Banner

MAE maghiar: Legea cu privire la statutul limbii ucrainene ca limbă de stat este „inacceptabilă”

Email Imprimare PDF

01_peter_szjarto_uMinistrul Afacerilor Externe din Ungaria, Péter Szijjártó, a declarat că legea cu privire la statutul limbii ucrainene ca limbă de stat este „inacceptabilă" și speră că ultimul cuvânt în această chestiune urmează să fie spus de președintele nou – ales, Volodymyr Zelenskyi, notează Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Péter Szijjártó spune că legea cu privire la funcționarea limbii ucrainene încalcă drepturile minorității maghiare din Ucraina și reflectă viziunea președintelui Petro Poroșenko care, potrivit ministrului maghiar, a promovat o politică anti-maghiară.

„Alegătorii ucraineni l- au ales președinte , cu majoritate covârșitoare, pe Volodymyr Zelenskyi, punând capăt epocii Poroșenko", a spus Szijjártó .

„Sperăm că în baza respectului reciproc și a dorinței de a găsi o soluție, vom putea clarifica situația cu legile care afectează drepturile comunității maghiare, împreună cu președintele nou – ales de de majoritatea covârșitoare „, a spus ministrul maghiar.Potrivit lui, primele declarații ale noului președinte ucrainean conturează o oarecare speranță.

„Scopul nostru este de a restabili prietenia dintre Ungaria și Ucraina, iar rezultatele ultimelor alegeri prezidențiale din Ucraina conturează anumite speranțe", a spus Szijjártó.