Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în dialog cu reprezentanți ai asociațiilor românești și ai autorităților locale din München

O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni s-a întâlnit luni, 29 octombrie, cu mediul asociativ românesc din Bavaria și cu oficiali din cadrul administrației locale în cadrul unei vizite de lucru la München, transmite Romanian Global News.

La întrevererea cu membrii comunității, organizată la sediul Consulatului General al României la München, au luat parte 8 asociații și organizații ale românilor din regiune, precum și reprezentanți ai mass-media în limba română. Principalele aspecte discutate au ținut de finanțările nerambursabile oferite de MRP și de procedurile necesare pentru obținerea fondurilor destinate proiectelor mediului asociativ, ale mass-media sau clerului românesc de peste hotare.

Secretarul general Alina Hagima a prezentat, de asemenea, activitatea ministerului, prioritățile și proiectele derulate în cursul anului. De asemenea, i-a informat pe reprezentanții mediului asociativ cu privire la consultanța pe care experții MRP o vor acorda, la începutul anului 2019, pentru ca organizațiile și asociațiile care doresc să obțină finanțare din partea MRP să se familiarizeze mai bine cu procedurile și elementele importante ce țin de alcătuirea unui proiect eligibil.

Nevoile în creștere ale comunității românești din Bavaria, care devine tot mai numeroasă, sprijinul și atenția necesare din partea autorităților române au reprezentat, de asemenea, o temă de discuție în cadrul întrevederii.

31_delegatie_mAgenda vizitei de lucru a inclus și o întâlnire cu președintele Consiliului Director pentru Migraţiune al oraşului München, Dimitrina Lang. În cadrul discuțiilor, a fost apreciată calitatea relaţiei bilaterale, precum și reluarea lucrărilor Comisiei Mixte România-Bavaria, în noiembrie 2017, după o pauză de 5 ani și speranța unei noi reuniuni în cursul anului următor, în Bavaria.

Secretarul general Alina Hagima a salutat foarte buna integrare a comunităţii româneşti care trăieşte şi munceşte în München, subliniind că datele statistice indică faptul că românii vin în Germania pentru a munci şi a studia, iar cazurile speciale trebuie abordate ca atare. Reprezentantul MRP s-a referit și la interesul ministerului de a face demersuri pentru ca limba română să poată fi studiată în cât mai multe instituții de învățământ din statele și zonele unde există o comunitate semnificativă de conaționali.

De asemenea, a fost evocată relația foarte bună pe care Consiliul Director pentru Migraţiune al oraşului München o are cu Consulatul general al României și care reprezintă o bază solidă pentru schimburi de bune practici și viitoare colaborări în realizarea de proiecte destinate păstrării și promovării culturii și identității românilor din zonă.

paul

Read Previous

Simpozionul „Unitate națională și unitate lăuntrică. 100 de ani de la Marea Unire” la Milano

Read Next

După Iași, și Buzăul se alătură campaniei de strângere de semnături „1 milion pentru Unire”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *