Banner

În doar o singură lună, 176.582 de locuitori ai Republicii Moldova au spus ”DA” Unirii

Email Imprimare PDF

17_romania_2018În doar o singură lună, 176.582 de locuitori ai Republicii Moldova au spus "DA" Unirii. Din 23 ianuarie, 50 de localități au votat Declarații de UNIRE, care demonstrează dorința de revenire în vechile hotare ale țării – România, transmite 10 TV, preluat de Romanian Global News.

 

În primul tur al alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2017, președintele prorus, Igor Dodon a strâns 680,550 de voturi din partea alegătorilor, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală. În acest contextul Anului Centenar și a ultimelor acțiuni ale lui Dodon, populația Republicii Moldova, prin Declarațiile de UNIRE bat alarma și transmit mesaje clare către București și Chișinău privind dorința de Reîntregire a țării.

Până pe 27 martie, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, cetățenii Republicii Moldova vor depăși numărul celor care și-au dat votul de încredere pentru un nepreședinte, iar aceasta va fi o dovadă clară că basarabenii își doresc un viitor spre vest, prin București.

Aleșii locali care au semnat actele de Reîntregire solicită Parlamentului Republicii Moldova să aibă în vedere că Unirea este singura soluție pentru cetățenii moldoveni, iar Președinției și Parlamentului României să aprobe Reîntregirea.

Amintim că, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că va depune în Parlament României, un proiect de lege privind unirea cu Republica Moldova, care se va baza şi pe Decizia 148 a Senatului Statelor Unite ale Americii. Traian Băsescu a afirmat că unirea cu Republica Moldova poate fi realizată "dacă vor moldoveni", iar în decurs de o lună aceștia și-au exprimat deja votul, iar numărul nu se oprește aici.

Declarația de Unire din localitatea Peticeni, raionul Călărași a fost semnată de o majoritate de 5 din 9 consilieri, secretar și primarul localității Sergiu Șpac. Astfel, Peticeni devine a 54-a localitate care își exprimă dorința de revenire în vechile hotare ale țării.

"Vrem să facem această UNIRE ca reparație morală pentru suferințele trecutului și ale prezentului, de la chinul buneilor noștri smulși împotriva voinței lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler și a lui Stalin, supuși execuțiilor, deportărilor și foametei, la greutățile pe care le trăim acum noi, cei de azi. Să ne ajute Dumnezeu ca decizia noastră să fie un pas hotărâtor spre UNIREA deplină, când nu va mai fi graniță pe Prut, iar oamenii dintre nistru și Tisa vor munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate", se arată în textul Declarației de UNIRE.