Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Colocviul „Emil Cioran, gânditor esențial al secolului XX“

01_emil_cioranAmbasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, în parteneriat cu Direcția de Activități Culturale de la El Corte Inglés, organizează vineri, 11 octombrie 2019, începând cu ora 18:30, colocviul „Emil Cioran, gânditor esențial al secolului XX”. Evenimentul va avea loc în sala de conferințe „Âmbito Cultural” de la El Corte Inglés din Lisabona și îi va avea ca invitați pe profesorii Ciprian Vălcan de la Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, Ricardo Gil Soeiro și Paulo Borges de la Universitatea din Lisabona, transmite Romanian Global News.

Colocviul „Emil Cioran, gânditor esențial al secolului XX” este al doilea proiect din seria organizată de Ambasada României în Republica Portugheză împreună cu ICR Lisabona în toamna anului 2019 și care își propune să aducă în atenția publicului portughez opera unor importante personalități culturale românești și să sublinieze impactul pe care aceasta a avut-o în concertul cultural mondial.

În cadrul colocviului, Ciprian Vălcan va prezenta în limba franceză conferința cu titlul „Cioran sau călăul iluziilor”, iar Ricardo Gil Soeiro și Paulo Borges vor susține în limba portugheză conferințele „Despre plâns și râs: înțelepciunea implacabilă a lui Cioran” și respectiv „Dorul și nostalgia absolutului la Fernando Pessoa și Emil Cioran”.

Ciprian Vălcan este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii „Tibiscus” din Timişoara,doctor în filosofie al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, doctor în filologie al Universităţii de Vest din Timişoara și doctor în istorie culturală al École Pratique des Hautes Etudes din Paris. A obţinut licenţa şi masteratul în filosofie la Universitatea Paris IV – Sorbona. A publicat 14 cărţi, precum şi sute de studii, interviuri şi eseuri traduse în limbile română, maghiară, sârbă, cehă, germană, franceză, engleză, spaniolă, italiană şi portugheză în reviste sau volume colective din Japonia, SUA, Mexic, Columbia, Brazilia, Argentina, Tunisia, Portugalia, Spania, Franţa, Italia, Belgia, Olanda, Germania, Cehia, Serbia, Ungaria, România. A fost profesor invitat al EPHE din Paris, al Universităţii din Lisabona, al Universităţii din Castellon și al Universităţii L’Orientale din Napoli.

Ricardo Gil Soeiro este doctor în studii literare, titlu obținut la Facultatea de Litere de la Universitatea din Lisabona (FLUL), unde lucrează ca cercetător, în cadrul Centrului de Studii Comparative, dezvoltând studii de literatură comparată, teorie literară și studii post-umaniste. În domeniul eseistic a publicat mai multe lucrări, printre care menționăm: Gramática da Esperança/ Gramatica Speranței (Vega, 2009), Poéticas da Incompletude/ Poetici ale incompletitudinii (Húmus, 2017). În domeniul poeziei a avut un parcurs singular, mult apreciat de critica de specialitate, prin publicarea următoarelor volume: Caligraphia do Espanto/ Caligrafia Uimirii (2010), Labor Inquieto/Muncă neliniștită (2011) sau Da Vida das Marionetas/ Despre viața marionetelor (2012). În 2019, editura portugheză Labirinto/ Labirint i-a publicat cartea Volúpia do Desastre: Notas soltas para Cioran/ Voluptatea dezastrului. Note Libere pentru Cioran.

Paulo Alexandre Esteves Borges este profesor, eseist, filozof, poet și scriitor. Din 1988 este profesor la Facultatea de Litere a Universității din Lisabona și cercetător la Centrul de Filosofie din cadrul aceleiași Universități, unde predă Filosofia religiei, Gândirea orientală, Filosofie și Meditație și Filosofie și Literatură. Este partener fondator și membru al Institutului de Filosofie luso-brazilian, membru corespondent al Academiei Braziliene de Filosofie, membru fondator al APERel – Asociația Portugheză pentru Studiul Religiilor, membru al Consiliului de Administrație al Revistei Lusofone de Știință a Religiilor. În 2017 a primit un doctorat onorific de la Universitatea Tibiscus din Timișoara. Doi ani mai târziu a primit premiul Ibn Arabi Taryumán, acordat de MIAS Latina, pentru cercetările și munca sa în domeniul spiritualității și al dialogului inter-religios, la Avila – Universitatea de Mistică.

paul

Read Previous

Zilele Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano în Sevilia

Read Next

Camelia Smicală, presată prin intermediul copiiilor să accepte tratament psihiatric pentru tulburări inexistente

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *