Banner


Warning: getimagesize(images/stories/2018/02/18_ieh_delegatie_romanilor_din_serbia_branzea.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Delegația Congresului Românilor din Serbia în înâlniri la Parlament, MRP, ICR și IEH

Email Imprimare PDF

18_delegatia_congresului_romanilor_din_serbia_adrian_tutuianuDelegatia Congresului Românilor din Serbia, aflată în vizită de în România a avut întâlniri de lucru la Parlamentul României cu senatorii Șerban Nicolae, șeful senatorilor PSD din Senat și cu senatorul Adrian Țuțuianu, Vicepreședinte al Senatului României, transmite Romanian Global News.

Au urmat întâlniri la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni(MRP) cu ministrul Natalia Intotero, la Institutul Cultural Român (ICR), cu Vicepresedintele Mirel Taloș și la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi (IEH)cu directorul Nicolae Brânzea.


Cu prilejul acestor întâlniri care au fost discutate problemele grave cu care se confruntă românii/vlahii din Timoc în încercarea continuă de a-și păstra identitatea românească, modul scandalos în care sunt tratați de către autoritățile sârbe și refuzul Belgradului de dialog.

S-au discutat și problemele legate de relațiile cu instituțiile din România, unele din acestea fiind perturbate de lipsa de profesionalism sau reaua credință a unor funcționari care nu fac decât să îngreuneze situația și așa dificilă a organizațiilor românești active din Timoc.

Demnitarii participanți la întâlniri au promis, ca și altă dată, rezolvarea problemelor. Se va vedea în timp dacă au fost doar vorbe..

În întâlnirile de la ICR și IEH au fost evidențiate relațiile bune cu respectivele instituții și proiectele de succes derulate până în prezent, precum și modalitățile de colaborare viitoare.

Din delegația Congresului Românilor din Serbia au făcut parte Predrag Balașevici (președintele Partidului Neamul Românesc din Serbia), Dușan Pârvulovici (directorul Comitetului pentru drepturile Omului din Negotin) și Zavișa Jurj (președintele Asociației "Ariadnae Filum" din Serbia). Delegația a fost asistată pe tot parcursul vizitei de reprezentanți ai Ferderației Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei, organizație care și făcut agenda vizitei la București