Banner

Rusia continuă să destabilizeze zona! Trupele cu destinaţie specială din regiunea transnistreană au efectuat noi exerciţii militare, împotriva recomandărilor internaţionale

Email Imprimare PDF

10_treupe_rusesti_transnistriaPotrivit scenariului, militarii au avut misiunea să urmărească inamicul, să-şi dezvolte abilităţile de spionaj, inclusiv prin a înfrunta anumite obstacole înotând. La final, pretinsele trupe cu destinaţie specială ale regimului separatist au fost instruite să împuşte inamicul cu automatul Kalaşnikov, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Asemenea exerciţii au devenit tot mai frecvente în regiunea de Est a Republicii Moldova, inclusiv, cu implicarea directă a Grupului Operativ al Trupelor Ruse.

Anterior, Chişinăul a condamnat vehement aceste acţiuni ale trupelor ruse de ocupaţie, pe care care le-a calificat sfidătoare şi provocatoare, fiind o ameninţare directă în adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

În Strategia Naţională de Apărare, adoptată recent de Parlamentul de la Chişinău, regimul separatist de la Tiraspol şi armata rusă de ocupaţie au fost definite ca riscuri şi ameninţări pentru Republica Moldova.

Pe 22 iunie, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie prin care solicită Rusiei să-şi retragă armata de ocupaţie din stânga Nistrului. Solicitări similare au fost formulate recent şi de OSCE şi la summitul NATO de la Bruxelles.

 

Cele mai citite ştiri

Publicitate