Breaking News :

Camera Deputaţilor a votat inițiativa AUR de înfiinţare a unei comisii care să ancheteze achiziţiile publice făcute în pandemie de Ministerul Sănătăţii. PNL-Câțu și UDMR au votat împotrivă! Prietenii știu de ce!!!

Ticăloșia conducerii Comisiei Europene față de contribuabilii europeni, adică față de noi! Europarlamentarul Chris Terheș expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană: Pagini NEGRE, pentru a nu se vedea clauzele

Senatorul Claudiu Târziu: Cine e vinovat pentru morții din spitale? De ce antiviralul oferit de George Becali, care salva vieți, a fost refuzat?

Cum a pus Big Farma mâna pe PSD! Cel mai mare partid din România nu mai este al românilor! Lista doctorilor sponsorizați de Pfizer: Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

Incredibil! Lucian Bode a adus numai la acest sfârșit de săptămână pe puțin 20.000 de votanți pentru AUR!

Trompetele propagandei dictaturii Covid mituite de Iohannis, Orban și Câțu! Cine și cât a luat pentru manipularea populației!

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

decembrie 2, 2021

Maia Sandu, discurs halucinant în contextul a 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov: „Haideți să nu mai discutăm despre moartea a milioane de oameni prin prisma ideologiei”

Premierul de la Chișinău Maia Sandu îndeamnă, în contextul împlinirii a 80 de ani de la semnarea Pactului criminal Ribbentrop-Molotov, la „unificarea societății în jurul companiunii, înțelegerii și reconcilierii”, și ștergerea din memorie a suferințelor cauzate de regimul totalitar sovietic, scrie Iulia Modiga pe www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

„Fără ideologie” este ideea care se desprinde din mesajul Maiei Sandu, alături de absența identificării agresorilor moldovenilor de peste Prut.

Redăm integral discursul șefului Executivului Republicii Moldova:

„Acum 80 de ani, doi dictatori au deschis calea spre o tragedie colectivă, cu toate consecințele ulterioare – gulaguri, lagăre de concentrare, crime, tortură, holocaust, deportări, foame colectivă și pierderi de vieți omenești.

Fiecare familie din Moldova a avut de suferit în urma regimurilor totalitare, fiecare cetățean de pe aceste pământuri a fost afectat personal sau are rude care au fost ucise, deportate, persecutate, condamnate la muncă silnică, lăsate fără case sau stigmatizate ani la rând.

Să ne prefacem că aceste atrocități nu au existat înseamnă nu doar să negăm istoria și adevărul tragic al acelor vremuri, ignorând durerea și drama a milioane de oameni, dar şi să riscăm ca acele lucruri urâte să recidiveze, deoarece, se ştie, cei care nu învaţă lecţiile istoriei riscă să le repete.

În țara noastră, dar și în alte țări din regiune, istoria a fost adesea falsificată și manipulată pentru a servi unor interese politice sau ideologice. Interesele politice nu trebuie să stea la baza analizei adevărului istoric, iar adevărul istoric este că toate regimurile totalitare trebuie tratate la fel – drept regimuri antiumane și criminale.

Regimurile totalitare și autoritare au frânt destine, au distrus milioane de vieți și au periclitat dezvoltarea unor întregi societăți prin suprimarea individului și libertăților omului, folosind oamenii doar pentru a atinge scopurile meschine ale unor conducători fanatici, plini de cruzime, cu dorință de a distruge orice încercare de emanicipare, dezvoltare și libertate.

Regimurile totalitare au pus în pericol nu doar viața unor persoane, grupuri de oameni sau societăți, ci întreaga civilizație, fiindcă au semănat ură şi au desconsiderat viaţa omului ca valoare supremă.

Prin recunoașterea și condamnarea crimelor comise de regimurile totalitare și autoritare, și anume nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste, și condamnarea atrocităților și crimelor față de umanitate comise de acestea, Guvernul Republicii Moldova își dorește să pună bazele unei reconcilieri naționale întemeiate pe spiritul de toleranţă şi respect reciproc, prin comemorarea oamenilor care au avut de suferit și exprimarea respectului față de cei care s-au opus tiraniei și oprimării.

Noi ne dorim ca cetățenii Republicii Moldova să trăiască în pace și armonie, să se solidarizeze, indiferent de etnie și opțiune politică, împotriva încălcării drepturilor omului, să conviețuiască într-un stat democratic, care îi protejează și le oferă siguranța zilei de mâine.

Guvernul pe care-l reprezint se disociază de practicile nocive de divizare a societății și de adâncire a divergențelor existente în societate. Noi suntem datori să contribuim la unificarea societății, să clădim încrederea cetățenilor unii în alții și să recunoaștem suferințele tuturor victimelor, provocate de toate regimurile antiumane şi criminale.

Vrem ca această zi să constituie un început pentru unificarea societății în jurul compasiunii, înțelegerii și reconcilierii. Să nu mai împărțim oamenii în funcție de ce limbă vorbesc, de modul în care arată, de ce credință și ideologie au, să recunoaștem tragedia fiecărui om care a avut de suferit.

Din perspectiva celui ucis, deportat, torturat, nu contează ce culoare sau ce simbol purta haina călăului sau a torționarului. Suntem obligați să păstrăm vie memoria fiecărui om care a avut de suferit. E timpul să înțelegem că victimele regimurilor totalitare au fost semenii noștri, vecini cu noi, prieteni dragi, bunici, părinți și frați și să încetăm să-i vedem ca pe reprezentanți ai uneia sau ai altei etnii sau ideologii.

Crimele comise de regimurile totalitare nu au nicio justificare. Eliminarea fizică și distrugerea psihică a oamenilor nu pot fi îndreptățite în niciun mod. Fiecare om are dreptul să trăiască, să fie liber, să poată vorbi, să poată munci onest, să aibă propriile viziuni, să-și caute fericirea. Guvernul pe care-l conduc va urma doar această cale – respectarea drepturilor omului, a libertăților fundamentale, a egalității și a statului de drept.

Haideți să nu mai discutăm despre moartea a milioane de oameni prin prisma ideologiei. E timpul să ne cerem iertare în fața tuturor celor uciși fără a avea vreo vină. Singura lor vină a fost că erau altfel, vorbeau altfel, gândeau şi credeau altfel decât îşi doreau tiranii şi ideologiile lor criminale.

Toate victimele au fost copiii acestor pământuri, indiferent de limba vorbită, de credință și viziune politică, indiferent dacă au fost bogați sau săraci, dacă au fost impuși să lupte într-o armată sau alta, sau uneori în ambele, dacă au fost români, evrei, ruși, romi sau uraineni. Să le cinstim memoria și să aducem un omagiu tuturor victimelor, deoarece comemorăm aceste victime nu ÎMPOTRIVA cuiva, ci ÎMPREUNĂ cu toţii!

Împreună trebuie să clădim viitorul nostru pe toleranță, reconciliere, pe adevăr și dreptate, pentru a preveni repetarea unor tragedii similare, pentru ca oamenii să trăiască în armonie și înțelegere, nu în frică și teroare, și pentru ca noi toți să învățăm să ne opunem față de orice formă de totalitarism, minciună și nedreptate.”.

paul

Read Previous

Unioniștii se mobilizează și organizează un miting de comemorare la Chișinău a celor 80 de ani de la semnarea Pactului criminal Ribbentrop-Molotov

Read Next

NOAPTEA MINȚII. La Sulina, românii din Basarabia sunt împiedicați să țină un minut de reculegere în memoria victimelor Pactului Ribbentrop-Molotov

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *