Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

Scandalul agenților de influență ruși // Țîcu va propune Parlamentului adoptarea Legii Lustrației

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat inițierea unui proiect de lege privind elaborarea și adoptarea Legii Lustrației, în contextul „agitației și asalturilor concentrate” ale agenților ruși în Republica Moldova, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

„În calitate de deputat, sprijinit de istorici și juriști, împreună cu alți deputați ai acestui Parlament, vom iniția un proiect de lege privind elaborarea și adoptarea Legii Lustrației. Acest lucru se va face concomitent cu instituirea Institutului Memoriei Naționale, un centru de cercetare și educație, o instituție angajată în investigarea credibilității declarațiilor candidațiilor pentru funcțiile publice, care vor fi verificați de lipsă de colaborare cu regimul comunist, cu poliția politică și serviciile secrete”, a scris Octavian Țîcu pe pagina sa de Facebook.
Țîcu a mai menționat că Legea Lustrației va deveni preocuparea sa principală în activitatea parlamentară și unul din punctele programatice principale ale campaniei pentru prezidențiale din 2020.
Fostul candidat la Primăria Chișinău afirmă că „agitația și asaltul deșănțat al agenților roșii” și al „moldoveniștilor civici” s-au întețit din momentul în care și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova.
Acesta a amintit că în anul 2014 Parlamentul Letoniei a instituit Comisia de Stat pentru investigarea crimelor KGB și fusese cooptat pentru împărtășirea experienței din Comisia de la Chișinău pentru investigarea crimelor comunismului, creată în 2010.
„L-am întrebat ce le-a venit letonilor să instituie această Comisie la 23 de ani de la căderea comunismului, când deja sunt membri NATO și UE de un deceniu. Mi-a răspuns franc, că lipsa legii lustrației a expus țara unui asalt concertat al agenților, informatorilor și rezidenților din garnitura KGB, reciclați în FSB, care s-au infiltrat în diferite instituții de stat, mass-media și mediul academic, generând curente de opinie și influență favorabile Federației Ruse, lovind astfel direct în securitatea societală, informațională și politică a statului”, a scris Țîcu.
Amintim că recent într-o emisiune televizată Țîcu a declarant că în preajma premierului Maia Sandu s-ar afla mai mulți agenți de influență ai Federației Ruse, iar unul dintre aceștia ar fi chiar Vladislav Kulminski, consilierul pentru probleme de politică externă al prim-ministrului, până la mijlocul acestei săptămâni.
Kulminski într-un răspuns pentru presă a declarat că declarațiile lui Octavian Țîcu „sunt prostii” și că îl va da în judecată pe deputat.
Amintim că în 2018 Vladislav Kulminski a fost introdus în baza de date a platformei „Mirotvoreț” din Ucraina ca inamic al securității naționale a Ucrainei. Detalii AICI. Baza „Mirotvoreț” a fost înființată de Centrul de Cercetare al Crimelor contra Securității Naționale al Ucrainei.

Romanian Global News

Read Previous

„Originile Europei. Civilizații preistorice între Carpați și Dunărea de Jos“, deschisă la Muzeul Grand Curtius din Liège, Belgia

Read Next

Evacuarea munițiilor din regiunea transnistreană, între mit și realitate

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *