Stiri RGN

Problematica românilor/aromânilor/meglenoromânilor din Macedonia discutată de ministrul Natalia Intotero cu ministrul pentru Diaspora al Republicii Macedonia

Email Imprimare PDF

31_Intotero_macedoniaMinistrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut luni, 10 decembrie, o întrevedere de lucru cu o delegație din Republica Macedonia formată din ministrul pentru Diaspora, Edmond Ademi, Ambasadorul Republicii Macedonia în România, E.S. Gabriel Atanasov, și directorul Agenției pentru Migrație din Macedonia, Nikola Shalvarinov, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marius Lulea: “Recomand lui C.T.P. un articol: în Ardeal, românii erau ţărani, marginalizaţi şi săraci. Nobilii maghiari şi saşi o duceau bine”

Email Imprimare PDF

31_tarani_roCristian Tudor Popescu a făcut afirmaţii extrem de grave cu privire la veridicitatea dorinţei românilor din Ardeal de a se uni cu Ţara în anul 1918. El afirmă că românii o duceau foarte bine sub dominaţia maghiară şi că Transilvania ar fi avut mari şanse să ajungă o Elveţie a Balcanilor, scrie Marius Lulea pe blogul său de pe www.adevarul.ro preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România rămâne PRINCIPALUL partener comercial al Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

31_fructe_rmRepublica Moldova a exportat, în primele zece luni ale anului curent, mărfuri în valoare de peste 2,219 miliarde de dolari, cu 15,6% mai mult decât în aceeași perioadă din anul trecut, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comunitatea românească din Lamezia Terme a sărbătorit Hramul de iarnă - Sfântul ierarh Nicolae

Email Imprimare PDF

31_lamezia_termeÎmbrăcați în straie populare, cu toții cu mic cu mare credincioşi români din toată Calabria, (Cosenza, Rende, Catanzaro, Reggio Calabria, Vibo Valentia), au participat la Sfânta Liturghie, împreună cu o delegație de la Consulatul General al României la Bari, în frunte cu doamna Consul General Lucreția Tănase , transmite Camelia Ghimişi, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: Ziua Naţională a României sărbătorită excepțional de românii din Comrat, în Basarabia

Email Imprimare PDF

10_ev_ieh_comrat_basarabiaInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni, a organizat, alături de Consulatul General al României la Cahul, evenimentele dedicate Zilei Naționale a României în Republica Moldova, unul din ele fiind în ziua de 5 decembrie 2018, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din Comrat, unicul liceu cu predare în limba română din UTA Găgăuzia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Irina Iordăchescu, un recital de Crăciun la Catedrala Sf. Anton, din Istanbul

Email Imprimare PDF

10_catedrala_sf_anton_istambulLuna decembrie, presărată cu evenimente și sărbători deosebite la români, anunță să aducă bucurie și în sufletele celor care trăiesc la Istanbul. Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul organizează un recital de clasă în seara zilei de 15 decembrie 2018, de la ora 19.00, la Catedrala Franciscană „Sf. Anton" din Istanbul, aflată pe bulevardul Istiklal, principala arteră pietonală a metropolei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Herţa va fi inaugurată prima bibliotecă parohială românească

Email Imprimare PDF

10_herta_bibliotecaJoi, 6 decembrie 2018, la Parohia Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din satul Movila, raionul Herța, va avea loc inaugurarea primei biblioteci parohiale românești din regiunea Cernăuți, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O tânără de la Chișinău a câștigat titlul de MISS ROMÂNIA 2018: Iată cum arată

Email Imprimare PDF

10_miss_romania_2018Cea mai frumoasă fată din România vine de la... Chișinău. Titlul de Miss România 2018 a fost acordat Valeriei Vornicescu, în cadrul Galei Fotbalului Românesc. Tânăra are 20 de ani și a mai căștigat titlul de Miss și în Republica Moldova, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

SONDAJ BCS // 74% dintre români își doresc Unirea României cu R. Moldova

Email Imprimare PDF

31_ro_mdUn recent sondaj de opinie dat publicității în România arată dorința românilor de reunire a celor două state româneștiaflate în stânga și în dreapta Prutului.

Citeşte mai mult...
 

Precizări MRP și MAE cu privire la recentele modificări survenite în legislația rutieră italiană

Email Imprimare PDF

31_maeMinisterul Pentru Românii de Pretutindeni (MRP) urmărește cu atenție și este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe în vederea monitorizării evoluției modificărilor legislative introduse în legislația rutieră italiană prin Decretul-lege nr.113/2018, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

100 ani de România și 10 ani de misiune ortodoxă aniversați de Parohia din Tokyo

Email Imprimare PDF

31_parohie_tokyoParohia românească din Tokyo a aniversat odată cu Ziua Națională a României împlinirea a zece ani de la înființarea ei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Studiu cu concluzii optimiste: Românii sunt cei mai religioși dintre europeni

Email Imprimare PDF

10_romanii_cei_mair_religiosiRomânii sunt cei mai religioși dintre europeni, 55% dintre ei declarându-se ''foarte religioși'', relevă un studiu realizat de Pew Research Center, dat publicității miercuri, informează Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția personală a Dr.Bruno Herșcovici, Israel, noiembrie 2018

Email Imprimare PDF

10_dr_bruno_herscoviciDr. Bruno Herșcovici s-a născut în 1939 la Iași, România. În anul 1973 s-a stabilit în Israel unde a lucrat ca medic de familie la serviciile de sănătate Macabi. În urmă cu șapte ani s-a pensionat dar își dedică timpul în arta picturii, transmite Lucretia Berzintu, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Circa 1 000 de solicitări pe zi de la cetățenii Republicii Moldova depuse la consulatele României din stânga Prutului: Cum puteți evita problemele tehnice și scurta perioada de așteptare

Email Imprimare PDF

10_ionita_ambasadorCetățenii R. Moldova depun zilnic la consulatele României de pe teritoriul R. Moldova circa 1 000 de cereri, ceea ce reprezintă „un număr foarte mare" de solicitări, a declarat Ambasadorul Daniel Ioniță, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ICR Stockholm acordă Premiul Marin Sorescu pe anul 2018 scriitorului suedez Kjell Espmark

Email Imprimare PDF

10_kjell_espmarkInstitutul Cultural Român de la Stockholm decernează marti, 4 decembrie 2018, Premiul Marin Sorescu pe anul 2018. Ceremonia de decernare are loc la sediul institutului din capitala suedeză, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Înfrățirea aduce bunăstare! A fost promulgată legea care privilegiază localitățile din Rep. Moldova înfrățite cu cele din România

Email Imprimare PDF

31_finantele_publice_localePreședintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul pentru promulgarea legii privind finanțele publice locale, care prevede și aprobarea finanțării de către autoritățile locale din România a unor proiecte propuse de autoritățile locale din Republica Moldova, în baza înfrățirilor, scrie www.inforprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Peste 1000 de declarații de Unire adoptate în sute de școli din România și R. Moldova

Email Imprimare PDF

10_ro_2018Elevi şi cadre didactice din peste 1.000 de şcoli au semnat câte o declaraţie pentru unirea cu Republica Moldova şi drepturi pentru românii din Ucraina, Serbia de Răsărit, Bulgaria şi Balcani, informează ziarulevenimentul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Copiii Cameliei Smicală, „protejați” de Barnevernetul finlandez: Cadourile pregătite de mamă pentru Moș Nicolae, CONFISCATE: „Mulțumim Finlanda! De ziua ta ni l-ai furat și pe Moș Nicolae!”

Email Imprimare PDF

10_copii_smicalaLastensuojelu, echivalentul finlandez al Barnevernetului norvegian, susține în continuare că acționează în conformitate cu principiul numit „interesul superior al copilului", iar copiii sunt beneficiari ai sistemului. Acesta a fost, probabil, motivul pentru care, de Sfântul Nicolae, sistemul finlandez nu a permis ca Maria și Mihai, cei doi copii ai doctoriței Camelia Smicală, luați cu forța de lângă mama lor, de aproape doi ani, să primească darurile pregătite de mama lor, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Datini și obiceiuri românești de sărbători, la Washington, DC

Email Imprimare PDF

10_datini_si_obiceiuri_romanestiÎn acest an centenar, organizațiile românești din zona Washington, DC - Biserica Ortodoxă Sfântul Andrei, Biserica Ortodoxă Sfânta Cruce, Romanians of DC și Fundația Moldova organizează spectacolul caritabil "Datini și obiceiuri de sărbători" un recital al tradițiilor populare românești de Crăciun și Anul Nou, transmite Daniel Banu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Susţine şi tu campania de Crăciun „În brațele mamei!” demarată în Mitropolia Basarabiei

Email Imprimare PDF

10_in_bratele_mameiMisiunea Socială „Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei", transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua României și Centenarul sărbătorite de românii din Italia

Email Imprimare PDF

10_ziua_ro_centenarulAsociația Românilor din Italia (ARI) în colaborare cu CCIRO Italia, InfoCons și CNMR au organizat la Roma mai multe acțiuni dedicate Zilei Naționale a României în Italia și sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tudor Ulianovschi la Milano: Republica Moldova pledează pentru RETRAGEREA completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul său

Email Imprimare PDF

10_t_ulianovschiRepublica Moldova pledează consecvent pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul său, precum și pentru transformarea actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Congresul aniversar Nepsis Italia 2018- 10 ani de tineri Nepsis în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Email Imprimare PDF

10_nepsis_italia_congresÎn prezența Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în data de 8 decembrie 2018, la Roma, a avut loc Congresul aniversar Nepsis Italia, la împlinirea a 10 ani de existență a Frăției Tinerilor Ortodocși Români din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Email Imprimare PDF

10_n_negruDupă Mircea Druc, Pavel Filip e cel de-al doilea premier al Republicii Moldova care vorbește în mod firesc despre faptul că e român, că gândește românește. El s-a destăinuit, în această săptămână, în preajma zilei de 1 decembrie, la TVR Moldova, că familia Filip din Pănășești a avut de suferit din cauza instalării sârmei ghimpate pe Prut, o parte din frații tatălui său rămânând dincolo de sârma ghimpată, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

CONCERT JUBILIAR LA MÜNCHEN, CU OCAZIA CENTENARULUI MARII UNIRI ŞI A ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

Email Imprimare PDF

10_concert_munchenÎn ziua de 4 decembrie 2018, Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu" din Berlin a organizat la München, capitala Landului Bavaria, un concert extraordinar, care, alături de omagierea Zilei Naționale, a Centenarului Marii Uniri, s-a constituit de asemenea într-un omagiu adus dirijorului, compozitorului și creatorului de drum în lumea muzicală, Sergiu Celibidache, transmite romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O treime dintre români afirmă că sunt dispuși să emigreze

Email Imprimare PDF

10_o_treime_din_romani_dispusi_sa_emigrezeUn sfert dintre români se împrumută pentru a-şi plăti facturile curente, iar circa o treime (32%) dintre conaţionali afirmă că este dispusă să emigreze din cauza situaţiei financiare din ţară, arată rezultatele Raportului European al Plăţilor Consumatorilor, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Alături de comunitatea românească, ministrul Natalia-Elena Intotero a participat, la Torino, la o seară festivă dedicată Zilei Naționale

Email Imprimare PDF

10_intotero_torinoSeria evenimentelor dedicate Zilei Naționale continuă în comunitățile românilor de pretutindeni. Ministrul Natalia-Intotero li s-a alăturat vineri, 7 decembrie 2018,românilor din Torino care au sărbătorit aniversarea centenară în cadrul unui eveniment organizat de Consulatul General al României, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert de Colinde în Parohia românească Trapani (Sicilia)

Email Imprimare PDF

10_parohia_trapani_siciliaSâmbătă, 8 decembrie, ora 18.00, la Biserica Ortodoxă Română din Trapani, Protopopiatul Misionar Sicilia, a avut loc un concert extraordinar de colinde românești susținut de grupul coral "Cvinteto Voces", compus din membri ai Filarmonicii Naționale "Moldova" din Iași și ai Universității de Arte "George Enescu" din Iași, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Directorul Liceului ”Lucian Blaga” din Tiraspol Ion Iovcev: “Un copil de școală știe că vorbim românește, iar Parlamentul mai discută încă... Vina e și a autorităților de la Chișinău”

Email Imprimare PDF

10_director_liceu_lucian_blagaVina pentru situația și condițiile dificile în care activează cele opt școli românești din stânga Nistrului o poartă nu doar Federația Rusă, ci și autoritățile R. Moldova, susține într-un interviu pentru Radio Chișinău, Ion Iovcev, directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dialoguri muzicale România – Israel cu participarea ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero

Email Imprimare PDF

10_muzeul_george_enescu_israelInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a desfăşurat proiectul 1 Decembrie 2018- concert special de muzică clasică la Muzeul Național George Enescu. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București și Academia de Muzică și Dans din Ierusalim, şi a avut loc în data de 3 decembrie 2018, de la ora ora 19.00, în aula Palatului Cantacuzino, din Calea Victoriei, Nr 141, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eugen Tomac cere lui Matto Salvini să nu discrimineze pe românii din Italia

Email Imprimare PDF

10_politisti_itDeputatul Eugen Tomac, face un apel la vicepreierul Matteo Salvini, în contextul intrării în vigoare a unor prevederi din Codul Rutier din peninsulă, potrivit cărora le este interzis persoanelor care au rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în altă țară. Măsura îi afectează direct pe cetățenii români din Italia și poate fi considerată una discriminatorie, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vernisajul expoziției de pictură și grafică „Poduri de culoare” semnată de tineri artiști români și israelieni la sediul ICR Tel Aviv

Email Imprimare PDF

10_icr_tel_avivÎn data de 6 decembrie, a cincea seară de Hanukkah și Sf. Nicolae, la Institutul Cultural Român de la Tel Aviv a avut loc vernisajul expoziției de pictură și grafică „Poduri de culoare" semnată de tineri artiști din România și Israel, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Aproape 60% dintre români sunt de acord cu unirea României cu Republica Moldova, relevă un sondaj Avangarde

Email Imprimare PDF

10_romania_hAproape 60% dintre români se declară mai degrabă de acord cu unirea României cu Republica Moldova, în vreme ce 27% sunt împotrivă, conform unui sondaj Avangarde dat publicităţii săptămâna trecută, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Amicus Romaniae 2018 la Lisabona

Email Imprimare PDF

10_amicus_romaniaieÎn data de 6 decembrie 2018, Institutul Cultural Român de la Lisabona organizează cea de-a X-a ediţie, jubiliară, a ceremoniei de acordare a titlurilor onorifice „Amicus Romaniae". Decernarea va avea loc la sediul ICR Lisabona din Rua do Barão nr. 10, începând cu ora 19.00, şi va fi însoţită de un recital al marelui cântăreţ de fado Paulo Bragança şi de vernisajul expoziţiei „România: Evoluţie" produsă de Agerpres pentru Centenarul Marii Uniri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Centenarul sărbătorit de români în Sicilia, la Catania

Email Imprimare PDF

10_sicilia_cataniaConsulatul Român din Catania, a celebrat 100 de ani de la Marea Unire din 1918, la Palatul Biscari, unde au fost prezente oficialitațile cetății de la poalele vulcanului Etna.La recepție, centenarul a unit autoritățile italiene cu personalitățile de seamă ce se află în fruntea românilor ce trăiesc și muncesc în Sicilia, transmite romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MRP își asumă un rol activ în cadrul preluării ce către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene

Email Imprimare PDF

10_mrp_rol_activMinistrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a luat parte, alături de premierul Viorica Dăncilă și de membrii Cabinetului de miniștri, la vizita de lucru la efectuată la Bruxelles în perioada 4-5 decembrie a.c., unde a participat la reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene, în marja preluării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Războiul din pragul casei

Email Imprimare PDF

16_petru_bogatuClasa politică și mass-media, consternate de atacul Marinei ruse în Strâmtoarea Kerci asupra a trei nave ucrainene, afirmă cum că lumea s-a pomenit în pragul unui război. De fapt, noul front al confruntării ruso-ucrainene, declanșate acum patru ani, a fost deschis deja, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

100 DE ANI , 100 DE BUCURII…ÎN PAROHIA ROMÂNEASCĂ DIN TRENTO, ITALIA

Email Imprimare PDF

10_100_de_ani_100_de_parohiiAceastă lună de iarnă, ne aduce, aici, departe de casă, cea mai frumoasă și mai oarecum "simțită" sărbătoare – Ziua României. În acest an, an centenar, ne-am propus ca să sărbătorim altfel: să primim dăruind. Dăruind un zâmbet, un cântec, o clipă din timpul nostru, o părticică din suflet, se arată într-un comunicat al Parohiei ortodoxe române din Trento, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mădălin Necșuțu: Lecții de română la Comrat

Email Imprimare PDF

10_bust_eminescu_comratGăgăuzia. O regiune autonomă în sud-vestul Republicii Moldova. Nici 150 de mii de oameni, ce vorbesc o limbă turcică, dar care comunică mai ales prin intermediul rusei. Și totuși, limba română pare să aibă aici tot mai mare căutare, scrie Mădălin Necșuțu în http://sinopsis.info.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ministrul Natalia-Elena Intotero a participat la Milano la sărbătorirea Zilei Naționale a României

Email Imprimare PDF

10_intotero_milanoSărbătoarea Zilei Naționale a României a adus laolaltă numeroși români din Italia la recepția organizată marți, 4 decembrie a.c., la Milano, în prezența ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a Ambasadorului României în Italia, George Bologan, și a Consulului General al României la Milano, Adrian Georgescu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Filme româneşti la Festivalul Internaţional de Film „Black Nights” de la Tallinn

Email Imprimare PDF

10_black_nights_tallinZilele acestea s-a încheiat în capitala Estoniei cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Black Nights", considerat cel mai important festival de film din nordul Europei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: “Convenția Unionistă și votul unioniștilor”

Email Imprimare PDF

10_n_negruÎn cei 27 ani de „independență" ai Republicii Moldova, în Parlament nu a pătruns niciun partid care să-și fi asumat în mod deschis obiectivul reunirii cu România.

Citeşte mai mult...
 

CONGRESUL ANIVERSAR NEPSIS ITALIA – 8 decembrie 2018

Email Imprimare PDF

10_congresul_nepsis_itaiaDepartamentul de Tineret al Episcopiei Italiei organizează în data de 8 decembrie 2018, la Sala SERAPHICUM – Roma, CONGRESUL ANIVERSAR NEPSIS ITALIA, unde sunt invitați să participe tinerii Nepsis din parohiile românești din Italia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare a unor personalităţi din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

10_iohannisPreşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi decretele de decorare a unor personalităţi din Republica Moldova se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marşul Unirii la Alba Iulia. Peste 10.000 de oameni au cerut Unirea Basarabiei cu România

Email Imprimare PDF

10_mars_alba_iuliaMii de oameni, majoritatea din Basarabia, alături de români din Diaspora au participat în dimineaţa zilei de 1 Decembrie 1918 la un Marş al Unirii, în Cetatea din Alba Iulia, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marius Lulea: “1 decembrie 1918 - niciun accident istoric sau mână divină: un act premeditat şi inevitabil”

Email Imprimare PDF

10_marius_lulea1 DECEMBRIE 1918 reprezintă un act premeditat, bine gândit şi la care naţiunea română a lucrat în mod continuu începând cu anul 1848, iar din 1859 în mod organizat ca şi stat. Aducerea românilor într-un singr stat a reprezentat o muncă constantă dusă nu doar de elita politică şi culturală ci mai ales de către popor. Nu e nici o mână divină, nici un act ancestral extraordinar, este pur şi simplu premeditare şi persistenţă. Unirea era inevitabilă, scrie Maris Lulea pe blogul său din Adevărul, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Festivalul „Colindul sfânt și bun”, al Protopopiatului Triveneto 1

Email Imprimare PDF

10_festival_colinde_trivenetoÎn parohia românească Sf. Ioan Cel Milostiv din San Donà di Piave a avut loc cea de a V-a ediție a Festivalul „Colindul sfânt și bun", al Protopopiavului Triveneto 1, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un fost viceministru de Externe de la Chișinău a reclamat la poliție Tricolorul României arborat la Durlești

Email Imprimare PDF

10_valeriu_ostalepDrapelul României, statul care susține masiv și necondiționat R. Moldova, a ajuns subiect de plângeri la poliție, chiar dacă este arborat în spațiu privat, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De 1 decembrie împreună – jurnaliști români din diaspora și etnici din comunitățile istorice, la Alba Iulia

Email Imprimare PDF

10_1_dec_oamenÎntr-o atmosferă de sărbătoare, românii de pretutindeni, din comunitățile istorice și din diaspora, participanți la proiectul „Descoperă și cunoaște România" (DCR) precum și la programul „Itinerar Centenar pentru jurnaliști" au celebrat Ziua Națională şi a Centenarului Marii Uniri, la Alba Iulia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Reportaj Balkan Investigative Reporting Network (BIRN): Lecții de română la Comrat

Email Imprimare PDF

10_gagauziaGăgăuzia. O regiune autonomă în sud-vestul Republicii Moldova. Nici 150 de mii de oameni, ce vorbesc o limbă turcică, dar care comunică mai ales prin intermediul rusei. Și totuși, limba română pare să aibă aici tot mai mare căutare, se arată într-un reportaj realizat în cadrul proiectului Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), citat de InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

O nouă înfrățire de Centenar între frații de pe cele două maluri ale Prutului: Brănești și Puhoi

Email Imprimare PDF

10_branesti_puhoiLa 100 ani de la Marea Unire, comuna Brănești, județul Ilfov, și satul Puhoi, raionul Ialoveni. au semnat un Acord de Înfrățire, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Adunarea Partidului Neamului Românesc din Serbia, în Timoc

Email Imprimare PDF

10_adunarea_partidului_neamului_romanescDuminica 2 decembrie la Lacul Borului în hotelul "Jezero" Partidul Neamului Românesc a organizat a patra Adunare. La eveniment au venit 170 de delegati din toate comunele unde traiesc romanii/vlahii în Timoc și unde Partidulu Neamului Romanesc are filiale, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: Ziua Naţională a României sărbătorită de românii din Republica Moldova, la Aluatu

Email Imprimare PDF

10_ev_ieh_aluatuInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni, a sprijinit, alături de Consulatul General al României la Cahul, organizarea evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României în Republica Moldova, unul din ele fiind în ziua de 3 decembrie 2018, la Aluatu, în singura școală românească din raionul Taraclia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Solidaritate româno-română: "Brațele părintești" ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italieiau împărțit daruri și copiilor din Suceava

Email Imprimare PDF

10_bratele_parintestiDe darurile împărțite cu mult drag de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei s-au bucurat și 80 de copii necăjiți din Suceava. Acești copii, care provin din familii sărace, asistați de către Asociația Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, sunt beneficiari ai proiectului "Brațele părintești" derulat de către Episcopia românilor din Italia, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

România răspunde dezinformării grave practicate de cea mai mare agenție de stiri din Germania!

Email Imprimare PDF

10_orban_mekel.Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a trimis o scrisoare către agenția de presă Deutschee Presse Agentur, în care a solicitat corectarea informațiilor conform cărora, la 1 Decembrie, România a „sărbătorit 100 de ani de la anexarea unei părți din Ungaria", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

ORCHESTRA ŞI CORUL FORŢELOR TERESTRE AMERICANE DIN EUROPA CONCERTEAZĂ ÎN ROMÂNIA

Email Imprimare PDF

14_us_army_europe_band_and_chorusAmbasada Statelor Unite are plăcerea să anunţe concertele Orchestrei şi Corului Forţelor Terestre Americane Staţionate în Europa (The United States Army Europe Band & Chorus) care vor avea loc în perioada 30 aprilie – 2 mai la Timişoara şi Sibiu. Organizarea acestora a fost posibilă cu ajutorul şi colaborarea Filarmonicii Banatul din Timişoara şi Filarmonicii de Stat din Sibiu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Oră astrală a compozitorul Eugen Doga: Opera „Unirea cea Mare”, a răsunat în premieră absolută la Craiova, cu prilejul Centenarului Marii Uniri

Email Imprimare PDF

10_doga_opera_craiovaCu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, în premieră absolută, compozitorul Eugen Doga, membrul titular al Academiei de Științe a Moldovei, membru de onoare al Academiei Europene de Științe și Arte, a prezentat la Sala Polivalentă din Craiova cantata scenică „Unirea cea Mare", un proiect de anvergură realizat la invitația și propunerea Operei Române Craiova, transmite Eugenia Tofan, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Națională a României sărbătorită în Turcia, la Ankara

Email Imprimare PDF

10_ankara_turciaCu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, la 1 decembrie 2018, Ambasada României în Republica Turcia a organizat doua evenimente de amploare în Ankara, pentru a marca Centenarul, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătoarea Marii Uniri de către românii dinVoghera

Email Imprimare PDF

10_sarbatoarea_marii_uniri_vogheraÎn Parohia românească "Sfântul Eftimie cel Mare" din Voghera, provincia Pavia, Protopopiatul Lombardia 1, a fost sărbătorită Marea Unire. După Sfânta Liturghie duminicală, s-a săvârșit Slujba de Te Deum, apoi a urmat un recital de cântece și poezii patriotice susținut de către copilașii parohiei, Sorin Croitoru, responsabilul mass-media al Protopopiatului Lombardia 1, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cronologia diplomației România-Israel (1948-1991). Lansare de carte cu Florin Stan și David Saranga la sediul ICR Tel Aviv

Email Imprimare PDF

10_cronologia_diplomatieiInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv va organiza un eveniment dedicat diplomației, numit „Cronologia diplomației România-Israel (1948-1991)", în cadrul căruia va fi prezentată cartea dlui. dr. Florin Stan, intitulată „România-Israel. Relații bilaterale (1948-1991)" apărută la Editura Argonaut (Cluj-Napoca, 2016) și care va beneficia de prezența autorului și de participarea extraordinară a ambasadorului desemnat al Statului Israel în România, dl. David Saranga, actualmente consilierul pe politică externă al președintelui israelian Reuven Rivlin.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătorirea zilei naționale în parohia românească Roma 9, La Rustica

Email Imprimare PDF

10_roma_9Ziua națională a României și comemorarea Centenarului Marii Uniri au fost motive de aleasă sărbătoare în parohia Roma 9, La Rustica Copiii de la cele trei grupe de cateheză s-au unit în susținerea unui frumos program artistic, prin care ne-au amintit tuturor că a fi român este o onoare ce se cere trăită cu demnitate și responsabilitate, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Guvernatoarea statului american Iowa felicită România cu ocazia Centenarului Unirii

Email Imprimare PDF

31_guvernator_IwoaGuvernatoarea statului american Iowa, Kim Reynolds, a proclamat ziua de 1 decembrie 2018, drept Ziua Aniversării a 100 de ani de la Unirea Românilor în Iowa. În acest sens, Reynolds a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, informează vineri ambasada României la Washington, printr-un comunicat transmis AGERPRES, prelut de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Centenarul și Ziua Naţională a României sărbătorite de românii/vlahii din Timoc

Email Imprimare PDF

10_centenarul_ziua_n_unirii_timocInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a desfăşurat în perioada 1-2 decembrie 2018, proiectul „Ziua Națională a României sărbătorită pe Valea Timocului – Serbia", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dodon bătut peste Prut! Ajutat de unioniști, Andrei Năstase câștigă primăria celui de-al doilea mare oraș românesc, Chișinăul

Email Imprimare PDF

31_nastase_primar_chisinauAjutat de electoratul unionist, Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, a fost ales primar general al Chișinăului, câștigând scrutinul în fața omului lui Dodon, socialistului Ion Ceban cu 52,58% după numărarea voturilor din 304 de secții electorale din cele 306, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: Ziua Naţională a României și Centenarul Marii Uniri, sărbătorite de românii din Bulgaria , la Vidin

Email Imprimare PDF

10_ziua_nat_eudoxiu_hurmuzachiInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a organizat proiectul „Ziua Naţională a României la Vidin". Evenimentul de la Vidin a fost organizat în parteneriat cu „AVE" – Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria, transmite romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Moțiune simplă – Centenarul Marii Uniri! Ce a răspuns Ministrul Culturii?

Email Imprimare PDF

29_george_ivascuCu toată onestitatea, mărturisesc că, dat fiind că este prima oară când ne confruntăm cu o asemenea sarcină, am constatat că nimeni nu știe exact. Însă fiecare are dreptul la o părere și ține să și-o impună în public. Pentru unii, Centenarul ar trebui să fie un mare Revelion cu muzică populară, bucate și licori alese, care să țină probabil tot anul 2018 a declarat Ministrul Culturii George Ivașcu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: Ziua Naţională a României sărbătorită de românii din Sudul Basarabiei, la Ismail

Email Imprimare PDF

10_eveniment_ieh_ucrainaInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a marcat Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri în Sudul Basarabiei, Ucraina, la Ismail, în data de 1 decembrie 2018. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Centrului de Informare al României din cadrul Universității Umaniste de Stat din Ismail şi al Asociației românilor din Ismail ''Gavriil Musicescu", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Warning: getimagesize(images/stories/2017/12/12_fratie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 56

Unirea controlului vamal la așa zisa frontieră a celor două state românești

Email Imprimare PDF


Pe parcursul anului 2018 va fi lansat controlul comun al celor două state românești la trei puncte de frontieră. Este vorba de punctele: Cahul-Oancea, Costești-Stânca și Lipcani-Rădăuți, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Solidaritate româno-română: Daruri oferite copiilor de la Huși prin "Brațele părintești" de către Episcopia Ortodoxă Romană

Email Imprimare PDF

10_solidaritate_romano_romanaCei 100 de copii din Episcopia Hușilor, ajutați cu bursele oferite prin proiectul "Brațele părintești", au fost invitați să se întâlnească cu reprezentanți ai Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Valeriu Dulgheru: 1 DECEMBRIE 2018 – CENTENARUL MARII UNIRI!

Email Imprimare PDF

10_centenarul_marii_uniri„Bat clopote cântând reîntregirea /Și sufletul ia foc în clopotari/

Întâi decembrie ne e unirea/ Și strălucirea României Mari!"

(A. Păunescu. Clopotul reîntregirii).

La 1 decembrie 1918 toată suflarea românească era cu gândul la Alba Iulia care se transformase într-o adevărată Meka a Reîntregirii Neamului. Din toate colțurile Țării mii de „pelerini" țineau calea spre Alba Iulia cu care, cu trenul, pe jos. „...Au venit frații bucovineni, din Basarabia, de la Iași, au sosit legionarii Blajului, moții de la Abrud, din Țara Bârsei... Sentimentul e prea puternic și prea sfânt. Într'un moment dat însă „Pe al nostru steag e scris Unire" a izbucnit din pieptul mulțimii întregi, iar valul acordurilor mărețe lovea tavanul înalt al gării. Duhul sfânt parcă se coborâse de asupra noastră, a tuturora" scria Organul proclamării unității naționale, ziarul Alba – Iulia, scrie Valeriu Dulgheru, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Warning: getimagesize(images/stories/2018/09/26_concert_anversar.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 56

Concert festiv „Sala cu Orgă - 40 ani” la Chișinău

Email Imprimare PDF


Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău în colaborare cu Sala cu Orgă organizează un concert festiv dedicate celor 40 de ani de la inaugurarea Sălii cu Orgă şi celor 30 de ani de la fondarea Orchestrei Naţionale de Cameră. Evenimentul va avea loc pe data de 19 septembrie, ora 18.00 la Sala cu Orgă din Chişinău şi va fi susţinut de Orchestra Naţională de Cameră a Sălii cu Orgă condusă de maestrul Cristian Florea, Corul Naţional de Cameră a Sălii cu Orgă condus de Ilona Stepan şi interpreţii: Svetlana Bodiul – invitat special (orgă) Anna Strezeva (orgă), Cristian Florea (violoncel)Ion Negură(flaut) şi Ştefan Negură(nai), transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

Parteneri din Basarabia

NewsletterFacebook