Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Amplu program cultural dedicat promovării Timișoarei – Capitală culturală europeană 2021, la Istanbul

01_timisoara_capitala_culturala_euroTimișoara – Capitală Culturală Europeană (2021) ajunge la Istanbul. În contextul marcării unei priorități de diplomație publică, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul prezintăun proiect cultural unic, în afara spațiului UE, în parteneriat cu Primăria Timișoara, Primăria Beyoğlu și Consulatul General al României la Istanbul, se arată într-un comunicat de presă al ICR, preluat de Romanian Global News.

Astfel, sâmbătă,19 octombrie 2019, de ora 18.00, sute de persoane sunt așteptate în celebra Piață Taksim din Istanbul pentru a-și desfăta privirea și auzul. Seara va începe cu proiecția unui scurt film de prezentare a municipiului Timișoara. Apoi, publicul poate admira o expoziție fotografică cu obiective culturaleşi arhitecturale ale municipiului bănățean, scene din viața orașului, prezentate prin intermediul a 32 de instantanee grăitoare și spectatorii se pot bucura de un concert de muzică clasică susținut de instrumentiști ai unei prestigioase instituții culturale din România, Filarmonica Banatul din Timișoara.

După ce va fi prezentată în Piața Taksim, expoziția va putea fi admirată și la sediul ICR Istanbul, aflat pe strada Sıraselviler, no. 21, până în data de 15 noiembrie 2019.

Concertul mult așteptat va începe cu interpretarea Duo Contraste, format din Sorin Petrescu, pian și DoruRoman, percuție – marimbă, xylofon cu un program amplu şi nume importante ale istoriei muzicii universale și românești. Sunt compoziții semnate de Tiberiu Brediceanu, Petre Elinescu, W.A. Mozart, P.I. Ceaikovski, Grigoraș Dinicu.

Urmează West Brass Quintet format din muzicienii: Iulius Daian Mecea, cornfrancez, AndreiCandrianu, trompetă, Bogdan Ionuț Dijmărescu, trombon, Ilie Rășinar, trompetă și Mergan Florin, trombon bas. Cvintetul bănățean vine cu piese celebre, gata să îi cucerească pe spectatorii sosiți la evenimentul din Piața Taksim.

West Brass Quintet a fost înființat în anul 2007 și este format din membri ai Filarmonicii Banatul Timișoara. Abordează cu repertoriu variat, de la baroc la jazz, și sunt aplaudați în concertele organizate atât în țară, cât și peste hotare.

Prin prezentarea unui astfel de program cultural, ICR Istanbul marcarchează un eveniment de diplomație publică care îmbină promovarea unui frumos și apreciat oraș românesc, cu o inițiativă culturală emblematică a Uniunii Europene.

Astfel, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul, mergând pe linia cu care şi-a obișnuit deja publicul, va promova cultura, oamenii și tradițiile unei zone a României, alături de Consulatul General al României la Istanbul și în parteneriat cu Primăria Timișoara, dar și cu administrația locală, Primăria Beyoğlu, în cadrul unui parteneriat solid și constant, o continuare firească a acțiunilor de succes gândite și prezentate în ultimii ani. – transmite ICR Istanbul

paul

Read Previous

Întâlnirea ATORG a reunit în Dresden 200 de tineri de la sute sau mii de kilometri distanță

Read Next

Documentar de excepţie marca Ziarul de Iasi despre drama basarabenilor: “ROMÂNII ne fac RUŞI, RUŞII ne fac ŢIGANI”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *