Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 22, 2021

14 parohii oferă asistenţă religioasă pentru 30.000 de români din Elveţia

01_asistenta_religioasa_elvetia

Elveţia, care și-a celebrat la 1 august ziua naţională, este casă pentru aproximativ 30.000 de români. Biserica nu i-a uitat şi le oferă permanent asistenţă duhovnicească, astfel că în prezent în ţara cantoanelor funcţionează 14 parohii şi filii, care „cultivă conștiința unității de credință și neam”, scrie www.basilica.ro, preluată de Romanian Global News.

Elveţia se află în jurisdicţia Arhiepiscopiei Europei Occidentale – eparhie sufragană a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif.

Pe teritoriul Elveţiei funcţionează o protoierie coordonată de părintele Adrian Diacon. Aceasta cuprinde următoarele parohii:

• Parohia Sfântul Apostol Andrei (Basel)

• Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe (Berna)

• Parohia Cuvioasa Parascheva (Chur)

• Parohia Sfântul Dimitrie cel Nou (Fribourg)

• Parohia Sfântul Ioan Botezătorul (Geneva)

• Parohia Învierea Domnului ( Geneva-Chambesy)

• Parohia Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava ( Lugano)

• Parohia Naşterea Maicii Domnului (Luzern)

• Parohia Sfânta Treime și Sfântul Nectarie de Eghina (Neuchatel)

• Parohia Sfinţii Gheorghe şi Mauriţiu (Saviese-Sion)

• Parohia Sfântul Antonie cel Mare (St. Gallen)

• Parohia Adormirea Maicii Domnului (Winterthur)

• Parohia Sfântul Nicolae (Zurich)

• Parohia Tuturor Sfinţilor Români (Lausanne)

Românii plecați în străinătate au reprezentat mereu o prioritate pentru Biserica Ortodoxă Română, în prezent fiind înregistrate 14 eparhii, cu 1.303 parohii şi filii, deservite de 1.098 de clerici, care desfășoară ample programe pastorale, culturale şi sociale.

Toate aceste activităţi desfăşurate de clericii din diaspora au în vedere atât aspecte care ţin de viaţa duhovnicească, cât şi păstrarea şi promovarea identităţii româneşti.

Începând cu anul 2009, la nivelul Patriarhiei Române a fost instaurată o zi în cinstea migranţilor români celebrată în prima duminică după Adormirea Maicii Domnului.

„Duminica migranţilor români” a fost adoptată la nivelul întregii Patriarhii de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române reunit în şedinţă de lucru, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Reşedinţa patriarhală, în zilele de 25-26 februarie 2009.

Această zi a fost instituită prima oară în Mitropolia Moldovei începând cu anul 2006, la iniţiativa Patriarhului Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, când prima duminică după sărbătoarea împărătească a Adormirii Maicii Domnului a fost dedicată românilor care trăiesc peste hotare.

paul

Read Previous

Un birou special pentru românii din diaspora se va înființa la Primăria Capitalei

Read Next

Festival dedicat Românilor de Pretutindeniîn Basarabia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *