat un concurs organizat de o cunoscută casă de discuri din Roma, Honiro Entertainment, și a reușit să obțină primul succes muzical, transmite Gazeta Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă biserică ortodoxă pentru românii din Texas

Email Imprimare PDF

01_texas_biserica_romaneascaMitropolitul Nicolae al celor două Americi a oficiat duminică prima Sfântă Liturghie în noua biserică a Parohiei românești din San Antonio, Texas.Parohia românească „Sfântul Ioan Casian" din San Antonio continuă misiunea începută încă din anul 2002 de un grup de români și americani ortodocși din zona orașului San Antonio sub păstorirea Pr. Iulian Aniței. Noua Misiune „Sfântul Ioan Casian" a fost înscrisă și a început să funcționeze în februarie 2014, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul de la Chișinău ar putea să cadă... Dacă va vrea Moscova! Vom vedea!

Email Imprimare PDF

01_dodon_sanduGuvernul de la Chișinău, condus de Maia Sandu, ar putea pica în următoarele zile, după ce Executivul și-a asumat angajarea răspunderii în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii procuraturii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 1 din 8