Banner

Stiri RGN

Putin sprijină de Dodon și pe Maia Sandu, confirmând amprenta rusească a alinței de la Chișinău și că “statul moldovenesc și poporul modovenesc” sunt elemente tactice ale revenirii Moscovei la Prut. Ce face CSAT de la București?

Email Imprimare PDF

01_putinPutin a promis susținere coaliției Dodon - Sandu "pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea", președintele Rusiei considerând că, în Republica Moldova, oligarhii "au acaparat toate instituțiile de stat". El a calificat acțiunile președintelui Dodon și partenerilor săi de coaliție drept "un pas spre construirea unui stat civilizat și modern", transmite presa rusă preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Rolul României în soluționarea crizei constituționale de la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_petru_bArena Ibrox Park din Glasgow. Un stadion plin ochi la o partidă de fotbal din campionatul Scoției de la începutul secolului trecut. Meci viu disputat nu doar în teren, ci și în tribune.

Citeşte mai mult...
 

Pelerin pentru o zi la Cimitirul de Onoare al eroilor români de la Tiganca

Email Imprimare PDF

01_comemorarea_eroilor_romani_de_peste_prutSâmbătă 22 iunie 2019, Institutul Fratii Golescu lansează invitația de a merge în pelerinaj la Cimitirul de Onoare al eroilor români de la Țiganca. Cu 78 de ani în urmă, în această zi, armata română a început eliberarea Basarabiei, mii de ostaşi români jertfindu-se pentru reîntregirea ţării.

Citeşte mai mult...
 

Editura Noi din Jula, invitată la Târgul de carte „Open Book” din Arad

Email Imprimare PDF

01_editura_noi_din_julaÎntre 5 şi 9 iunie, la Arad s-a desfăşurat Târgul de carte în aer liber „Open Book", ediţia a doua, având pentru prima dată invitaţi din afara graniţelor, care au dus în faţa cititorilor din Arad apariţii ale unor edituri din Serbia şi Ungaria, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Acţiunea 2012 te invită să cunoşti Basarabia prin programul „Cunoaște-ți frații”

Email Imprimare PDF

01_basarabia_programul_cunoaste_ti_fratiiAcţiunea 2012 te invită să cunoşti Basarabia - să îţi cunoşti fraţii de peste Prut. Platforma Unionistă Acțiunea 2012 inițiază programul „Cunoaște-ți frații", în care românii din Țară sunt invitați să cunoască Basarabia „în teren" prin intermediul unor excursii tematice. Prima excursie va avea loc la finalul acestei săptămâni.

Citeşte mai mult...
 

Apel disperat!Fiul Cameliei Smicală va fi transferat forțat în Estonia de autoritatea finlandeză de „protecție” a copilului

Email Imprimare PDF

01_smicala_famCamelia Smicală, mama româncă rezidentă în Finlanda, ai cărei copii au fost confiscați, separați și instituționalizați de autoritățile statului, a postat marți seară pe Facebook un apel disperat al fiului ei, Mihai, care urmează să fie transferat împotriva voinței sale în Estonia, dacă autoritățile române nu intervin până miercuri dimineața, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Donaţie de carte românească din partea Universităţii Suceava pentru Editura „Alexandru cel Bun” Cernăuţi

Email Imprimare PDF

01_usvBiblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare" din Suceava (USV) a donat Bibliotecii Editurii „Alexandru cel Bun" peste 110 titluri de carte românească (ale unor autori ca Tudor Arghezi, Lucian Blaga, George Bacovia, Nichita Stănescu, Liviu Rebreanu, Ioan Luca Caragiale, Emil Cioran, Mircea Eliade, Ana Blandiana, Panait Istrati, Constantin Negruzzi etc.) şi câteva numere din revistele „Codrul Cosminului", „Analele USV, Seria Filologie", transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Medalii pentru România la Olimpiada Europeană de Fizică

Email Imprimare PDF

01_medalii_pentru_romaniLotul olimpic de fizică al României și-a trecut în palmares patru medalii și o mențiune de onoare la a III-a ediție a Olimpiadei Europene de Fizică, care s-a desfășurat la Riga (Letonia), în perioada 31 mai – 4 iunie 2019, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dorin Popescu: Chișinău: SOS, București!

Email Imprimare PDF

01_sos_bucurestiEvaluări provizorii privind evoluțiile din R. Moldova: Situația de la Chișinău reprezintă, pe scurt, un SOS geopolitic pentru București. Din păcate, devine sigur că nici acesta nu va fi auzit. Corifeii noștri dâmbovițeni nu mai știu să ocolească taifunuri. Prioritatea zero a României redevine re-educarea geopolitică a „elitei" dâmbovițene, scrie Dorin Popescu într-o analiză din www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru și Igor Boțan, despre scrisoarea lui Iohannis adresată liderilor UE

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_igor_botanComentatorii politici sunt de părerea că scrisoarea adresată de președintele României, Klaus Iohannis, către conducerea Uniunii Europene privind identificarea acțiunilor concrete pentru a pune capăt situației actuale din Republica Moldova este binevenită, însă o poziție oficială a statelor-membre UE în acest nu trebuie așteptată mai devreme decât după ce Comisia de la Veneția va veni cu un aviz în privința acțiunilor Curții Constituționale, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Români, nu vă uitați istoria! 12-13 iunie 1941 – primul val de deportări staliniste din Basarabia şi nordul Bucovinei

Email Imprimare PDF

01_deportari_siberiaTeroarea comunistă împotriva populaţiei Basarabiei şi Bucovinei a început imediat după anexarea acestor teritorii în 28 iunie 1940. Apogeul terorii a fost noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, se arată într-un material Bucpress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Fratele lui Eminescu își sărbătorește azi ziua de naștere. Emoții și flori la Tiraspol

Email Imprimare PDF

01_fratele_lui_eminescuUn adevăr ar trebui să ne fie mai clar ca orice. Eroii nu trăiesc doar în manualele de istorie, ci sunt și contemporanii noștri. Cel mai de frunte exemplu al zilelor noastre este al profesorului Ion Iovcev, directorul Liceului Teoretic "Lucian Blaga" din Tiraspol, scrie Dan Gheorghe în www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

”Fii mândru că ești român!”, spectacol excepțional organizat de românii din Atena

Email Imprimare PDF

01_romanii_din_atena_spectacolAsociatia Interculturală Dacia din Atena și Fundația Comunitară "Țara Făgărașului" vă invită la cea de-a doua ediție a spectacolului FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN!, proiect finanțat de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, transmite www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Raport șocant al Comisiei Europene: Românii din străinătate, mi mulți decât cei din România

Email Imprimare PDF

01_romanii_din_strainatate_mai_multi_decat_in_taraRomânia va pierde 40% din populație, în special cea activă, arată un raport al Comisiei Europene. În ultimii 25 de ani, cele mai mari pierderi demografice din cauza migrației au avut loc în țările din Estul Europei, transmite www.ziarulromanesc.net, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeniși Episcopia Basarabiei de Sud au semnat un Acord pentru proiecte în comunitățile istorice românești

Email Imprimare PDF

01_institutul_eudoxiu_hurmuzachi_episcopia_basarabiei_de_sudEpiscopia Basarabiei de Sud şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituție subordonată Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, au semnat un Protocol de colaborare în vederea organizării de activităţi, evenimente culturale, educaţionale şi derularea de programe stabilite de comun acord, transmite un comunicat de presa al IEH, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cătălin Sturza despre dubla măsură și ce NU au zis politicienii și jurnaliștii la vizita Papei Francisc

Email Imprimare PDF

01_nu_papeiPublicistul Cătălin Sturza a comentat pe Facebook dubla măsură aplicată în ultimele zile de presa din România în cazul vizitei Papei Francisc, făcând o paralelă între cum au reacționat jurnaliștii, politicienii sau artiștii români acum și cum s-au scandalizat în cazul unor momente-cheie din istoria recentă - construirea Catedralei Naționale sau Referendumul pentru Familie. „Digi24 și Gândul nu ne-au mai zis că mii de credincioși s-au călcat în picioare în jurul Catedralei, la vizita Papei; sau că ar fi avut loc incidente minore de orice fel – care cu siguranță au avut loc, fiind inevitabile la un eveniment de o asemenea amploare. Lucian Mândruță nu ne-a mai zis că Catedrala este plină de tineri ignoranți și needucați care „își fac cruce"; și că e îngrijorat deoarece asta arată că nu vor mai exista IT-iști deștepți care să îi plătească lui pensia. Taxi și influencerii nu ne-au mai spus că Catedrala e prea mare și că Cel de Sus preferă „bisericuțele mici, de lemn", a comentat Cătălin Sturza, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Daniel Gheorghe în Parlamentul României despre situația din Republica Moldova: “Nu am fost capabili să avem nicio strategie de Reunificare. Soluția? Unirea”

Email Imprimare PDF

01_daniel_gheorghe_in_parlamentDeputatul în Parlamentul de la București Daniel Gheorghe a susținut miercuri, 13 iuni, o declarație de la tribuna Parlamentului, prin care a afirmat că actuala criză politică din Republica Moldova este consecința directă a politicii falimentare a statului român față de teritoriul și populația dintre Prut și Nistru și că singura soluție o reprezintă Unirea, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Marius Diaconescu în dialog cu Maia Sandu, interviu în exclusivitate pentru presa din România…Intrebarea despre ReUnirea cu România evitată…

Email Imprimare PDF

01_marius_diaconescu_maia_sanduEvenimentele din Chişinău au ajuns pe prima pagină a presei din România, care se întrece în comentarii şi analize făcute în birourile sau studiourile din Bucureşti. Surprins de succesiunea evenimentelor în Chişinău, am decis să profit de ocazie pentru a oferi cititorilor blogului meu informaţii direct de la sursă, scrie Marius Diaconescu pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Poetul Național Mihai Eminescu a fost comemorat la Apateu

Email Imprimare PDF

01_apateu_eminescuPoetul Național Mihai Eminescu a fost comemorat marţi, 11 iunie, în localitatea Apateu din Ungaria, cu câteva zile mai înainte de împlinirea a 130 de ani de la trecerea sa la cele veşnice, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prima participare românească la Jerusalem Design Week

Email Imprimare PDF

01_jerusalem_design_weekJerusalem Design Week – cea mai relevantă manifestare dedicată designului din Israel, are ca temă principală, pentru ediția din anul 2019, EAST. În acest context, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența la Jerusalem Design Week a unuia dintre fondatorii revistei Kajet, Petrică Mogoș, a cărui arie de cercetare vizează contextul din Europa de Est și România în particular, se arată într-un comunicat de presă al ICR Tel Aviv, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Vești bune pentru românii care muncesc în Germania: Alocațiile pentru copii cresc de la 1 iulie

Email Imprimare PDF

01_alocatie_copii_germaniaGuvernul german a decis să mărească începând din iulie 2019 alocațiile pentru copii, suplimentul de alocație pentru copii și suma neimpozabilă în favoarea acestora. Astfel, începând de luna viitoare, părinții vor primi alocații (Kindergeld) cu 10 euro mai mari pentru fiecare copil, transmite www.ziarulromanesc.de, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Eveniment IEH: Partea a doua a ”Zilei Românilor de Pretutindeni pe Valea Timocului” s-a desfășurat la Bor

Email Imprimare PDF

01_ieh_valea_timocului_bor_evInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (IEH), instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de pretutindenia derulat proiectul „ Ziua Românilor de Pretutindeni pe Valea Timocului", la Bor, în Serbia, în 02 iunie 2019. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Asociația pentru cultură a românilor/vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum", și cu susținerea Consulatului General al României la Zajecar, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un bust al Regelui Ferdinand I va fi edificat în satul Varnița, Anenii Noi (Republica Moldova)

Email Imprimare PDF

01_regele_ferdinand_IUn bust al Regelui Ferdinand I va fi edificat în satul Varnița, raionul Anenii Noi, pe teritoriul aferent Școlii de Artă din localitate, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Râul Bâc va fi CURĂȚAT pe o lungime de 45 de kilometri, de la Chișinău până la Strășeni, cu 10 MILIOANE de euro, bani oferiți de România

Email Imprimare PDF

01_raul_bacLocuitorii din municipiul Chișinău și raionul Strășeni ar putea scăpa în curând de inundații, după ce râul Bâc va fi curățat. Guvernul României urmează să aloce pentru acest proiect 10 milioane de euro, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Titus Corlățean critică poziția UE în privința crizei politice din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_titus_coFostul ministru de Externe Titus Corlățean a declarat, marți, că deciziile Curții Constituționale a Republicii Moldova, respectiv alegerile anticipate, trebuie respectate „de toată lumea", inclusiv de către Comisia Europeană și de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Federica Mogherini.Declarația vine în condițiile în care atât UE, cât și SUA și-au exprimat sprijinul pentru Guvernul numit de Parlament, condus de Maia Sandu, scrie Digi24, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Soluția lui Nicolae Negru, pentru ca tensiunile din cele două tabere să nu genereze haos

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_z„Evenimentele pot lua o turnură periculoasă, dacă fiecare tabără își va excita susținătorii, dacă va face apeluri care să „transfere" dualitatea de putere la nivelul instituțiilor. Lucrurile în Republica Moldova pot degenera în haos, în violențe, dacă nu se acționează cu reținere, cu prudența la care cheamă toți partenerii externi".De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, care comentează atât incidentul din această dimineață de la Direcția nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații, cât și apelurile ambelor tabere potrivit cărora funcționari sunt îndemnați să fie loiali, să semneze tot felul de declarații de sprijin, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți va fi lansată cartea „Mihai Eminescu în arhivele diplomatice”

Email Imprimare PDF

01_mihai_emCu prilejul împlinirii a 130 de ani de la trecerea în eternitate a marelui nostru poet Mihai Eminescu, în ziua de luni, 17 iunie, la sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuţi (str. Kobyleanska, 9), cu începutul la ora 17.00, va avea loc lansarea cărţii scriitorului Dan Toma Dulciu „Mihai Eminescu în arhivele diplomatice", informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Sărbătoarea popoarelor la Catania

Email Imprimare PDF

01_cataniaPentru a omagia înfrățirea și integrarea tuturor acelora care au ales să trăiască în Sicilia, la Catania s-a organizat în prag de vacanță, SĂRBĂTOAREA POPOARELOR - un eveniment ce adună laolaltă, italieni și străini care, deși sunt de alt neam, limbă și cultură, trăiesc și muncesc în pace, înțelegere și respect, transmite www.episcopia-italiei.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Și ambasadorul României în Austria, Bogdan Mazuru, cere scuze pentru votul defectuos din 26 mai

Email Imprimare PDF

01_bogdan_mazuruVineri, 31 mai, ambasadorul României în Austria, Bogdan Mazuru, a publicat un comunicat adresat alegătorilor români din 26 mai, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

De pe 1 iunie liber pe piața muncii din Elveția pentru români

Email Imprimare PDF

01_piata_muncii_din_elvetiaDe pe 1 iunie 2019, Consiliului Federal al Confederaţiei Elveţiene acordă liberă circulaţie în Elveţia cetăţenilor români, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

„Mașina cu poeți” va poposi sâmbătă, 25 mai, la Carapciu pe Siret, regiunea Cernăuți

Email Imprimare PDF

01_liceul_mihai_eminescu_carapciuÎn data de 25 mai 2019 cenaclul literar transfrontalier „Mașina cu poeți" va reuni din nou scriitori din regiunea Cernăuți și județul Suceava. Evenimentul va avea loc la Liceul „Mihai Eminescu" din Carapciu, raionul Hliboca (Adâncata), începând cu ora 11:00 – informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Tanasă: “Degeaba sprijinim acest parcurs european al R. Moldova, dacă noi politic o lăsăm în mâinile Moscovei”

Email Imprimare PDF

01_dan_tanasaActuala criză politică din R. Moldova ar fi consecința proastei gestionări a României a intereselor românești în stânga Prutului. De această părere este jurnalistul de la București, Dan Tanasă. Totodată, acesta susține că Bucureștiul a susținut financiar Chișinăul fără a avea o strategie, viziune și un proiect de țară, informează infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

A V-a ediție a Universității de Vară a fost deschisă prin rugăciune de către PS Atanasie de Bogdania

Email Imprimare PDF

01_centrul_tabor_din_gaiataLuni, 10 iunie 2019, au debutat, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cursurile celei de a V-a ediții a Universității de Vară „Sfântul Maxim Mărturisitorul și Sfânta Mare Muceniță Ecaterina". Organizate de către Centrul de Studii Teologice „Sfântul Dionisie Exiguul", al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la Centrul Tabor din Gaiata, în Apeninii Modenezi, acestea se desfășoară sub spectrul tematic al „Satului Romanesc", trasmite www.episcopia-italiei.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Scrii frumos? Participă la concursul EMIGRANTUL TALENTAT”!

Email Imprimare PDF

01_emigrantul_talentatZiarul Emigrantul organizează concurs de eseuri. Tot mai mulți români emigrerază și, odată cu ei, iau în valize și amintiri, gânduri, trăiri, talente ascunse. Așa că ne-am gândit să vă punem la încercare iar creațiile frumoase să vi le premiem, se arată într-un anunț al publicației, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Maia Sandu, Plahotniuc și „oportuniștii care își vând țara pentru interesele proprii”

Email Imprimare PDF

01_ni_negru„Oportuniștii care își vând țara pentru interesele proprii" sunt cuvintele de acum doi ani ale Maiei Sandu, rostite de Ziua Independenței, și îl vizau pe Igor Dodon. În numele partidului PAS, ea îl declara „trădător de țară" și cerea ca „procurorul general al Republicii Moldova să iniţieze o anchetă cu privire la acţiunile de subminare a statului de către cetăţeanul Dodon Igor, iar Parlamentul să decidă punerea sub acuzare a acestuia pentru infracţiunea de Trădare de Patrie" (e-democracy.md), scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiect IEH: Partea a doua a Zilei Românilor de Pretutindeni pe Valea Timocului se va desfășura la Bor

Email Imprimare PDF

copii-timocInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de pretutindeni va derula partea a doua a proiectului „ Ziua Românilor de Pretutindeni pe Valea Timocului”, la  Bor, în Serbia,  în 02 iunie 2019.

Citeşte mai mult...
 

Vasile Iordăchescu, omul care a rezidit în Sudul Basarabiei biserica dinamitată de sovietici, a plecat în veșnicie. Mulțumim Nea Vasile și drum bun în Împărația Cerurilor!

Email Imprimare PDF

01_vasile_iordachescuPe 23 Mai 2019, a plecat la Cer si "omul lui Dumnedzau" VASILE IORDACHESCU, agronom destoinic si respectat, om de o darzenie rara, initiatorul si sufletul rectitoririi Bisericii romanesti din Hagi-Curda Sudului Basarabiei (azi raionul Izmail al regiunii Odesa), biserica dinamitata de sovietici imediat dupa ocupatia urss, scrie avocatul Antonie Popescu într-o scrisoare adresată autorităților statului român, preluată de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii din Chitighaz și Jula se pregătesc de sărbătoare

Email Imprimare PDF

01_chitigaz_julaAutoguvernarea Românească din Chitighaz organizează în ziua de sâmbătă, 1 iunie, o zi dedicată naţionalităţăii române din localitate. Programul din piaţ a centrală a satului va începe la ora 9.00, cu un concurs gastronomic, transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Șase medalii de argint, palmaresul României la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene/EUSO 2019

Email Imprimare PDF

01_euso_2019Elevii din echipele României au obținut 6 medalii de argint la a XVII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 4 – 11 mai, în localitatea portugheză Almada, transmite un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Un nou Pact Ribentropp-Molotov? Rusia și Germania au semnat un ACORD pentru aprofundarea cooperării economice. Cu sancțiunile economice impuse de UE Moscovei cum rămâne?

Email Imprimare PDF

01_noul_pact_ribentropp_molotov_merkel_putinPentru prima dată în ultimii ani, Germania și Rusia au semnat un document comun pentru aprofundarea cooperării economice. Cu ocazia Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, din 7 iunie 2019, ministrul german al economiei, Peter Altmaier și omologul său rus, Maxim Oreshkin, au încheiat un acord privind cooperarea economică aprofundată dintre cele două țări, scrie uawire.org., citat de www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Petru BOGATU: Venezuela Europei

Email Imprimare PDF

01_petru_bVladimir Voronin, prin 2001, în primul an al mandatului său prezidențial, spunea că își dorește ca Republica Moldova să fie Cuba Europei. Ei bine, visul său sinistru s-a împlinit, scrie Petru Bogatu pe www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Proiect excepțional realizat de CJ Dâmbovița peste Prut. Rebilitarea Gimnaziului Săiți, Raionul Căușeni din R. Moldova. Delegație IEH prezentă la inaugurare

Email Imprimare PDF

01_gimnaziul_saitiLa invitația președintelui Raionului Căușeni din Republica Moldova, Nicolae Gorban și a Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, o delegație a Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, condusă de directorul general, Eugen Tiberiu Popescu, a participat în perioada 05-08 iunie la hramul satului Săiți- Înălțarea Domnului și la inaugurarea proiectului „Reparație capitală a blocului I al Gimnaziului Săiți, din loca litatea Săiți, Raionul Căușeni", transmite un comunicat de presa al IEH, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Victimele deportărilor comuniste, comemorate la Costiceni

Email Imprimare PDF

Zilele acestea se împlinesc 78 de ani de la primul val al deportărilor staliniste din Basarabia și nordul Bucovinei, când peste 25.000 de persoane, considerate o amenințare la adresa URSS, au fost trimise în cele mai îndepărtate regiuni ale fostei Uniuni Sovietice, precum Siberia sau Kazahstan.

Citeşte mai mult...
 

Proiect IEH: Românii din Timocul bulgăresc vor sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni la Vidin

Email Imprimare PDF

copii-vidinInstitutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de pretutindeni va derula proiectul „Ziua Românilor de Pretutindeni la Vidin”, la  Vidin, în Bulgaria,  în 01 iunie 2019. Proiectul se va implementa în parteneriat cu „AVE” – Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria, la eveniment participând și un repre zentant al Ambasadei României în Republica Bulgaria., se arată într-un comunicat de presă al IEH, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Prezență românească la Festivalul Culturii din Arcore (Italia)

Email Imprimare PDF

01_festivalul_culturii_alcoreUna dintre manifestările culturale care tind să devină un bilet de vizită nu doar pentru orașul Arcore, cât și pentru toată provincia Monza Brianza este Festivalul Culturii, ajuns la cea de a cincea ediție, o ediție care se desfășoară în perioada 24 mai-16 iunie 2019 și reunește o serie de manifestări culturale, artistice și muzicale, concerte, expoziții de pictură, la care vor participa importante personalități din Lombardia.

Citeşte mai mult...
 

Cristian Bucur: Asociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni cheamă în instanță Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Email Imprimare PDF

01_ajrpProblema finanțării proiectelor din diaspora de către Ministerul Românilor de Pretutindeni (sau alte variante care au existat de-a lungul timpului) a fost întotdeauna o sursă de nemulțumire și conflict între asociațiile de pretutindeni și funcționarii statului român, scrie http://marca-ro.ca, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Primăria Sectorului 4 construiește trei unități de învățământ (două grădinițe, o școală) și o bibliotecă pentru românii din regiunea Cernăuți, Ucraina

Email Imprimare PDF

01_gradinite_scoli_sector_4_bucuresti_cernautiDemers fără precedent al autorităților române locale pentru ajutorarea comunităților de români din Ucraina.Primăria Sectorului 4 al Municipiului București începe lucrările de construcție la trei unități de învățământ, (două grădinițe, o școală) și o bibliotecă, în regiunea Cernăuți, în localitățile Mahala și Ostrița, ambele locuite în proporție de aproape sută la sută de români, în cadrul unui proiect pilot, care vizeaza sprijinirea financiară a comunităților românești din Ucraina, transmite www.stiripesurse.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Hotărârea pe care trebuie s-o adopte Guvernul cu privire la Cimitirul de la Valea Uzului

Email Imprimare PDF

01_constantin_cPreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, cere Guvernului adoptarea unei Hotărâri pentru transmiterea necropolei internaționale de război din Valea Uzului către Ministerul Apărării Naționale și alocarea de fonduri pentru ridicarea unei Capele ortodoxe, transmite Romanian Global News, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

Citeşte mai mult...
 

Eleve ale liceului românesc din Slatina, Maramureșul Istoric printre învingătorii unui concurs de creație din Izvoare, județul Maramureș

Email Imprimare PDF

01_eleve_slatinaÎn perioada 7-9 iunie a.c. la Izvoare, județul Maramureș, s-a desfășurat concursul „Orașul din inima mea", eveniment organizat în cadrul proiectului educațional internațional "Prietenul meu din străinătate", transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert caritabil susţinut la Roma de 3 coruri italiene în favoarea echipei naționale de fotbal de stradă a României. “PRIN CANTEC, UN ȘUT INDIFERENȚEI”

Email Imprimare PDF

01_concert_caritabil_romaSâmbătă 8 iunie 2019, Bazilica Sant'Eustachio din Roma a găzduit un concert caritabil pentru strângerea de fonduri menite să ajute echipa națională de fotbal de stradă a României să participe la campionatul mondial Homeless World Cup 2019 în Cardiff, Marea Britanie, se arată într-un comunicat de presă preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Av. Antonie Popescu: Ce se-ntâmplă la Chișinau?

Email Imprimare PDF

01_antonie_popescuLa Chișinau se bat doua tabere ghidonate de rusi, care dintre ele sa convinga Occidentul (EU&US) să fie recunoscută ... pentru a fi sau a rămane la putere ... în actuala încleștare! Niciuna nu alege și nu vine spre reintegrarea în România ca sa se reintegreze european, sincer si real, efectiv in UE, scrie avocatul Antonie Popescu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Limba română va fi predată prin metode inovative la o școală de vară din regiunea Transcarpatia

Email Imprimare PDF

01_limba_romana_predata_transcarpatiaSlatina, un orășel situat la frontiera cu România, are toate șansele să devină un centru cultural al românilor din Transcarpatia. Aici funcționează Consulatul României, școala de artă, câteva asociații ale românilor din Transcarpatia. De circa un an de zile a fost inaugurat și un Centru de Informare a României (CIR). Activitatea pe care o desfășoară acest Centru îi apropie pe românii noștri pragmatici de valorile spirituale, de tradițiile comunității și trezește acele energii latente, care îi îndeamnă să persevereze în păstrarea limbii materne, a obiceiurilor și datinilor Maramureșului istoric din dreapta Tisei, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cu flori și lumânări, unioniștii au comemorat evenimentele din 16 mai 1812

Email Imprimare PDF

Cu flori și lumânări, mai mulți membri și simpatizanți ai Asociației „UNIREA-ODIP" au comemorat tragicele evenimente din 16 mai 1812, când a avut loc primul rapt al Basarabiei. Unioniștii au întins un tricolor imens de 100 de metri chiar în Piața Marii Adunări Naționale și au depus flori la monumentul victimelor ocupației ruse din 1812, transmite www.libertv.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Votează România la Eurovision 2019!

Email Imprimare PDF

01_romania_eurovizionEmoţii mari la Tel Aviv, unde reprezentanții României au făcut primele repetiții pe scena Eurovision 2019. Show-ul României deja impresionează prin culoare, efecte, dinamism și forță.

Citeşte mai mult...
 

Universitatea din Cernăuţi invită la studii tinerii români din regiune

Email Imprimare PDF

01_universitatea_din_cernautiUniversitatea Naţională "Iuri Fedkovyci" din oraşul Cernăuţi este una dintre instituţiile de învăţământ superior care se numără printre universităţile de prestigiu din Ucraina. Aici studiază mii de tineri din toate regiunile ţării, transmite www.bucpress.eu, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Klaus Iohannis scrie liderilor europeni legat criza de peste Prut

Email Imprimare PDF

01_iohannisPreședintele României a transmis, miercuri, 12 iunie, o scrisoare către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker în care prin implicarea României cere acțiune pentru a pune capăt crizei constituţionale şi politice din Republica Moldova, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Zilele Andrei Şaguna, ediția a XXVII-a, 20 - 30 iunie 2019

Email Imprimare PDF

01_zilele_andrei_sagunaZilele Andrei Şagunareprezintă titlul generic al unei suite de manifestări de cultură românească şi spiritualitate ortodoxă desfășurate anual la Sfântu Gheorghe şi în alte localităţi ale judeţului Covasna, în onoarea marelui patriot român transilvănean care a fost Sfântul Mitropolit Andrei Șaguna, anunță Biroul de presă al Centrului European de Studii Covasna-Harghita într-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dan Dungaciu: „N-au venit America, Rusia și Uniunea Europeană la Chișinău pentru dl. Plahotniuc. Au venit pentru un proiect mai amplu, numit CORDON SANITAR”

Email Imprimare PDF

01_dan_dungaciuPentru a înțelege ce se întâmplă în Republica Moldova în aceste zile trebuie să ne raportăm la data de 3 iunie 2019, când la Chișinău au ajuns concomitent trei reprezentanți importanți: Johannes Hahn, comisarul UE pentru politica de vecinătate și extindere, Dmitri Kozak, reprezentant special al președintelui Federației Ruse pentru Republica Moldova (el este autorul celebrului plan Kozak, care propunea rezolvarea conflictului din Transnistria prin federalizarea Republicii Moldova, în anii când la putere la Chișinău se afla comunistul Vladimir Voronin - n.r.) și Bradley Freden, director în Biroul de afaceri pentru Europa de Est al Departamentului de Stat, a declarat Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) al Academiei Române la la Digi24, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

MAE, despre incidentul de la cimitirul din Valea Uzului: “Solicităm părţii ungare să se abţină de la provocări”

Email Imprimare PDF

01_cimitirul_din_valea_uzuluiMinisterul Afacerilor Externe solicită părţii ungare să se abţină de la provocări şi de la escaladarea tensiunilor alimentate inclusiv prin prezenţa la cimitirul din Valea Uzului şi cere autorităţilor ungare să demareze o anchetă cu privire la vinovaţii pentru profanarea însemnelor României, transmite Mediafax, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Românii iau cu asalt landul Hessen, date oficiale: Comunitatea din UE cu cea mai mare creștere a numărului de nou-sosiți

Email Imprimare PDF

01_romani_landul_hessenÎn jur de 490.000, 45%, dintre persoanele străine care trăiesc în Hessen provin din statele UE România, Bulgaria și Croația, țări cu cea mai creștere în rândul nou-veniților. Cetățenii turci reprezintă de departe cel mai mare grup de străini. Durata medie de ședere este de 16 ani, transmite www.ziarulromanesc.de, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Institutul Eudoxiu Hurmuzachi va derula șapte proiecte în șapte comunități istorice românești cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni

Email Imprimare PDF

01_iehCu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, instituită prin art. 10 din Legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindei, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de pretutindeni va derula proiecte în șapte comunități istorice românești: la Comrat , în Republica Moldova, pe data de 24 mai 2019; la Sân Mihai (Lokve), regiunea Voievodina, Serbia, pe data de 25 mai 2019; la Ismail, Sudul Basarabiei, în Ucraina, pe 26 mai 2019 ; la Cernăuți, Nordul Bucovinei, înUcraina, pe 26 mai 2019; la Corcea, înAlbania, pe 26 mai 2019; la Vidin, în Bulgaria, pe 1 iunie 2019; iar în Timoc, Serbia, Ziua Românilor de Pretutindeni va fi marcată la Negotin, pe 26 mai 2019, și la Bor, pe 2 iunie 2019, se arată într-un comunicat de presă al IEH, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Veteranii MAI de la Chișinău cer demisia lui Dodon, iar Kozak și ambasadorul rus, declarați indezirabili

Email Imprimare PDF

01_veteranii_mai_chisinauVeteranii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la Chișinău și Asociația veteranilor războiului de pe Nistru cer demisia lui Igor Dodon, dar și declararea vicepremierului rus, Dmitri Kozak, și Ambasadorului Federației Ruse, Oleg Vasnețov – persoane non-grata. În cadrul unui miting în centrul Capitalei, veteranii s-au arătat nemulțumiți de intenția lui Igor Dodon privind federalizarea Republicii Moldova, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lulea Marius Dorin: Se bat găştile la Chişinău: R.Moldova în prag de război. România exclusă

Email Imprimare PDF

01_gastile_de_la_chisinauLa Bucureşti politicienii care au girat pentru clasa politică de la Chişinău şi-au pierdut vocea. S-a dovedit în acest zile că noii şi vechii au în spate aceeaşi putere: Moscova. La acest moment statul Republica Moldova are două conduceri paralele ce îşi adună forţele pentru un război, scrie Lulea Marius Dorin pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cel mai mare investitor in Cahul statul roman. Aniversare: UDJG a- sarbatorit 20 deani de prezenta active in Basarabia

Email Imprimare PDF

01_aniversare_udjgUniversitatea Dunărea de Jos" din Galaţi a celebrat împlinirea a 20 de ani de învăţământ superior românesc în Republica Moldova, în cadrul unei ceremonii găzduite de Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Cahul, în prezenţa reprezentantului Ministerului Educaţiei Naţionale, a consulilor, rectorilor, a Episcopului Basarabiei de Sud, profesorilor şi studenţilor de pe ambele maluri ale Prutului, transmite www.www.viata-libera.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ziua Eroilor și hram românesc în Ungaria

Email Imprimare PDF

01_ziua_eroilor_si_hram_roPraznicul Înălțării Domnului (6 iunie 2019) este și hramul bisericii ortodoxe românești din Otlaca-Pustă (Pusztaottlaka), din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. În cadrul slujbei au fost făcute și rugăciuni de pomenire pentru eroii neamului românesc, în această zi specială din timpul anului care le este dedicată. Consulul general român Florin Vasiloni s-a recules cu această ocazie la troița eroilor, situată la marginea localității.

Citeşte mai mult...
 

România, destinația de vacanță cea mai preferată de către basarabeni

Email Imprimare PDF

01_romania_valea_albitaPeste 26,4 mii de cetățeni ai R. Moldova au plecat la odihnă în străinătate în primele trei luni ale anului curent, prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Expoziția „Chipuri și locuri în comunități istorice românești” s-a deschis la Academia Română

Email Imprimare PDF

01_chipuri_si_locuri_in_comunitati_istorice_roCentrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, împreună cu Asociația Ștefadina vă invită, cu ocazia Zilei Românilor de pretutindeni, la expoziția „Chipuri și locuri în comunități istorice românești", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Flashmob de Ziua Națională a Federației Ruse în fața Ambasadei ruse de la Chișinău: „La mulți ani! Ieșiți afară!”

Email Imprimare PDF

01_flashmob_de_ziua_nationala_a_rusieiUn grup de unioniști de la Asociația „Unirea-ODIP" a organizat un flashmob de Ziua Națională a Federației Ruse în fața Ambasadei ruse la Chișinău. Aceștia au adus cu ei pancarte pe care era scris „La mulți ani! Ieșiți afară!" sau „Jos ocupația!", cerând armatei ruse să părăsească teritoriul Republicii Moldova, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Dr. Ion Popescu, asociat onorific al AP a Consiliului Europei va candida ca independent la alegerile parlamentare anticipate din Ucraina

Email Imprimare PDF

01_ion_popescuUniunea Interregionala "Comunitatea Romaneasca din Ucraina", nefiind partid politic, nu poate depune liste sau crea coaliții la alegerile parlamentare de pe 21 Iulie.

Citeşte mai mult...
 

„Evrei români în literatura israeliană” – scriitorul Moshe Granot la „Cafeneaua Românească” de la ICR Tel Aviv

Email Imprimare PDF

01_literatura_israeliana_elevi_roÎn continuarea seriei de manifestări organizate în limba ebraică și destinate descendenților evreilor originari din România, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv a organizat un nou eveniment, în cadrul „Cafenelei Românești", ce l-a avut ca invitat pe scriitorul de origine română Moshe Granot, membru al Asociației Scriitorilor Israelieni de Limba Ebraică și a cărui vastă operă conține 7 cărți de proză cu subiectul evreimii din România, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Continuă lucrările la biserica Sf. Ap. Toma din Melboune. Au fost aşezate pe poziţie panourile de ciment

Email Imprimare PDF

01_lucrarile_bisericii_sf_apostol_tomaLucrările la biserica „Sfântul Apostol Toma" din Melbourne continuă într-un ritm susţinut. Sâmbătă, 8 iunie 2019, au fost aşezate pe poziţie panourile de ciment, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Regiunea Cernăuți: Din numărul total de grădinițe doar 10,1% sunt cu predare în limba română

Email Imprimare PDF

01_cernauti_gradinitaDatele publicate marți de Serviciul regional de Statistică Cernăuți arată că în 2018 pe teritoriul regiunii funcționau 378 de instituții de învățământ preșcolar cu o capacitate de 26,6 mii de locuri pentru copii. Anul trecut au fost înrolați la instituții 32,8 mii de copii, cu 1,7% mai puțini decât în 2017, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Conducerea FCRCHM solicită intervenția autorităților locale, județene și naționale, pentru sancționarea celor vinovați în cazul cimitirului international al eroilor de la Valea Uzului

Email Imprimare PDF

01_fcrchmÎn plină campanie pentru alegerile europarlamentare și în preajma vizitei Papei Francisc în țara nostră, Conducerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM), împreună cu majoritatea societății românești, au luat la cunoștință cu indignare de o nouă și regretabilă acțiune antiromânească, se arată într-un comunicat de presă al FCRCHM, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Raport BOMBĂ al MApN complet despre situația din Valea Uzului

Email Imprimare PDF

01_raport_mapn_valea_uzuluiCimitirul Eroilor de la Valea Uzului a luat fiinţă, în perioada 1926-1927, urmare a unei ample activităţi de centralizare a osemintelor eroilor descoperite pe Valea Uzului, efectuate de Societatea „Cultul Eroilor", se arată între amplu documentar cu privire la situația Cimitirului Eroilor din Valea Uzului publicat pe pagina de internet a Oficiului Național pentru Cultul Eroilor, scrie Dan Tanasă pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra Nepsis Junior a Parohiei Sf. Cruce Torino II, Susa 2019

Email Imprimare PDF

01_tabara_nepsis_juniorCu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, pe 7 iunie 2019 s-a deschis tabăra Nepsis Junior a parohiei "Înălțarea Sfintei Cruci Torino II" care se desfășoară la Susa, transmite www.episcopia-italiei.it, preluat de Romanian Globa News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României în Rusia, Vasile Soare, tur de forță de 5000 de km pentru comemorare a prizonierilor români din lagărele sovietice

Email Imprimare PDF

01_vasile_soare_rusiaPentru a marca Ziua Eroilor Neamului, sărbătorită la 6 iunie, Ambasadorul Romaniei în Federația Rusă, domnul Vasile Soare, a pornit într-un tur de forță de aproximativ 5000 km prin Rusia pentru a sfinți monumentele ridicate în memoria prizonierilor români de război care au murit în lagărele sovietice.

Citeşte mai mult...
 

Marius Lulea : 4 iunie 1920 - Tratatul de la Trianon, actul ce a pus bazele României Mari

Email Imprimare PDF

01_m_luleaPe 4 iunie 1920 avea să se semneze Tratatul de la Trianon între puterile învingătoare din primul război mondial, printre care şi România şi Ungaria, ca succesor a fostului imperiu austro-ungar. Practic prin acest document juridic se recunoaşteau graniţele fireşti ale României. 99 de ani au trecut de la acel moment, scrie Marius Lulea pe blogul său de pe www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comuna din România care a cheltuit cei mai mulți bani UE și atrage românii stabiliți în străinătate

Email Imprimare PDF

01_ciugudDe când suntem membri ai Uniunii Europene, am primit un sprijin financiar uriaș, care să dezvolte infrastructura țării și să aducă prosperitate românilor. La 12 ani de la adererare, am contribuit cu peste 17 miliarde de euro, dar am primit, până acum, aproape 56 de miliarde de euro. Un sold pozitiv de peste 38 de miliarde de euro. Bani care au ajuns în marea și mica infrastructură, dar și în investiții private, se arată într-un reportaj marca Știrile Pro TV ("România, Te iubesc"), preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Ambasadorul României la Chişinău: Viitorii europarlamentari români vor sprijini parcursul european al R. Moldova

Email Imprimare PDF

01_daniel_ionita_2După alegerile europarlamentare, echilibrul de forţe între partidele din Parlamentul European se va schimba, însă cu certitudine cei 32 de europarlamentari români vor munci în folosul şi în sprijinul parcursului european al Republicii Moldova. Afirmaţia a fost făcută de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția „Moldpres", citat de www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Poziția României privind situația politică din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_pozitia_romanieiAvând în vedere evoluțiile recente de pe scena politică a Republicii Moldova, inclusiv formarea unei noi coaliții guvernamentale și a unui nou guvern de către Parlamentul Republicii Moldova, democratic ales la scrutinul din 24 februarie 2019,

Citeşte mai mult...
 

Peste 2.000 de români prezenți la cimitirul de la Valea Uzului pentru cinstirea eroilor neamului

Email Imprimare PDF

01_2000_de_romani_cimitir_valea_uzuluiLa Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului., Joi, 6 iunie, de praznicul Înălțării Domnului și de Ziua Eroilor, au fost cinstiți toți ostașii ce au pierit pe acele meleaguri, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor sărbătorită în Țară, în Basarabia și diasporă

Email Imprimare PDF

01_inaltarea_domnuluiBiserica Ortodoxă prăznuiește Înălțarea Domnului la 40 de zile după Înviere, în Joia din cea de-a șasea săptămână după Sfintele Paști. Aceasta sărbătoare mai este cunoscută și sub numele de Ispas. Înălțarea Domnului marchează ziua în care creștinii se salută unul pe celălalt cu „Hristos S-a înalțat!" și „Adevărat S-a înălțat!„, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru și zece CONCLUZII ale zilei de luni

Email Imprimare PDF

01_nicolae_negru_aEditorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, trage concluziile zilei de ieri, după ce liderii partidelor parlamentare, cu excepția Partidului „ȘOR", au avut întrevederi cu comisarul Uniunii Europene pentru Politica Vecinătății și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, directorul Oficiului pentru Afaceri în Europa de Est al Departamentului de Stat SUA, Brad Freden, dar și cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Cazurile în care românii din străinătate trebuie să plătească taxe în România

Email Imprimare PDF

01_anafSindicalistul Radu Nicolae, reprezentant al Asociației APS (Ass promozione sociale) MAYA ETS Italia a primit răspunsul la sesizarea către Senatul României cu privire la semnalările extrem de numeroase primite de la români din Italia. Acestia se plâng că, deși plătesc taxe și impozite în Italia, fiind cu rezidența în afara țării, sunt notificați în România pentru a plăti contribuții la asigurările sociale de sănătate, transmite www.gazetaromaneasca.com, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Tabăra de vară MANI FELICI pentru copiii români din nordul Italiei

Email Imprimare PDF

01_mani_feliciÎn perioada 8-13 iulie la Ostello Scout, Prosecco, procincia Treviso, Asociația Danubio organizează tabăra de vară MANI FELICI. Punem la dispoziție competența noas tră de educatori și disponibilitatea voluntarilor noștri pentru a crea o tabără după formula românească, se arată în anunțul organizatorilor citat de www.emigrantul.it, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Igor Dodon a anulat deciziile lui Pavel Filip privind dizolvarea parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate /PDM răspunde: Decretul lui Filip a produs deja efecte juridice

Email Imprimare PDF

01_igor_dodon_pavel_filipPreşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a anunţat ca a semnat marţi un decret prin care a anulat deciziile anterioare ale lui Pavel Filip de a dizolva parlamentul şi de a organiza alegeri anticipate, informează Unimedia şi Radio Chişinău, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Martirii neamului românesc au fost comemorați la cimitirul din Cernăuți

Email Imprimare PDF

01_cimitir_cernautiÎn data de 6 iunie 2019, de Înălțarea Domnului, Societatea ,,Golgota" a românilor din Ucraina, condusă de Octavian Bivolaru, a comemorat martirii neamului românesc din nordul Bucovinei, ținutul Herței și nordul Basarabiei, care au fost deportați în 1941 și nu s-au mai întors la vatra părintească, informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Cernăuți va avea loc un Salon Internațional de Carte Românească

Email Imprimare PDF

01_salonul_de_carte_romaneasca_cernautiConsulatul General al României la Cernăuți, în parteneriat cu Editura „Alexandru cel Bun" și Centrul Media BucPress – asociația jurnaliștilor români din Ucraina, organizează la Cernăuţi Salonul Internaţional de Carte Românească (ediţia a VI-a). Evenimentul are loc în contextul preluării de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, transmite Bucpress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Nicolae Negru: Azi vom afla câte ceva

Email Imprimare PDF

01_n_negruDouă persoane, Vladimir Plahotniuc și Vladimir Socor, au schimbat, săptămâna trecută, perspectiva noastră asupra scenei politice din Republica Moldova, scrie Nicolae Negru pe www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

La Roma începe Bursa locurilor de muncă

Email Imprimare PDF

01_bursa_locurilor_de_muncaAsociatia Casa Romania va invita, în perioada 17-19 mai 2019, la evenimentul „Bursa locurilor de muncă la Roma 2019". Acesta are loc la Piazza Cinquecento, NH Colection Hotel, Roma. În cadrul acestui eveniment, Asociatia Casa Romania va facilita întâlnirea cetățenilor români prezenți în Italia, care întâmpină dificultati economice, cu firme românești care le vor prezenta ofertele de muncă din România, în vederea susținerii repatrierii lor, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Lansare de carte istorică la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți

Email Imprimare PDF

01_centrul_c_ro_eudoxiu_hurmuzachiLa sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți (strada O. Kobyleanska, 9), în ziua de 11 mai, sâmbătă, la ora 11.00, va avea o lansare excepțională de carte istorică, informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Victor Ponta despre ce poziție ar trebui să aibă România față de ce se întâmplă în Rep. Moldova: România trebuie sa actioneze AZI în interesul romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului!

Email Imprimare PDF

01_ponta_cLiderul Pro România Victor Ponta susține pe contul său de Facebook, că România „trebuie să acționeze imediat" și să ceară „imperativ" ca „soarta și drumul în viitor al Republicii Moldova să fie decise de către cetățenii săi prin vot liber și nu de jocurile ascunse ale Marilor Puteri". „Romania trebuie sa actioneze IMEDIAT - si trebuie sa ceara imperativ un singur lucru: soarta si drumul in viitor al Republicii Moldova sa fie decis de catre cetatenii sai prin vot liber - nu de jocurile ascunse ale Marile Puteri sau de politicieni locali ambitiosi si egoisti!", transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Comemorarea lui Mihai Eminescu, la Parohia Ortodoxă din Apateu

Email Imprimare PDF

01_mihai_eminescu_cÎn ziua de 11 iunie, în Biserica Ortodoxă Română din Apateu va fi organizat un eveniment cultural cu ocazia comemorării poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889), transmite Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Poeta Svetlana Cârstean va fi prezentă la Festivalul de Poezie „Miłosz” de la Cracovia

Email Imprimare PDF

01_svetlana_carsteanÎn perioada 6-9 iunie a.c., Svetlana Cârstean se va afla la Cracovia, ca invitată a Festivalului de Poezie „Miłosz", cea mai importantă manifestare de gen din Polonia, denumită după numele remarcabilului poet și gânditor Czesław Miłosz, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1980, transmite un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Directorul general al Bibliotecii Bogdan Petriceicu Haşdeu din Chişinău Mariana Harjevschi: Bibliotecile din R. Moldova nu ar fi rezistat fără susţinerea bibliotecilor din România

Email Imprimare PDF

01_mariana_harjevskiBibliotecile din Republica Moldova, probabil, nici nu ar fi rezistat dacă nu ar fi existat colaborări cu alte biblioteci din România, spune Mariana Harjevschi, directorul general la Bibliotecii Bogdan Petriceicu Haşdeu din Chişinău. Cel mai important proiect pe care îl are biblioteca municipală este cel cu bibliotecile din România, au fost deschise după anii 90' biblioteci de carte românească, în acest fel s-a lansat această colaborare a bibliotecile de acolo, prin donaţiile pe care le-a oferit România.

Citeşte mai mult...
 

Deputatul Constantin Codreanu: „Aproape 70% dintre români își doresc unirea României cu Republica Moldova”

Email Imprimare PDF

01_rep_md_ro_6565,1% dintre români susţin unirea României cu Republica Moldova. Acestea sunt datele unui Barometru de Opinie Publică care a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS - Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu" al Academiei Române.

Citeşte mai mult...
 

ORCHESTRA ŞI CORUL FORŢELOR TERESTRE AMERICANE DIN EUROPA CONCERTEAZĂ ÎN ROMÂNIA

Email Imprimare PDF

14_us_army_europe_band_and_chorusAmbasada Statelor Unite are plăcerea să anunţe concertele Orchestrei şi Corului Forţelor Terestre Americane Staţionate în Europa (The United States Army Europe Band & Chorus) care vor avea loc în perioada 30 aprilie – 2 mai la Timişoara şi Sibiu. Organizarea acestora a fost posibilă cu ajutorul şi colaborarea Filarmonicii Banatul din Timişoara şi Filarmonicii de Stat din Sibiu, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Parlamentul României va adopta o Declarație privind situația din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

01_parlamentul_roCamera Deputaților și Senatul vor adopta o Declarație a Parlamentului României cu privire la situația din Republica Moldova, decizia fiind luată luni în ședința conducerii reunite a celor două camera, transmite www.stiripesurse.ro, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

REPORTAJ DESCHIDE.MD. Ultimul sunet la liceul român din Tiraspol. Nu ridică tricolorul, ca să poată intona imnul

Email Imprimare PDF

01_liceul_roman_din_tiraspolFațada clădirii liceului „Lucian Blaga" din Tiraspol: tencuiala mov e decolorată, pe alocuri formează pete închise. Coridoarele sunt slab iluminate, pe jos se întinde un linoleum deculoare cărămizie. Pereții, albaștri denivelați, se decojesc pe alocuri și sunt traversați de dâre și crăpături. Clasele sunt amenajate în stilul anilor '90 ai secolului trecut: tapete ornamentate floral, draperii transparente. Doar mobila și băncile par noi, dar nu sunt, se arată într-un reportaj marca www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Concert al Corului Regal al României la Chișinău

Email Imprimare PDF

01_concert_al_corului_regalLa data de 8 iunie, la Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc un concert al Corului Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, desfășoară în perioada 2018-2019 cel mai amplu proiect coral din România dedicat Centenarului Marii Uniri - turneul aniversar Capitalele Unirii, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 

Mesaj de suflet al Papei Francisc pentru românii din diaspora

Email Imprimare PDF

01_papa_francisc_romaniaPapa Francisc a adresat, vineri, 31 mai , un prim mesaj în cadrul vizitei istorice desfăşurate în ţara noastră, precizând, într-un discurs ţinut la Palatul Cotroceni, că se bucură că se regăseşte într-o ţară atât de frumoasă, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea, transmite Romanian Global News.

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..
Pagina 1 din 2

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate