Banner

Încă un unionist, neînregistrat în cursa electorală: „E clar, sistemul nu are nevoie de candidați unioniști”

Email Imprimare PDF

01_anatol_ursu_candidatUnul dintre liderii unioniști, Anatol Ursu, nu a fost înregistrat în cursa electorală din circumscripția uninominală nr. 22 Ialoveni, după ce i-au fost anulate circa jumătate din semnături.

Ursu a prezentat la Consiliul Electoral de Circumscripție 580 de semnături în favoarea sa, iar 297 dintre ele au fost declarate nule, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

„297- asta este cifra rușinii de astăzi pentru raionul Ialoveni. 297 de semnături ale susținătorilor au fost declarate nule. 297 de oameni au fost privați de dreptul fundamental de a alege și a fi ales. Semnături anulate pentru o bară în câmpul „Data semnării". Semnături anulate pentru că membrii consiliului electoral nu pot desluși dacă e litera „a" sau „o" în numele semnatarului. Semnături anulate pentru că a fost depășit câmpul. Semnături anulate pentru că „4 ista parcă-i 7, ce n-au învățat cifrele la școală?". E clar că sistemul nu are nevoie de candidați unioniști în cea mai unionistă circumscripție. PL s-a retras, candidatul PNL a refuzat să mai participe după ce i-au fost și lui anulate semnături la pachet. Mai mult decât atât, cred că doar în circumscripție la Plahotniuc nu au fost anulate semnături. Totuși, e foarte principială figura doamnei Babuc (candidatul democraților la Ialoveni - n.r.) în toată schema asta", a comentat Anatol Ursu.

Unionistul anunță că va contesta această decizie.

Menționăm că într-o situație similară s-a pomenit și președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco. Acesta intenționa să candideze în circumscripția nr. 15 din Călărași.

Numele celor doi unioniști se regăsesc pe lista Partidului „Democrația Acasă" din circumscripția națională.