Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Ministrul de Externe Ramona Mănescu solicită partidelor parlamentare resurse umane și bugetare pentru organizarea votului la prezidențiale în diasporă’

01_ramona_manescu_ministrul_de_externeMinistrul de Externe Ramona Mănescu solicită liderilor partidelor parlamentare sprijinul pentru asigurarea numărului necesar de oameni în birourile secțiilor de votare din străinătate pentru prezidențiale. MAE are nevoie de 122 de milioane de lei pentru organizarea votului în diaspora, anunță MEDIAFAX, preluat de Romanian Global News.

„O provocare majoră pentru noi este să asigurăm necesarul de resurse umane pentru birourile secțiilor de votare, mai ales în contextul în care procesul de vot se va desfășura în străinătate pe parcursul a trei zile. Și aici mizez pe sprijinul dumneavoastră, ca lider de partid, pentru ca formațiunea pe care o conduceți să susțină misiunile diplomatice și oficiile consulare, prin reprezentanții din străinătate, în procesul de constituire a acestor birouri. Este foarte important ca, în urma desemnării ca membri în birourile secțiilor de votare, aceștia să fie prezenți în toate cele trei zile alocate votării”, arată scrisoarea adresată liderilor PNL, PSD, Pro România, ALDE, UDMR, PMP și USR.

Ministrul de Externe Ramona Mănescu arată că bugetul estimat pentru desfășurarea procesului de vot în străinătate este de 122 milioane de lei.

„Deși Ministerul Afacerilor Externe a mobilizat întreg personalul de la misiunile diplomatice și oficiile consulare și reprezentanțe ale Institutului Cultural Roman, resursa umană disponibilă pe plan local este una limitată, motiv pentru care contez pe sprijinul și implicarea dumneavoastră pentru a contribui la organizarea în condiții optime a procesului de vot în străinătate. În cazul în care vom fi nevoiți să suplimentăm resursele umane disponibile pe plan local, fiecare persoană detașată din țară va suplimenta bugetul alocat organizării și desfășurării alegerilor prezidențiale în străinătate cu suma de aproximativ 1500 de euro (medie) pentru fiecare tur de scrutin. Astfel, bugetul estimat la acest moment pentru desfășurarea procesului de vot în străinătate este de 122 milioane RON, echivalentul a 25 milioane euro”, potrivit sursei citate.

De asemenea, Mănescu mai transmite că pe lângă consultările cu reprezentanți ai comunităților de români din afara țării, MAE a invitat liderii de grup ai partidelor parlamentare la discuții.

„Experiența scrutinelor anterioare ne-a ajutat să elaborăm un plan de acțiuni detaliat pentru gestionarea optimă a procesului de vot din străinătate. Așadar, doresc să subliniez acțiunile pe care Ministerul Afacerilor Externe le-a întreprins pentru pregătirea și organizarea procesului electoral. Misiunile diplomatice și oficiile consulare au organizat multiple consultări cu reprezentanți ai comunităților de români din afara țării, cu membri ai asociațiilor civice sau ai partidelor politice românești din Spania, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Italia, Cehia, Danemarca, Franța, Elveția, Austria, Grecia sau Luxemburg. De asemenea, au avut loc întâlniri la nivelul centralei MAE cu reprezentanții partidelor politice. Am invitat liderii de grup ai partidelor parlamentare la consultări, informându-i despre stadiul organizării alegerilor în străinătate”, transmite MAE.

Ministrul estimează că numărul total al secțiilor de votare care va fi transmis la Autoritatea Electorală Permanentă la 19 octombrie va depăși 800, aproape dublu față de secțiile organizate pentru alegerile europarlamentare din mai 2019 și de aproape trei ori mai multe decât la alegerile prezidențiale din 2014.

Executivul a suplimentat, luni, bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) cu 48,05 milioane de lei, pentru organizarea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, printr-o hotărâre, încă 270 de secții de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie, informează instituția. AEP a precizat că acum sunt 714 secții aprobate, din cele 838 preconizate a fi înființate.

Campania pentru alegerile prezidențiale a început sâmbătă, 12 octombrie și se încheie pe 9 noiembrie.

Scrutinul are loc pe 10 noiembrie, iar votul pentru al doilea tur a fost programat pentru data de 24 noiembrie. Românii din străinătate vor vota între 8 și 10 noiembrie și, la al doilea tur, între 22 și 24 noiembrie.

paul

Read Previous

Ludovic Orban a anunțat că a discutat cu Prof. Ioan Aurel Pop, despre o eventuală colaborare între Guvern și Academia Română

Read Next

Întâlnirea ATORG a reunit în Dresden 200 de tineri de la sute sau mii de kilometri distanță

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *