Banner

Duplex cultural între Țara mamă și Basarabia, cu ocazia Festivalului Internaţional de Poezie Grigore Vieru

Email Imprimare PDF

01_duplex_culturalCea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie "Grigore Vieru", care se va desfăşura în perioada 14 -17 mai 2018, se doreşte a fi un duplex cultural între România şi Republica Moldova şi, totodată, un pod cultural peste Prut, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

Potrivit organizatorilor, manifestările vor avea loc la Chişinău în perioada 14 - 15 mai, iar la Iaşi în perioada 16 - 17 mai.

"Această a XI-a ediţie a Festivalului deja intrat în conştiinţa publicului iubitor de poezie din Iaşi şi Chişinău, aduce mai multe noutăţi, atât la nivelul activităţilor care vizează recitaluri de muzică şi poezie, conferinţe, dialoguri, spectacole de muzică, cât mai ales a invitaţilor din România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, precum şi la nivelul educaţional", susţin organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

La Iaşi, manifestările se vor desfăşura la Primăria Municipiului Iaşi în Sala Mare, la Ateneul Naţional Iaşi, precum şi la Muzeul Municipal din Iaşi. La spectacolul de gală care va fi organizat la Ateneul din Iaşi pe 16 mai, de la ora 16.00, vor fi prezenţi cei din Corul Marii Uniri, interpreţii Mădălina Gaivas şi Iurie Sadovnic, din Republica Moldova.

La această a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie "Grigore Vieru" vor fi prezenţi soţia şi fiul poetului, Raisa şi Călin Vieru.

Între personalităţile care vor fi prezente la Iaşi sunt pe poetul şi traducătorul Francesco Altieri , din Torino, Italia, academicianul Mihai Cimpoi, dinChişinău,poetul Nicolae Băciuţ, academicianul Nicolae Dabija, din Chişinău, academicianul Valeriu Matei, director ICR Chişinău, criticul literar Nina Corcinschi, director al Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe Republica Moldova, scriitorul Aurelian Silvestru, director Liceul "Prometeu" din Chişinău, Stela Mitruc, director direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Chişinău, academician Vasile Tărâţeanu din Cernăuţi, Ucraina.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate