Banner

Programul București-Chișinău: O sută de copii din R. Moldova se odihnesc GRATUIT la mare peste Prut. Urmează încă 400

Email Imprimare PDF

09_programul_bucuresti_chisinauO sută de elevi din Republica Moldova au ajuns pe litoralul Mării Negre prin Programul de cooperare Bucureşti-Chişinău, alţi 400 urmând să beneficieze, de asemenea, de tabere gratuite în staţiunea Tineretului din Costineşti, potrivit unui comunicat al Municipiului București.

„Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - PROEDUS, desfăşoară, în perioada iunie - septembrie 2018, un amplu program de recompensare a performanţelor şcolare şi extraşcolare excepţionale ale elevilor de gimnaziu şi liceu din Municipiul Chişinău. Programul de cooperare Bucureşti - Chişinău se desfăşoară ca urmare a aprobării acestui de proiect de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la iniţiativa primarului general, Gabriela Firea, cu ocazia aniversării Centenarului. Astfel, 500 de elevi cu rezultate notabile din municipiul Chişinău, distribuiţi pe 5 serii a câte 100 de persoane, împreună cu însoţitorii lor, beneficiază de tabere gratuite în Staţiunea Tineretului din Costineşti", cităm din comunicat.

Programul va aduce împreună 500 de elevi din Chişinău şi 4 000 de elevi bucureşteni cu rezultate meritorii, în cadrul unui program de tabără şi vacanţă comun - plajă, plimbări, activităţi recreative şi sportive, precum şi programe de formare.

„Acest proiect reprezintă, totodată, o oportunitate reală de cunoaştere a afinităţilor lingvistice, istorice, culturale şi de tradiţii dintre România şi Moldova, atât pentru elevii moldoveni, cât şi pentru cei români", se mai arată în comunicat.