Banner

Premierul Viorica Dăncilă la Chișinău: Relaţia dintre România şi Republica Moldova a fost şi este una specială. Reconfirm rolul României de principal partener al Republicii Moldova

Email Imprimare PDF

15_dancila_filipPrim-ministrul Viorica Dăncilă, însoţită de o delegaţie de membri ai Executivului, a efectuat, marţi, o vizită la Chişinău, unde a avut o întrevedere cu premierul Pavel Filip, la finalul căreia cei doi şefi de guvern au susţinut declaraţii comune de presă. "România va continua să investească în modernizarea Republicii Moldova, în bunăstarea cetăţenilor şi în parcursul său european", a afirmat premierul României la Chișinău, preluat de Romanian Global News.

"Relaţia dintre România şi Republica Moldova a fost şi este una specială. (...) Reconfirm rolul României de principal partener al Republicii Moldova, consecvent în efortul integrării europene. Avem un portofoliu de proiecte în derulare, care au un fir comun: racordarea ireversibilă a Republicii Moldova la UE, implicit la România, sub raport energetic, al infrastructurii, al instituţiilor, dar şi al valorilor. Am discutat despre proiectele de interconectare şi aici operaţionalizarea interconectorului Ungheni-Chişinău reprezintă o prioritate nu numai pentru Bucureşti şi Chişinău, ci este şi un proiect major de relevanţă regională pe agenda Uniunii Europene în cadrul politicii privind dimensiunea estică. România doreşte să îşi sporească investiţiilor în Republica Moldova, salutăm progresele realizate în vederea interconectării energetice pe dimensiunea de gaze naturale. Suntem interesaţi de finalizarea cât mai rapidă a negocierilor dintre Transgaz şi partenerul din Republica Moldova", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

România susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova pe canale diplomatice, dar și prin investiții. Gazoductul Iași-Ungheni cu prelungire până la Chișinău a fost subiectul principal de discuții între premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, aflată în prima sa vizitã peste Prut. Trans Gaz România este compania care se va ocupa în continuare de lucrãrile de constructie până la Chișinău.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook