Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Europarlamentar, originar din Transcarpatia: „Schimbarea Guvernului în Ucraina nu a oferit nimic minorităților naționale”

01_andrea_bockhorPe 14 octombrie 2019, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Vadim Prystayko, a participat la o reuniune a Comisiei pentru afacerile externe a Parlamentului European.

Tema-cheie a întâlnirii a fost situația de securitate din estul țării, modalitățile de a depăși agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, precum și eforturile părții ucrainene de a implementa acordurile de la Minsk, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.

Cu toate acestea, în timpul întâlnirii, eurodeputatul Andrea Bochkor, membru al Parlamentului European din partea partidului Fidesz-KDNP, originară din Transcarpatia, l-a întrebat pe Vadim Prystayko absolut despre altceva, și anume, situația minorităților din Ucraina.

În special, a interesat-o noua lege despre minoritățile naționale, expusă de șeful statului Volodymyr Zelensky, reforma administrației publice și ameliorarea relațiilo diplomatice cu țările vecine. Spre regret, după cum a menționat mai târziu Andrea Bochkor, răspunsurile noului ministru al Afacerilor Externe nu s-au deosebit practic prin nimic de cele ale guvernului anterior al lui Poroșenko.

Potrivit lui Bochkor, Prystayko a declarat că „nimeni nu se așteaptă ca minoritățile să poată primi educație în limba maternă într-o țară care a suferit ea și care a fost practic minoritară în timpul Uniunii Sovietice, când copiii ucraineni puteau studia limba ucraineană doar două ore pe săptămână – consideră că cel mai important este tocmai protecția limbii ucrainene și, prin urmare, nu este de așteptat ca vreo minoritate să poată studia în limba maternă în viitor”.

Potrivit Andreei Bochkor, ministrul ucrainean a sublinia că în Ucraina grație atitudinii pozitive și tolerante față de minorități a fost amânată punerea în aplicare a articolului 7 din Legea educației până în 2023, iar de exemplu, maghiarii din Transcarpatia au posibilitatea de a-și folosi limba maternă în sfere private și religioase.

„Din anumite motive, pentru Prystayko a fost foarte important să spună, că maghiarii nu vor informa oamenii că acesta este un pas pozitiv și un gest din partea ucraineană”, -spune europarlamentarul.

„Am primit câteva răspunsuri decepționante. Astfel, de parcă nu s-ar fi schimbat președintele și guvernul, ceea ce este un semnal foarte rău”, a adăugat Andrea Bochkor.

Vadim Prystayko a mai spus că întrevederea președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky cu premierul Ungariei, Viktor Orban este programată, însă data exactă a acestei întâlniri nu este încă cunoscută.

paul

Read Previous

Crucile noii biserici românești din Viena vor fi sfințite duminică

Read Next

România, lider în topul țărilor în care Republica Moldova exportă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *