Banner


Warning: getimagesize(images/stories/2018/10/10_debelka_2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 56

Vizita de lucru a secretarului de stat Lilla Debelka în Germania

Email Imprimare PDF

10_vizita_de_lucru_debelkaSecretarul de stat Lilla Debelka a participat sâmbătă, 27 octombrie, la München, la deschiderea celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Culturii Române, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate promovării culturii și tradiției românești în Germania, transmite Romanian Global News.

Demnitarul le-a transmis un mesaj de mulțumire Asociaţiei Ge.Ro.Forum, Asociaţiei Apoziţia şi întregii echipe care face posibil, an de an, festivalul aşteptat cu nerăbdare atât de publicul român, cât şi de cel bavarez.


„În zona de sud a Germaniei există o prezenţă românească semnificativă, de peste 300.000 de români, precum şi o prezenţă solidă a membrilor minorităţii germane originari din România. Zilele culturii române la München reprezintă una dintre cele mai importante manifestări culturale şi de diplomaţie publică ale asociaţiilor românilor din Germania. Prin astfel de evenimente, prin film, teatru, muzică şi arte vizuale păstrăm o punte culturală între Germania şi România", a spus secretarul de stat Lilla Debelka în mesajul adresat participanților la deschiderea festivalului.

Duminică, în continuarea vizitei de lucru la München, secretarul de stat Lilla Debelka s-a întâlnit cu Prestințitul Sofian Brașoveanu, episcop vicar pentru Germania, Austria și Luxemburg și cu enoriașii români care au participat la Sfânta Liturghie de la Centrul Bisericesc din Munchen. Totodată, demnitarul a vizitat șantierul unde se desfășoară lucrările la noul așezământ „Înălțarea Sfintei Cruci" din München-Aubing, cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

 

Cele mai citite ştiri

Publicitate