Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iunie 3, 2020

Întâlnirea ATORG a reunit în Dresden 200 de tineri de la sute sau mii de kilometri distanță

01_intalnirea_atorgOrganizată la Dresden, Întâlnirea ATORG 2019 a reunit 210 tineri veniți de la sute sau chiar mii de kilometri distanță. Au participat persoane din diferite Land-uri ale Germaniei: români, româno-germani și tineri de etnie germană, dar și din alte țări, precum Austria, Belgia, Cehia, Franța, Luxemburg şi chiar din România, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Participant la Întâlnirea ATORG 2019 citește și ascultă muzică. ©Centrul Bisericesc München

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Români din Germania, Austria şi Luxemburg (ATORG) a ajuns la a 12-a ediție și a fost găzduită la finalul săptămânii trecute de Parohia „Buna Vestire” din Dresda.

Invitații speciali ai evenimentului au fost Pr. Prof. Dr. Constantin Coman de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, și Dr. Sorin Lavric, cunoscut filosof, scriitor și om de cultură din țară, director de programe interne al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Discernământul a fost subiectul principal al discuțiilor purtate cu tinerii de cei doi invitați și de Episcopul vicar Sofian Brașoveanul.

Conferința de sâmbătă – „Discernământul și modalitățile de recuperare ale acestuia în spațiul religios, respectiv în spațiul credinței creștine ortodoxe” – a început cu discursul domnului Sorin Lavric.

El a ținut o pledoarie pentru o cultură robustă a discernâmântului și recuperarea acestuia, o pledoarie pentru recuperarea unei cunoașteri prin credință a lucrurilor, a recuperării minții lucide, curate, detașate cât se poate de mult de tendințele manipulative și, prin aceasta, distrugătoare, ale unei lumi care-L ignoră pe Dumnezeu, informează Centrul Bisericesc München.

Pr. Prof. Constantin Coman a vorbit despre sensul și importanța acordată de Sfinții Părinți verbului „a discerne”.

Tema discernământului, menționa părintele Constantin, a fost ignorată în mod nedrept de manualele de teologie din epoca noastră, deși, în scrierile Părinților Bisericii și în Patericul egiptean îndeosebi, ea ocupă un loc de frunte, chiar dominant.

Teologia ortodoxă actuală, a afirmat părintele, poate cădea în capcana unui discurs care să ignore partea antropologică, a concreteții vieții duhovnicești, în care omul este lăsat să dea răspunsuri greutăților și ispitelor de zi cu zi.

„Creștinul trebuie să știe să se lupte cu egoismul propriu, cu tendința de a se mări pe sine, dar puterea de a învinge o dobândește doar dacă-și deschide total sufletul voii dumnezeiești”.

Au avut loc și discuții pe grupe de vârste în care s-au căutat răspunsuri la frământările tinerilor.

Participanți la întâlnirea ATORG 2019 împreună cu PS Sofian Brașoveanul. ©Centrul Bisericesc München

Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu un program artistic prezentat de tineri. Au fost interpretate creații muzicale clasice şi din folclorul românesc, şi recitate poeme religioase despre dorul de locurile natale, de România.

Duminică dimineață, participanţii la întâlnire au luat parte la Sfânta Liturghie în capela Parohiei din Dresda.

PS Sofian Brașoveanul se adresează tinerilor la finalul Sfintei Liturghii. ©Centrul Bisericesc München

Gazda Întâlnirii ATORG 2020 va fi Parohia „Sfântul Ap. Bartolomeu” din Frankfurt pe Main.

Vezi mai multe detalii despre eveniment pe site-ul Centrului Bisericesc München.

paul

Read Previous

Ministrul de Externe Ramona Mănescu solicită partidelor parlamentare resurse umane și bugetare pentru organizarea votului la prezidențiale în diasporă’

Read Next

Amplu program cultural dedicat promovării Timișoarei – Capitală culturală europeană 2021, la Istanbul

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *