Banner

Încă un unionist, neînregistrat în cursa electorală: „E clar, sistemul nu are nevoie de candidați unioniști”

Email Imprimare PDF

01_anatol_ursu_candidatUnul dintre liderii unioniști, Anatol Ursu, nu a fost înregistrat în cursa electorală din circumscripția uninominală nr. 22 Ialoveni, după ce i-au fost anulate circa jumătate din semnături.

Ursu a prezentat la Consiliul Electoral de Circumscripție 580 de semnături în favoarea sa, iar 297 dintre ele au fost declarate nule, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

„297- asta este cifra rușinii de astăzi pentru raionul Ialoveni. 297 de semnături ale susținătorilor au fost declarate nule. 297 de oameni au fost privați de dreptul fundamental de a alege și a fi ales. Semnături anulate pentru o bară în câmpul „Data semnării". Semnături anulate pentru că membrii consiliului electoral nu pot desluși dacă e litera „a" sau „o" în numele semnatarului. Semnături anulate pentru că a fost depășit câmpul. Semnături anulate pentru că „4 ista parcă-i 7, ce n-au învățat cifrele la școală?". E clar că sistemul nu are nevoie de candidați unioniști în cea mai unionistă circumscripție. PL s-a retras, candidatul PNL a refuzat să mai participe după ce i-au fost și lui anulate semnături la pachet. Mai mult decât atât, cred că doar în circumscripție la Plahotniuc nu au fost anulate semnături. Totuși, e foarte principială figura doamnei Babuc (candidatul democraților la Ialoveni - n.r.) în toată schema asta", a comentat Anatol Ursu.

Unionistul anunță că va contesta această decizie.

Menționăm că într-o situație similară s-a pomenit și președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco. Acesta intenționa să candideze în circumscripția nr. 15 din Călărași.

Numele celor doi unioniști se regăsesc pe lista Partidului „Democrația Acasă" din circumscripția națională.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook