Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Puglia în sărbătoare

„La început de an, orașul Andria s-a îmbrăcat în haină de sărbătoare cu ocazia hirotoniei întru arhiereu, pe seama Episcopiei din Cerignola – Ascoli – Satriano, a preotului catolic Luigi Renna, profesor renumit al Facultații de Teologie din Bari și al Seminarului Teologic din Molfeta.

Locul ales pentru slujire a subliniat importanța evenimentului: Palatul de sport din Andria a fost amenajat cu tot ce era necesar pentru săvârșirea solemnei ceremonii a hirotoniei episcopale. Astfel, sâmbătă, la orele 17:00, spațiul era deja ocupat de mii de persoane. Altarul înfrumusețat cu flori și stele de Crăciun s-a umplut cu episcopii Pugliei, dar și din alte regiuni, cărora s-au alăturat doi cardinali cu origini pugliese.

În Broșura cu ritualul slujbei, Mons. Renna a explicat programul operei sale episcopale, exprimat prin imaginea stemei episcopale ce are ca motto: „Edificare nella carita”. Pe fondul scutului argintat, semnul lucrarii transparente a episcopului, se observă în partea de jos coroana de spini a Mântuitorului. Din coroană se ridică un ram verde cu o rodie, fruct care amintește de caritatea creștina și de comuniunea eclezială. În partea centrală a scutului, pe o bandă transversală, se văd trei stele care amintesc de fecioria Maicii Domnului. Fiecare simbol regăsit în emblema episcopului este încărcat cu un sens spiritual legat de activitatea precedentă a noului ierarh, dar și de un program pastoral, liturgic și social pentru misiunea ce îi stă înainte.

De ce coroană de spini? Raspunsul este acela că atât la Bari, în Basilica San Nicola, cât și în Catedrala din Andria, se păstrează câte un spin din Coroana Mântuitorului. Atunci când Buna Vestire coincide cu Vinerea Mare, Spinul se umezește ca și când ar fi proaspăt scos din carne.

Minunea s-a întâmplat și în anul 2005 când Mons. Luigi Renna a fost prezent. În Biserica Romano Catolică, în această zi (2 ianuarie), sunt cinstiți Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Grigorie de Nazianz, motiv pentru care Mons. Renna a invitat la această sărbătoare pe Părintele protopop de Puglia și Basilicata, Mihai Drigă, ca recunoștință a frumoasei colaborări dintre cele două Biserici surori. Menționarea acestui lucru în fața audienței unui stadion întreg a stârnit ropote de aplauze pentru secunde bune.

Această hirotonie are o mare importanță pastorală pentru Biserica noastră deoarece pe teritoriul acestei Episcopii funcționează Parohia românească al carei protector este Sfântului Potițiu, martir creștin din ținuturile dunărene.

Printre oaspeții de seamă prezenți la această slujbă s-a numărat și Mons. Nunzio Galantino, originar din Cerignola, astăzi secretarul Conferinței episcopale catolice. Excelența Sa este bun prieten al Comunității românești din Cerignola și, prin ajutorul său, biserica Sfântului Iosif, unde slujea înainte de episcopat, a fost încredințată Comunității românești.

Sărbătoarea a fost deosebită. Adaugăm mai jos câteva fotografii care subliniază acest eveniment pastoral, dar și social, căci, pe lângă primarii provinciei Barletta – Andria – Trani, au fost reprezentate și autoritățile civile și militare regionale.

O corespondență de la Preot Mihai Drigă, Bari

paul

Read Previous

Concurs pentru copii români de pretutindeni – cea mai frumoasă pagină colorată!

Read Next

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România lansează concursul Premiile UZPR pentru anul 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *