Banner

Bundesbank: Românii din Germania au trimis 395 de milioane de euro acasa

Email Imprimare PDF

01_euroO analiză efectuată de Bundesbank arată că imigranții din Germania au trimis în 2018 o sumă record în țările lor de origine, scrie Merkur.de, citat de www.ziarulromanesc.de, preluat de Romanian Global News.

Totalul este de 5,1 miliarde de euro. Țările în care au fost trimise cele mai mari sume de bani sunt Turcia cu 822 milioane de euro, Polonia cu 395 și România cu 395 de milioane de euro.

Conform Bundesbank, tot mai mulți imigranți trimit bani acasă. De exemplu, în Polonia transferurile au crescut cu 60% față de 2015.

În Italia au fost trimise 363 milioane de euro, iar în Siria 189. Instituția observă faptul că în această țară, afectată de un război civil, se trimit tot mai mulți bani. În 2015 au fost trimise numai 18 milioane de euro.

Efectele acestor transferuri sunt pozitive în țările de destinație, stimulând creșterea puterii de cumpărare și consum a populației și crescând puterea economică.

Cu toate acestea, unii economiști consideră că creșterea enormă a fluxului de banji trimiși ar putea să amplifice în mod artificial rata de schimb a monedelor naționale.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook