Vizita lui Intotero la Cernăuți, o vizită doar de vorbe…și strâns controlată…

12_intotero_cernautiÎnsoțită de unul din sergenții majori care a controlat și controlează deciziile din DRP/MRP (până acum dezastruoase!) legate de comunitățile istorice românești, în data de 2 martie 2018 Natalia Intotero, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a întreprins o vizită de lucru în Ucraina ca să le spună românilor supuși unui început de genocid identitar de către Kiev, doar vorbe, transmite corespondentul Romanian Global News la Cernăuți.

 

12_intotero_cernauti_2Elementul central al vizitei a fost întâlnirea de la Consulatul General al României la Cernăuți, care inclus o serie de dezbateri referitoare la Legea Educației promulgată de autoritățile ucrainiene și care desfințează învățământul în limba română și asa zisul experiment al învățământului bilingv în școli, în fapt o găselniță a autorităților ucrainiene pentru a convinge românii să renunțe la limba română. Printre alte teme discutate au fost necesitatea deschiderii unei grădiniţe româneşti în Cernăuţi (n.r. de ce doar una?), în condițiile în care etnicii maghiari din Transcarpatia au deschis zeci de grădinițe cu ajutorul Ungariei, bursele pentru 1000 de elevi români din Ucraina în condițiile în care aceștia sunt aproape 50.000, iar Ungaria dă burse identitare, nu de merit, TUTUROR elevilor care învață în maghiară în Ucraina, veșnica reconstrucţie a Casei Memoriale „Aron Pumnul din Cernăuți și promisiuni pentru jurnaliștii români din comunitățile istorice.

În cadrul întâlnirii, cu un tupeu demn de zona din care provine, însoțitorul și se pare controlorul ministrului Intotero, consilierul Costin Ciobanu, adică același individ care a susținut, în Senatul României, că nu trebuiesc acordate burse tuturor copiilor care învață în limba română în Ucraina, s-a străduit, cu jumătăți de frază incoerente, să explice celor prezenți la întâlnire procedura extrem de complicată dar și plină de riscuri pentru asociația care și-o asumă, de acordare a amărâtelor de 1000 de burse. În condițiile în care, așa cum se sublinia mai sus, Ungaria acordă burse TUTUROR copiilor care învață în limba maghiară în Ucraina prin proceduri extrem de simple și nebirocratice.

De ce îl poartă ca pe sfintele moaște Intotero pe Ciobanu după ea? Sunt zvonuri că acesta ar fi trimis de Sistem că să o facă pe Intotero, așa cum le-a făcut și pe Ligor și Păstârnac, foste ministre, să facă praf activitatea legată de românii de pretutindeni a MRP, ca apoi tot Sistemul să ceară, prin „cutii de rezonanță”, desființarea Ministerului care demostrând că este ineficient, nu se mai justifică…Este o ipoteză de luat în seamă!

Ce solicită românii din Ucraina vedeți aici:

Ce solicită românii din Ucraina statului ucrainian și statului român? Cum vor răspunde autoritățile române? Dar cele ucrainiene?

Ce a înțeles Natalia Intotero din ce au cerut românii din Ucraina vedeți în interviul acordat pentru jurnaliștii BucPress TV:

https://m.youtube.com/watch?v=rD8JlDgfc_0&time_continue=553

Cum comentează pe FB, Anatol Popescu, Președintele Asociației „Basarabia” din Sudul Basarabiei, Ucraina, despre vizita lui Intotero, este edificator pentru impresia pe care a lăsat-o românilor, vizita ministrei în Ucraina:

„De la minutul 6:45, doamna ministru eschivează în mod flagrant de la problema limbii „moldoveneşti” impuse de autorităţile ucrainene şcolilor cu predare în limba română din Sudul Basarabiei. Nici MAE, nici MRP nu are o soluţie, la această problemă – acesta ar fi trebuit să fie răspunsul. Pentru dumneaei nu există, cu siguranţă, români în această zonă. Sunt în Australia, Noua Zeelandă, Cernăuţi şi Slatina, chiar şi la Comrat, probabil, numai nu în Basarabia Istorică. Drept dovadă, în mandatul precedent nu a atras nicio atenţie acestei regiuni multîncercate în decursul istoriei.

* * * * *

În acest sens, îmi stă întipărită în gând o discuţie nu prea îndepărtată, la un nivel similar, în urma unei propuneri de-a mea de a-l omagia pe compozitorul Gavriil Musicescu la baştina acestuia, oraşul Ismail la 170 de ani de la naştere, pe care-i sărbătoream acum un an. La un moment dat m-am ales cu o întrebare, în urma căreia m-am trezit stupefiat:

– Zi-mi şi mie, ăsta al tău – muzicianul, ăsta a fost legionar?! …

Eu:

– Poftim? cum să fi fost, dacă a decedat la 1903, iar mişcarea legionară a apărut 24 de ani mai târziu? A fost contemporan cu Eminescu, Alecsandri, Creangă…

– Şi de ce să-l finanţez eu, să-l finanţeze ei (ucrainenii), că-i de-al lor!

Eu:

– Cum să fie de-al lor, dacă e compozitor român, de-al nostru, unul dintre cei mai mari compozitori români şi de talie universală?

Răspuns:

– Şi ce dacă? Nu mă interesează!

(Notă RGN: din sursele RGN discuția aiuritoare a fost purtată cu fostul ministru al românilor de pretutindeni, Andreea Păstârnac și face dovada incompetenței celor care sunt dirijați să conducă activitatea acestui minister)

* * * * *

Nu vă interesează. Ştim şi o simţim pe pielea proprie, şi prin tratamentul pe care-l acordaţi unei comunităţi istorice româneşti cu tot ce înseamnă ea la ora actuală: mii de elevi în clasele româneşti, câteva şcoli rămase, câteva sute de profesori care (încă) mai predau în limba română, câteva ansambluri folclorice aflate în mare impas de supravieţuire, comunităţi mari rusificate şi ucrainizate fiindcă nu vă interesează! Fiindcă nu vă pasă!

Am zis atunci, că nu vă interesează, domnilor înalţi demnitari de stat, decât cariera, bunăstarea proprie, fotoliile şi toate privilegiile funcţiilor pe care le deţineţi – salarii, diurne, deplasări în „ţări calde”, din bani publici. Că doar n-aţi merge până la Furatu din fundul geografic al Basarabiei Istorice, pe drumurile de nestrăbătut, prin noroiul veşnic, pe care zilnic îl macină picioarele copilaşilor din clasele cu predare în limba română! Mai mult – odată ajunşi la posturi promovaţi oportunismul şi pupi-n###ismul şi decapitaţi în mod flagrant competenţa şi oamenii de valoare din echipele ministeriale existente, o bună parte dintre care chiar îşi fac treaba şi îşi pun în slujba Ţării toată priceperea, experienţa, sănătatea, timpul liber şi familia.

Aici s-a cam terminat. Altă întrebare?! …”

„Când vom înceta să mai facem sărbătoare cu dans și cântec din vizitele de lucru ale miniștrilor la românii din jurul granițelor, abia atunci se vor apuca cu adevărat de treabă.

Altfel le suntem complici și îi sustragem de la îndeplinirea obligațiilor de serviciu. Ajunge cu „pâinea și sarea”, că nu mor de foame! 😉

Își fac iluzia, că elevii români din Ucraina sunt ultrafericiți, și sunt îmbrăcați în port popular românesc anul-împrejur… Straiele de sărbătoare sunt de sărbătoare, nu de vizite de lucru ale unor demnitari plătiți de stat și de poporul român, care oficial sunt la muncă.

Acestea sunt manifestări de sorginte comunistă, de „glorificare a conducătorilor, care ne-au preafericit cu vizita lor pe noi, muritorii de rând”… De obicei le practică gazdele, care se simt cu musca pe căciulă, și caută să sustragă atenția de la problemele majore, cu care se confruntă cei „inspectați”. Și da, este o dovadă de exces de ospitalitate, adesea, specifică românilor.”

Citiți și:

Vlad Cubreacov: CE FACE LEGAL UNGARIA PENTRU CONAȚIONALII SĂI DIN UCRAINA ȘI NU FACEM NOI PENTRU CONAȚIONALII NOȘTRI

paul

Read Previous

Situația etnicilor români din Ucraina – prioritate pentru Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni

Read Next

Sorin Ghica în Adevărul: România îşi reafirmă sprijinul pentru integrarea Serbiei în UE, chiar dacă românii timoceni rămân lipsiţi de drepturi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *