Banner

Dan Tănasă: Executat silit de ANAF, primarul UDMR din Miercurea Ciuc a achitat amenda de 75.000 de lei

Email Imprimare PDF

01_primarul_udmr_din_miercurea_ciucPrimarul UDMR din Miercurea Ciuc a achitat integral amenda dispusă pe numele său de Tribunalul Harghita după ce edilul a fost amendat pentru nerespectarea unei sentințe judecătorești definitive, scrie DanTănasă pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.

Vezi și Primarul UDMR din Miercurea Ciuc despre românii din oraș: „Am uitat că de o sută de ani sunteţi aici!"

În luna martie a.c. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat procedura executării silite împotriva primarului UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, după ce edilul a fost amendat pentru nerespectarea unei sentințe judecătorești definitive (detalii aici).

ANAF Harghita a demarat procedura executării silite împotriva primarului UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, după ce edilul a fost amendat cu suma de 75.130 lei pentru nerespectarea unei sentințe judecătorești definitive.

În luna septembrie 2017, Curtea de Apel Târgu Mureș a respins recursul declarat de primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, împotriva sentinței Tribunalului Harghita din luna martie 2017 prin care acesta a fost obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc și steagul municipiului de pe domeniul public, de lângă Teatrul municipal (detalii aici). În acest dosar primarul municipiului Miercurea Ciuc a fost obligat să plătească Asociației Civice pentru Demnitate în Europa, condusă de Dan Tanasă, suma de 1050 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Pentru că a refuzat să pună în executare de bună voie o sentință definitivă, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă în calitate de președinte, a solicitat Tribunalului Harghita amendarea primarului UDMR din Miercurea Ciuc. Instanța harghiteană a admis în luna iunie 2018 în parte cererea ADEC și a dispus amendarea primarului UDMR cu suma de 75.130 lei (detalii aici).

Urmare unei solicitări transmisă la începutul lunii iulie către ANAF Harghita, instituția a comunicat faptul că edilul Raduly Robert-Kalman a achitat integral, în data de 27 mai 2019, cuantumul amenzii în valoare de 75.130 lei.