Banner

La Ismail s-a desfășurat un atelier de lucru al etnicilor români din Sudul Basarabiei

Email Imprimare PDF

16_ismail_atelier_de_lucruPe 24 februarie, la Centrul de Informare al României din Ismail s-a desfăşurat atelierul de lucru, inițiat de Asociaţia "Danubiana Galaţi" (România) și Centrul de Informare al României din cadrul Universității Umaniste de Stat din Ismail (Ucraina) – informează BucPress, preluat de Romanian Global News.

 

Atelierul a fost organizat pentru membrii etnicilor români din regiunea Odesa: președinți ai asociațiilor românești din regiunea Odesa, profesori ai școlilor medii de cultură generală, profesori ai Universității Umaniste de Stat din Ismail ș.a.

Subiectele abordate în cadrul atelierului de lucru au fost:

1. Orientarea școlară și profesională

2. Linia de finanțare a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru programe și proiecte destinate românilor de pretutindeni pentru anul 2018

3. Oportunitatea înființării unei organizații neguvernamentale (ONG) în Ucraina

4. Alte subiecte de actualitate

Agenția BucPress reamintește că Centrul de Informare al României din Ismail a fost inaugurat în 2016. „Înfiinţat în baza protocolului semnat între MAE şi Universitatea Umanistă de Stat din Ismail, Centrul de Informare al României este primul centru de acest fel din cadrul universităţii ucrainene. Obiectivul, aflat în imediata apropiere a Catedrei de Limba română a universităţii, a fost realizat din bugetul Departamentului şi va facilita accesul în regim gratuit la proiectele şi programele de perfecţionare în limba română, punând la dispoziţia mediului universitar informaţii despre România şi Uniunea Europeană", a precizat MAE de la București în timpul inaugurării. Obiectivul centrului de informare este de a contribui în mod semnificativ la procesul de extindere a prezenţei limbii române în regiune şi de promovare a culturii şi civilizaţiei româneşti în zonele din jurul graniţelor ţării unde trăiesc comunităţi importante de români.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook