Banner

Ziua Culturii Românești la Torino

Email Imprimare PDF

01_ziua_culturii_romanesti_la_torinoDuminică 27 Ianuarie a.c., fii Parohiei Ortodoxe Sf. Ierarh Nicolae din Torino, au cinstit memoria poeților Mihai Eminescu și Grigorie Vieru, transmite Romanian Global News.

Cei tineri și cei mai vârstnici au recitat poezii, au cântat câteva cântece invocând personalitățile amândurora, subliniind, caracterul de mari iubitori de patrie și de popor a celor doi mari poeți. Prin poezie, prin cântec și mai ales prin citate din publicistica vremii a fost evidențiată modernitatea și actualitatea gândirii și a preocupărilor eminesciene. Cei mici au fost încurajați să-și depășească micile emoții datorate în mică măsură și accentului de exprimare în limba romană.

Domnul consilier Iacob Bezedică, a recitat două poezii Creații ale Părintelui Pavel Goreanu, primul paroh al acestei comunități, poezii dedicate celor doi mari poeți. Invitata de onoare a evenimentului a fost Doamna Gherghina Tofan, poet, coordonatoare și organizatoare a Bibliotecii Românești din Torino. Evenimentul a fost prezentat și organizat de Doamna Valentina Lucașenco.

Părintele Pavel Drăguță a adus sincere mulțumiri tuturor participanților dar și organizatorilor frumosului eveniment.