Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

mai 29, 2020

Serbia continuă represiunea împotriva liderilor românilor/vlahilor din Timoc. Proces politic împotriva directorului Oficiului pentru Drepturile omului din Negotin

Acțiunile represive ale autorităților sârbe împotriva liderilor românilor/vlahilor din Timoc continuă. Dușan Pârvulovic, director al Oficiului pentru Drepturile Omului din Negotin și unul din liderii cei mai vocali ai românilor/vlahilor din Timoc este târât într-un proces politic de către autoritățile sârbe, transmite corespondentul Romanian Globabal News din Timoc.

 

Acesta este acuzat pe baza unei plângeri anonime (practică veche a securității sârbe!) despre modul cum și-a desfășurat activitatea atunci când Consiliul Național al minorității vlahe/române din Timoc era condus de către organizațiile românilor/vlahilor din zonă și când același Consiliu a adoptat hotărârea că limba oficială a românilor/vlahilor din Timoc este limba română literară. Ulterior, prin fraudă și presiuni, autoritățile sârbe au preluat controlul asupa Consiliului, prima măsură a acestora fiind anularea hotărârii privind limba română.

Deși toate mărturiile martorilor aduși în proces demostrează nevinovăția lui Pârvulovic, și falsitate acuzațiilor din anonimă, procuratura continuă hărțuirea liderului român, încercând eliminarea acestuia din viața publică și intimidarea sa.

În același context o delegatie a Grupului de intelectuali vlahi/români din Timoc, format din dr. Slavoliub Gatovic, Dușan Pârvulovic și ing. Dragomir Dragic, au făcut mai multe demersuri pentru a fi primiți de primul ministru Alexander Vucic. Acesta promisese la întâlnirea cu Ponta de la Bor că ușa sa este deschisă oricând românilor/vlahilor din Timoc.

Între timp promisiunile au fost uitate, iar intelectualii vlahi/români au fost invitati la Ministerul administaratiei publice de la Belgrad și primiți de adjuncta ministrului.

La aceasta întalnire au fost prezenți și reprezentanți ai ministerului învatamantului cărora delegația din Timoc le-a adus la cunoștință că încercarea de păcălire a comunității vlahilor/românilor din Timoc și a României cu introducerea a unor așa zise cursuri opționale de limbă română în anumite școli din zonă este doar praf în ochi și că aceste cursuri au fost introduse doar de formă, ca să păcălească instituțiile europene și OSCE.

Numai că chiar și această întâlnire autoritățile sârbe au încercat să bruieze dialogul și au adus la masă pe neanunțate și pe reprezentanții Consiliului Vlah, instituție controlată în prezent de securitatea sârbă și de partidele sârbești. Evident aceștia au transformat întâlnirea într-un circ.

Ca urmare doctorul în istorie, Slavoliub Gacovic, a avertizat reprezentanții celor două ministere ca vor fi date in judecată pentru că se implică ilegal în demersurile Consiliul vlah de standardizare a așa zisei limbi vlahe.

Gatovic a înceiat discuțiile atrăgănd atentia autorităților prezente că Romania poate să blocheze intrarea Serbiei în UE dacă se va continua badjocura legată de așa zisa limbă vlahă.

Numai că după întâlnire, statul sârb a ordonat represiune împotriva doctorului Gațovic.La câteva zile, la Biblioteca din Zaiecar, unde lucrează dr. Gațovic, au venit polițiștii sârbi sa „cerceteze” activitatea lui Gatovic în perioada cand acesta a fost director.

Este de asemenea de luat în considerare întâlnirea după evenimentul de la Belgrad, dintre controversatul consul general al României la Zaicear, Iulian Nițu și președintele Consiliului Vlah, Dragojevic, omul securității sârbe. Nițu este considerat de organizațiile românilor/vlahilor din Timoc ca omul autorităților sârbe și nu ca și consul al României. Acțiunile sale par perfect coordonate cu cele ale securității și autorităților sârbești. Din acest motiv mai multe organizații ale românilor/vlahilor au cerut Bucureștiului retragerea acestuia de la post.

Se pare ca statul sarb lucreaza împreună cu așa zisul diplomat român să distrugă definitiv pe cei care militează, conform Legii românilor de pretutindeni, pentru sinonimia vlah- roman.

paul

Read Previous

Întâlnire Filip – James Pettit. SUA vor monitoriza atent acțiunile guvernului și Justiția din R. Moldova

Read Next

Singuraticul romantic incurabil – Așa l-am cunoscut pe Mircea Micu…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *