Banner

Cum vor fi afectați românii din Marea Britanie în cazul unui Brexit fără accord

Email Imprimare PDF

01_brexitBrexitul, în special în varianta previzibilă a lipsei unui acord între Marea Britanie şi UE, va afecta economia României. Analiştii de pe piata de capital cred că, în primul rând, vor scădea veniturile românilor din Marea Britanie şi, implicit, sumele pe care aceştia le trimit în ţară, transmite Digi24, preluat de Romanian Global News.

Claudiu Cazacu, analist șef Piețe de Capital: "Pentru România, un no-deal Brexit ar însemna până la urmă că mai puțini români și-ar dori să rămână să lucreze în Marea Britanie, iar asta ar însemna mai puține fluxuri care să vină către țară, fluxuri de valută. Și nu numai despre Marea Britanie, ci în general economia europeană ar avea de suferit. Nu la fel de mult ca cea britanică dar totuși ar fi un efect vizibil. Deci ar exista un impact din această perspectivă, dar ar exista și un alt efect. Pentru că partenerii noștri comerciali sunt Germania, Italia dar și Marea Britanie, printre cei importanți și atunci o încetinire acolo s-ar resimți negativ și în economia noastră prin canalele comerciale. Deci nu ar fi un rezultat pozitiv pentru România, cel puțin pe termen scurt și mediu. Ulterior piețele s-ar ajusta probabil."

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate