Deputatul Daniel Gheorghe: “Stop ezitărilor și blaturilor! România trebuie să își asume Reunirea”

„Ar fi timpul ca politica cu privire la Republica Moldova să se confunde cu dorința ReIntregirii celor două maluri de Prut!”. Afirmația a fost făcută de deputatul român, Daniel Gheorghe pe o rețea de socializare, după aflarea rezultatelor alegerilor locale din mun. Chișinău, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

„Eșecul lui Andrei Năstase în fața socialistului Ion Ceban, la alegerile pentru primăria Chișinăului, anunță ori arată 3 lucruri clare: avansul tot mai puternic al forțelor pro-ruse în politica din Republica Moldova, atragerea blocului ACUM intr-un joc geopolitic din care România și Europa par a se vedea tot mai departe și nu în ultimul rând falimentul politicii României în legătură cu Moldova dintre Prut și Nistru”, explică politicianul.

În opinia lui Daniel Gheorghe de mult timp era cazul ca de la București să se înțeleagă că nimic nu este mai rău pentru Basarabia decât acest tango cu statalismul moldovenesc iar această politică anemică, de ezitări și tatonări, va favoriza avansul Rusiei în regiune. „Am spus de multe ori: aici, la București, nu putem să capitulam in fața blaturilor pe sub masă ale unor puteri străine cu interese diferite de ale României si avem obligația de a ne asuma în mod pragmatic si strategic obiectivul ReUnirii! Ar fi timpul ca politica cu privire la Republica Moldova să se confunde cu dorința ReIntregirii celor două maluri de Prut! Faceți loc pentru unionisti și trimiteti la plimbare specialiștii lu’ pește care pe limbajul Occidentului fac jocurile Estului ori politicienii mediocri care pe baza de „nu e momentul” ori „sa nu deranjăm” au făcut doar să îngroape proiectul unei singure națiuni românești în Europa. Basarabia este România!”, conchide deputatul de la București.

Amintim că, în urma turului II al alegerilor locale din mun. Chișinău, pentru prima dată de la independeța R. Moldova, a ieșit învingător un candidat de stânga și anume socialistul Ion Ceban.

Astfel, în urma procesării a 100% din procesel-verbale, Ion Ceban a obținut 52,39%, în timp ce Andrei Năstase, cadidatului Blocului ACUM s-a ales cu 47,61%.

Romanian Global News

Read Previous

Deputatul Constantin Codreanu: ROMÂNIA A PIERDUT LA CHIȘINĂU. E TIMPUL SĂ NE TREZIM!

Read Next

România are un nou guvern!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *