Banner

Ziua Culturii Românești la Torino

Email Imprimare PDF

01_ziua_culturii_romanesti_la_torinoDuminică 27 Ianuarie a.c., fii Parohiei Ortodoxe Sf. Ierarh Nicolae din Torino, au cinstit memoria poeților Mihai Eminescu și Grigorie Vieru, transmite Romanian Global News.

Cei tineri și cei mai vârstnici au recitat poezii, au cântat câteva cântece invocând personalitățile amândurora, subliniind, caracterul de mari iubitori de patrie și de popor a celor doi mari poeți. Prin poezie, prin cântec și mai ales prin citate din publicistica vremii a fost evidențiată modernitatea și actualitatea gândirii și a preocupărilor eminesciene. Cei mici au fost încurajați să-și depășească micile emoții datorate în mică măsură și accentului de exprimare în limba romană.

Domnul consilier Iacob Bezedică, a recitat două poezii Creații ale Părintelui Pavel Goreanu, primul paroh al acestei comunități, poezii dedicate celor doi mari poeți. Invitata de onoare a evenimentului a fost Doamna Gherghina Tofan, poet, coordonatoare și organizatoare a Bibliotecii Românești din Torino. Evenimentul a fost prezentat și organizat de Doamna Valentina Lucașenco.

Părintele Pavel Drăguță a adus sincere mulțumiri tuturor participanților dar și organizatorilor frumosului eveniment.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook