Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Noaptea minții! În timp ce 300.000 de români/vlahi sunt supuși unui adevărat genocid cultural, ambasadorul României la Belgrad declară că: ambasada urmarește atent poziția minorității române și se poate constata un progres semnificativ!

01_ambasada_romaniei_la_belgrad_sfideaza_romanii_vlahiAmbasada (României) urmarește atent poziția minorității române și se poate constata un progres semnificativ în realizarea unor chestiuni și un progres în colaborarea la toate nivelele de putere, dar există spațiu de progres în continuare, care se poate realiza print-o muncă în continuare în realizarea planului de acțiune în ceea ce privește drepturilor minoritare, a declarat ambasadorul României la Belgrad, Oana Cristina Popa citată de https://www.ljudskaprava.gov.rs, preluat de corespondentul Romanian Global News din Timoc.

 

Lideri ai românilor/vlahilor din Timoc au precizat pentru corespondentul Romanian Global News că declarația ambasadorului României este halucinantă și întreabă Bucureștiul dacă nu cumva doamna ambasador reprezintă interesele Serbiei în ambasada României la Belgrad?

„În timp ce drepturile noastre sunt călcate în picioare, presiunile la care suntem supuși au crescut în intensitate și sunt asemănătoare ca cele de pe timpul regimului Miloșevic, în timp ce copiii noștri nu învață în limba română, nu avem mass-media în limba română, autorizații pentru construcția de biserici nu ni se dau, peste satele noastre sunt trimise companii chineze care ne distrug satele, ambasadorul țării mamă consideră că există un progres! Lucrul asta pentru noi este ca un cuțit înfipt în spate. Numai că nu îl infige numai în spatele nostru ci și în spatele României și intereselor sale legate de păstrarea identității noastre!”, a declarat dr. Predrag Balașevic, Președintele Partidului Neamului Românesc din Serbia.

Declarația a fost prilejuită de întâlnirea dintre Directoarea cancelariei Guvernului sârb pentru drepturile omului și a minorităților naționale, Suzana Paunovic, cu ambasadoarea României în Belgrad Oana Cristina Popa, cu care a vorbit despre situația comunității minoritare a românilor din Serbia, despre colaborarea în domniul culturii, tradițiilor, învațamântului, folosirii oficiale a limbii și scrierii în românește.

Paunovic, evident, a mulțumit României pentru susținerea Serbiei în drumui spre Uniunea Europeană și a lăudat prietenia istorică (unde o fi aia!!!! n.r) subliniind că anul acestea se vor marca 140 de ani de la stabilirea relaților diplomatice dintre doua țări.

„Colaborarea Cancelariei pentru drepturile omului și a minorităților naționale, în fruntea careia mă gasesc eu, cu reprezentanții Consiliului national al minorități române întodeauna a fost bună și constructivă” a declarat Păunovic, facând referire la cei 35.000 de mii de români din Voivodina și eludând subiectul celor 300.000 de români/vlahi din Timoc care nu se bucură de niciun drept.

Paunovic se mai și laudă spunând că realizarea planului de acțiune al Guvernului, care se realizează de trei ani, a dus la înbunatațirea poziției a tuturor minorităților care traiesc în Serbia!!!

„Va stăm la dispoziție și dorim să împarțim cu dumneavoastră experiența noastră în drumul vostru spre intergrarea în Uniunea Europeană”, a subliniat ambasadoarea României în Serbia, Oana Cristina Popa. Ambasadoarea a accentuat inportanța viitoarei întâlniri a Comisiei mixte de la București și a subliniat că la această întălnire se va discuta în privința realizării drepturilor celor doua minorități și se va discuta despre pașii urmatori ai Comisiei mixte. Adică iar vorbe, iar promisiuni (citește minciuni spuse de partea sârbă) și iar partea română care va înghiți pe nemestecate minciunile…

paul

Read Previous

Nicolae Negru: Formula Steinmeier, pe dos

Read Next

George Simion, liderul mișcării politice România Mare în Europa: “Rușine conducătorilor români! Comunitatea românească rămâne fără școală în această țară”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *