Stiri RGN

În sudul Republicii Moldova se votează ReUNIREA cu România. Comuna Manta, Cahul a semnat Actul Istoric

Email Imprimare PDF

17_comuna_mantaUnirea prinde contur în tot mai multe localități din Republica Moldova. Comuna Manta, raionul Cahul a votat Declarația de Unire pe 20 aprilie 2018. Actul Reunificator a fost semnat de 10 consilieri locali în frunte cu edilul localității Manta, Violeta Hâncu, transmite 10Tv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Natalia Intotero: Fiecare român de pretutindeni este ambasadorul României. Ministrul pentru românii de pretutindeni – alături de etnicii români din Ungaria, participanți la DCR 2018

Email Imprimare PDF

17_dcr_2018Fiecare român este ambasadorul ţării sale, iar cei care locuiesc în comunităţile istorice de peste graniţă este bine să-şi cunoască originile poporului din care provin, a declarat sâmbătă, la Deva, ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu o delegaţie formată din 50 de etnici români care trăiesc în comunităţile istorice din Ungaria, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Halal clasă politică nouă!

Email Imprimare PDF

31_negruCa să luptăm eficient cu Plahotniuc, trebuie să recunoaștem că el a construit sistemul actual împreună cu ceilalți lideri proeuropeni, Filat, Ghimpu, Urechean (la început) și că societatea civilă nu a conștientizat decât după furtul miliardului pericolul real al oligarhiei, scrie Nicolae Negru în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unioniștii au salubrizat Cimitirului Eroilor Români din Chișinău

Email Imprimare PDF

17_cimitirul_eroilor_romaniaAsociația „UNIREA - ODIP" împreună cu mai multe licee și organizații din Chișinău au participat la CEA MAI MARE acțiune de salubrizare a Cimitirului Eroilor Români din Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Ziua Porţilor Deschise“ la Institutul Cultural Român de la Viena şi la Ambasada României în Republica Austria

Email Imprimare PDF


Institutul Cultural Român de la Viena și Ambasada României în Republica Austria organizează în data de 23 aprilie, începând ora 11.00, „Ziua Porţilor Deschise" la sediile celor două misiuni diplomatice. Evenimentul face parte din programul desfăşurat de Primăria sectorului 4 din Viena până pe 31 mai 2018 şi se adresează locuitorilor sectorului Wieden, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

STINDARDUL UNIRII ÎN PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ DIN IMOLA

Email Imprimare PDF

18_parohie_imolaDuminică, 15 aprilie 2018, în Parohia Ortodoxă Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora și Nimfodora din Imola, protopopiatul Emilia Romagna I, a poposit STINDARDUL MARII UNIRI.

Citeşte mai mult...
 

Lupta pentru limba română în Ucraina pe TVRI

Email Imprimare PDF

20_lupta_pt_lb_roDespre dificultăţile românilor din Regiunea Cernăuți de a studia și de a vorbi în limba maternă aflaţi dintr-un nou episod al seriei dedicate comunităților istorice de români din Ucraina - "La un pas de România" - 19 aprilie, ora 21:00, la TVR Internaţional, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

”Sonder” de Simona Deaconescu câștigă Marele Premiu la Loikka Dance Film Festival de la Helsinki

Email Imprimare PDF

23_scurtmetraj_de_dansScurtmetrajul de dans "Sonder" regizat și coregrafiat de Simona Deaconescu și produs de Anamaria Antoci a câștigat Loikka Award la Loikka Dance Film Festival de la Helsinki, care s-a încheiat duminică, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu: Dodon, piatră de moară legată de piciorul lui Ceban!

Email Imprimare PDF

17_constantin_codreanu_cNu mă surprinde deloc apariția lui Dodon în materialele de propagandă electorală cu mesaje de susținere pentru candidatul socialiștilor la Primăria Municipiului Chișinău, chiar dacă această apariție este profund imorală. După cum nu mă surprind nici greșelile de ortografie din pliantele electorale în limba română cu Dodon, scrie Constantin Codreanu pe http://www.codreanuprimar.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Arțagul și-a găsit pârțagul. Cum Trump l-a pus la respect pe Putin

Email Imprimare PDF

17_trump_putinAtacul coaliției occidentale asupra Siriei a fost devastator. Punct ochit, punct lovit. Pierderile Damascului sunt enorme. Există însă niște ruine mari de pe urma acestei operațiuni a aliaților care nu se văd cu ochiul liber, scrie analistul Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția „Regina și Frontul” la BCU

Email Imprimare PDF

17_regina_si_frontulAsociația România Culturală vă invită marți, 24 aprilie 2018, ora 17.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I" unde va avea loc lansarea albumului de fotografie „Regina și Frontul", coordonat de Anca Beatrice Todireanu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Recital de pian Eduard Kunz în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică “J.S.Bach”, ediţia a VIII-a la Chișinău

Email Imprimare PDF

17_bach_editia_8Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău în colaborare cu Sala cu Orgă şi Fundaţia Culturală „J.S.Bach" organizează un recital extraordinar al pianistului de renume mondial Eduard Kunz, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „J.S.Bach". Evenimentul va avea loc pe data de 24 aprilie, ora 18.00, la Sala cu Orgă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

1 milion de semnături pentru introducerea ReUnirii cu Basarabia în Constituție

Email Imprimare PDF

19_semnez_pentru_unirePeste 1 milion de semnături vor fi strânse în România, Republica Moldova și diaspora pentru Unire. Campania demarată de cele peste 130 de asociații și grupuri de inițiativă din Alianța pentru Centenar se va desfășura în perioada 23 aprilie-25 iunie 2018 și va consta în colectarea de semnături pentru modificarea Constituției României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prilej de sărbătoare pentru românii din Australia. Mănăstirea Izvorul Tămăduirii, Hram la Melbourne

Email Imprimare PDF

20_ro_australiaSărbătoarea închinata Maicii Domnului, 13 aprilie 2018, numită Izvorul Tămădirii, a fost prăznuită cu multă bucurie de către comunitatea ortodoxă românească din Melbourne, Australia, transmite Romanian Global News citând Episcopia.

Citeşte mai mult...
 

Simpozionul CENTENARUL PLINATATII SUFLETULUI ROMANESC - CREDINTA, ISTORIE SI CULTURA – organizat la Saint-Hubert

Email Imprimare PDF

20_centenarul_plinitatii_sufletuluiSâmbãtã 21 aprilie 2018 va avea loc în Montreal la la Catedrala Sf. Gheorghe2000 Boulevard Marie, Saint-Hubert (Quebec) J4T 2B1 Simpozionul « Centenarul plinãtãții sufletului românesc - credințã, istorie și culturã de cãtre Episcopia Ortodoxã Românã a Canadei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Echipa TVR Internaţional vă doreşte Paște Fericit oriunde v-aţi afla şi vă invită să urmăriţi programele speciale pregătite!

Email Imprimare PDF

27_romania_internationalRomânii din întreaga lume trăiesc bucuria sărbătorilor pascale alături de cei de acasă urmărind programul special pregătit de TVR Internaţional pentru aceste zile, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vlad Epurescu: Cum s-a folosit Gazprom de Estul Europei pentru a controla piaţa de gaze naturale. Bruxelles, interesele Germaniei şi calul troian al Rusiei în coasta Europei

Email Imprimare PDF

17_putin_merkelNiciodată de la căderea Cortinei de Fier nu a mai fost atât de multă tensiune între Estul şi Vestul Europei. Iar gazoductul Nord Stream 2 nu face decât să arate cine îşi doreşte, cu adevărat, să existe o Uniune cu două viteze. Oare este legitim ca interesele economice ale unei naţiuni să prevaleze în faţa proiectelor de integrare energetică propuse de Bruxelles? Va fi Estul Europei o afacere la mica înţelegere între Rusia şi Germania, se întreabă Vlad Epurescu într-o analiză pe http://adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dorin Suciu: 450 de ani de la Edictul Dietei de la Turda: despre funie în casa spânzuratului

Email Imprimare PDF

18_dorin_suciuCu ocazia împlinirii a 450 de ani de la proclamarea așa-numitului Edict de la Turda, episcopii bisericilor tradiţionale maghiare din Transilvania au elaborat un document prin care cer parlamentelor României şi Ungariei, precum şi Parlamentului European ca data de 13 ianuarie să fie marcată drept „Ziua Libertăţii Religioase", scrie jurnalistul Dorn Suciu într-o analiză preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bursa locurilor de munca - România ne cheamă ACASĂ

Email Imprimare PDF

18_bursa_locurilor_de_muncaRoma, 19 aprilie 2018 - Expo România-Italia vine în sprijinul românilor din Italia cu o Bursă a locurilor de muncă, având următorul slogan: "România ne cheamă ACASĂ".Mulți dintre conaționalii plecați la muncă în Italia au avut posibilitatea de a acumula experiență în anumite domenii de activitate sau chiar de a se perfecționa din punct de vedere profesional, iar acum s-ar putea implica activ în creșterea economică a României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța Familiilor din România: COREA DE NORD: CAMPIOANA MONDIALA LA PERSECUTIA CRESTINILOR

Email Imprimare PDF

19_afrCorea de Nord e campioana mondiala la persecutia crestinilor. Rar, pe parcursul celor 2000 de ani de crestinism, au fost crestinii persecutati atit de intens si cu atita cruzime cum sunt ei persecutati astazi in Corea de Nord. Rar, deasemenea, au fost incercarile atit de crunte si determinate ale unui regim politic pentru eradicarea crestinismului ca si in Corea de Nord. Subiectul nu e discutat in mass media occidentala ori chiar romana, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Curs catehetic - ”Hristos împărtășit copiilor” - Formare de formatori pentru reprezentanții școlilor parohiale românești din Italia

Email Imprimare PDF

20_curs_catheticCu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și a Preasfințitului Părinte Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Patriarhia Română, prin Sectorul Teologic-Educațional, și Fundația World Vision International desfășoară Cursul de formare de formatori - "Hristos împărtășit copiilor", în zilele de 17-18 aprilie 2018, la Centrul Pastoral Ambrosian - Milano-Seveso, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

521.025 cetățeni din Republica Moldova au redobândit cetățenia statului român

Email Imprimare PDF

22_pasaportConform datelor prezentate de Autorității Naționale pentru Cetățenie portalului Stopfals.md, din anul 2002 și până la 30 martie 2018, în total 521.025 cetățeni din Republica Moldova au redobândit cetățenia statului român, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pelerinajul Stindardului Unirii continua în parohiile românești din Italia. A ajuns la Aosta!

Email Imprimare PDF

22_pelerinajul_stindardului_unirii_continuaÎn duminica a doua a Paștelui, Parohia românească Sf. Mc. Elefterie din Aosta a primit în cadru festiv stindardul Unirii de la Parohia românească Sf. Leontie – Ivrea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Medicul curant al premierului israelian Benjamin Netanyahu, originar din România, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”

Email Imprimare PDF

29_benjamin_netanyahuUnul dintre cei mai valoroși membri ai comunității evreiești originare din România și care trăiește în Israel a primit o nouă dovadă de recunoaștere și apreciere în România. Consulul Onorific al României în Israel, Doctorul Herman Berkovits, a primit pe 3 aprilie a.c., titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, în prezența ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, și a numeroși oaspeți, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vizita Promoției 2018 de ofițeri-studenți ai USAWC la Misiunea Permanentă a României la ONU - New York

Email Imprimare PDF

17_usawc_onuLa solicitarea comandantului Colegiului de Război al Forțelor Terestre SUA (United States Army War College - USAWC), general-maior John S. Kem, în data de 20 aprilie 2018, Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a primit vizita promoției 2018 a USAWC, din care face parte și ofițerul român colonel Cristinel Apopei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anca Benera și Arnold Estefan participă la expoziția The Trouble with Value la Galeria Onomatopee din Eindhoven

Email Imprimare PDF

18_the_touble_with_valueInstitutul Cultural Român Bruxelles susține prezența artiștilor vizuali Anca Benera și Arnold Estefan la expoziția internațională The Trouble with Value în perioada 21 aprilie - 30 iulie 2018, la Galeria Onomatopee din Eindhoven. Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 18.00, în prezența artiștilor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Cine vrea să-și spele mâinile în sângele unioniștilor

Email Imprimare PDF

20_unireaMass-media a trecut mult prea grăbită peste o întâmplare strigătoare la cer. Nu a scăpat-o din vedere, dar a tratat-o cu destulă ușurătate, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vernisajul expoziției artistului basarabean „Mihail Grecu – Între metaforă și realitatea obiectivă” – vineri, 20 aprilie 2018, ora 15.00, MNAR –

Email Imprimare PDF

21_mihail_grecuMuzeul Național de Artă al României și Muzeul Național de Artă al Moldovei cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova prezintă publicului bucureștean expoziția „Mihail Grecu – Între metaforă și realitatea obiectivă", prima retrospectivă dedicată celui mai proeminent artist basarabean. Ea reconstituie ansamblul demersurilor artistice ce caracterizează opera unui pictor mai puțin cunoscut publicului românesc, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Consultarea publică își prelungește termenul. Află data până când poți spune DA sau NU Unirii

Email Imprimare PDF

22_CONSULTAREA_PUBLICA_DA_SAU_NU_UNIRIITema studiului sociologic, anunțat de Centrul Social-Politic European, prin care ne-am propus să cercetăm interesul cetățenilor față de unirea Republicii Moldova cu România, a stârnit multe discuții în ultimile săptămâni atât în mediul online, cât și în mediul offline, potrivit unui comunicat al decid.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul "Bucuria Învierii” în Parohia românească " Sf. Niceta de Remesiana" din Susa

Email Imprimare PDF

22_bucuria_invieriiÎn parohia românească "Sf. Niceta de Remesiana" Susa, în duminica a-II-a după Paşti, închinată Sf. Ap. Toma s-a desfășurat tradiționalul festival " Bucuria Învierii", prezentat de către copiii şi tinerii din parohie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O CAPCANA PENTRU ROMANIA: PARTENERIATELE CIVILE

Email Imprimare PDF

31_afrRomaniei i se pregateste o capcana: capcana parteneriatelor civile. Iar milioanelor dintre noi care am semnat pentru revizuirea Articolului 48, ni se pregateste o surpriza: casatoriile intre persoane de acelasi sex pot deveni o realitate in Romania indirect. Parlamentul le poate legaliza in mod direct abrogind paragraful din Codul Civil care le interzice, si, simultan, definind casatoria ca fiind o relatie intre doua persoane fara deosebire de sex. Indirect, insa, ele pot deveni o realitate prin instituirea parteneriatelor civile, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PLR susține candidații PUN la alegerile locale din Bălți și Chișinău. PUN: voință politică comună, dar și un exercițiu de consolidare, împărtășit de dezideratul de Unire a R.Moldova cu România

Email Imprimare PDF

18_plr_punPartidul Liberal Reformator îndeamnă toți locuitorii capitalei să îl voteze la funcția de primar al municipiului Chișinău, pe Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale. Mai mult, formațiunea și-a exprimat sprijinul și pentru candidatul PUN pentru alegerile din Bălți, Sergiu Burlacu, transmite IPN, citat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noua cinematografie europeană: Filmul Ana, mon amour în premieră la Stockholm

Email Imprimare PDF

19_ana_mon_amourICR Stockholm prezintă, în colaborare cu Biblioteca de Muzică și Film din cadrul Konserthuset Stadsteatern, premiera la Stockholm a filmului românesc Ana, mon amour (r. Călin Peter Netzer, 2017). Vizionarea va avea loc pe data de 25 aprilie 2018, începând cu orele 18.30, la cinematograful Klarabiografen, iar intrarea la film este liberă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Elena Robu: Fabrica de minciuni a presei filoruse din R. Moldova

Email Imprimare PDF

20_stop_falsArticolele pline de minciuni se fabrică pe bandă rulantă în R. Moldova. Cea mai nouă știre apărută la sfârșitul lunii martie se referă la o directivă europeană care ar viza distrugerea viilor din România, iar ulterior și din R. Moldova. Atenție! Este o minciună inventată de portalul Vedomosti.md care a publicat articolul "ЕС планирует «добровольное» уничтожение виноградников Румынии – на очереди Молдова" (în traducere: "UE planifică distrugerea "voluntară" a viilor din România – urmează și cele din Moldova"). Acest fapt a fost semnalat de portalul stopfals.md, care depistează știrile false din spațiul mediatic al R. Moldova, scrie Elena Robu pe blogul său https://elenarobu.md., preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie” - Editia a IV-a:

Email Imprimare PDF

22_premiile_rada_mihalcea_clujÎncepand cu anul 2015 s-a demarat concursul anual pentru cei mai buni tineri cercetatori romani in stiinta si inginerie, organizat de Primaria municipiului Cluj-Napoca in parteneriat cu Prof. Dr. Rada Mihalcea de la University of Michigan si cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lucruri mai puțin știute despre noul președinte al Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop

Email Imprimare PDF

23_noul_presedinte_al_academiei_romaneÎn Joia Mare, Academicienii români și-au ales noul președinte, în persoana Rectorului Universității Babeș - Bolyai, profesorul Ioan-Aurel Pop. Cunoscut pentru istoria pe care o promovează și în care crede cu atâta dăruire, prea puțin se cunoaște despre omul Ioan - Aurel Pop, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PS MACARIE: Misiunea noastră este să contribuim la recuperarea fiilor și fiicelor care se simt abandonați de patrie, să contribuim la dezmeticirea din letargia care a cuprins Neamul

Email Imprimare PDF

23_liturghie_stockholmÎn a treia zi de Paști, Preasfințitul Macarie a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Episcopal din cadrul Centrului Eparhial din Stockholm şi a botezat al cincilea copilaș al unei tinere familii credincioase din comunitate. Cu acest prilej, ierarhul a adresat un mesaj românilor legat de sărbătorirea Centenarului Unirii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pactul pentru Chișinău propus candidaților pentru Primărie

Email Imprimare PDF

25_lista_punctelorAlianța pentru Centenar propune spre semnare și asumare candidaților la alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Chișinău, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul românilor de pretutindeni, Natalia Intotero la Chișinău: R. Moldova reprezintă o prioritate a României

Email Imprimare PDF

18_natalia_intoteroMinistrul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), Natalia Intotero a avut o întrevedere cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) al R. Moldova, Monica Babuc, și a participat la lucrările celei de a –III - a ediții a Conferinței „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018", organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi", Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului din România și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" din București, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Teatrul românesc nu mai are frontieră la Prut

Email Imprimare PDF

19_teatru_peste_prutTeatrul Evreiesc de Stat, din București, și Teatrul Satiricus "Ion Luca Caragiale", din Chișinăucontinuă și în acest an proiectul inițiat anul trecut – TEATRU PESTE PRUT. Teatrul va prezenta publicului din Chișinău, în cadrul celei de-a doua ediții, o serie de șapte spectacole, în perioada 23-29 aprilie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Akela a ratat ținta

Email Imprimare PDF

31_negruAtacul cu rachete, efectuat de SUA, Marea Britanie și Franța asupra unor obiective de producere și stocare a armelor chimice din Siria, vor avea un efect devastator asupra relațiilor internaționale, a spus Putin, cel care a ocupat, în 2014, Crimeea și regiunile Donețk și Luhansk ale Ucrainei. Și ar fi ocupat și alte regiuni, dacă ucrainenii nu și-ar fi venit în fire și nu s-ar fi opus cu înverșunare, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Senatul a adoptat în şedinţa plenului de miercuri proiectul de lege al Guvernului privind extinderea termenelor de valabilitate a paşapoartelor simple electronice

Email Imprimare PDF

24_ro_passportSenatul României a adoptat în şedinţa plenului de miercuri proiectul de lege al Guvernului privind extinderea termenelor de valabilitate a paşapoartelor simple electronice de la 5 la 10 ani în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani şi de la 3 la 5 ani pentru cei cu vârste între 12 şi 25 de ani, scrie www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dumitru CRUDU // Bunicul meu Gheorghe a salvat de la moarte evreii din Cetireni

Email Imprimare PDF

25_cetireniAcum trei săptămâni, într-o după-amiază ploioasă de luni am sosit la Cracovia, și m-am cazat la hotelul Wielopole. A doua zi, la ora șapte seara, urma să aibă loc lansarea cărții mele de poezie „Falsul Dimitrie", tradusă în limba polonă de Jakub Kornhauser și Joanna Kornas-Warwas și timp aveam cât cuprinde, scrie Dumitru Crudu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mii de români la Sfintele Paști la Catedrala Mitropolitană din Nürnberg

Email Imprimare PDF

25_catedrala_nurenbergSărbătoarea Sfintelor Paști a adunat la Catedrala mitropolitană din Nürnberg, ca în fiecare an, câteva mii de credincioși ortodocși români care, cu puțin timp înainte de miezul nopții, au primit lumina sfântă de la ÎPS Părinte Mitropolit Serafim, iar apoi au participat la procesiunea organizată pe străzile înconjurătoare și apoi la Slujba Învierii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Bucurie la Sadova. Liderii unioniști au donat produse familiilor social-vulnerabile

Email Imprimare PDF

26_bucurie_la_sadovaDe Paști suntem mai buni, iar mișcarea unionistă știe să ofere din bunătatea lor. Astăzi, în cea de-a doua zi a învierii au devenit mai fericiți familiile social-vulnerabile din satul Sadova, raionul Călărași care au primit produse alimentare, donate de oameni de bună credință. În timp ce președintele pro-rus, Igor Dodon cheltuie bani pe campanii anti-unioniste, mulți dintre cetățenii satului său de baștină sunt defavorizați și sunt ajutați de unioniști, transmite 10TV, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Președintele Senatului , despre justificarea banilor trimişi de Diasporă în Țară: Nu ştiu de unde această atitudine, care mie mi se pare vecină cu spiritul miliţienesc

Email Imprimare PDF

18_calin_tariceanuCălin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seară în Parlament că nu este de acord cu proiectul de lege care stabileşte ca românii din diasporă să justifice cu documente sumele de peste 1.000 euro trimise în ţară, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansarea antologiei de poezie „Precum apa în căușul palmei” a Cenaclului Echinox, Tel Aviv și Tivon, 22 - 24 aprilie 2018

Email Imprimare PDF

19_cenaclul_echinox_telavivInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Keshev LeShira și Uniunea Scriitorilor Israelieni, vă invită în zilele de 22 și 24 aprilie 2018 la evenimentele dedicate lansării în Israel a antologiei de poezie în limba ebraică „Precum apa în căușul palmei", semnată de membrii Cenaclului Echinox, în traducerea prof. Moshe Itzhaki și a dr. Paul Farkaș, cu ilustrații de Noa Levin-Harif și publicată de Editura Keshev LeShira din Tel Aviv, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Păzea, Putin se gândește la noi!

Email Imprimare PDF

31_negruRusia se dă bătută? După patru secole de curs european, ea renunță să mai facă eforturi zadarnice de a se integra în Occidentul pretențios care o respinge în mod neîntemeiat, umilitor și se retrage în singurătatea ei geopolitică, pentru un secol (sau două, sau trei), scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alexandra Tătaru: Românii rezidenţi la Roma au petrecut de Paşte în mijlocul naturii, cu Hora Unirii şi cântece patriotice: „Inima noastră se află tot în România“

Email Imprimare PDF

25_romani_rezidenti_la_romaO parte dintre credincioşii români, care muncesc la Roma şi împrejurimi, au participat atât la slujba de Înviere a Domnului, dar şi la slujba din prima zi de Paşte. După oficierea serviciului religios, peste 30 de enoriaşi ai bisericii San Salvattore alle Coppele din Roma, convinşi de părintele Daniel Paul Vereş, au ieşit la iarbă verde în parcul Villa Borghese, scrie Alexandra Tătaru, în www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PATRU ARTIȘTI TINERI DIN ROMÂNIA EXPUN LA GALERIA ICR BERLIN

Email Imprimare PDF

25_plotting_the_pattProgramul 2018 al galeriei Institutului Cultural Român din Berlin continuă cu expoziția de grup Plotting the Path, curatoriată de Ioana Marinescu, reunind lucrări realizate de artiștii George Anghelescu, Adrian Preda, Lea Rasovszky și Ștefan Ungureanu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 aprile - 23 mai 2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tema “Un secol de la revenirea Basarabiei în hotarele Țării”, în dezbatere la Sfântu Gheorghe

Email Imprimare PDF

26_basarabia_ro_mAcademia Română - Centrul European de Studii Covasna – Harghita, Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan" și Asociația Ștefadina organizează în cadrul Primăvarerii culturale de la Sfântu Gheorghe, simpozionul cu tema Un secol de la revenirea Basarabiei în hotarele Țării, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Numărul localităților din R. Moldova care au semnat declarații de Unire cu România a depășit cifra 155

Email Imprimare PDF

27_4_aprilie_2018Peste 155 de localități din R. Moldova au semnat în ultimele luni declarații de Unire cu România. De asemenea, zeci de școli și instituții culturale din stânga Prutului s-a alăturat demersului de Unire, iar numeroase autorități din România au făcut același gest, în semn de solidaritate cu frații din Basarabia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Al doilea stat românesc urmează exemplul Bucureștiului și vrea o Armată profesionistă

Email Imprimare PDF

18_armata_profesionalaMinisterul Apărării propune spre consultare publică proiectul Programului „Armata Profesională 2018 – 2021". Documentul a fost plasat pe pagina web a Ministerului Apărării www.army.md pentru a fi consultat de autoritățile publice centrale, locale, instituțiile, precum și cetățenii Republicii Moldova.

Citeşte mai mult...
 

ICR BERLIN SUSȚINE PARTICIPAREA ROMÂNEASCĂ LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM GOEAST DIN WIESBADEN

Email Imprimare PDF

20_festivalul_de_film_goeastÎntre 18 și 24 aprilie 2018 va avea loc Festivalul Filmul Central-Est European „goEast" de la Wiesbaden, care prezintă peste 100 de filme din 35 de țări diferite, dintre care 8 premiere mondiale, o premieră internațională, una europeană și 20 germane. Festivalul a fost înființat în anul 2001 de Institutul de Film din Frankfurt/Main şi s-a dezvoltat ca o platformă de dialog între Est şi Vest, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

INTEGRITATEA candidatului Andrei Năstase e pusă la îndoială la Chișinău: „Liderul Platformei „DA”, din veniturile sale pe ZERO, împarte egal milioane de lei între mamă și soacră”

Email Imprimare PDF

22_andrei_nastaseIntegritatea liderului Platformei „Demnitate și Adevăr", Andrei Năstase, este pusă la îndoială, mai ales că în declarația sa pe venit, prezentată Consiliului electoral de circumscripție Chișinău, arată că nu a avut venituri în anul 2017, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Stindardul Unirii a ajuns în duminica Învierii la Prata di Pordenone

Email Imprimare PDF

25_prata_di_pordenoneÎn duminica Sfintei Învieri, Stindardul Unirii care este dus în parohiile românești din Italia, a ajuns la biserica românească Prata di Pordenone fiind adus de la Parohia Conegliano, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În sfârșit, Academia Română are un Președinte adevărat! Academicianul Ioan-Aurel Pop a fost ales joi Președintele Academiei Române

Email Imprimare PDF

27_ioan_aurel_popPotrivit unui comunicat al Academiei Române, remis presei, Ioan-Aurel Pop a fost ales Președinte al Academiei în Adunarea Generală cu 86 de voturi, pe locul al doilea situându-se Academicianul Victor Voicu, cu 56 de voturi, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Organizația Studenților Basarabeni din București a semnat Declarație de ReUnire a R. Moldova cu România

Email Imprimare PDF

27_osb_bucuresti_decl_unireDupă Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara și Organizația Studenților Basarabeni din București a semnat o Declarație de Unire, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rezultatele campaniei „Masa Bucuriei” 2018, proiect al Mitropoliei Basarabiei: Au fost colectate 41 de tone de produse alimentare pentru persoanele nevoiașe

Email Imprimare PDF

28_masa_bucurieiMii de basarabeni au răspuns îndemnului Misiunii Sociale „Diaconia" din cadrul Mitropoliei Basarabiei donând sâmbătă, 31 martie, produse alimentare destinate persoanelor nevoiașe, în cadrul campaniei de Paști „Masa Bucuriei", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SBU: PATRIARHIA MOSCOVEI ESTE O CREAȚIE A KGB (DOCUMENT)

Email Imprimare PDF

18_patriarhia_moscoveiPatriarhia Moscovei este o creație a serviciilor secrete sovietice, anunță Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), care a declasificat și dat publicității câteva documente de arhivă în care comisarii sovietici de securitate au arătat că toți delegații fără excepție (ierarhi, preoți, călugări, mireni) la Marele Sinod local al Bisericii Ortodoxe Ruse – Patriarhia Moscovei din 1945 au fost persoane racolate de KGB, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participare românească la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte de la Budapesta

Email Imprimare PDF

20_festival_carte_budapestaÎn perioada 19-22 aprilie 2018, Institutul Cultural Român Budapesta se alătură Ministerului Culturii și Identității Naționale din România, organizatorul Standului oficial al României la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Carte de la Budapesta (Complexul Millenáris, Kis Rókus u. 16-20), printr-o serie de manifestări culturale dedicate literaturii române contemporane. Invitații de onoare ai ediției din acest an sunt Serbia şi scriitorul Daniel Kehlmann, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Mizele greșite ale PPE în Republica Moldova

Email Imprimare PDF

23_petru_bogatuPartidul Popular European, un mare grup politic conservator, pe cât de norocos este în vestul continentului, pe atât de ghinionist pare să fie în estul lui. De la un timp încoace, din varii motive, familia dreptei creștin-democrate pierde teren în țările fostului bloc sovietic, iar Republica Moldova nu-i o excepție, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sfânta Liturghie în a treia zi de Paşti pentru deţinuţii ortodocşi din penitenciarul de la Torino

Email Imprimare PDF

25_detinuti_torinoCu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, marţi, 10 aprilie 2018 vestea Învierii Domnului a fost purtată şi deţinuţilor din Penitenciarul Lorusso e Cutugno din Torino, transmite Romanian Global News citând Episcopia din Italia.

Citeşte mai mult...
 

Hristos a Inviat! Învierea lui Hristos, slava iubirii Preasfintei Treimi – Pastorala Patriarhului Daniel de Sfintele Paşti 2018

Email Imprimare PDF

27_invierea_lui_hristosCu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului 2018, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj pastoral clerului şi credincioşilor din Patriarhia Română, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sudul Basarabiei legat și prin bac de România. Românii din Bugeac vor ajunge mai ușor în Țara mamă

Email Imprimare PDF

28_granita_ro_ucrainaGuvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 4 aprilie, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicaţie de pasageri şi marfă în regim de bac şi pietonal între localităţile Isaccea (România) şi Cartal (Orlivka -Ucraina), precum şi a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Arca TV- Televiziunea Romanilor de Pretutindeni

Email Imprimare PDF

30_arca_tvARCA TV (Association of the Romanian Communities Abroad) este o platforma de comunicare TV a carei principal sediu se afla in Houston, Texas, Statele Unite ale Americii si care transmite online, pe canalul propriu si pe TVR International, televiziunea nationala din Romania, cu care detine un acord. Principalul scop al Arca TV este de a forma parteneriate cu diferite Asociatii Romanesti Fundatii si Comunitati Romanesti din intreaga lume. Deasemenea, suntem interesati sa formam parteneriate cu entitati din Romania ce doresc sa sustina Diaspora de oriunde din lume, se arată în prezentarea de pe http://www.arcatv.us, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Spre ReUnire prin înfrățire! Soroca și Tulcea își dau măna

Email Imprimare PDF

18_soroca_si_tulceaO delegație a Consiliului raional Soroca, în frunte cu președintele raionului, Ghenadie Muntean, a întreprins o vizită de lucru în Tulcea, România, unde a avut loc o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Județean Tulcea, în ca re au hotărât să înfrățească Raionul Soroca cu Județul Tulcea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Londra invitați la concert! Duo Kitharsis la St Martin-in-the-Fields

Email Imprimare PDF

21_duo_kitharsis,,Seria românească", organizată de mai mulţi ani de ICR Londra la St. Martin-in-the-Fields, a devenit deja una dintre cele mai populare repere ale programului muzical al celebrului spaţiu cultural din Trafalgar Square. Ea continuă, în 17 aprilie, cu un recital de chitară clasică, susţinut de Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan, membrii Duo Kitharsis, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preşedintele Academiei Române, despre unirea Basarabiei cu Regatul României

Email Imprimare PDF

25_presedintele_academiei_romane_peiuUnirea Basarabiei cu Regatul României acum 100 de ani a avut loc în condiţii dramatice, când capitala ţării fusese mutată de doi ani la Iaşi, oraş devenit capitală de război. Despre acest context istoric a vorbit la RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI preşedintele Academiei Române, Ion Aurel Pop, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii au sărbătorit Paștile dincolo de Cercul Polar

Email Imprimare PDF

26_episcop_macariePreasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat zilele trecute în Groenlanda, cercetând pe puținii români stabiliți pe această insulă îndepărtată de la Polul Nord, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei,: Să ne luminăm viața prin hotărârea de a fi mai buni, mai drepți și, nu în ultimul rând, mai uniți pentru idealul unității întregului nostru popor

Email Imprimare PDF

27_hristosIubitului nostru cler, preacuviosului cin monahal şi preaiubiţilor credincioşi din Sfânta şi de Dumnezeu păzita Mitropoliei a Basarabiei;

Citeşte mai mult...
 

Toate tranzacţiile peste 1.000 de euro, în vizorul Oficiului pentru Spălarea Banilor! Românii din străinătate au trimis acasă circa 29 de miliarde de euro în perioada 2007 – 2016…

Email Imprimare PDF

29_money_transferDiaspora românească este luată din nou în vizor. Statul român vrea să controleze toate datele tranzacţiilor care depăşesc 1.000 de euro între cetăţenii români, scrie http://www.agendadiasporei.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Aproape 300 de români s-au SOLIDARIZAT cu mesajul celor 13 personalități pentru Iohannis, cerându-i Președintelui să nu se mai opună Referendumului pentru Familie

Email Imprimare PDF

19_iohannis12 personalități ale vieții românești i-au scris Președintelui Klaus Iohannis, rugându-l să nu se mai opună desfășurării Referendumului pentru Familie. Printre semnatarii scrisorii se află: doctorul Pavel Chirilă, biofizicianul Virgiliu Gheorghe, inventatorul Mircea Tudor, medicii Corneliu Zeană și Anca Nițulescu sau scriitorul Răzvan Codrescu. Mesajul vine după ce Președintele a afirmat că „nu e nicio grabă" în organizarea Referendumului pentru Familie, deși au trecut doi ani de când s-au validat cele aproape 3 milioane de semnături pentru organizarea lui, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„DIALOGOS”, NOUA SERIE DE PRELEGERI INIȚIATĂ DE ICR BERLIN

Email Imprimare PDF

21_prelegeri_berlinInstitutul Cultural Român din Berlin demarează anul acesta o serie de întâlniri, intitulată „Dialogos", cu scopul de a oferi un spațiu de interacțiune socială, de a crea o platformă de discuții și de a realiza un schimb de idei. Sunt invitați specialiști români și internaționali din diverse domenii, care își vor prezenta proiectele de cercetare sau artistice și le vor discuta cu publicul participant, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dana Gârbovan: „Să nu faceți nedreptate la judecată; să nu căutați la fața celui sărac și de fața celui puternic să nu te sfiești, ci cu dreptate să judeci pe aproapele tău”

Email Imprimare PDF

25_dana_garbovanRăstignirea și moartea lui Isus pe cruce, ca urmare a unui proces nedrept, este o bună ocazie de meditație și introspecție asupra rolului pe care îl avem și a responsabilității pe care o purtăm fiecare în înfăptuirea dreptății, scrie Dana Gârbovan pe www.romaniacurata.ro, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Episcopul Macarie Drăgoi în vizită la românii din Groenlanda: „Să-i cercetăm cu dragoste pe frații noștri, chiar dacă, pentru aceasta am fi nevoiți să mergem până la capătul lumii!”

Email Imprimare PDF

27_macarie_dragoi_groenlandaPreasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord se află, în aceste sfinte zile ale Săptămânii Mari, în Groenlanda, pentru a cerceta pe cei câțiva frați români aflați în această insulă de la capătul lumii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima Spovedanie și Mărturisirea Credinței la copiii și tinerii de la parohia românească Venezia I

Email Imprimare PDF

29_parohia_ro_sf_lucia_venetiaÎn parohia românească Sfânta Lucia din Venezia, în duminica Intrării Domnului în Ierusalim a avut loc un eveniment festiv, organizat pentru copiii care au făcut prima spovedanie, precum și pentru tinerii care au împlinit 14 ani, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii de pe ambele maluri ale Prutului stabiliți în Irlanda: „Trăiască Unirea Moldovei răsăritene cu România!”

Email Imprimare PDF

30_declaratie_de_unire_irlandaCetățeni ai României și ai Republicii Moldova stabiliți în Irlanda, alături de organizații reprezentative, au votat o Declarație de Unire, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Center for European Policy Analysis organizează la București seminarul cu tema ,,Redefinirea contextului de securitate în Europa de Sud-Est – o abordare de la București”

Email Imprimare PDF

19_cepaPreședintele României, domnul Klaus Iohannis, va deschide joi, 19 aprilie a.c., lucrările seminarului ,,Redefinirea contextului de securitate în Europa de Sud-Est – o abordare de la București" (,,Reshaping the Security Environment in Southeastern Europe – A view from Bucharest"), organizat de think tank-ul american Center for European Policy Analysis (CEPA), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Galeria EASTWARDS PROSPECTUS în premieră la ediția aniversară Art Brussels 50 Years

Email Imprimare PDF

21_estward_prospectusInstitutul Cultural Român (ICR) Bruxelles susține participarea Galeriei EASTWARDS PROSPECTUS din București și a artistului Răzvan Anton la ediția aniversară de 50 de ani a târgului internațional de artă contemporană Art Brussels, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chișinău, ieși la vot! Au mai rămas 5 zile pentru a spune “DA” sau “NU” UNIRII

Email Imprimare PDF

26_da_nu_unirea_cu_romaniaChișinăuieni, ieșiți la vot! Au mai rămas 5 zile până se va termina numărătoarea chișinăuienilor care vor sau nu ReUnirea, R. Moldova cu România, transmite 10 Tv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Universitatea „Babeş-Bolyai” i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa președintelui Academiei de Științe a R. Moldova, acad. Gheorghe Duca

Email Imprimare PDF

29_gheorghe_duca_honoris_causaÎn contextul celebrării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj Napoca, România, i-a acordat președintelui Academiei de Științe a Moldovei, acad. Gheorghe Duca, titlul de Doctor Honoris Causa. Evenimentul de decernare a însemnelor titlului onorific a avut loc la 30 martie 2018, în Aula Magna a Universității clujene, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Copiii Şcolii Parohiale românească din Rovigo la începutul Săptămânii Patimilor Domnului

Email Imprimare PDF

29_copii_rovigoLa atelierul Şcolii Parohiale românești din Rovigo, copiii şi părinţii lor, ajutaţi de doamna preoteasă Georgiana Budui, au lucrat cu multă atenţie şi dăruire la încondeierea şi vopsirea ouălor de Paşti, pe care le vor aşeza la Denia din Joia Mare lângă crucea Domnului Hristos, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Judeţul Neamţ și Comuna natală a Leonidei Lari şi au votat pentru Unire

Email Imprimare PDF

30_judetul_neamt_decl_unireSatul Bursuceni din raionul Sîngerei, localitatea de baştină a poetei, publicistei şi militantei pentru Unirea Basarabiei cu România, Leonida Lari a adoptat o Declaraţie de Unire. De asemnea şi judeţul Neamţ din România a avotat un document similar, care a fost semnat de preşedintele Consiliului judeţean, Ionel Arsene, şi de secretarul judeţului, Maria Grapinoiu, transmite http://tvrmoldova.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Comandantului Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și Comandant al Forțelor SUA în Europa, generalul Curtis Scaparrotti

Email Imprimare PDF

19_klaus_iohannisPreședintele României, Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri, 18 aprilie, a.c., la Palatul Cotroceni, pe Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și Comandant al Forțelor SUA în Europa, generalul Curtis Scaparrotti, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Participare românească la Târgul Internaţional de Carte de la Białystok

Email Imprimare PDF

21_bialistokInstitutul Cultural Român de la Varșovia va participa pentru al doilea an consecutiv, cu un stand propriu, la Târgul Internațional de Carte de la Białystok, singura manifestare de gen din partea de răsărit a Poloniei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Șalaru: Traian Băsescu a propus PL-ului desemnarea unui candidat unic Constantin Codreanu este persoana care va putea transforma orașul Chișinău în a doua capitală europeană a României

Email Imprimare PDF

27_salaruDupă ce Partidul Unității Naționale a stabilit numele celui care va candida la funcția de primar al capitalei din partea formațiunii, Anatol Șalaru, președintele executiv al PUN, a oferit un interviu pentru Deschide.MD. Despre încercările lui Traian Băsescu de a avea un candidat unionist comun mai multor partide și despre candidatura lui Constantin Codreanu, aflați în interviul ce urmează, srie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ciclul de recitaluri dedicate celor „100 de ani muzică românească” continuă la Londra

Email Imprimare PDF

29_simina_croitoruCa parte a ambițiosului program de celebrare a Anului Centenarului în Marea Britanie, ICR Londra a conceput, în cadrul popularei serii a „Concertelor Enescu", un ciclu de patru evenimente speciale (recital precedat de o prelegere) menite să reconstituie, pentru melomanii britanici, 100 de ani de creativitate muzicală românească, componistică și interpretativă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CONCERT DE CÂNTĂRI BISERICEȘTI „ În așteptarea Învierii” ȘI CONCURS NEPSIS MASTERCAKE - PRĂJITURI DE POST ÎN DUMINICA FLORIILOR LA PAROHIA ROMÂNEASCĂ IMOLA

Email Imprimare PDF

29_parohia_ro_imolaAula mare a Seminarului diocesan din Imola a găzduit duminică, 1 aprilie 2018, Concertul Postului Mare – pricesne și cântări bisericești „În așteptarea Învierii", dedicate cinstirii Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Înscrieri la şcolile generale în care se învață limba română în Ungaria

Email Imprimare PDF

30_ungaria_scoliŞcolile generale bilingve şi şcolile în care limba română se predă ca obiect de studiu în Ungaria şi-au deschis în această perioadă porţile pentru a primi părinţii la programul intitulat „Ziua Porţilor Deschise", scrie Foaia Românească preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vizibilități ale diplomației parlamentare și rolul acesteia în planul securității și apărării discutate la Primul Summit Parlamentar al Formatului București (B9), organizat la București

Email Imprimare PDF

19_summit_parlamentarLa inițiativa președintelui Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, și a mareșalului Senatului Republicii Polone, dl Stanisław Karczewski, au avut loc, în perioada 17-19 aprilie a.c., lucrările Primului Summit Parlamentar al Formatului București (B9), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parastas în memoria lui Emanuil Gojdu la Budapesta

Email Imprimare PDF

22_parastas_emanuil_gojduÎn prima duminică după praznicul Învierii Domnului, în duminica Sfântului Apostol Toma, 15 aprilie, după săvârşirea Sf. Liturghii şi a Litiei mici pentru morţi, în Capela românească de pe strada Holló, preoţii împreună cu credincioşii au participat şi la o slujbă de pomenire la monumentul funerar al lui Emanuil Gojdu din Panteonul Naţional din Budapesta (cimitirul Kerepesi), transmite Romanian Global News, citând Foaia Românească.

Citeşte mai mult...
 

Mii de basarabeni au votat, în doar două zile, în favoarea ReUNIRII R. Moldova cu România

Email Imprimare PDF

28_vot_in_timp_realDe luni și până azi, aproape 4 000 de persoane și-au exprimat opțiunie PRO sau CONTRA Unirii R. Moldova cu România pe platforma decid.md.

Citeşte mai mult...
 

Începând de duminică, locuitorii Chișinăului pot decide: DA sau NU pentru ReUnirea cu România

Email Imprimare PDF

31_da_sau_nuÎncepând de duminică a început consultarea publică din Chișinău pe tema ReUnirii cu România. Până pe 14 aprilie, locuitorii celei de-a doua capitale românești vor fi întrebați dacă sunt pentru sau împotriva Unirii, subiect fundamental al oricărui român și al spațiul public al celor două maluri de Prut, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Duminica Floriilor la românii din Stockholm

Email Imprimare PDF

31_duminica_floriilorÎn aceste zile Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord s-a aflat în slujire în mai multe comunități parohiale din Suedia. Cu acest prilej, ierarhul a spovedit și a îndrumat preoții și credincioșii în pregătirea duhovnicească pentru Marele Praznic al Învierii Domnului, transmite Romanian Global News citând Episcopia.

Citeşte mai mult...
 

Natalia Intotero merge acasă, la Chișinău

Email Imprimare PDF

19_natalia_intoteroMinistrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, va efectua o vizită de lucru la Chișinău în perioada 18 – 20 aprilie 2018.

Citeşte mai mult...
 

LITERATURA ROMÂNĂ ÎN PRIM PLAN LA LONDRA

Email Imprimare PDF

22_literatura_romana_in_prim_plan_la_londraLa Târgul Internațional de Carte de la Londra, în perioada 10-12 aprilie 2018, România a participat pentru cea de-a unsprezecea oară consecutiv cu un program conceput și realizat de Institutul Cultural Român prin intermediul Centrului Național al Cărții și ICR Londra, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alianța familiilor din România: CRESTINISMUL E VIU PENTRU CA EL, HRISTOS, E VIU

Email Imprimare PDF

31_afrCartea recent (2018) publicata a istoricului american Bart D. Ehrman, The Triumph of Christianity ("Triumful Crestinismului") adauga la explicatiile date de istorici de-a lungul veacurilor de ce crestinismul a biruit paganismul si nu invers, se arată într-o analiză a Alianței Familiilor din România preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Coopererarea militară a Chișinăului cu SUA se extinde

Email Imprimare PDF

19_cooperarea_militara_a_chisinauluiSecretarul General de Stat, Radu Burduja, a avut astăzi o întrevedere cu locţiitorul şefului pentru planificare strategică din cadrul Comandamentului Forțelor Armate ale SUA în Europa, general de brigadă Dawne Deskins, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primăvara românească la Bruxelles- Ediţia a 13-a

Email Imprimare PDF

22_primavara_romaneasca_la_bruxellesDuminică 29 aprilie 2018, Arthis organizează cea de-a 13-a ediţie a celui mai mare festival al comunităţii române din Belgia : Primăvara românească la Bruxelles, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Chișinăul decide, experții internaționali monitorizează tema Unirii în capitala RM

Email Imprimare PDF

29_expertii_internationali_monitorizeaza_tema_uniriiExpertul internațional Philip Andrew Stapley a ajuns în Republica Moldova pentru a monitoriza procesul de consultare a locuitorilor municipiului Chișinău pe subiectul unirii cu România. În cadrul unei conferințe de presă, susținută azi, expertul a vorbit despre rolul său în asigurarea colectării și analizei datelor, dar și în protecția datelor colectate de recenzori, scrie 10TV.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook

RSS Syndicator

Banner


Acest website folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Pentru a afla mai multe despre cum puteti controla sau sterge cookie-urile cititi politica de utilizare Cookie-uri.

Continuarea navigării implică acceptarea lor.