Aproape 600 de avize de înfrățire între localitățile de pe ambele maluri ale Prutului

La finele lunii septembrie curent, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de la București erau depuse 559 de avize de înfrățire dintre localitățile din România și Republica Moldova, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Dintre acestea, 257 de înfrățiri erau finalizate.

Unul dintre raioanele din R. Moldova cu cele mai multe înfrățiri este Ialoveni. Aici, fiecare dintre cele 25 de localități ale raionului au semnate acorduri de înfrățire cu primării din șapte județe din România – Iași, Vaslui, Ilfov, Dâmbovița, Alba, Arad și Bacău.

În weekend-ul trecut, orașul Ialoveni s-a înfrățit și cu orașul Filiași din județul Dolj, România. Acordul a fost semnat la Ialoveni, între primarii celor două orașe, Sergiu Armașu și Costeluș Gheorghe Ilia. Protocolul de înfrățire a fost semnat inclusiv în contextul Centenarului Marii Uniri.

Inițiativa aparține primarului din Filiași, Costeluș Gheorghe Ilia, după o donație de carți în limba română pentru biblioteca din Ialoveni.

„Protocolul vizează colaborarea în toate domeniile și cred că va fi benefic inclusiv mediului economic din cele două localități. Putem iniția proiecte comune de dezvoltare, oamenii de acolo pot veni să lucreze la noi, pentru că sunt bine pregătiți, dar au salarii mici, posibilitățile de colaborare sunt extrem de variate”, a declarat Costeluș Gheorghe Ilie, primarul orașului Filiași, citat de Gazeta de Dolj.

paul

Read Previous

Primarul Iașului, Mihai Chirica, vrea referendum pentru Unire

Read Next

Guvernatoarea statului american Iowa felicită România cu ocazia Centenarului Unirii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *