Banner

Mica Unire şi Ziua Culturii serbate de românii din Prima Porta

Email Imprimare PDF

01_romani_prima_portaUltima Duminică din luna Ianuarie, are pentru parohia românească de la Prima Porta (Roma) o strălucire deosebită. Este înveşmântată, parcă, de un ecou prelungit al Sărbătorilor care încep cu Naşterea Domnului şi se sfârşesc cu Botezul Său, transmite Alexandra Iovu, preluat de Romanian Global News.

Este Duminica în care reverberaţia sfântă ce animă sufletul românesc, prin aniversarea marelui poet naţional, Mihai Eminescu- pe 15 Ianuarie şi comemorarea Micii Uniri, din 24 Ianurie, se manifestă şi în sufletele copiilor şi tinerilor de la Prima Porta care şi anul acesta au înobilat atmosfera de după Sfânta Liturghie prin cântc şi poem aniversar. Astfel, 30 de copii şi tineri au dăruit celor câteva zeci de persoane care au participat la micul spectacol, momente de bucurie şi emoţie din ceea ce Dumnezeu lăsat, ca daruri înalte, prin poetul-nepereche, Mihai Eminescu şi Mica Unirea de la 1859.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook