Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

FESTIVALUL ”România-Tradiţii şi Valori Europene” -a XV a EDIŢIE la MILANO

01_fest_rtevDuminică, 20 octombrie 2019, celebra Piață „San Lorenzo” din centrul orașului Milano se va transforma într-un spațiu al jocului, al cântecului și al tradițiilor românești. Începând cu orele 15, români, italieni și alte grupuri de emigranți, sunt invitați să participe la cel mai longeviv festival românesc din Diasporă, scrie Larisa Axinia, Vicepreședinte Asociația Românilor din Italia-Milano, preluată de Romanian Global News.

Este un eveniment organizat din suflet pentru suflet, care s-a născut și dăinuie de 15 ani datorită iubirii față de țara mamă, conștiinței naționale, necesității de a promova și menține vii valorile si tradițiile românești.

Fără trecut, nu putem avea viitor. Suntem un popor cu o istorie de milioane de ani, cu tradiţii care s-au transmis din generaţie în generaţie şi care ne definesc ca naţie. Avem datoria de a le promova şi de a le transmite mai departe tinerilor și copiilor noștri, pentru a ne păstra identitatea.

De asemenea, e important să arătăm și italienilor și altor popoare care trăiesc la Milano, ce înseamnă România, să vadă și fața frumoasă a țării noastre, nu doar ceea ce se scrie urât despre noi în presa italiană.

Identitatea şi conştiinţa naţională se manifestă în culorile naţionale, în operele marilor scriitori şi poeţi ai poporului nostru, în obiceiuri şi tradiţii, în portul şi arta populară, în muzica marilor compozitori români precum şi în cea tradiţională, în toate invenţiile cercetătorilor români renumiţi pe plan mondial şi de asemenea, în conduita fiecărui cetăţean român, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Programul artistic va cuprinde: dansuri și cântece populare românești, recital de poezie și muzică românească, expoziții și demonstrații practice de artă populară, coordonate de Domnica Vrăşmaş.

Pe scena festivalului vor urca Victoria Pădureşi formaţia condusă de aceasta, Ansamblul de copii „Cununiţa”, Grupul „Groove Express”, poetul Viorel Boldiş. Invitat special al actualei ediţii este îndrăgita solistă de muzică populară, Florica Jinga, care se va afla pentru prima oarăîn mijlocul comunităţii de români din Milano.

Actuala ediție a Festivalului „România-Tradiții și Valori Europene” este organizată cu patronajul Consulatului General al României la Milano și al Primăriei Milano.

paul

Read Previous

Documentar de excepţie marca Ziarul de Iasi despre drama basarabenilor: “ROMÂNII ne fac RUŞI, RUŞII ne fac ŢIGANI”

Read Next

Consiliul Național al Românilor din Ucraina îi solicită președintelui Zelenski să anuleze articolul 7 al Legii Educației

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *