Banner

Consiliul electoral respinge înregistrarea lui Ion Leașcenco pe circumscripția 15 Călărași

Email Imprimare PDF

01_ion_leasencoConsiliul Electoral de Circumscripție Uninominală Electorală nr 15 Călărași a refuzat înregistrarea lui Ion Leașcenco în calitate de candidat în alegerile din 24 februarie din partea Partidului Democrația Acasă. Membrii comisiei care au verificat listele de semnături au declarat nevalide aproape jumătate dintre acestea, transmite www.agora.md, preluat de Romanian Global News.

Leașcenco a prezentat în total 652 de semnături. Dintre acestea doar 355 au fost declarat valabile. Pentru a fin înregistrați în cursa electorală pe circumscripții uninominale candidații trebuie să prezinte cel puțin 500 de semnături (în cazul bărbaților) și minim 250 de semnături (în cazul femeilor).

Contactat de AGORA, Ion Leașcenco a declarat că va contesta decizia la Comisia Electorală Centrală pentru că este una ilegală.

Pe circumscripția nr 15 Călărași până în prezent au fost înregistrați șase candidați. Este vorba de Nicolae Ciubuc (PDM), Ștefan Bolea (PSRM), Olga Vlascenco (P Șor), Igor Munteanu (ACUM), Iurie Chirinciuc (PL), Valeriu Sava (PCRM).

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook