Banner

PUN: „Prin votul său, Andrei Năstase transformă R. Moldova într-un complice al agresiunii Federației Ruse în Ucraina”

Email Imprimare PDF

01_pun„Partidul Unității Naționale (PUN) condamnă cu fermitate votul pro-Rusia dat de către președintele PPDA, Andrei Năstase, în cadrul APCE și consideră acest vot ca o trădare a intereselor de securitate ale R. Moldova", se arată într-o declarație remisă de formațiunea condusă de Anatol Șalaru, care a sprijinit Blocul „ACUM" la alegerile parlamentare, citată de www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Potrivit PUN, sprijinirea Federației Ruse în asambleea Consiliului Europei este un act nu doar neprietenesc și imoral, ci și unul de agresiune diplomatică la adresa Ucrainei.

„Prin votul său, Andrei Năstase transformă R. Moldova într-un complice al agresiunii Federației Ruse în Ucraina.

PUN reamintește că statul ucrainean joacă un rol important în asigurarea securității naționale, controlul frontierei de est a R. Moldova și mai ales în reglementarea conflictului transnistrean. Ucraina a fost statul care, deși aflat într-un război deschis cu Federația Rusă, și-a asumat disponibilitatea de a sprijini retragerea trupelor și munițiilor rusești din Transnistria prin crearea unui coridor verde pe teritoriul său.

PUN solicită urgent retragerea votului Pro-Rusia și transmiterea de scuze statului vecin și prieten Ucraina", se mai arată în declarația PUN.