A fost sfințit lăcașul de cult al singurei mănăstiri ortodoxe românești din Elveția

01_manastire_ortodoxa_elvetiaCapela în care își desfășoară activitatea liturgică prima și singura mănăstire ortodoxă românească din Elveția, a fost sfințită sâmbătă de patru ierarhi.

Obștea de maici a Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” își desfășoară activitatea într-o casă achiziționată în localitatea Les Sciernes d’Albeuve, cantonul Freiburg, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Întreaga proprietate a fost amenajată pentru a arăta ca un loc de rugăciune de artiști iconari români.

În doar câteva luni de zile, cu ajutor primit de la creștini români, dar și elvețieni, francezi, greci sau ruși, au reușit să amenajeze în clădire o capelă care a fost târnosită sâmbătă dimineață de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale.

Din soborul slujitor au făcut parte încă trei ierarhi: Episcopii Ignatie al Hușilor și Timotei al Spaniei și Portugaliei și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale, Marc Nemțeanul.

Sfințirea lăcașului de cult a fost urmată de alte două momente memorabile: Monahia Antonia Peleanu a fost hirotesită stareța mănăstirii, iar o persoană de confesiune catolică a fost primită la Ortodoxie prin Taina Mirungerii.

Monahia Antonia Peleanu a fost hirotesită stareța mănăstirii. ©Adrian Roșu

La eveniment a fost prezent ES Vlad Vasiliu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Elveția.

Vezi mai multe detalii despre așezământ pe site-ul oficial al mănăstirii.

paul

Read Previous

Petru Hadârcă, la încheierea Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, desfășurată la Chișinău: „Faptul că spectatorii au manifestat interes pentru eveniment, ne mobilizează să creștem de la o ediție la alta”

Read Next

Eugen Doga: „Eu mă duc din Piatra-Neamț mai bogat, mai liniștit, fiindcă am primit de la dumneavoastră o energie”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *