Banner

La Torino a fost pusă piatra de temelie a bisericii din singurul cimitir ortodox român din Italia

Email Imprimare PDF

01_torino_piatra_de_temelie_a_bisericiiPână acum la cimitirul ortodox român din Torino au fost înmormântate 45 de persoane. Sâmbătă, 27 iulie, Preasfințitul Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie a bisericii din cimitirul ortodox român din Torino, singurul cimitir al comunității românești ortodoxe din Italia, deschis prin strădania și prin efortul deosebit al Părintelui Lucian Roșu, Parohul comunității „Înălțarea Sfintei Cruci" d in Torino, anunță Episcopia Italiei, preluat de Romanian Global News.

După slujba punerii pietrei de temelie, a avut loc ceremonia de hirotesire întru Protopop a Părintelui Lucian Roșu, ca semn de recunoaștere a implicării și a bunei orânduiri a Protopopiatului Piemonte I. PS Atanasie a oferit și Consiliului și Comitetului Parohial al comunității o Gramată episcopală.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, PS Atanasie de Bogdania a vorbit despre semnificația lăcașului de cult în viața credincioșilor: „Biserica ce va fi construită în acest cimitir arată cel mai bine condiția creștinului în această lume, unde nu avem cetate stătătoare și nu avem „rezidență" veșnică, ci căutăm să ne regăsim identitatea ca fii ai lui Dumnezeu și ca cetățeni ai Împărăției celei cerești, prin participarea la viața Bisericii și la slujbele ce se săvârșesc în lăcașul de cult".

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale – consilierul local de la primăria din Torino, Antonio Fornari, care a prezentat salutul orașului -, responsabili ai administrației cimitirelor din Torino și reprezentanți ai Serviciului consular român din Torino.