Banner


Warning: getimagesize(images/stories/2018/11/31_delegatie_m.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 37

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/fundatia/web/rgnpress.ro/public_html/rgn_18/plugins/content/imageresize.php on line 56

O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în dialog cu reprezentanți ai asociațiilor românești și ai autorităților locale din München

Email Imprimare PDF

31_munchen_delegatieO delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni s-a întâlnit luni, 29 octombrie, cu mediul asociativ românesc din Bavaria și cu oficiali din cadrul administrației locale în cadrul unei vizite de lucru la München, transmite Romanian Global News.

La întrevererea cu membrii comunității, organizată la sediul Consulatului General al României la München, au luat parte 8 asociații și organizații ale românilor din regiune, precum și reprezentanți ai mass-media în limba română. Principalele aspecte discutate au ținut de finanțările nerambursabile oferite de MRP și de procedurile necesare pentru obținerea fondurilor destinate proiectelor mediului asociativ, ale mass-media sau clerului românesc de peste hotare.

Secretarul general Alina Hagima a prezentat, de asemenea, activitatea ministerului, prioritățile și proiectele derulate în cursul anului. De asemenea, i-a informat pe reprezentanții mediului asociativ cu privire la consultanța pe care experții MRP o vor acorda, la începutul anului 2019, pentru ca organizațiile și asociațiile care doresc să obțină finanțare din partea MRP să se familiarizeze mai bine cu procedurile și elementele importante ce țin de alcătuirea unui proiect eligibil.

Nevoile în creștere ale comunității românești din Bavaria, care devine tot mai numeroasă, sprijinul și atenția necesare din partea autorităților române au reprezentat, de asemenea, o temă de discuție în cadrul întrevederii.


Agenda vizitei de lucru a inclus și o întâlnire cu președintele Consiliului Director pentru Migraţiune al oraşului München, Dimitrina Lang. În cadrul discuțiilor, a fost apreciată calitatea relaţiei bilaterale, precum și reluarea lucrărilor Comisiei Mixte România-Bavaria, în noiembrie 2017, după o pauză de 5 ani și speranța unei noi reuniuni în cursul anului următor, în Bavaria.

Secretarul general Alina Hagima a salutat foarte buna integrare a comunităţii româneşti care trăieşte şi munceşte în München, subliniind că datele statistice indică faptul că românii vin în Germania pentru a munci şi a studia, iar cazurile speciale trebuie abordate ca atare. Reprezentantul MRP s-a referit și la interesul ministerului de a face demersuri pentru ca limba română să poată fi studiată în cât mai multe instituții de învățământ din statele și zonele unde există o comunitate semnificativă de conaționali.

De asemenea, a fost evocată relația foarte bună pe care Consiliul Director pentru Migraţiune al oraşului München o are cu Consulatul general al României și care reprezintă o bază solidă pentru schimburi de bune practici și viitoare colaborări în realizarea de proiecte destinate păstrării și promovării culturii și identității românilor din zonă.

 

Cele mai citite ştiri

Publicitate