Banner

Stiri RGN

NOAPTEA MINȚII. La Sulina, românii din Basarabia sunt împiedicați să țină un minut de reculegere în memoria victimelor Pactului Ribbentrop-Molotov

Email Imprimare PDF

01_sulina_noaptea_mintiiDupă ce în iunie 2017 românii din Covasna și Harghita au fost împiedicați să intre cu drapelul României în incinta Muzeului Satului din București chiar de către conducerea instituției publice sub pretextul că ar putea deranja, acum a venit rândul unor indivizi angajați la Tabăra Sulina a Ministerului Tineretului și Sportului să se manifeste antiromânesc, scrie Dan Tanasă pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„DUMINICA LIMBII ROMÂNE” - documentar marca TVR MOLDOVA, cu ocazia celor 30 de ani de la revenirea limbii române şi a grafiei latine în R. Moldova

Email Imprimare PDF

01_ziua_limbii_romaneJurnalistul TVR MOLDOVA, Vasile Munteanu, realizează un film documentar cu ocazia celor 30 de ani de la revenirea limbii române şi a grafiei latine în Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Partidul comunității române din Germania protestează contra metodelor discriminatorii ale poliției din Saxonia

Email Imprimare PDF

01_polizei„Ligaplus – partidul comunității române din Germania", a dat un comunicat în care își manifestă nemulțumirea față de metodele discriminatorii ale poliției din Saxonia la adresa comunității române:

Ligaplus se arata intrigata de demersurile Politiei din Sachen-Germania, efectiv discriminatorii la adresa cetatenilor romani in general, a comunitatiilor de romani din Germania in special, anunță www.ziarulromanesc.de, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Noi statistici îngrijorătoare privind declinul demografic al României

Email Imprimare PDF

01_declinul_demografic_al_romanieiDeclinul demografic al României a accelerat în luna iunie, când s-au pierdut 5.365 de locuitori, faţă de 2.636 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal din cauza scăderii natalităţii, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS) și citate de News.ro, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: Fantomele lui Bonnie și Clyde bântuie prin Chișinău

Email Imprimare PDF

01_petru_bÎn timpul Marii Crize, hoțul Clyde Barrow, ziua în amiaza mare, a furat automobilul doamnei Parker. Împreună cu mașina șparlită a dispărut și Bonnie, fiica femeii prădate.

Citeşte mai mult...
 

Travel Mix din România intră pe piața din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_travel_mix_chanellTeleviziunea de turism Travel Mix din România va putea fi urmărită și în Republica Moldova în calitate Ultra HD. Anunțul a fost făcut de compania Orange, transmite www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Putna se desfășoară colocviul „Credință. Cultură. Transmitere”, la care participă și reprezentanți ai mediului științific din nordul Bucovinei

Email Imprimare PDF

01_colocviu_putnaÎn perioada 22-25 august, la Putna se desfășoară colocviul „Credință. Cultură. Transmitere", a treisprezecea ediție, închinat Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta. În cadrul acestui eveniment cultural-științific sunt analizate principale elemente ale unității naționale românești în cadrul concepției de transmitere, fiind abordată și situația românilor din nordul Bucovinei – informează Agenția BucPress din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cursuri de limbă română la Universitatea York, din Toronto

Email Imprimare PDF

01_romanian_cultureColegiul Glendon al Universității York din Toronto este singurul loc din Canada unde sunt oferite cursuri universitare dedicate limbii și culturii române, transmite www.paginiromaneati.ca, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Compania TAROM păstrează tradiţia şi participă la cel mai mare show aviatic - BIAS 2019!

Email Imprimare PDF

01_tarom_biasCompania TAROM are plăcerea de a vă anunţă participarea, Sâmbată, 24 August 2019, la o nouă ediţie a celui mai impresionant spectacol de forţă aeriană, viteză şi precizie, se arată într-un comunicat de presă remis la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maia Sandu, discurs halucinant în contextul a 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov: „Haideți să nu mai discutăm despre moartea a milioane de oameni prin prisma ideologiei”

Email Imprimare PDF

01_maia_sandu_discurs_halucinantPremierul de la Chișinău Maia Sandu îndeamnă, în contextul împlinirii a 80 de ani de la semnarea Pactului criminal Ribbentrop-Molotov, la „unificarea societății în jurul companiunii, înțelegerii și reconcilierii", și ștergerea din memorie a suferințelor cauzate de regimul totalitar sovietic, scrie Iulia Modiga pe www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valentin Naumescu: România-Republica Moldova, pe axa contradictorie Washington-Berlin-Paris-Moscova

Email Imprimare PDF

01_valentin_naumescuCu președintele României la Casa Albă și premierul Republicii Moldova sub papucul soft (bocancul murdar?, pantoful lăcuit?, alegeți dumneavoastră varianta corectă și actualizată stilistic) al Kremlinului, istoria românilor continuă, iată, pe linia paradoxurilor și contrastelor, fie ele strategice, politice, economice, socio-culturale, educaționale și intelectuale, așa cum o dovedesc cam toate controversele din acest spațiu ambivalent, nu de puține ori duplicitar și contradictoriu, prins pentru totdeauna pe falia indisolubilă Est-Vest; scrie Valentin Naumescu pe www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Istorici, scriitori și oameni de creație din R.Moldova și Romania se vor întâlni în cadrul Universității Populare de Vară "Vasile Stroescu", la Edineț

Email Imprimare PDF

01_vasile_stroescu_universitate_de_varaIstorici, scriitori și oameni de creație din R.Moldova și Romania vor participa la manifestările cultural-artistice organizate în cadrul Universității Populare de Vară "Vasile Stroescu" în perioada 23-24 august la Edineț, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Grădinița românească din Jula aşteaptă copiii într-o clădire lărgită şi restaurată

Email Imprimare PDF

01_jula_gradinitaGrădinița românească de pe strada Galamb din Jula este în renovare de la mijlocul lunii mai 2019. Lucrările de construcții de la această unitate de învățământ preșcolar prevăd o nouă sală de sport și dezvoltarea instituției cu o sală nouă de clasă, grupuri sanitare și vestiare noi, instalații noi și o terasă și locuri de joacă în aer liber. Noua sală de grupă de 60 metri pătrați va avea atașat vestiar și grup sanitar, la fel și sala de sport, tot de 60 metri pătrați, va fi dotată cu spații aferente corespunzătoare. Pentru realizarea acestor lucrări a fost alocată suma de 50 milioane forinți de către Cancelaria Primului Ministru, Secretariatul de Stat pentru Naționalități, prin proiectul NEMZ-E-18-0015, iar Ministerul de Dezvoltare a alocat suma de 50 milioane Ft, prin proiectul TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00018, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 56

Tinerii Ortodocşi români din Irlanda organizează un festival dedicat tradiţiilor populare

Email Imprimare PDF


Asociaţia Tinerilor Ortodocşi NEPSIS din Irlanda organizează în perioada 14-15 septembrie 2019, la Dublin, un festivat dedicat tradiţiilor româneşti.

Citeşte mai mult...
 

Jumătate dintre românii emigraţi nu îşi doresc să se reîntoarcă în ţară. Principalele motive invocate

Email Imprimare PDF

01_jumatate_din_romanii_plecati_nu_isi_doresc_sa_se_intoarcaAproximativ 47% din romanii emigraţi vor să se întoarcă în ţară, conform rezultatelor celui mai amplu studiu despre diaspora românească (1.810 respondenţi), comandat de RePatriot şi realizat de Open-I Research. Printre principalele motive, pentru cei 53% din românii care nu-şi doresc să revină în ţară, se numără corupţia, viaţa politică actuală şi mentalitatea românească, scrie Iulia Cimpoeru în www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mitropolitul Clujului: “Maica Domnului plânge pentru că au emigrat 5 milioane de români”

Email Imprimare PDF

01_mitropolitul_clujuluiÎn predica de la Nicula, Mitropolitul Clujului a vorbit joi despre numărul mare de români care au emigrat în ultima perioadă. El a afirmat că Maica Domnului plânge pentru cei aproape cinci milioane de români care au luat calea străinătăţii, dar sper că prin rugăciunile ei vor reveni în ţara lor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Croitor român, premiat în Italia cu ”Ața și Firul de Aur”, distincție oferită celor mai pricepuți tineri croitori

Email Imprimare PDF

01_croitor_roman_premiat_in_ITALIAOrașul dragostei, Verona, a fost timp de cinci zile și capitala modei. În palatul Gran Guardia, în centrul istoric al orasului, s-a desfășurat Congresul Internațional al Maeștrilor Croitori, iar printre cei peste 300 de participanți au fost și 11 români. Cel mai tânăr din delegația noastră a reușit chiar să câștige un prestigios premiu: Ața și Firul de Aur, distincție oferită celor mai pricepuți tineri croitori, scrie www.digi24.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Unioniștii se mobilizează și organizează un miting de comemorare la Chișinău a celor 80 de ani de la semnarea Pactului criminal Ribbentrop-Molotov

Email Imprimare PDF

01_unionistii_se_mobilizeaza_la_cUnioniștii se mobilizează. Mai multe asociații unioniste, dar și un grup de intelectuali vor organiza vineri, 23 august 2019, un miting de comemorare a împlinirii a 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov. Evenimentul va începe la ora 18:00, în fața Monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, transmite www.newsin.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Evenimente educaționale pentru românii din Ungaria

Email Imprimare PDF

În ziua de luni, 26 august, la Liceul Sârbesc Nicola Tesla din Budapesta (str. Veres Pálné nr. 17) va avea loc conferinţa pedagogică a naţionalităţilor de deschidere a noului an școlar. Organizatorii evenimentului sunt Oficiul pentru Învăţământ, Ministerul Resurselor Umane și Centrul Klebelsberg. Scopul conferinţei este informarea conducătorilor de instituţii și a profesorilor de la școlile de naţionalitate despre noutăţile profesionale și schimbările care privesc anul școlar 2019/2020. Conferinţa va începe dimineaţa la ora 10.00, iar după cuvântul de deschidere al directoarei instituţiei-gazdă vor evolua pe scenă dansatorii Echipei de dansuri populare „Gh. Nistor" din Micherechi, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, despre efectele BREXIT-ului: Încetarea liberei circulații NU înseamnă că românii nu vor mai putea intra în Marea Britanie

Email Imprimare PDF

01_dan_mihalacheSoarta românilor din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este serios pusă sub semnul întrebării, după ce Londra vrea să pună capăt libertății de circulație din prima zi de Brexit. Potrivit jurnaliştilor de la The Independent, Ministrul de Interne Priti Patel face presiuni pentru ca restricțiile la granițe să intre în vigoare din 31 octombrie, transmite www.b1.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare: “O listă cu numele a 11.000 de români morţi în prizonierat, publicată până la sfârşitul anului”

Email Imprimare PDF

01_vasile_soare_ambasador_rusiaO listă cu numele a aproximativ 11.000 de români morţi în lagărele NKVD, spitalele şi batalioanele de muncă sovietice va fi publicată până la sfârşitul acestui an de către Ambasada României la Moscova, după ce, la începutul verii, a fost prezentat un prim tabel, cu datele de identificare a 10.724 de prizonieri înhumaţi în cimitirele multinaţionale de pe teritoriul Federaţiei Ruse, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anatol Popescu (Ucraina) la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului: „Dacă școlile seculare dispar, vom fi asimilați total, vom dispărea ca națiune în zonă”

Email Imprimare PDF

01_anatol_popescuPreşedintele Asociaţiei Basarabia a românilor din regiunea Odessa, Anatol Popescu, a declarat la lucările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului că scăderea numărul românilor, desființarea şcolilor și problemele de apărare a identităţii românești şi de rezistenţă într-o mare slavă sunt problemele cu care se confruntă românii din Bugeac. Potrivit acestuia, metodele de asimilare-deznaţionalizare ale statului ucrainean sunt „aceleaşi metode sovietice", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din străinătate vor putea trimite bani acasă, fără comision. ANUNŢUL ministrului de Finanţe

Email Imprimare PDF

01_bani_acasaMinistrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri, la o întâlnire cu românii din Diaspora, că cei care muncesc în străinătate vor putea trimite bani în ţară fără comision, printr-un produs bancar care va fi lansat de CEC, în luna septembrie, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți va avea loc cea de-a XXX-a ediţie a Sărbătorii Naţionale „Limba noastră cea română”

Email Imprimare PDF

01_31_august_ziua_limbii_romaneIată anunțul organizatorilor, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul de la Chișinău a declarat ziua de 23 august zi de doliu, cu arborarea în bernă a drapelului de stat

Email Imprimare PDF

01_guvernul_de_la_chisinau_23_augustZiua de 23 august a fost declarată de Guvern zi de doliu în vederea comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, transmite Radio Chișină preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Poezie românească tradusă în chineză şi dezbateri literare, în prima zi a Târgului Internaţional de Carte de la Beijing

Email Imprimare PDF

01_chinezi_targul_de_carte_beijingTârgul Internaţional de Carte de la Beijing (BIBF), ediţia a XXVI-a, s-a deschis miercuri, 21 august, cu o serie de evenimente la standul României, ţară invitată de onoare, transmite ICR într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Construieste o casuta pentru Alexandra si cei 6 copii ai săi (anunț umanitar)

Email Imprimare PDF

01_alexandra_si_cei_sase_copiiDupă episoade repetate de violență în familie, Alexandra a găsit curajul să plece de lângă soțul agresiv cu toți cei 6 copii la un adăpost. A reușit să strângă bani pentru o casă dintr-un sat, lângă Giurgiu, dar o casă care le oferă doar 2 camere abia locuibile.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: După „Alianța Kozak” vine „Planul Kozak”?Între Berlin și Moscova există în mod evident o înțelegere pe care suntem îndreptățiți să o numim pactul Molotov-Ribbentrop 2

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_zPână „dezoligarhizarea", deraiată în cea mai ordinară împărțire a funcțiilor publice între partidele câștigătoare, își va face efectul, va mai trece ceva timp. Există însă, tot mai vizibile, unele efecte „colaterale" ale mariajului de interes ACUM-PSRM, aranjat de Kozak, efecte pe care acumiștii fie nu le-au luat în calcul, fie le-au considerat neglijabile, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

AEP: Circa 9.000 de români din diaspora s-au înscris pentru votul prin corespondenţă

Email Imprimare PDF

01_aep_9_mii_de_romaniAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că, până vineri, 16 august, un număr de 8.890 de români de peste hotare s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă, la numai 20 de zile de când a fost lansat site-ul cu privire la votul în străinătate, se arată într-un comunicat de presă al instituției, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conferinţa „Nu ştim exact câţi suntem!” la Aletea, în Ungaria

Email Imprimare PDF

Asociaţia Românilor din Aletea organizează o conferinţă cu titlul „Nu ştim exact câţi suntem!", transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Apel către BOR! Episcopie a românilor/vlahilor din Timoc, o necesitate imediată, cerută de PS Daniil și de românii din Timoc la Izvorul Mureșului

Email Imprimare PDF

01_ps_daniilPentru păstrarea identităţii românilor din Timoc, fostul episcop al românilor din Serbia, Preasfinţitul Daniil, a solicitat ca Protopopiatul ortodox român al Daciei Ripensis să fie ridicat de Patriarhul Daniel la rangul de "episcopie pentru românii din Valea Timocului Sârbesc, de pe Valea Moravei, din ţinutul Homole, dar şi pentru românii din Timocul Bulgăresc", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP reacționează la posibila discriminare a românilor în Leipzig, Germania

Email Imprimare PDF

01_mrp_intotero"Am aflat cu surprindere și îngrijorare că la Leipzig, în Germania, Poliția le cere hotelierilor să anunțe dacă au cazați cetățeni români. Este inacceptabil ca românii din Germania sau cei care calătoresc în Germania să fie supuși unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toți, ca popor, într-o lumină nefavorabilă și nedreaptă', se arată într-un comunicat al ministrului Natalia Intotero, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Copii din Basarabia de Sud în tabără la Scăricica, județul Neamț

Email Imprimare PDF

01_tabara_la_scaricicaCu binecuvântarea Preasfințitului Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și cu sprijinul Asociației „Pelerini ai Darului", coordonată de Elena Amarinei, un grup de 25 de copii din Basarabia de Sud participă, în perioada 14-21 august, la tabăra de vară de la Scăricica, județul Neamț, cu tematica „Satul românesc tra¬dițional", transmite Ziarul Lumina, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rezoluția Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, un semnal de alarmă dar și un adevărat plan strategic de apărare a identității românilor de pretutindeni și a intereselor românești! Trimisă conducătorilor statului român!

Email Imprimare PDF

01_rezolutia_universitatii_de_vara_2019Eșecul instituțiilor statului român în relația cu R. Moldova, asimilarea continuă a comunităților istorice românești, fenomenul emigrării masive a populației României, ineficiența MRP și MAE, situaţia dramatică a românilor din judeţele Covasna, Harghita şi parţial Mureş, segregarea pe criterii etnice, asimilarea românilor în propria țară, sunt câteva din temele grave ale dezbaterilor de la Universitatea de Vară de la Izvorul Mureșului. O parte din soluții se află în Rezoluția adoptată de participanți și care va fi transmisă către Parlament, Administrația Prezidențială, Guvern, ministere, partide politice și alte instituții, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru Bogatu: Convorbirea telefonică dintre Dodon și Steinmeier: se pregătește Molotov-Ribbentrop 2

Email Imprimare PDF

01_noul_pact_ribbentrop_molotov"Ceea ce face astăzi președintele Germaniei e o lucrătură împotriva interesului național românesc de pe ambele maluri ale Prutului. De unde și concluzia că actuala guvernare Dodon-Greceanîi-Sandu-Năstase este produsul unei conspirații ruse asistate de idioții utili ai Kremlinului de la Berlin."

Citeşte mai mult...
 

Locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European prin rețeau EURES ROMÂNIA

Email Imprimare PDF

01_euresAngajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 453 locuri de muncă vacante, după cum urmează, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mobilizare în forță a unioniștilor strânși la Izvorul Mureșului pentru condamnarea la Chișinău a Pactului Ribbentrop-Molotov. ”Dodon, trădător de țară”

Email Imprimare PDF

01_mohilizare_in_forta_a_unionistilorMai multe asociații unioniste condamnă acțiunile lui Igor Dodon de pe 24 august și anunță o amplă manifestație de comemorare a celor 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, transmite www.newsin.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Oamenii de bună credință sunt așteptați la clacă în curtea și livada casei lui Aron Pumnul (anunț)

Email Imprimare PDF

01_casa_aron_pumnulDirecţia Muzeului literar-memorial „Mihai Eminescu" din Cernăuţi invită toți oamenii de bună credință în data de 17 august a.c., cât e ziua mai luminoasă la o clacă precum obișnuiau strămoșii noștripentru a face curățenie în curtea și livada casei lui Aron Pumnul (strada Aron Pumnul, 19), transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministerul de Externe a comentat subiectul privind revenirea la Planul Kozak, readus în discuție de Lavrov

Email Imprimare PDF

01_ministerul_afacerilor_externe_chisinauSubiectul privind revenirea la Planul Kozak nu este relevant în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, a comentat Ministerul de Externe din Republica Moldova, declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, referitoare la revenirea la principiile din Memorandumul Kozak, în problema transnistreană, transmite Radio Chișină preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Copiii românilor din Italia vor avea o nouă zi de vacantă petrecută în Biserică

Email Imprimare PDF

01_copii_italia_bisericaCopiii românilor din Italia se vor revedea joi, 22 august, în cadrul Proiectului „Zile de vacanță petrecute în Biserică".Proiectul este implementat de obștea Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului" din Roma şi organizat în contextul Anului 2019 ca An omagial al satului românesc în Patriarhia Română, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

În dobândirea drepturilor lingvistice pentru basarabeni, un rol important a avut influenţa culturii româneşti

Email Imprimare PDF

01_claudia_partole"Eu am crescut cu limba română pe care o aveam acasă, ulterior la facultate. Noi eram însetaţi de limba română", mărturiseşte poeta Claudia Partole. Ea este una dintre personalităţile care au participat la mişcarea de renaştere naţională şi la revenirea grafiei latine în Basarabia de acum 30 de ani. Claudia Partole a fost protagonista "Interviurilor Telejurnalului", transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Limbii Române va fi celebrată la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia

Email Imprimare PDF

01_zlr_venetiaVineri, 30 august 2019, începând cu ora 16,00, în Sala de Conferinţe a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu prilejul celebrării Zilei Limbii Române, va avea loc un eveniment menit să (re)aducă în atenţia publicului italian şi românesc din zonele adiacente Veneţiei opera pentru copii şi adolescenţi a unuia dintre cei mai importanţi scriitori români: Mihail Sadoveanu. Lucrarea selectată pentru acest proiect cultural este «Dumbrava minunată», operă a unui clasic al literaturii române care tratează într-o manieră realist–fantastică tema copilăriei. Evenimentul este destinat copiilor şi adolescenţilor români şi italieni din regiunea Veneto, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, care sunt interesaţi de literatura română, se arată într-un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Exporturile Republicii Moldova în România, în creștere

Email Imprimare PDF

01_exporturile_in_rm_in_crestereExporturile Republicii Moldova în România s-au majorat în prima jumătate a anului 2019 cu aproape 10% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Datele Biroului Național de Statistică de la Chișinău indică faptul că peste 25% dintre mărfurile exportate din Republica Moldova ajung pe piața din România, transmite www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Apelul Ambasadei României la Viena: ”Așteptăm persoane care doresc să se implice în organizarea alegerilor”

Email Imprimare PDF

01_apelul_ambasadei_romaniei_la_vienaAșa cum cunoașteți, alegerile pentru Președintele României vor avea loc în străinătate pe parcursul a trei zile: 8-10 noiembrie 2019 (turul I) și 22-24 noiembrie 2019 (turul II). Informații detaliate despre organizarea și desfășurarea acestui proces electoral găsiți la www.mae.ro, transmite www.ziarulromanesc.at, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Predrag Balașevic: Congresul Românilor din Serbia își asumă în totalitate Rezoluția Universității de Vară de la Izvorul Mureșului. Unii oficiali de la București să termine cu presiunile!

Email Imprimare PDF

01_predrag_balasevici_branzeaCa urmare a faptului că dir. gen adj. de la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi, preotul Nicolae Brânzea, a sunat pe un membru al Congresului Românilor din Serbia, care are un proiect cu IEH întrebând dacă este de acord cu Rezoluția adoptată la Izvorul Mureșului și dacă a semnat Rezoluția în care i se cere demisia, telefonul putând fi interpretat ca o încercare de presiune, dr. Predrag Balașevic, Președintele Partidului Neamului Românesc din Serbia a declarat că românii/vlahii din Serbia își respectă pricipiile și ca nu pot fi cumpărați, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

400 de credincioși în procesiune spre localitatea de baștină a Mitropolitului Eugenie Hacman

Email Imprimare PDF

01_credinciosi_in_procesiuneÎn preajma marii sărbători a Schimbării la față a Domnului s-a desfășurat o procesiune până la Mănăstirea de măicuțe din satul Vaslăuț, unde s-a născut renumitul Mitropolit Eugenie Hacman.

Citeşte mai mult...
 

Dr. Predrag Balașevici (Timoc-Serbia) la Izvoru Mureșului : suntem o comunitate fără sprijin, lăsată singură să se descurce. Zavișa Jurj: De 20 de ani, românii din Serbia cer înființarea unui Centru Cultural la Bor, dar fără rezultat

Email Imprimare PDF

01_dr_predrag_balasevici_zavisa_jurjComunitatea românească din Timoc, Serbia este una destul de mare, ocupând 154 de localități pur românești și 46 de localități mixte, cu o populație de aproximativ 300.000 de români, care niciodată în istorie nu au avut șansa de a învăța limba română la școală, nu au mass-media în limba maternă, iar când vorbim decelebrarea cultului creștin, sunt foarte multe probleme cu construirea bisericilor ortodoxe pentru românii din Timoc, scrie Dana Mezei în Informația Harghitei, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Invitație pentru a participa la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, pe 14 - 15 septembrie curent, la Complexul etno-cultural „VATRA” din R. Moldova

Email Imprimare PDF

01_festivalul_cultural_al_romanilor_de_pretutindeniAPEL CĂTRE ROMÂNI

Români, în 14 și 15 septembrie, la Complexul etno-cultural VATRA din Republica Moldova, va avea loc Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni. Este cea mai importantă reuniune de suflet care-i strânge laolaltă pe toți cei care simt și trăiesc românește. Evenimentul din acest an reprezintă, de fapt, a doua ediție a Centenar Fest, organizat anul trecut, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Prezența impunătoare și succesul răsunător de care ne-am bucurat atunci, ne-a convins că acest Festival este necesar, atât pentru oamenii din România, dar mai ales pentru cei din Republica Moldova, care nu au mai avut ocazia până atunci să cunoască România din această perspectivă, transmite organizatorii festivalului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dezinformare în diaspora. Autoritatea Electorală nu poate folosi datele personale ale românilor care se înscriu la vot

Email Imprimare PDF

01_dezinformare_in_diasporaRomânii din diaspora se tem să se înregistreze ca alegători în străinătate, pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP), pentru a vota prin corespondență, scrie Bianca Felseghi pe www.pressone.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ORCHESTRA ŞI CORUL FORŢELOR TERESTRE AMERICANE DIN EUROPA CONCERTEAZĂ ÎN ROMÂNIA

Email Imprimare PDF

14_us_army_europe_band_and_chorusAmbasada Statelor Unite are plăcerea să anunţe concertele Orchestrei şi Corului Forţelor Terestre Americane Staţionate în Europa (The United States Army Europe Band & Chorus) care vor avea loc în perioada 30 aprilie – 2 mai la Timişoara şi Sibiu. Organizarea acestora a fost posibilă cu ajutorul şi colaborarea Filarmonicii Banatul din Timişoara şi Filarmonicii de Stat din Sibiu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Rusia pregăteşte contramăsuri la desfăşurarea componentelor antirachetă la frontiera sa de vest

Email Imprimare PDF

01_rusia_pregateste_contramasuriSituaţia în direcţia strategică vestică continuă să se deterioreze mai ales din cauza întăririi prezenţei NATO, în special în Polonia şi România, fapt care determină Moscova să implementeze un set de contramăsuri, a declarat miercuri ministrul apărării rus Serghei Şoigu, citat de portalul Gazeta.ru, citat de Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Daniel Magdu, noul președinte al Consiliului National al Minoritatii Nationale Romane din Serbia

Email Imprimare PDF

01_daniel_magduÎn data de 14 august 2019 au avut loc alegerile pentru desemnarea noului presedinte al Consiliului National al Minoritatii Nationale Romane din Serbia. Cu aceasta ocazie, Daniel Magdu a fost ales de presedintele CNMNR, transmite corespondentul Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_aCercul „schimbării" s-a închis. Noua guvernare nu mai simulează concursuri, anulând rezultatele care nu le-au convenit, renunțând definitiv la filtrele meritocratice, împărțind deschis posturile după criterii politice, nu profesionale, deși acumiștii se jurau că instituțiile statului nu vor mai fi partajate ca mai înainte. Iată că ei se mai dezic de o promisiune solemnă, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Arhid. Sorin Mihalache susține în septembrie o serie de conferințe în comunitățile de români din SUA

Email Imprimare PDF

01_sorin_mihalachePărintele Arhidiacon Adrian Sorin Mihalache, Lector al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, va susține în luna septembrie o serie de conferințe în Statele Unite ale Americii, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un nou acord de colaborare între ”Zona Metropolitană Botoșani”, România și Primăria comunității Voloca, Ucraina

Email Imprimare PDF

01_voloca_hlibocaÎn data de 12 august 2019 în incinta primăriei comunei Voloca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți a avut loc semnarea unui acord de colaborare dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană Botoșani", România și Primăria comunității teritoriale unite Voloca, Ucraina, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ce a declarat Klaus Iohannis că a vorbit cu Președintele Trump: Declarația de presă susținută de Președintele României la finalul vizitei la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii

Email Imprimare PDF

01_iohannis_trumpPreședintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 20 august a.c., la Washington, D.C., o declarație de presă, la finalul vizitei în Statele Unite ale Americii. Romanian Global News vă prezintă în continuare transcrierea declarației de presă:

Citeşte mai mult...
 

Europarlamentarul Eugen Tomac a finanțat realizarea bustul Mareşalului Alexandru Averescu, dezvelit la Buzău

Email Imprimare PDF

01_bustul_maresalului_alexandru_averescuFundaţia „Mareşal Alexandru Averescu", în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău şi comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica" a organizat miercuri, un ceremonial militar şi religios cu ocazia dezvelirii bustului mareşalului Alexandru Averescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dorin Popescu: “Instituțiile statului român cu atribuții în domeniul politicii externe și relațiilor cu românii din afara Țării au un management defectuos, un nivel rudimentar de coordonare a politicilor publice în domeniu și eficienței instituționale''

Email Imprimare PDF

01_dorin_popescu_izvmPrezent la lucrările Universității de Vară Izvoru Mureșului, marți, 13 august, Dr. Dorin Popescu a avut câteva considerații și a trans câteva concluzii pe contul său de facebook, pes curt despre cele discutate până acum în cadrul evenimentului, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cineaşti români la Sarajevo Film Festival 2019

Email Imprimare PDF

01_sarajevo_film_festival_2019Cea de-a 25-a ediţie a Sarajevo Film Festival se desfăşoară în perioada 16-23 august 2019. Organizat sub motto-ul „Sarajevo mon amour", festivalul prezintă 11 producţii şi coproducţii cinematografice româneşti, dintre care nouă filme sunt incluse în programul competițional. Regizorul Cristi Puiu va fi prezent în cadrul programului „Directors Summit" al Talents Sarajevo, iar la propunerea Ambasadei României în Bosnia şi Herţegovina, organizatorii au acceptat invitarea doamnei Irina Margareta Nistor pentru susţinerea de workshop-uri în cadrul secţiunii dedicate tinerelor talente.

Citeşte mai mult...
 

Bombă! Omul de televiziune, Radu Moraru, candidat la Președinția României: „Basarabia are o singură opțiune…Singura opțiune este Unirea!”

Email Imprimare PDF

01_politicienii_si_au_gasit_nasulVăzut de la Chișinău, omul de televiziune de la București, Radu Moraru, pare un personaj atipic. Cu tot cu televiziunea lui, „Nașul TV".

Citeşte mai mult...
 

Hramul Mănăstirii românești „Adormirea Maicii Domnului” de la Roma

Email Imprimare PDF

01_adormirea_maicii_domnului_de_la_romaJoi, 15 august 2019, Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului" de la Roma și-a prăznuit cel de-al XI-lea hram. Mulțimea de credincioși români prezentă s-a rugat la Dumnezeiasca Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania și cu un sobor de preoți și diaconi din zona Lazio, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cei mai buni elevi din Republica Moldova, răsplătiți cu o vacanţă de Guvernul României

Email Imprimare PDF

01_tabara_sulinaCei mai buni elevi de la noi au fost răsplătiți cu o vacanţă de Guvernul României. Autorităţile de la București finanțează, în acest sezon, odihna a aproximativ 1200 de olimpici și participanţi la diverse concursuri organizate de Ministerul Educaţiei. Peste o sută dintre aceștia au plecat aseară spre mare, la Sulina, transmite www.publika.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Discuții între Ministrul de Externe Ramona Mănescu și ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea despre importanța reglementării conflictului din regiunea transnistreană

Email Imprimare PDF

01_ramona_manescu_mihai_gribinceaMinistrul Afacerilor Externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut luni, 19 august, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.

Citeşte mai mult...
 

Lansare de carte și spectacol folcloric, la Vancicăuți (Ucraina)

Email Imprimare PDF

01_vancicauti_ucrainaZiua de sâmbătă, 10 august a.c, a fost una specială pentru viaţa culturală a comunei Vancicăuți. Oamenii iubitori de carte, cultură și folclor au fost invitați să participe la o serie de evenimente inedite organizate de Asociația sportiv-culturală „Ștefan cel Mare și Sfânt" (r-n Noua Suliță) în parteneriat cu Editura „Dandes Press-Editory" din Drobeta-Turnu Severin, România, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PS Atanasie de Bogdania a binecuvântat terenul unde va fi ridicată noua biserică și un așezământ social în Parohia „Sfânta Cuvioasă Melania Romana” din Ragusa (Sicilia)

Email Imprimare PDF

Miercuri, 3 iulie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania a săvârșit, alături de un sobor de preoți, o slujbă de binecuvântare a terenului aflat în curs de achiziționare de către Parohia „Sfânta Cuvioasă Melania Romana" din Ragusa. Pe terenul aflat în orașul sicilian Vittoria se va construi un complex parohial alcătuit din biserică, spații destinate diferitelor activități catehetice și un așezământ social ce va deservi nevoilor comunității românești greu încercată în această parte a Italiei, transmite Episcopia Italiei pe site-ul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Victor Alexeev, secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni la Izvorul Mureșului: „Anul viitor ne pregătim pentru un buget foarte consistent pentru comunitățile istorice”

Email Imprimare PDF

01_victor_alexeev_izvoru_muresuluiPrezent la dezbaterile Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, secretarul de stat Victor Alexeev, din MRP, a declarat că se lucrează la o nouă strategie pentru românii din afara graniţelor, cu consultarea acestora, care va fi implementată anul viitor. „Clar lucru, realitățile de astăzi ne vorbesc despre aceea că de urgență tot conceptul nostru o să trebuiască amplificat. (...) Pentru anul viitor, ne pregătim pentru un buget foarte consistent pentru comunitățile istorice și el ar trebui și este necesar să fie echitabil cu bugetul diasporei, că același procentaj de români avem și în diaspora de mobilitate", a precizat Alexeev citat de Daniela Mezey în Informația Harghitei, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Festivalului Pogăciţelor” la Chitighaz în Ungaria

Email Imprimare PDF

01_festivalul_pogacitelorLa Chitighaz (Ketegyhaza), localitate din jud. Bekes,Ungaria, unde trăieşte o importantă comunitate românească, a avut loc cea de-a XIII- ediţie a „Festivalului Pogăciţelor", în zilele 10-11 august 2019, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anunț important pentru românii din Marea Britanie, după BREXIT!

Email Imprimare PDF

01_brexit_imigrantiMinisterul de Interne de la Londra a anunţat că 951,700 de cetăţeni din state membre UE şi din Spaţiul Economic European au primit statut de rezidenţă în Marea Britanie, din cele 1,040,600 de cereri primite până la data de 31 iulie 2019, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Studenţi români premiaţi la Concursul internaţional de creaţie Hecho en Eu-Ropa, Madrid, 26 iunie 2018

Email Imprimare PDF

01_heco_en_europaÎn data de 21 iunie 2019 a avut loc la Madrid finala concursului internaţional de modă intitulatHecho en Eu-Ropa, o iniţiativă a Institutului francez din capitala spaniolă, la care filiala de la Madrid a Institutului Cultural Român a fost parteneră, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Warning: getimagesize(images/stories/2018/09/26_concert_anversar.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 56

Concert festiv „Sala cu Orgă - 40 ani” la Chișinău

Email Imprimare PDF


Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău în colaborare cu Sala cu Orgă organizează un concert festiv dedicate celor 40 de ani de la inaugurarea Sălii cu Orgă şi celor 30 de ani de la fondarea Orchestrei Naţionale de Cameră. Evenimentul va avea loc pe data de 19 septembrie, ora 18.00 la Sala cu Orgă din Chişinău şi va fi susţinut de Orchestra Naţională de Cameră a Sălii cu Orgă condusă de maestrul Cristian Florea, Corul Naţional de Cameră a Sălii cu Orgă condus de Ilona Stepan şi interpreţii: Svetlana Bodiul – invitat special (orgă) Anna Strezeva (orgă), Cristian Florea (violoncel)Ion Negură(flaut) şi Ştefan Negură(nai), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Serghei Lavrov: Moscova pledează pentru revenirea la principiile din Memorandumul Kozak. Un plan antiromânesc!

Email Imprimare PDF

01_serghei_lavrovMoscova pledează pentru revenirea la principiile din Memorandumul Kozak, potrivit ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Citeşte mai mult...
 

Acțiuni de comemorare la 27 de ani de la declanșarea războiului româno-rus de pe Nistru în Basarabia

Email Imprimare PDF

01_nistru_basarabia_comemorareVeteranii conflictului armat de pe Nistru şi autorităţile de la Chişinău au marcat pe 2 martie 27 de ani de la declanşarea războiului care a provocat moartea a circa 300 de persoane şi mutilarea altor câteva mii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

PROIECT PNL pentru dublarea numărului de parlamentari care reprezintă românii din diaspora

Email Imprimare PDF

01_ludovic_orban_viorel_badeaPreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, 19 august, că Biroul Executiv al PNL a votat proiectul de lege depus de senatorul liberal Viorel Badea care prevede dublarea numărului de parlamentari ce reprezintă cetăţenii români aflaţi în diaspora, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernul de la Londra a ABROGAT Actul de aderare a Marii Britanii la Uniunea Europeană

Email Imprimare PDF

01_guvernul_de_la_londra_a_abrogatPremierul britanic Boris Johnson a anunțat, duminică, pe Twitter, că ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a semnat ordinul de abrogare a Actului din 1972 privind aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Autostrada Unirii va fi declarată obiectiv strategic de importanţă naţională

Email Imprimare PDF

01_razvan_cucAutostrada Marii Uniri, care face legătura între Târgu Mureş şi Iaşi, va fi declarată obiectiv de importanţă naţională, a anunţat vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, citat de www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Pregătiri pentru BREXIT: Aproximativ un milion de cetăţeni UE, inclusiv români, au primit drept de rezidenţă în Marea Britanie

Email Imprimare PDF

01_pregatiri_pentru_brexitAproximativ un milion de cetăţeni din state membre ale Uniunii Europene, inclusiv mulţi români, au primit dreptul de a avea rezidenţă în Marea Britanie după Brexit, anunţă autorităţile de la Londra, citate de site-ul Politico.eu, citat de Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eugen Doga: Nimeni nu va putea împiedica UNIREA

Email Imprimare PDF

01_doga„Nimeni nu poate să ne împiedice pe noi să ne unim cu România și nu pot înțelege la ce duce această înstrăinare de frații noștri". O spune cel mai mare compozitor român în viață, Eugen Doga, care îndeamnă pe toată lumea, care simte și trăiește românește, să vină la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, în zilele de 14 și 15 septembrie, la Complexul etno-cultural VATRA, din Republica Moldova. Maestrul spune că speră că toți românii de pretutindeni se vor regăsi cândva în România Mare, transmite www.newsin.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lovitură pentru Diaspora! Autoritățile îi prezumă hoți pe cei ce muncesc „afară”?

Email Imprimare PDF

01_lovitura_pentru_diasporaO normă europeană transpusă de România îi va obliga pe cei care trimit bani să răspundă unui interogatoriu, totul pe motiv de combatere a spălării banilor, transmite www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România şi Republica Moldova anunţă colaborări pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar

Email Imprimare PDF

1_colaborari_pentru_dezvoltarea_sectoruluiMinisterul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale împreună cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului din Republica Moldova vor colabora pe viitor cu mediul privat, asociaţii şi mediul academic pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar, arată un comunicat al ministerului din România, care subliniază că problemele cu care se confruntă România şi Republica Moldova sunt similare, scrie www.news.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Statele Unite trimit în România avioane și parașutiști

Email Imprimare PDF

01_statele_unite_trimit_avioane_sparasutisti_in_romaniaTimp de două săptămâni, în prima jumătate a lunii august, în România se desfășoară exercițiul militar româno – american "Carpathian Summer 19", aflat acum la cea de a treia ediție, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Anunț al MRP pentru prelungirea termenului pentru depunerea candidaturilor în vederea selectării membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor

Email Imprimare PDF

01_mrpMRP anunță reprezentanții mediului asociativ românesc din afara granițelor României că s-a prelungit termenul limită pentru transmiterea propunerilor pentru selectarea membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor până la data de 20 septembrie 2019, se arată pe site-ul instituției, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Marius Paşcan (PMP) la Izvorul Mureșului: În Harghita şi Covasna se manifestă o agresiune constantă împotriva românilor, ignorată de instituţiile statului

Email Imprimare PDF

01_marius_pascan_izvmDeputatul PMP Marius Paşcan, a susţinut miercuri, la lucrările Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, că în Harghita şi Covasna se manifestă o agresiune constantă împotriva românilor, ignorată de instituţiile statului, făcând referire şi la revendicările reprezentanţilor comunităţii maghiare de obţinere a autonomiei teritoriale, transmite Gina Ștefan pe www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Covasna, Harghita şi Mureş solicită Guvernului înfiinţarea unei structuri pentru protejarea identităţii lor

Email Imprimare PDF

01_infiintarea_unei_structuri_pentru_protejarea_identitatii_romanilorReprezentanţii românilor din Covasna, Harghita şi Mureş solicită Guvernului României înfiinţarea unei structuri, la nivelul Executivului, care să aibă ca obiectiv principal respectarea drepturilor şi protejarea identităţii culturale şi individuale ale comunităţilor româneşti din cele trei judeţe şi combaterea discriminării pe criterii etnice a românilor din zonă, transmite Gina Ștefan pentru www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Paradox la Chișinău: Maia Sandu se va reculege pe 23 august, comemorând victimele stalinismului și nazismului, iar Dodon va cânta și dansa pe 24 august pentru că a fost „eliberat” de Stalin

Email Imprimare PDF

01_paradox_la_chisinauZilele de 23 și 24 august 2019 vor avea semnificații total diferite pentru actuala guvernare de la Chișinău. În timp ce premierul Maia Sandu solicită un minut de reculegere pentru victimele stalinismului și nazismului în seara zilei de 23 august, în conformitate cu o decizie a Parlamentului European, președintele Igor Dodon va sărbători „grandios", cu cântece și dansuri „75 de ani" de la „eliberarea" adusă de Stalin în Moldova, pe 24 august, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Germania joacă împreună cu Rusia împotriva intereselor românești dincolo de Prut. Experți de la Chișinău: Declarația președintelui german privind apropierea RM de Moscova nu este întâmplătoare

Email Imprimare PDF

01_frank_walter_steinmeierDeclarațiile președintelui Germaniei Frank-Walter Steinmeier cu privire la necesitatea restabilirii relațiilor bune dintre Republica Moldova și Federația Rusă ce ar permite soluționarea conflictului transnistrean nu sunt întâmplătoare și, chiar, au fost așteptate, susțin mai mulți experți în politica externă de la Chișinău. În timp ce Ion Tăbârță este de părerea că înaltul oficial german nu a făcut altceva decât să consemneze o realitate, Victor Juc amintește că Steinmeier este reprezentantul Partidului Social Democrat din Germania, formațiune care de mulți ani se pronunță de apropierea cu Moscova și încearcă să atragă Federației Ruse în soluționarea problemelor europene, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Serbia, Ucraina şi Bulgaria cer sprijinul statului român pentru stoparea procesului de asimilare…Îi aude cineva?

Email Imprimare PDF

01_romanii_din_serbia_universitatea_de_varaReprezentanţii comunităţilor româneşti din Serbia, Ucraina şi Bulgaria au cerut, marţi, la lucrările Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, sprijinul statului român pentru a-şi păstra identitatea naţională, afirmând că sunt supuşi unui proces continuu de asimilare şi deznaţionalizare în ţările în care trăiesc, transmite Gina Ștean pentru www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Europarlamentarul Eugen Tomac la Izvoru Mureşului: “Statul român a abandonat din păcate, în ultimii ani, comunităţile româneşti”

Email Imprimare PDF

01_europarlamentarul_eugen_tomac_la_izvoru_muresuluiLa dezbaterile de la Izvoru Mureşului a fost present marți, 13 august, şi europarlamentarul PMP Eugen Tomac, care i-a invitat pe românii din afara graniţelor să îi fie parteneri, pentru a putea monitoriza situaţia în care se află şi a cere respectarea drepturilor lor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Constantin Codreanu la Izvoru Mureșului: “Este absolut inexplicabil cum în România avem alocate peste 100 de milioane de euro minorităţilor naţionale, iar pentru cele câteva milioane de români din afara graniţelor ţării avem un buget minuscul”

Email Imprimare PDF

01_codreanu_la_izvoru_muresuluiDeputatul Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, prezent la lucrările din cea de a doua zi a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, a vorbit marți, 13 august dspre "lipsa de implicare fermă a statului român" şia cerut aplicarea principiului reciprocităţii în relaţia cu statele unde sunt comunităţi de români.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Daniel Gheorghe la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului: “Unirea este destinul generatiei noastre și cel mai important obiectiv de țară pe care îl putem apăra și transforma în deziderat istoric”

Email Imprimare PDF

01_daniel_gheorghe_la_universitatea_de_vara_izvmPrezent la lucrările Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, în mijlocul reprezentanților comunităților românești din toate regiunile locuite de românii de lângă granițe, marți 13 august, deputatul PNL Daniel Gheorghe a susținut cauza Unirii Republicii Moldova cu Țara Mamă, România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

George Simion a solicitat la Izvoru Mureșului demisia funcționarilor de stat care ignoră problemele românilor de pretutindeni . Problema Institutului Eudoxiu Hurmuzahi dezbătută de participanți

Email Imprimare PDF

01_george_simion_a_solicitat_la_izvorul_muresului_demisia_funtionarilor_de_statPrezent la lucrările Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, alături de mai mulți tineri unioniști, marți 13 august, George Simion și-a început discursul cerându-și scuze, în numele statului român, reprezentanților comunităților istorice prezenți la lucrările Universității de Vară de la Izvoru Mureșului pentru lipsa de eficiență a instituțiilor care se ocupă de relația cu aceștia și pentru ignorarea de către autoritățile din România problemelor reale cu care aceștia se confruntă, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernatoarea statului american Iowa felicită România cu ocazia Centenarului Unirii

Email Imprimare PDF

31_guvernator_IwoaGuvernatoarea statului american Iowa, Kim Reynolds, a proclamat ziua de 1 decembrie 2018, drept Ziua Aniversării a 100 de ani de la Unirea Românilor în Iowa. În acest sens, Reynolds a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, informează vineri ambasada României la Washington, printr-un comunicat transmis AGERPRES, prelut de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dodon bătut peste Prut! Ajutat de unioniști, Andrei Năstase câștigă primăria celui de-al doilea mare oraș românesc, Chișinăul

Email Imprimare PDF

31_nastase_primar_chisinauAjutat de electoratul unionist, Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, a fost ales primar general al Chișinăului, câștigând scrutinul în fața omului lui Dodon, socialistului Ion Ceban cu 52,58% după numărarea voturilor din 304 de secții electorale din cele 306, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moțiune simplă – Centenarul Marii Uniri! Ce a răspuns Ministrul Culturii?

Email Imprimare PDF

29_george_ivascuCu toată onestitatea, mărturisesc că, dat fiind că este prima oară când ne confruntăm cu o asemenea sarcină, am constatat că nimeni nu știe exact. Însă fiecare are dreptul la o părere și ține să și-o impună în public. Pentru unii, Centenarul ar trebui să fie un mare Revelion cu muzică populară, bucate și licori alese, care să țină probabil tot anul 2018 a declarat Ministrul Culturii George Ivașcu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Warning: getimagesize(images/stories/2017/12/12_fratie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 56

Unirea controlului vamal la așa zisa frontieră a celor două state românești

Email Imprimare PDF


Pe parcursul anului 2018 va fi lansat controlul comun al celor două state românești la trei puncte de frontieră. Este vorba de punctele: Cahul-Oancea, Costești-Stânca și Lipcani-Rădăuți, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...