Banner

Redacția Occidentul Românesc lansează campania „Sunt cetățean european, respectă-mi drepturile!”

Email Imprimare PDF

01_sunt_cetatean_europeanFaptul că ești cetățean al României sau al oricărei alte țări din UE îți conferă automat statutul de cetățean al UE. Ca atare, poți beneficia de numeroase drepturi prevăzute de legislația UE, în special dreptul de a circula liber în toată Europa pentru a locui, lucra, studia sau chiar ieși la pensie, se arată pe site-ul Occidentul Românesc, preluat de Romanian Global News.

În plus, atunci când călătorești în afara UE, iar țara ta nu are reprezentanță diplomatică în țara de destinație, poți solicita asistență și protecție ambasadei sau consulatului oricărui alt stat membru al UE.

„Sunt cetățean european, respectă-mi drepturile!"

Tot mai multe informații ajung la redacția publicației Occidentul Românesc, care confirmă faptul că există „anumite persoane" care intră în posesia documentelor personale ale rezidenților din străinătate, persoane care profită de funcția pe care o au și de munca pe care o prestează în cadrul unor instituții și firme de specialitate, și „verifică", fără drepturi legale, situația personală a rezidenților, a familiilor acestora, intră abuziv în viața personală a lor, pe motivul „siguranței naționale".

Redacția Occidentul Românesc îndeamnă și pe această cale, cu toată responsabilitatea, să sesizați astfel de derapaje ale funcționarilor din instituții ale statului român în străinătate, sau a celor care prestează diverse servicii în firme de avocatură, firme de afaceri sau organizații non-profit, fără scop lucrativ (asociații), care folosesc datele personale ale rezidenților români pentru alte scopuri și interese.

Date de contact:

Director editorial: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Redacția: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Important!

Înaintarea unei plângeri

În cazul în care considerați că drepturile dumneavoastră în materie de protecție a datelor au fost încălcate, puteți adresa o plângere direct autorității naționale pentru protecția datelor. Aceasta va face investigații și vă va da un răspuns în termen de 3 luni.

O altă posibilitate ar fi să intentați o acțiune în justiție împotriva companiei sau organizației în cauză, în loc să vă adresați autorității naționale pentru protecția datelor.

Ați putea avea dreptul la despăgubiri dacă suferiți pagube materiale (de exemplu, o pierdere financiară) sau nemateriale (de exemplu, o suferință psihologică), din cauza unei companii sau organizații care nu respectă normele UE privind protecția datelor.

 

Suntem parteneri cu:

Despre noiRomanian Global News constituie un canal de ştiri preluate, prioritar, din comunităţile româneşti de peste hotare, ştiri care vor fi transmise constant către mass-media din România, Guvern, Parlament, Preşedinţie etc. Acelaşi flux de ştiri îmbogăţit şi cu ştiri din România va fi transmis către  mass-media de expresie românească din  comunităţile româneşti de pretutindeni şi către presa străină . Scopul esenţial al unei asemenea întreprinderi este acela de a aduce realitatea românească de peste hotare în centrul atenţiei publicului larg din România. Astfel, pe lângă ştirile de senzaţie sau cu o anumită încărcătură politică, preluate de cele mai multe ori de mass-media din România, o agenţie de ştiri de acest tip va asigura prezenţa constantă în presa românească a tuturor evenimentelor din cadrul comunităţilor româneşti şi din ţările unde aceste comunitati traiesc. Agenţia se adreseaza mass-media din cadrul comunităţilor româneşti din statele vecine şi din Occident, mass-media străine, mass-media din România, cărora le pune la dispoziţie informaţia pe bază de parteneriat, ambasadelor României, ambasadelor străine din România precum şi altor instituţii interesate. Orice român din afara frontierelor care are ceva de transmis despre activităţile sale sau al comunităţii din care face parte poate fi corespondent al RGNPRESS.

NewsletterFacebook


Cele mai citite ştiri

Publicitate