Banner


Warning: getimagesize(images/stories/2018/02/17_infanterisiti_dacia_2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Infanteriştii Brigăzii „Dacia” au sărbătorit Ziua Unităţii

Email Imprimare PDF

17_infanterisiti_dacia„Timp de 26 de ani, militarii „Daciei" ne-au făcut mândri prin felul în care şi-au înţeles misiunile şi şi-au îndeplinit datoria. De numele lor este legată istoria Armatei Naţionale - Dacia a fost prima unitate creată la începutul anului 1992, iar militarii ei au fost printre primii mobilizaţi să lupte în Războiul de pe Nistru. De numele lor este legată reprezentarea cu onoare a Republicii Moldova în misiuni de menţinere a păcii cu mandat internaţional", a declarat ministrul Apărării de la Chișinău, Eugen Sturza, preluat de Romnanian Global News.

 

În cadrul ceremoniei organizate cu ocazia aniversării a 26-a de la crearea Brigăzii „Dacia", care a avut loc în Piaţa Independenţei din Cahul au participat reprezentanţi ai corpului de comandă al Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, administraţiei publice locale, veterani, elevi, locuitori din zona de sud, militari şi civili.


Eugen Sturza a felicitat efectivul brigăzii cu prilejul sărbătorii, menţionând prestaţia excelentă a militarilor şi civililor din unitate în cadrul diverselor activităţi desfăşurate la nivel local. „Militarii brigăzii "Dacia" sunt cei care au lichidat consecinţele ninsorilor abundente din primăvara anului trecut, au distrus obiectele explozive, pesticidele şi produsele chimice din localităţile afectate. Vă asigur, doamnelor şi domnilor, că puteţi conta pe sprijinul infanteriştilor şi de acum încolo, aşa cum puteţi conta pe sprijinul întregii Armatei Naţionale. Noi am fost, suntem şi vom fi întotdeauna alături de dumneavoastră, dragi cetăţeni", a spus ministrul Sturza.

Ministrul Apărării s-a referit şi la reforma instituţiei de apărare, reformă care presupune mai multe participări la exerciţii şi misiuni internaţionale pentru militarii brigăzii, precum şi întregul efectiv al Armatei Naţionale. „Aceste misiuni presupun angajament, cunoştinţe şi dedicaţie din partea Dumneavoastră, dar am încredere că împreună, vom reuşi să îndeplinim obiectivele stabilite cu profesionalism şi devotament", a declarat Eugen Sturza.

În cadrul evenimentului, un grup de militari şi civili a primit diplome şi distincţii ale Armatei Naţionale.

De asemenea, programul festiv a cuprins defilarea trupelor, urmată de trecerea tehnicii militare, exerciţii de luptă corp la corp şi un program artistic prezentat de orchestra militară.