Banner

A fost semnat planul de cooperare între armatele celor două state românești pentru 2019

Email Imprimare PDF

01_cooperare_intre_cele_doua_armate_romanePlanul de cooperare dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării Naționale din România pentru anul 2019 a fost semnat la Chişinău, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

Documentul, semnat de şefa direcţiei cooperare internaţională, colonel Mariana Grama, şi omologul său de la București, colonel Adrian Bulea, prevede activităţi comune de instruire şi pregătire pentru militarii din Republica Moldova şi cei din România, acordarea de asistenţă din partea Guvernului român pentru continuarea procesului de reformă şi modernizare a sectorului de apărare al al R. Moldova şi are ca obiectiv consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării.

La ministerul Apărării, colonelul Bulea a purtat discuţii cu Secretarul General de Stat, Radu Burduja, privind stadiul colaborării româno-române pe segmentul de apărare.

Oficialii au convenit asupra intensificării participării în comun la exerciţii bilaterale şi multinaţionale, creşterii numărului de burse pentru ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale în instituţiile de profil din România, inclusiv în domeniul medicinii militare, precum şi acordării de căre România a expertizei în domenii relevante.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate