Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Poveste de succes a unei românce interpretă la flaut în Germania

01_bianca_alecuO româncă a ajuns să cânte pe cele mai importante scene ale capitalelor europene, după ce a început să studieze flautul în România, continuând în Franța și Germania. Bianca Alecu, 28 de ani, originară din Bârlad, a început să studieze flautul, când avea aproape 10 ani.

Ea a povestit, pentru Est News, lungul drum pe care l-a început la Bârlad, unde a început să studieze flautul, continuat apoi la liceul de muzică „Octav Băncilă” din Iași. Apoi a decis să plece din țară.

„Am vrut să îmi încerc puterile și să urmez Conservatorul în Franța, la Strasbourg. Aveam un verișor care studia acolo percuția. Am reușit să intru și am studiat flautul cu doi profesori francezi și cu unul italian, Mario Caroli, un star al flautului pentru cunoscători. În paralel am început o licență în muzicologie, ca să am o diplomă validă aveam nevoie de această licență. Sistemul de învățământ francez e diferit față de școala de muzică din Europa. Ca să pot să îmi susțin studiile (800 euro lunar), am fost nevoită să-mi câștig existența folosindu-mă de talentul meu de muzician. Primii doi ani am avut o bursă socială, dar banii nu erau de ajuns, așa că aproape timp de patru ani am cântat lumii pe stradă. Patru ani, scena mea erau străzile din Strasbourg, unde am avut parte numai de experiențe frumoase. Am primit în dar partituri muzicale, chiar și un flaut de la un domn a cărui fiică știa să cânte la acest instrument. Nu este o rușine să cânți pe stradă în Occident. Sunt mulți muzicieni cunoscuți care cântă pe stradă.”, a povestit Bianca Alecu.

A terminat Conservatorul din Strasburg în 2013, iar în 2014 și-a dat licența. În ultimii doi ani dintre cei trei de licență a primit bursă de merit. Bursa, în valoare de 1500 euro pe semestru, nu era suficientă, așa că în primul an de facultate a fost supraveghetor pentru studenți, se arată într-un reportaj marca www.ziarulromanesc.de, preluat de Romanian Global News.

Și în ultimii doi ani de facultate, tot din dorința de a se întreține dar și de a căpăta experiență, Bianca a predat la o școală de stat, unde era plătită la oră.

Cântând pe stradă, într-o zi, Damian Drăghici, parlamentar român și președinte al Fundației „Brigh light”, a rămas impresionat de talentul româncei și i-a oferit o bursă de studii pentru masterat. Alături de Drăghici au susținut-o pe Bianca și alți europarlamentari români, care în 2014 își desfășurau activitatea la Strasbourg. A fost o rază de lumină care a venit în viața ei drept mulțumire pentru strădania și talentul nativ potențat de o muncă asiduuă. A terminat masterul cu nota 9, 95.

Pentru că voia să schimbe ceva în viața ei, a aplicat pentru master la mai multe Conservatoare din Germania, și a fost admisă la 2 dintre ele. Și-a luat licența în pedagogie-flaut la Mannheim.

„Ca să intri în Germania la Conservator la masterat, este foarte greu. Îmi amintesc că erau peste 80 de concurenți care aplicaseră la Conservatorul din Mannheim. Eu am cântat ultima și când am aflat că am fost admisă vă spun sincer că era să cad de pe bicicletă. Am cântat alături de concurenți foarte buni, care aveau flaute foarte scumpe, unele chiar din aur, dar eu am reușit totuși cu un flaut ceva mai modest să conving juriul.”, a mai precizat Bianca.

Nu știa limba, nu știa țara, toate erau diferite, dar nu o speria noul. A intrat la clasa unui profesor francez, dar a trebuit să învețe foarte bine germana pentru a se descurca, întrucât ceilalți profesori predau în germană. A învățat singură limba germană, așa cum a învățat limba franceză, spaniolă, portugheza, alături de engleza pe care o știa din școală și de limba italiană, pe care o aprofundase mai mult la bursa de muzicologie (unde trebuia să învețe și limbi străine).

După 18 ani de studiu muzical, afirmă că încă mai are de învățat. Studiază acum pentru master. Cântă în mai multe orchestre germane, care organizează turnee în toată lumea, participă la concerte și în același timp predă flautul în diferite școli private din Mannheim, Germania.

A participat la master – class-uri în Europa, unde a cântat alături de staruri internaționale ale flautului. A concertat până acum pe șcene din Germania, Franța, Elveția, Italia, Spania, Belgia, Austria, dar în România nu, cel puțin până acum. A format, împreună cu două colege, și propriul grup muzical, „Medeea”. Este deja un artist împlinit, chiar dacă este foarte tânără.

paul

Read Previous

Ediţia din 2019 a Festivalului „Din dragoste pentru Frumos” este dedicată satului românesc (Program)

Read Next

Muzee de pe cele două maluri ale Prutului, reunite la Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *