Breaking News :

Cine sunt cei care cenzurează Facebook-ul în România. Guvernul şi MAI neagă, Uniunea Ziariştilor reacţionează: “Presa nu e teroristă”

Guşă: „Manipulare şi minciună dovedite!“Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“ Cine are interes să izoleze românii de restul lumii!

Noi proteste în București! „Libertate, libertate”, „Jos dictatura”, „Nu ne este frică”, „Opriți legea”, au scandat protestatarii

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

SUA s-au retras din OMS! Asociația Europeană de Patologie: nimeni nu a murit de coronavirus! Când se retrage și România din OMS? Cine răspunde penal pentru dezinformarea/manipularea populației și pagubele economice?

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

august 4, 2020

Scandalul agenților de influență ruși // Țîcu va propune Parlamentului adoptarea Legii Lustrației

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat inițierea unui proiect de lege privind elaborarea și adoptarea Legii Lustrației, în contextul „agitației și asalturilor concentrate” ale agenților ruși în Republica Moldova, scrie www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

„În calitate de deputat, sprijinit de istorici și juriști, împreună cu alți deputați ai acestui Parlament, vom iniția un proiect de lege privind elaborarea și adoptarea Legii Lustrației. Acest lucru se va face concomitent cu instituirea Institutului Memoriei Naționale, un centru de cercetare și educație, o instituție angajată în investigarea credibilității declarațiilor candidațiilor pentru funcțiile publice, care vor fi verificați de lipsă de colaborare cu regimul comunist, cu poliția politică și serviciile secrete”, a scris Octavian Țîcu pe pagina sa de Facebook.
Țîcu a mai menționat că Legea Lustrației va deveni preocuparea sa principală în activitatea parlamentară și unul din punctele programatice principale ale campaniei pentru prezidențiale din 2020.
Fostul candidat la Primăria Chișinău afirmă că „agitația și asaltul deșănțat al agenților roșii” și al „moldoveniștilor civici” s-au întețit din momentul în care și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova.
Acesta a amintit că în anul 2014 Parlamentul Letoniei a instituit Comisia de Stat pentru investigarea crimelor KGB și fusese cooptat pentru împărtășirea experienței din Comisia de la Chișinău pentru investigarea crimelor comunismului, creată în 2010.
„L-am întrebat ce le-a venit letonilor să instituie această Comisie la 23 de ani de la căderea comunismului, când deja sunt membri NATO și UE de un deceniu. Mi-a răspuns franc, că lipsa legii lustrației a expus țara unui asalt concertat al agenților, informatorilor și rezidenților din garnitura KGB, reciclați în FSB, care s-au infiltrat în diferite instituții de stat, mass-media și mediul academic, generând curente de opinie și influență favorabile Federației Ruse, lovind astfel direct în securitatea societală, informațională și politică a statului”, a scris Țîcu.
Amintim că recent într-o emisiune televizată Țîcu a declarant că în preajma premierului Maia Sandu s-ar afla mai mulți agenți de influență ai Federației Ruse, iar unul dintre aceștia ar fi chiar Vladislav Kulminski, consilierul pentru probleme de politică externă al prim-ministrului, până la mijlocul acestei săptămâni.
Kulminski într-un răspuns pentru presă a declarat că declarațiile lui Octavian Țîcu „sunt prostii” și că îl va da în judecată pe deputat.
Amintim că în 2018 Vladislav Kulminski a fost introdus în baza de date a platformei „Mirotvoreț” din Ucraina ca inamic al securității naționale a Ucrainei. Detalii AICI. Baza „Mirotvoreț” a fost înființată de Centrul de Cercetare al Crimelor contra Securității Naționale al Ucrainei.

Romanian Global News

Read Previous

„Originile Europei. Civilizații preistorice între Carpați și Dunărea de Jos“, deschisă la Muzeul Grand Curtius din Liège, Belgia

Read Next

Evacuarea munițiilor din regiunea transnistreană, între mit și realitate

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *