Banner

Un drapel tricolor, lung de 101 metri, a fost purtat pe străzile Chişinăului

Email Imprimare PDF

01_tricolor_101_mUn drapel tricolor, lung de 101 metri, a fost purtat, pe 27 martie, pe străzile Chişinăului. Membrii Asociaţiei Unirea-ODIP au vrut să aducă astfel un omagiu înaintaşilor care au făcut România Mare, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

 

Marşul a început de la Cimitirul Eroilor şi a continut pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, până în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chisinau.

„Astăzi, pentru noi, unioniştii, este zi de sărbătoare, se împlinesc 101 ani de la unirea Basarabiei cu România şi noi toţi cei care simţim româneşte suntem aici, la Cimitirul Eroilor, o locaţie deloc întâmplătoare", spune Vlad Bileţchi, preşedinte Asociaţia Unirea-ODIP.

„Lupta nu se opreşte aici, lupta continuă şi centenarul nu a fost un punct final. Centenarul a fost un an în care am sărbătorit mult mai amplu această idee – unirea, dar este o lecţie de viaţă pe care trebuie s-o învăţăm şi anume faptul că să continuăm cu paşi mult mai rapizi acest proces ca să se îndeplinească", spune Otilia Dascăl, vicepreşedinte "Tinerii Moldovei".

Cei care au participat la marş, îşi doresc un singur lucru – Unire. „Sperăm că voi, generaţia tânără, care sunteţi şcoliţi după hotar, sau şcoliţi în România, veţi face acest act de reunire a acestei palme de pământ cu ţara-mamă România".

„A fost un fapt istorica care am dori să se repete cât mai curând". „Fiecare român, basarabean trebuie să conştientizeze că această sărbătoare are o importanţă uriaşă şi trebuie să luptăm împreună pentru a elibera ţara de invadatori şi trăiască România mare!

Cu drapeluri tricolore în mâini, oamenii au scandat pentru unire. „În această zi, cu 101 ani în urmă, s-a înfăptuit una dintre cele mai mari dorinţe a poporului român, unirea Basarabiei cu România".

„Eu astăzi am venit alături de colegii de clasă şi alături de instituţia în care învăţ şi suntem foarte bucuroşi să fim toţi aici şi să sărbătorim această zi împreună".

„Eu sunt unionistă convinsă şi cred că cei care au fost în Sfatul ţării au avut un curaj nemaipomenit ca pe acele vremuri să votezi unirea cu ţara-mamă. Am venit la această activitate pentru că sunt pentru unire".

Acţiunea omagială dedicată zilei de 27 martie 1918 a fost organizată de Asociaţia Unirea-ODIP.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook