Banner

Alexandru VAKULOVSKI: Spionii Rusiei se scutură de frica românilor

Email Imprimare PDF

18_dodon_fsbLupta cu unionismul nu merge în Moldova. La concluzia asta probabil au ajuns recent omuleții verzi și „vatnicii" care slujesc Rusia din Moldova. S-a încercat tot: de la slogane şi afişe cu jandarmul şi burjuii români (probabil găsite prin podurile propagandiştilor stalinişti), la retorica antiromânească pe faţă a Dodonului şi a imitatorilor săi, scrie Alexandru Vakulovski în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Unioniştii au fost ameninţaţi şi cu procese penale, şi cu scoaterea în afara legii. Dar dacă ar avea putere cât ar vrea, Dodon n-ar mai fi Dodon, ci Stalin. Şi o mică paranteză: Stalin totuşi n-ar fi stat cu orele în anticamera cuiva ca să aştepte să fie primit.

Pentru nimeni nu e un secret că atât preşedintele, cât şi gaşca lui socialistă, reprezintă interesele Kremlinului în Moldova. Probabil ei nu au semnat angajamente cu FSB-ul sau „înţelegeri la notar" cu Putin, ca să nu se ardă urât de tot în cazul apariţiei acestora, dar nici nu era nevoie de aşa ceva, când slugărnicia şi admiraţia „fără complexe şi obligaţii" e atât de mare.

Ascunzându-se după paravanul moldovenismului şi statalismului, slugile Kremlinului au impresia că pot face orice în Moldova: să schimbe drapelul de stat, să facă naveta la Moscova ca să raporteze, să primească conturi grase în Bahamas, să-i zică limbii române „moldovnească", să inventeze o altă istorie, să ameninţe în stânga şi-n dreapta, să-şi pună stema Moldovei pe halat şi pe ce vor ei. Din inerţia care s-a creat în anii de ocupaţie, lor li se iartă şi li se dau pe deasupra şi funcţii importante.

Dar când vine momentul, slugile Kremlinului trebuie să se manifeste la comandă. Aşa cum s-a întâmplat azi: dacă nu le-a mers cu unioniştii basarabeni, dintr-un dulce antiromânism, ei se iau acum direct de oficialii români din Basarabia. Atât de la preşedinţia dodonistă, cât şi de la preşedintele „mişcării naţionale" Voievod şi al „Federaţiei de luptă naţională"... Voievod (câtă imaginaţie!) – plimbat de Dodon pe Muntele Athos, a venit un atac la adresa oficialilor români din Moldova. Detaliile sunt neinteresante, se puteau gândi la ceva mai bun, dar probabil de la Moscova e mai greu de coordonat totul, de vreme ce propagandiştii de acolo au fost întorşi în ultima vreme de la aeroportul din Chişinău.

E un atac coordonat asupra României al spionilor voluntari ai Kremlinului, care au ca instrument SIS-ul moldovenesc. Când România repară toate grădiniţele din Moldova şi trimite ajutoare fără limite – nu-i deranjează. În schimb, îi deranjează identitatea românească, tot ce e românesc. Spionii văd spioni şi diversiune oriunde, e o paranoia legată de profesie. Poate mai bine mergeţi la doctor, decât să deranjaţi Guvernul şi SIS-ul şi să stricaţi relaţiile cu ţara care oferă cel mai mare suport Moldovei? Nu de alta, dar stricarea relaţiilor cu România ar putea însemna că nu veţi mai avea pensie, iar ratele pentru vile încă nu sunt achitate.

 

Cele mai citite ştiri

Publicitate