Banner

Flashmob în fața Parlamentului de la Chișinău, la 25 de ani de la adoptarea Legii Supreme: „Vrem Limba Română în Constituție”

Email Imprimare PDF

01_flashmob_parlament_chisinau„Vrem Limba Română în Constituție". Acesta este mesajul pe care au vrut să-l transmită membrii Asociației „UNIREA-ODIP", care au organizat luni, 29 iulie, un flashmob în fala Parlamentului, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituției, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Unioniștii au întins în fața Legislativului un tricolor imens de 100 de metri și cer modificarea articolului 13 din Legea Supremă cu privire la limba de stat.

„La data de 29 iulie 1994 a fost adoptată Constituția Republicii Moldova. Aceasta conține o manipulare și o urmă a ocupației sovietice - limba moldovenească. Deznaționalizarea acestui popor continuă și astăzi prin intermediul art. 13 cu privire la limba oficială a statului. La data de 5 decembrie 2013 - Curtea Constituțională a decis că limba oficială a statului este limba română în baza prevederilor Declarației de Independență. Altfel zis, documentul primar și principal de formare a statului Republica Moldova este Declarația de Independență, în cuprinsul căreia găsim limba română. Parlamentul Republicii Moldova, din neglijență și rea-voință nu respectă decizia Curții Constituționale. Deputații au obligația să corecteze textul Constituției și să introducă la art.13 - LIMBA ROMÂNĂ. Altfel, acești deputați încalcă prevederile Constituției care prevede expres faptul că deciziile Curții Constituționale sunt acte cu cea mai mare putere juridică", declară președintele Asociației „UNIREA-ODIP", Vlad Bilețchi.

Evenimentul a fost organizat pentru al cincilea an consecutiv.