Banner

Consiliul electoral respinge înregistrarea lui Ion Leașcenco pe circumscripția 15 Călărași

Email Imprimare PDF

01_ion_leasencoConsiliul Electoral de Circumscripție Uninominală Electorală nr 15 Călărași a refuzat înregistrarea lui Ion Leașcenco în calitate de candidat în alegerile din 24 februarie din partea Partidului Democrația Acasă. Membrii comisiei care au verificat listele de semnături au declarat nevalide aproape jumătate dintre acestea, transmite www.agora.md, preluat de Romanian Global News.

Leașcenco a prezentat în total 652 de semnături. Dintre acestea doar 355 au fost declarat valabile. Pentru a fin înregistrați în cursa electorală pe circumscripții uninominale candidații trebuie să prezinte cel puțin 500 de semnături (în cazul bărbaților) și minim 250 de semnături (în cazul femeilor).

Contactat de AGORA, Ion Leașcenco a declarat că va contesta decizia la Comisia Electorală Centrală pentru că este una ilegală.

Pe circumscripția nr 15 Călărași până în prezent au fost înregistrați șase candidați. Este vorba de Nicolae Ciubuc (PDM), Ștefan Bolea (PSRM), Olga Vlascenco (P Șor), Igor Munteanu (ACUM), Iurie Chirinciuc (PL), Valeriu Sava (PCRM).