Eugen Tomac: PMP va vota pentru învestirea Guvernului Orban, în anumite condiţii | Partidul e nemulţumit de desfiinţarea Ministerului pentru românii de pretutindeni

Eugen Tomac a anunţat, duminică, 27 octombrie, după şedinţa Colegiului Naţional, că toţi parlamentarii PMP vor vota învestirea Guvernului Orban în Parlament, în anumite condiţii. Printre cerinţe se află acordarea unei atenţii sporite proiectelor de infrastructură şi reducerea numărului de parlamentari la 300, transmite Digi24, preluat de Romanian Global News.

„Ţinând cont de situaţia în care se află ţara, de multiplele probleme cu care se confruntă societatea românească şi de convingerea cu care am votat moţiunea de cenzură pentru a demite Guvernul Dăncilă vreau să fac următoarele precizări: Toţi parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban în anumite condiţii”, a spus Eugen Tomac, la finalul şedinţei Colegiului Naţional.

Printre cerinţele PMP se află asumarea Guvernului PNL că va da atenţie proiectelor de infrastructură, dar şi un proiect pentru extinderea reţelei de gaze.

PMP a renunţat însă la condiţiile referitoare la înfiinţarea unui Minister pentru relaţia cu Moldova. Partidul nu mai vrea nici portofolii guvernamentale.

PMP e nemulţumit de desfiinţarea Ministerului pentru românii de pretutindeni.

PMP e nemulţumit de faptul că Guvernul Orban nu va mai avea Ministerul pentru românii de pretutindeni. Liderul formaţiunii, Eugen Tomac, a afirmat că 3.5 milioane de muncitori români din străinătate au nevoie de o instituţie cu care să comunice.

„Vrem să ne exprimăm profunda nemulţumire faţă de faptul că nu regăsim în programul de guvernare prezentat de PNL proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. Pentru noi rămâne şi este un obiectiv extrem de important, pentru că doar aşa putem da o nouă faţă administraţiei locale. De asemenea, ne exprimăm profunda nemulţumire pentru faptul că a fost desfiinţat Ministerul pentru românii de pretutindeni, în condiţiile în care avem peste 3.5 milioane de muncitori români peste hotare, care au nevoie de o instituţie cu care să comunice. Suntem dezampgiţi de faptul că viitorul cabinet Orban nu mai are un asemenea portofoliu”, a spus Eugen Tomac, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP.

O altă nemulţumire a formaţiuni vizează refuzul Guvernului Orban de a înfiinţa Ministerul pentru relaţia cu Moldova.

„De asemenea, la 30 de ani de la căderea comunismului şi în anul în care UE, aproape cu o largă majoritate, a adoptat o rezoluţie prin care a condamnat Pactul Ribertor Molotov, şi s-a precizat clar că României i-au fost luate teritorii, considerăm că era momentul cel mai oportun ca naţionalitatea română să dea un mesaj de demnitate pentru românii de peste Prut şi să înfiinţeze un Minister al reîntregirii. A fost condiţia pe care PMP a pus-o în discuţiile avute cu premierul desemnat”, a subliniat Tomac.

Cu toate acestea, PMP va vota învestirea Guvernului Orban, în Parlament.

Romanian Global News

Read Previous

Aromânii Balcanilor și poveștile lor. TVRI despre românii/aromânii din Balcani

Read Next

Eroii români, comemoraţi de ”Ziua morţilor” în Ungaria

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *