Breaking News :

Camera Deputaţilor a votat inițiativa AUR de înfiinţare a unei comisii care să ancheteze achiziţiile publice făcute în pandemie de Ministerul Sănătăţii. PNL-Câțu și UDMR au votat împotrivă! Prietenii știu de ce!!!

Ticăloșia conducerii Comisiei Europene față de contribuabilii europeni, adică față de noi! Europarlamentarul Chris Terheș expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană: Pagini NEGRE, pentru a nu se vedea clauzele

Senatorul Claudiu Târziu: Cine e vinovat pentru morții din spitale? De ce antiviralul oferit de George Becali, care salva vieți, a fost refuzat?

Cum a pus Big Farma mâna pe PSD! Cel mai mare partid din România nu mai este al românilor! Lista doctorilor sponsorizați de Pfizer: Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

Incredibil! Lucian Bode a adus numai la acest sfârșit de săptămână pe puțin 20.000 de votanți pentru AUR!

Trompetele propagandei dictaturii Covid mituite de Iohannis, Orban și Câțu! Cine și cât a luat pentru manipularea populației!

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

noiembrie 30, 2021

Lansare de carte și spectacol folcloric, la Vancicăuți (Ucraina)

01_vancicauti_ucraina

Ziua de sâmbătă, 10 august a.c, a fost una specială pentru viaţa culturală a comunei Vancicăuți. Oamenii iubitori de carte, cultură și folclor au fost invitați să participe la o serie de evenimente inedite organizate de Asociația sportiv-culturală „Ștefan cel Mare și Sfânt” (r-n Noua Suliță) în parteneriat cu Editura „Dandes Press-Editory” din Drobeta-Turnu Severin, România, transmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

Este vorba despre o triplă lansare de carte cu participarea mai multor autori din raionul Noua Suliță și orașul Suceava și două spectacole folclorice de muzică oltenească și moldovenească susținute de artiști de renume din România.

Lansarea de carte a avut loc în incinta bibliotecii din Vancicăuți, iar activitatea s-a desfășurat sub forma unui dialog. În fata unui auditoriu numeros au fost lansate trei lucrări: „Versuri de pe Valea Prutului” – o antologie care cuprinde 13 poeți de origine română din raionul Noua Suliță, volumul de poezii „Iubirea Șoptită”, autor Simina-Silvia Șcladan din Suceava și lucrarea „Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Costiceni / 140 de ani de istorie (1879-2019)”, semnată de Sergiu Barbuța.

De menționat că apariția volumelor se datorează inimosului artist și poet severinean Dan Deșliu, care împreună cu bloggerul și activistul Sergiu Barbuța au moderat manifestarea.

Îndrăgostit de meleagurile nouasulițene, domnul Dan, ale cărui rădăcini se trag din orașul Noua Suliță, a venit în Ucraina cu un simplu gând, să aducă în inimile localnicilor puțină alinare prin muzică și poezie și totodată să-și revadă verișorii și locurile unde a locuit străbunică sa Ileana Iaslovețchi, nevoită să se refugieze în 1942 la Drobeta-Turnu Severin.

La lansare au participat o parte dintre autorii antologiei „Versuri de pe Valea Prutului”, respectiv Daria Apopii (Vancicăuți), Dumitru Zaidel (Mahala), preotul Igor Andronachi (Tărăsăuți), Sergiu Bespalco (Stălinești), Sofia Roșca (Marșenița), Elizabeta Seleţchi (Mahala), Ana Mânzat-Cioban (Vancicăuți) și Victoria Vataman (Costiceni).

Participanții, inclusiv doamna Simina-Silvia Șcladan – prima autoare din Suceava care lansează o carte în comuna Vancicăuți, au avut ocazia să interacționeze, să povestească despre activitățile literar-artistice și să vorbească despre rostul poeziei, dar și despre provocările pe care le presupune actul de a scrie, de a deveni scriitori.

Organizatorii activității le-au mulțumit autorilor pentru că s-au alăturat acestei frumoase inițiative, iar Sergiu Barbuța a ținut să povestească puțin despre oamenii de creație care din diferite circumstanțe nu au reușit să fie prezenți trupește la biblioteca din Vancicăuți. În special s-a menționat despre activitatea poetică a răposatul om de cultură Deomid Savca, despre mult îndrăgita poetesă populară Zinaida Smochină-Rotaru și despre scriitoarea Inna Rigo din Sibiu, toți trei originari din localitatea Costiceni.

De asemenea a fost prezentată lucrarea „Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Costiceni / 140 de ani de istorie (1879-2019)” realizată de Sergiu Barbuța. În această carte autorul a inclus numeroase fotografii, date și mărturii istorice despre comunitatea parohială din Costiceni, trecutul, activitatea și prezentul sfântului lăcaș de închinăciune care în luna mai a.c, și-a marcat frumosul jubileul de 140 de ani.

Invitații speciali la lansarea de carte au fost Alexandru Muntean, președintele Asociației sportiv-culturale „Ștefan cel Mare și Sfânt” (r-n Noua Suliță), Vasile Rauț, președintele Societății „Golgota” a românilor din Ucraina și Vladimir Acatrini, președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni (Cernăuți), care le-au oferit celor prezenți propriile impresii despre volumele lansate.

Imediat după încheierea programului, artistul și poetul Dan Deșliu, împreună cu mult îndrăgiții interpreți de folclor Angela Săftoiu din județul Mehedinți, Ioan Chirilă, unul dintre artiștii cu renume cu care mândra Bucovină se fălește și micuța Nicoleta Iancu, fetița care a impresionat o țară întreagă la show-ul de televiziune „Românii au talent”, au organizat la Casa de Cultură din Vancicăuți un spectacol extraordinar de muzică populară intitulat „Cântăm cu drag omului”. Același spectacol a avut loc duminică la Casa de Cultură din Costiceni.

paul

Read Previous

„Festivalului Pogăciţelor” la Chitighaz în Ungaria

Read Next

Cei mai buni elevi din Republica Moldova, răsplătiți cu o vacanţă de Guvernul României

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *